mobile menu
informacije i rezervacije
011 777 33 33
upit@mitos.rs
Mitos Travel Turistička agencija Beograd
deset godina iskustva u turizmu
Doček Nove godine - Gradovi Evrope 2022

Istanbul Nova Godina Avionom - 379€

Doček Nove godine 2022 /

ISTANBUL NOVA GODINA AVIONOM

Istanbul Nova Godina Avionom

30/12/2019 - 02/01/2020

ISTANBUL 2022

cena paket aranžmana po osobi : 379

smeštaj u hotelu 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom + avio prevoz

 

01 DAN - ponedeljak 30/12
BEOGRAD - ISTANBUL

Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ kod šaltera Filip Travela u 10:05 sati. Poletanje za Istanbul u 12:05 sati kompanijom Pegasus airlines (let PC 372). Sletanje na aerodrom Sabiha u 15:45 sati po lokalnom vremenu. Transfer do hotel i smeštaj. Odlazak gradskim prevozom, na razgledanje grada u pratnji vodiča, Trg Taksim I okolina. Noćenje.

02 DAN - utorak 31/12
ISTANBUL

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti Ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet: poseta palate Dolmabahče i krstarenje Bosforom. Palata Dolmabahče je sagrađena po nalogu Sultana Abdulmedžida I, koji je preselio svoje sedište iz Topkapi palate u ovu palatu. Kemal Ataturk, prvoizabrani predsednik moderne Turske, koristio je palatu Dolmabahče kao svoju letnju rezidenciju, u kojoj je proveo i poslednje dane života. Zlato i kristal preovladavaju u unutrašnjosti palate. Kristalni luster, u ceremonijalnom holu, poklon kraljice Viktorije, najveći je poznati kristalni luster na svetu i teži 4 i po tone. Krstarenje Bosforom u trajanju od oko 90 minuta je idealna prilika da se vidi grad sa mora. Povratak u hotel. Noćenje.

03 DAN - sreda 01/01
ISTANBUL

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet: Aja Sofija, Topkapi palata, Plava džamija, Hipodrom, Kapali čaršija. Aja Sofija je izgrađena 537. godine kao pravoslavna crkva, a dolaskom Mehmeda II Osvajača i padom Vizantijskog carstva 1453. godine, proglašena je džamijom. Unutrašnjost Aja Sofije je obložena mermernim pločama i freskama koje su nakon 1453. godine bile prekrivene gipsom. Sultan je naredio i dodavanje ukrasa tipičnih za džamije, a mnoge freske su potpuno istrugane i uništene. Aja Sofija je pod naređenjem Ataturka pretvorena u muzej 1935.god I tada su freske i ukrasi ponovo otkriveni. Topkapi palata je bila glavna rezidencija svih osmanskih sultana skoro 400 godina, kada je odlučeno da se sedište premesti u novoizgradjenu palatu Dolmabahče. Bila je srce osmanskog carstva i iz nje su vodjeni državni poslovi. Izgradnja Plave džamije je otpočeta 1609. godine, a do kraja 1616.god je već krasila Istanbul. Naziv je dobila po 20 000 plavih pločica koji prekrivaju unutrašnjost. Individualni odlazak na doček Nove godine. Noćenje.

04 DAN - četvrtak 02/01
ISTANBUL - BEOGRAD

Doručak. Slobodno vreme do transfera na aerodrome Sabiha. Poletanje za Beograd avio kompanijom Pegasus u 11:40 sati (let PC371). Dolazak u Beograd u 12:25 sati.

INFORMACIJE

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:
✅ avionski prevoz na relaciji Beograd - Istanbul - Beograd (prevoznik Pegasus airlines)
✅ aerodromske takse aerodromske takse (oko 50 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se 
  plaćaju u dinarima,
✅ smeštaj u hotelu kategorije četiri zvezdice, u dvokrevetnim sobama, na bazi noćenja sa doručkom
✅ transferi prema programu
✅ pešačko razgledanje grada
✅ usluge vodiča
✅ troškovi organizovanja putovanja.

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

❌ medjunarodno zdravstveno osiguranje

❌ ulaznice i fakultativne izlete

❌ Individualne troškove - nepomenute usluge

FAKLULTATIVNI IZLETI:

Fakultativni izlet autobusom Dolmabahče palata, krstarenje Bosforom. Cena: 50€. U cenu je uključena ulaznica za Dolmabahče palatu, transfer, krstarenje i usluge vodiča.
Fakultativni izlet autobusom Aja Sofija, Topkapi palata, Plava džamija, hipodrom, Kapali čaršija. Cena: 50€. U cenu su uključene ulaznice za Aja Sofiju i Topkapi palatu i usluge vodiča.

Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Istanbulu, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 15 prijavljenih učesnika za realizaciju ovog izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene.

SMEŠTAJ:

Piya Sport Hotel 4* (sajt)
Hotel se 
nalazi u blizini trga Bejazit, u srcu starog centra grada, na pešačkoj udaljenosti od Velikog Bazara, Aja Sofije, Plave džamije i Topkapi palate.  Sobe imaju kupatilo sa fenom, SAT TV, sef, minibar i wifi. Doručak se služi po principu samoposluživanja.
Bulvar Palas 4* (sajt)

Nalazi se na 3 minuta hoda od tramvajske stanice Aksaraj, kojim u brzo stiže do najpoznatijih znamenitosti grada.Hotel ima restoran, bar, fitness I spa sadžaje. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom, standardno opremljene, sa telefonom i TV - om. Wi-fi je besplatan.Doručak se služi po principu samoposluživanja.
Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela.

organizator putovanja OTP 196/2010
informacije o smeštaju:
upit@mitos.rs
011 777 33 33
povraćaj 100% uplate u slučaju otkaza aranžmana
14

ISTANBUL NOVA GODINA AVIONOM

Doček Nove godine 2022 / Istanbul 2022

Istanbul je jedini grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta, nekadašnja prestonica 3 velika carstva: Rimskog, Vizantijskog i Otomanskog. Leži na Bosforu koji odvaja evropski deo Turske od njenog azijskog dela. Prvo je bio poznat kao Vizantion, kasnije kao Konstantinopolis i konačno kao Istanbul. Ne propustite da upoznate najslavniju građevinu Aja Sofiju koju je u 6 veku podigao imperator Justinijan i koja je služila kao najvedi hrišdanski hram na svetu. Danas je najpoznatiji muzej u Turskoj. Istanbul godišnje privuče milione turista koji žele videti njegove znamenitosti, osetiti njegov kosmopolitski duh i odličan provod koji je u ovom gradu zagarantovan.

Turistička Agencija Mitos Travel
Dimitrija Tucovića 142/1, 11000 Beograd
telefon: 011 777 33 33
mail: upit@mitos.rs
Uduženje YUTA
cene na sajtu su informativnog karaktera, važeća je ponuda dobijena putem maila ili u prostorijama agencije.
turistička agencija nastupa kao posrednik u prodaji aranžmana
| Facebook | Twitter | Instagram | Youtube |