mobile menu
informacije i rezervacije
011 777 33 33
upit@mitos.rs
Mitos Travel Turistička agencija Beograd
11 godina iskustva u turizmu
Doček Nove godine - Gradovi Evrope 2023

Dvorci Bavarske Nova Godina Autobusom - €

Doček Nove godine 2023 /

DVORCI BAVARSKE NOVA GODINA AUTOBUSOM

Dvorci Bavarske Nova Godina Autobusom

 

MINHEN - DVORAC LINDERHOF - DVORAC NOJŠVANŠTAJN
REGENSBURG - NIRNBERG - DVORAC HERENKIMZE - SALCBURG

cena paket aranžmana po osobi:

smeštaj u hotelu 2+* noćenje sa doručkom + bus prevoz

 

01 DAN - nedelja 29/12
BEOGRAD - NOVI SAD

Sastanak putnika u Beogradu u 17:30 h. Polazak autobusa u 18:00 h, polazak iz Novog Sada u 19:15 h ispred železničke stanice, kod lokomotive; polazak iz Subotice u 20.30 h. Noćna vožnja kroz Mađarsku.

02 DAN - ponedeljak 30/12
MINHEN

Dolazak u jutarnjim satima u Minhen, treći po veličini grad u Nemačkoj, posle Berlina i Hamburga, koji leži na reci Izar, na obroncima Alpa. Zlatno doba doživeo je sredinom 19. veka pod upravom preduzimljivih i obrazovanih vladara novostvorene bavarske kraljevine Ludviga I i njegovog sina Maksimilijana II, koji su bili na čelu države četiri decenije. U to vreme izgrađene su mnoge znamenite građevine, a Minhen je postao veliki centar nemačke kulture i umetnosti. Njegova danas najpoznatija manifestacija, čuveni Oktobarfest koji je nedavno obeležio 200 - godišnjicu i privlači svake godine oko šest miliona posetilaca. Po dolasku, razgledanje grada autobusom i peške: glavni trg Marijin trg sa starom i novom gradskom većnicom u neogotskom stilu, gradski zvonik sa 43 zvona, Bogorodičina crkva (15. vek) sa dva tornja (99 m) u kojoj su sahranjivani vladari Bavarske, kraljevska palata, nova i stara Pinakoteka, Trg Odeon, Kraljev trg… Minhenska palata (Residenz) podignuta u 14. veku. Ova najveda gradska palata u Nemačkoj sa čuvenom kraljevom riznicom nalazi se u centru grada i ubraja se među najznačajnije muzeje enterijera u Evropi. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

03 DAN - utorak 31/12
MINHEN - REGENSBURG - NIRNBERG - MINHEN

Doručak. Celodnevni fakultativni izlet “Regensburg & Nirnberg”. Polazak prema Regensburgu . Obilazak peške istorijskog centra grada koji je proglašen delom svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO-a: kameni most iz 12.veka, katedrala sv. Petra iz 12.veka, benediktinski samostan Sv. Emeram, apoteka Adler (1610) Gradska kuća u kojoj je zasedao Rajhstag - skupština Svetog Rimskog carstva sve do 1806. Slobodno vreme. Polazak za Nirnberg u oblasti Frankonija, carski grad gde su se u državnoj riznici čuvale kruna i relikvije careva Svetog rimskog carstva nemačke nacije (962-1806). Po dolasku, obilazak centra grada peške: Fontana vrlina, kuća Albrehta Direra (1471-528) najvećeg nemačkog renesansnog slikara, Ulica starih zanata, gradski bedemi. Slobodno vreme. Povratak u Minhen. Noćenje.

04 DAN - sreda 01/01
MINHEN - LINDERHOF - OBERAMERGAU - NOJŠVANŠTAJN - MINHEN

Doručak. Vožnja do dvorca Linderhof koji je okružen parkom sa terasama i paviljonima; njegove odaje ukrašene su u stilu rokokoa. To je jedini dvorac koji je završen za života kralja Ludviga II. Odlazak do obližnjeg živopisnog mesta Oberamergau, sa oslikanim fasadama kuća, poznatog po tradicionalnoj manifestaciji Hristovog stradanja na putu na Golgotu, koja se održava od 17. veka, uz učešće preko hiljadu meštana. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do bajkovitog dvorca Nojšvanštajn koji je kralj Ludvig II podigao na litici iznad klisure u Bavarskim Alpima kod mesta Fusen, blizu granice sa Austrijom. Nojšvanštajn je poslužio Voltu Dizniju kao inspiracija za dobro poznati dvorac iz bajke u njegovim crtanim filmovima. Povratak u Minhen. Noćenje.

05 DAN - četvrtak 02/01
MINHEN - HERENKIMZE - SALZBURG

Doručak. Polazak autobusom za gradid Prien na najvedem bavarskom jezeru Kimze. Po dolasku, ukrcavanje na brod i vožnja “Bavarskim morem” (oko 20 minuta) do ostrvca na kome je dvorac Herenkimze. Poseta dvorcu, koji je izgradio bavarski kralj Ludvig II, u kombinaciji rokokoa i baroka sa mnogobrojnim ukrasima od zlata, srebra, skupog porcelana i mermera, po uzoru na Versaj. Dvorac nikada nije dovršen a kralj je u njemu boravio samo devet dana. Posle obilaska dvorca i muzeja Ludviga II, povratak brodom u Prien. Nastavak putovanja za Salzburg, u blizini nemačko - austrijske granice. Taj prelepi barokni grad na obroncima Alpa nosi s pravom epitet „germanski Rim”. U različitim formama Salzburg čuva uspomenu na svog najslavnijeg sugrađanina Volfganga Amadeusa Mocarta (1756 - 1791), jednog od najmlađih genija i najplodnijih stvaralaca u istoriji muzike, koji je komponovao preko 600 dela. Obilazak peške istorijskog centra: dvorac Mirabel, Mocartova rodna kuća, Stari trg, Mocartov trg, katedrala sv. Ruperta, manastir sv. Petra, biskupska rezidencija, crkva sv. Sebastijana, kuća u kojoj je stanovao Mocart, tvrđava Hoensalcburg. Slobodno vreme. Polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Austriju i Mađarsku.

06 DAN - petak 03/01
NOVI SAD - BEOGRAD

Dolazak u Novi Sad i Beograd u jutarnjim satima.

 

INFORMACIJE

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:
✅ prevoz autobusom na navedenoj relaciji

✅ tri noćenja sa doručkom u hotelu kategorije 2+*

✅ razgledanja gradova po programu

✅ usluge vodiča

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

❌ fakultativni izleti i posete

❌ medjunarodno putno zdravstveno osiguranje

FAKULTATIVNI IZLETI:

Celodnevni izlet Dvorci Bavarske (u dva dela) sa posetom dvorcima: Linderhof, Nojšvanštajn i Herenkimze - 50
U cenu je uključeno: prevoz autobusom, brodom na jezeru Himze, rezervacije, ulaznice i usluge lokalnog vodiča.

Celodnevni izlet Regensburg i Nirnberg - 25€
U cenu je uključeno: prevoz autobusom, obilasci prema programu, usluge vodiča, bez ulaznica.

NAPOMENE:

Prijavljivanje za izlete i posete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a pladanje je u inostranstvu, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 30 učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene.

Organizator putovanja zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom putovanja, kao i redosleda njihovih realizacija usled objektivnih okolnosti (državnih i verskih praznika) na određenoj destinacij, kada neki od lokaliteta, muzeja ili tržnih centara ne rade.

POPUSTI:

10% popusta za treću odraslu osobu na pomoćnom ležaju (na upit)

15% popusta za dete do 11.99 godina u sobi sa dve odrasle osobe na pomoćnom ležaju (na upit)

DOPLATE (OPCIONO):

Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 99€.

Mogućnost doplate za željeni red sedišta u autobusu po ceni od 8€ po sedištu, minimalna uplata je za dva sedišta. Doplata za dodatno sedište iznosi 70€.

SMEŠTAJ:

Hotel Ibis Styles Munchen OST 2+*(sajt) se nalazi 6 kilometara od Marijinog trga (centar grada), a u blizini sajma, na liniji gradskog prevoza. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

SADRŽAJ HOTELA:

recepcija, wifi internet, bar, restoran

SADRŽAJ SOBE:

kupatilo, fen, TV, telefon

 
organizator putovanja OTP 196/2010
informacije o smeštaju:
upit@mitos.rs
011 777 33 33
povraćaj 100% uplate u slučaju otkaza aranžmana
14

DVORCI BAVARSKE NOVA GODINA AUTOBUSOM

Doček Nove godine 2023 / Dvorci Bavarske 2023

Čudesni dvorci Nojšvanštajn, Linderhof i Herenkimze u šumovitom alpskom ambijentu južne Nemačke, ostvarenja su mladog i ekscentričnog bavarskog kralja Ludviga II (1845 - 1886) koji je bio opsednut željom da gradi luksuzne i neobične palate. Regensburg koji se nalazi na rekama Regen i Dunav, sedište biskupije koju je osnovao papa Benedikt u 8 veku, najpoznatiji je po kamenom mostu preko Dunava i starom, srednjovekovnom jezgru grada, koje se nalazi na Unesco listi svetske kulturne baštine. Nirnberg je grad bogate istorije i nalazi se u Bavarskoj. Prvi put se pominje u dokumentu cara Henrika III još 1050. godine. Smatra se da je Nirnberg bio nezvanična prestonica Carstva i ogledalo nemačke istorije gde su cvetali trgovina i umetnost.

Turistička Agencija Mitos Travel
Dimitrija Tucovića 142/1, 11000 Beograd
telefon: 011 777 33 33
mail: upit@mitos.rs
Uduženje YUTA
cene na sajtu su informativnog karaktera, važeća je ponuda dobijena putem maila ili u prostorijama agencije.
turistička agencija nastupa kao posrednik u prodaji aranžmana
| Facebook | Twitter | Instagram | Youtube |