mobile menu
Mitos Travel Beograd
Majke Jevrosime 4 106505 Beograd Srbija
011 30 333 40
upit@mitos.rs
Leto 2021 / Letovanje 2021 / Grčka Leto 2021 / First Minute Grčka 2021 / Grčka Apartmani 2021 / Hoteli Grčka 2021 / Dvoje Dece Gratis Grčka 2021 / Mitos Travel Leto 2021
Booking.com Partner / Plaćanje na Rate
Doček Nove godine - Gradovi Evrope 2021

Atina Nova Godina Avionom -

Doček Nove godine /

ATINA NOVA GODINA AVIONOM

Atina Nova Godina Avionom

30/12/2019 - 03/01/2020

ATINA - SUNION - ARGOLIDA(PELEPONEZ)

cena paket aranžmana po osobi : 399

smeštaj u hotelu 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom + avio prevoz

 

organizovani polazak sa stručnim vodičem

01 DAN - ponedeljak 30/12
BEOGRAD - ATINA

Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla u 12.30 h. Poletanje za Atinu u 14.35 h (Let A3 977). Sletanje na aerodrom Elefterios Venizelos u 17.20 h. Po završetku aerodromskih formalnosti transfer do izabranog hotela. Smeštaj. Noćenje.

02 DAN - utorak 31/12
ATINA

Doručak. Polazak na razgledanje grada heroja i bogova u trajanju od oko 4 h. Atina je preživela mnoge zavojevače što je ostavilo pečat na kulturno nasledje. Mnogo spomenika istorije i religije nije sačuvano do naših dana a ono što može da se vidi je obnovljeno po obrascu nadjenog arheološkoh materijala. Panoramsko razgledanje glavnih gradskih trgova Omonije i Sintagme i bulevara koje ih spajaju. Vožnja ulicom Filelinon pored Ruske crkve i crkve Svetog Pavla, raskošne Nacionalne bašte sa više od 200 vrsta mediteranskog rastinja, Hadrijanovog slavoluka, hrama posvećenog Zevsu Olimpskom, čuvenog stadiona Kalimarmaro i nekadašnje predsedničke palate. Glavna tačka razgledanja je Akropolj koji izgleda veličanstveno u svom obimu i monumentalnosti dokazujući visoki nivo razvoja kulture starih Grka i vekovima preostali model svetske arhitekture. Obilazak hramova Partenon, Erehtejon i Atine Nike unutar prostora Akropolja sa detaljnim objašnjenjima. U nastavku vožnja pored Akademije, Univerzitera i Nacionalne biblioteke, tri prelepe neoklasične gradjevine. Povratak u hotel. Slobodno posle podne. Noćenje.

03 DAN - sreda 01/01
ATINA - SUNION - ATINA

Kasni doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na poludnevni fakultativni izlet za Pirej i Sunion. Vožnja autobusom do Pireja koji je urbano srastao sa Atinom ali je administrativno odvojeni grad koji predstavlja morska vrata i najveću luku Grčke. Od tri velika zaliva, svojom lepotom i živopisnošću se izdvaja Mikrolimano. U nastavku vožnja Apolonovom obalom do najjužnije tačke Balkanskog poluostrva i Evrope - rta Subion. Tamo su i danas ostaci hrama boga Posejdonakoji je bio izgradjen u „zlatnom“. Petom veku p.n.e. Važna napomena: prvog januara je hram zatvoren ali zbog pozicije na kojoj je smešten je dobro vidljiv sa svih strana.

04 DAN - četvrtak 02/01
ATINA - ARGOLIDA(PELEPONEZ) - ATINA

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na celodnevni izlet. „Zlatna” Argolida, proslavljena još u drevnosti svojim neobičnim bogatstvima i do danas nije izgubila bivšu slavu. Jedna od najvećih oblasti Peloponeza čuva na svom prostoru ostatke nekadašnjih kultura koje se, s pravom, mogu smatrati ponosom ljudske civilizacije. Najstariji grad Evrope, legendarna Mikena sa ruševinama palata i hramova iz drugog milenijuma p.n.e. i danas zadivljuje svet. Odlazak do Epidaurusa, gradića na Peloponezu sa čuvenim pozorištem čije je gledalište usečeno u brdo i gde svi posetioci, od prvog do 53-eg reda, imaju istu čujnost. Njegova akustika ni posle 24 veka nije otkrivena. Sagradio ga je Poliklet Mladji u 4. veku p.n.e. a akustika se najčešće povezuje sa neobičnim strujanjem vazduha. Danas, tokom letnjeg festivala, u njemu nastupaju samo velikani muzike i pozorišne scene iz celog sveta. Vožnja do Mikene koju je otkrio Nemac Hajnrih Šliman 1876. godine. Razgledanje Atrejeve riznice za koju vlada verovanje da je Agamemnonova grobnica, Lavljih vrata, kruga kraljevskih grobnica i monumentalnih kiklopskih zidina. Povratak u Atinu. Slobodno vreme i noćenje.

05 DAN - petak 03/01
ATINA - BEOGRAD

Doručak. Slobodno vreme do polaska. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Beograd u 13.10 h (Let A3 976). Sletanje na beogradski aerodrom Nikola Tesla u 13.50 h.

 

 

INFORMACIJE

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:

✔ Prevoz avionom na relaciji Beograd - Atina - Beograd
✔ Aerodromske takse
✔ Smeštaj u dvokrevetnim sobama u izabranom hotelu  na bazi 4 noćenja sa doručkom
✔ Svi transferi  navedeni u programu
✔ Razgledanje Atine i Akropolja sa vodičem
✔ Usluge lokalnog vodiča
✔ Usluge vodiča agencije tokom celog boravka
✔ Troškovi organizacije i realizacije putovanja

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

X Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)

X do 500,00 Eur - obavezan dinarski deo po osobi 1.250,00 rsd
X od 500,00 - 1.000,00 Eur - obavezan dinaski deo po osobi 1.500,00 rsd

X Individualni troškovi

X Usluge koje nisu naznaćene u programu putovanja

X Boravišna taksa u iznosu 2€ za hotel sa 3*, 3€ za hotel sa 4* i 4€ za hotel sa 5* dnevno po SOBI

FAKULTATIVNI IZLETI:

Argolida (Uključeno: prevoz autobusom, lokalni vodič i ulaznice) - 65€
Pirej i Sunion(Uključeno: autobuski prevoz, vodič i ulaznica) - 40€

Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata.

SMEŠTAJ:

MARINA 2+* (sajt)

Hotel Marina je smešten na dobroj lokaciji, u centru Atine, u neposrednoj blizini jednog od dva glavna gradska trga - Ominia. Mnoge poznate znamenitosti su dostupne pešice. U blizini hotela su I stanice javnog gradskog prevoza kao I metroa. Sobe su modern opremljene I sve poseduju terasu, kupatilo sa fenom, klima uredjaj, mini frižider, internet (besplatan), sat tv I sef.U sklopu hotela je mali biznis centar I restoran u kom se dotučak servira po principu švedskog stola.

HOTEL INIOHOS 3* (sajt)

Hotel sa nalazi u neposrednoj blizini trga Omonia, na 250 metara se nalazi najbliža stanica metroa.
Hotel Iniohos nudi ukusno uređene sobe sa dvostruko zastakljenim prozorima. Sve imaju TV, peglu i frižider. Sve sobe imaju balkon. Doručak se servira po principu švedskog stola.

HOTEL ARETHUSA 3* (sajt)

Lokacija: hotel je idealno lociran, odmah uz trg Sintagma i Plaka ( stari grad ), i odatle je lako doći do glavnih znamenitosti u gradu.
Smeštaj: sobe imaju kupatilo, TV, telefon, klimu, WiFi.
Dodatni sadržaj: kafeterija, lounge bar, bar u lobiju, soba za prtljag.

AIROTEL PARTHENON 4* (sajt)

Lokacija: nalazi se u srcu starog grada, u neposrednoj blizini muzeja Acropolis.
Smeštaj: sobe imaju WiFi, kupatilo, klimu, sef, TV, mini frižider, usluge pranja veša.
Dodatni sadržaj: hotel ima restoran, salu za doručak, recepciju.

CHIC 4* (sajt)

Lokacija: nalazi se cenutru grada u blizini Trga Omonija.
Smeštaj: sobe imaju besplatan WiFi, kupatilo, klimu, sef, TV, mini frižider, balkon.
Dodatni sadržaj: hotel ima restoran, salu za doručak, recepciju.

HOTEL TITANIA 4* (sajt)

Hotel se nalazi na najidealnijem mestu u gradu, u ulici koja spaja dva glavna atinska trga Ominiju i Sintagmu. U srcu je istorijskog i poslovnog centra. Do Akropolja je potrebno oko 20 minuta lagane šetnje.Veoma je elegantno uredjen sa velikim javnim prostorima. U sastavu hotela su dva restorana, dva bara, fitnes centar i poslovni centar sa četiri sale. Sobe su moderne i prostrane i sve poseduju: kupatilo sa fenom, klima uredjaj i centralno grejanje, sat tv, telefon i sef. Doručak se servira po principu bogatog švedskog stola. Internet se u hotelu plaća!

WYNDHAM GRAND HOTEL 5* (sajt)

Lokacija: hotel se nalazi na centralnoj lokaciji, pored metro stanice Metaxourgeio, i lako su dostupne glavne gradske znamenitosti.
Smeštaj: luksuzne sobe imaju kupatilo, WiFi, TV, mini bar, klimu, mini bar, sef.
Dodatni sadržaj: hotel ima restoran, spa centar, saune, bazen na krovu ( radi od aprila do oktobra ), konferencijske sale, parking.

 
organizator putovanja OTP 18/2012
Za informacije o smeštaju pozovite
011 / 30 333 40
36

ATINA NOVA GODINA AVIONOM

Doček Nove godine 2021 / Atina 2021

Atina je drevna kolevka najveće svetske civilizacije i prestonica sunčane Grčke. Nemoguće je u svetu pronaći grad koji je bar delimično nalik na nju. Doživela je procvat još pre dva i po milenijuma a njeno poreklo, okruženo legendama, je izgubljeno u neponovljivosti vremena. U njoj su harmonično spojeni prošlost i sadašnjost u neverovatnu celinu. Simbol grada i njen istinski dragulj je veličanstveni Akropolj. Atina je i rodno mesto demokratije koja je promovisana baš na brdu Areopag. Svaki njen kamen odiše mnogovekovnom istorijom a ruševine starih hramova još uvek čuvaju uspomene na daleka vremena, nekadašnju kulturu i bogove sa Olimpa. Jedinstvenost Atine je i u upečatljivom spoju nekadašnje arhitekture i modernog životnog ritma koji neprimetno dovodi do zaboravljenog sveta i mitova i legendi o Staroj Grčkoj.

Turistička agencija Mitos Travel Beograd
Majke Jevrosime 4
106505 Beograd Srbija
tel: 011. 30 333 40
mail: upit@mitos.rs
Mitos Travel, punopravna članica YUTA
cene na sajtu su informativnog karaktera, važeća je ponuda dobijena putem maila ili u prostorijama agencije.
| Facebook | Twitter | Instagram | Youtube |