mobile menu
informacije i rezervacije
011 777 33 33
upit@mitos.rs
Mitos Travel Turistička agencija Beograd
deset godina iskustva u turizmu
Doček Nove godine - Gradovi Evrope 2023

Rim Doček Nove Godine - €

Doček Nove godine 2023 /

RIM DOČEK NOVE GODINE

Rim Doček Nove Godine

 

RIM - TIVOLI - NAPULJ - VATIKAN

cena paket aranžmana po osobi :

smeštaj u hotelu 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom + avio prevoz

 

01 DAN - ponedeljak 31/12
BEOGRAD - RIM

Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla“ dva sata pre poletanja aviona. Planirano vreme leta 11:40h kompanijom Al Italia (proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme). Doček i panoramsko razgledanje grada autobusom sa vodičem na srpskom jeziku. Transfer u hotel i smeštaj. Slobodno vreme ili mogućnost organizovanja fakultativne pešačke ture: Termini, crkva Sv. Petra u lancima (statua Mikelanđelovog Mojsija), forum Romanum sa Koloseumom, Trg Venecija sa Trajanovim forumom, Palata Venecija, Fontana Di Trevi, Španski trg, Panteon, Trg Navona... U večernjim satima mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska u boemsku četvrt Rima - Trastevere. Šetnja kroz Trastevere gde će vas dočekati ambijent iz Felinijevih filmova, dobar provod, ljubazni domaćini i bezbroj suvenirnica, galerija, barova i restorana sa tradicionalnom kuhinjom i dobrim vinom.. Slobodno vreme za individualne aktivnosti.  Noćenje.

02 DAN - utorak 31/12
RIM - KOLOSEUM I FORUM - TIVOLI - RIM

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta Koloseum i Forum. Obilazak najznačajnijih lokaliteta antičkog Rima, mesta na kome je on nastao i na kome su ovekovečene njegove najveće pobede i dostignuća. Obilazak uključuje: Koloseum, najveći rimski amfiteatar koji oživljava atmosferu najznačajnijeg društvenog događaja antičkog Rima - borbe gladijatora; brežuljak Palatino, mesto na kome je, po legendi, vučica odgajila Romula i Rema, mitske osnivače grada i koji u narednim vekovima postaje najelitnija rezidencijalna zona, mesto stanovanja rimskih imperatora i uglednih građana; Forum, centar političkog, javnog i komercijalnog života, u okviru koga se nalaze ostaci bazilika, tržnica, sudnica i hramova… OBAVEZNA PRIJAVA U AGENCIJI PRILIKOM REZERVACIJE. U drugom delu dana mogućnost organizovanja fakultativnog izleta u Tivoli i poseta fontanama kompleksa Villa D’ Este. U njoj je živeo kardinal Hipolit II D’ Este, a u istoj je ugostio pape, kraljeve i prinčeve, vojvode i mnogobrojne čuvene umetnike. Palatu krase mnogobrojni mozaici koji predstavljaju slike iz svakodnevnog života. Jedinstvena je zbog više stotina monumentalnih fontana, od kojih su najlepše one koje su izgrađene u baroknom stilu i imitiraju zvukove kao što su cvrkut ptica ili orgulje. Povratak u Rim. Slobodno vreme. Individualni doček Nove godine. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

03 DAN - sreda 01/01
RIM - NAPULJ - RIM

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska do Napulja, najvećeg grada južne Italije i sedišta regije Kampanije. Po dolasku panoramski obilazak Napulja: srednjevekovni zamak Nuovo, Kraljevska palata, Pasaž Umberta I, trgovačka ulica Toledo... Nakon obilaska slobodno vreme. Povratak u Rim u večernjim časovima. Noćenje.

04 DAN - četvrtak 02/01
RIM - VATIKAN

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost organzovanja fakultativne posete Vatikanskim muzejima, Sikstinskoj kapeli i crkvi Svetog Petra, u kojoj se nalazi čuvena „Pieta“, jedino potpisano delo svestranog renesansnog umetnika Mikelanđela. Prilikom posete muzejima, obilazi se najznačajniji deo zbirki: zbirka antičkih statua, sala sa tapiserijama, sala geografskih mapa iz 16. veka, sala kandelabra, sobe koje je oslikao Rafaelo... Posebno se ističe Sikstinska kapela, čiju tavanicu je oslikao čuveni Mikelanđelo. Obilazak se završava na velelepnom trgu ispred same crkve, koji je uredio Bernini, najznačajniji umetnik italijanskog baroka. OBAVEZNA PRIJAVA U AGENCIJI PRILIKOM REZERVACIJE. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

05 DAN - petak 03/01
RIM

Doručak. Napuštanje hotela. Transfer na aerodrom; polazak aviona za Beograd (planirano vreme leta 09:15h). Dolazak u Beograd

INFORMACIJE

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:

✅ avionski prevoz na relaciji Beograd - Rim - Beograd kompanijom Al Italia
✅ aerodromske takse i obavezno osiguranje u avio saobraćaju (144 evra, podložne su promeni)
✅ smeštaj u Rimu (4 noćenja sa doručkom - kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama
✅ autobuski transfer aerodrom - hotel - aerodrom sa panoramskim razgledanjem grada na srpskom jeziku
✅ troškove organizacije i vođenja aranžmana
✅ usluge licenciranog vodiča

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

❌ individualno zdravstveno osiguranje putnika (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 30.000 €) - 627 RSD (osobe od 18 - 69,99 god.), 314 RSD (deca od 0- 17,99 god.), 1254 RSD (osobe od 70 - 83,99 god.)
❌ osiguranje od otkaza ili prekida turističkog putovanja. Plaća se u iznosu od 2% od ukupne cene aranžmana. Potrebne informacije mogu se dobiti u svim poslovnicama, ili putem telefona. PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OBE VRSTE OSIGURANJA
❌ ulaznice i fakultativne izlete
❌ obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i okolinu (uvedena 01.09.2014, plaća se na recepciji hotela) - za boravak u hotelima sa 3* - 4 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4* - 6 € po noćenju / po osobi

FAKLULTATIVNI IZLETI:

Vatikan (sa ulaznicom i lokalnim vodičem na srpskom jeziku) - 45€ odrasli / 35€ deca - odlazak metroom, karta uključena u cenu, povratak individualni - obavezna prijava u agenciji
Koloseum i Forum (sa ulaznicom i lokalnim vodičem na srpskom jeziku) - 40€ odrasli / 30€ deca - obavezna prijava u agenciji
Tivoli (sa ulaznicom) - 55€ odrasli / 45€ deca
Pešačko razgledanje grada - 20€ odrasli / 10€ deca
Rim noću i Boemska četvrt Trastevere - 15€ odrasli / 10€ deca
Napulj - 35€ odrasli / 25€ deca

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

POPUSTI:

deca od 0 - 1.99 godine plaćaju 25€ u pratnji dve punoplatežne osobe (nemaju sedište u avionu, nemaju ležaj u hotelu)

deca od 2 - 11.99 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u avionu, imaju ležaj u hotelu)

treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi ostvaruje 5% popusta.

SMEŠTAJ:

Hotel Daniela 3* (sajt) se nalazi u blizini centra grada u blizini Porta Mađore, na oko 5 minuta hoda od stanice metroa, na liniji gradskog prevoza, koji povezuje ovaj deo grada sa avim većim znamenitostima Rima. Hotel ima restoran i bar. Svaka soba ima tuš/WC, telefon, TV, klima uređaj.  Doručak - kontinentalni švedski sto.

Hotel Bled 3* (sajt) se nalazi u blizini centra grada u blizini Porta Mađore, na oko 5 minuta hoda od stanice metroa, na liniji gradskog prevoza, koji povezuje ovaj deo grada sa avim većim znamenitostima Rima. Hotel ima restoran, bar, lift, besplatan WiFi. Svaka soba ima tuš/WC, telefon, TV, klima uređaj. Doručak - kontinentalni švedski sto.

Hotel Portamaggiore 3* (sajt) se nalazi u blizini centra, kod Porta Mađore, na oko 5 minuta hoda od stanice metroa, na   liniji        gradskog prevoza, koji povezuje ovaj deo grada sa avim većim znamenitostima Rima. Hotel ima restoran, bar, lift, besplatan WiFi. Svaka soba ima tuš/WC, telefon, TV, klima uređaj. Doručak - kontinentalni švedski sto.
Hotel Seviglia 3* (sajt) se nalazi u blizini centra, na oko 10 minuta hoda od stanice Termini i na 3 minuta od stanice metroa, koji povezuje ovaj deo grada sa svim većim znamenitostima Rima. Hotel ima restoran, bar, lift, besplatan WiFi. Svaka soba ima tuš/WC, telefon, TV, klima uređaj. Doručak - kontinentalni švedski sto.
Hotel Torino 3* (sajt) se nalazi u blizini centra, na oko 350m od Trga Republike i stanice Termini, na liniji metroa koji povezuje ovaj deo grada sa svim većim znamenitostima Rima. Hotel ima restoran, bar, lift, besplatan WiFi. Svaka soba ima tuš/WC, telefon, TV, klima uređaj. Doručak - kontinentalni švedski sto.

organizator putovanja OTP 196/2010
informacije o smeštaju:
upit@mitos.rs
011 777 33 33
povraćaj 100% uplate u slučaju otkaza aranžmana
29.14

RIM DOČEK NOVE GODINE

Doček Nove godine 2023 / Rim 2023

Rim, koji je vekovima bio prestonica najmoćnijeg carstva u evropskoj istoriji i mnogo duže duhovno središte katolčkog sveta, sedište grada-države Vatikana, posetioci često opisuju kao poseban i jedinstven. Italijani, takođe, za svoj glavni grad znaju da kažu da je svet za sebe. Trajanje od skoro tri hiljade godina odredilo je prirodu ovog grada, stvarajući celinu kakva se nigde drugde u svetu ne može naći. Kao drevno mesto, krcato spomenicima, Rim je muzej na otvorenom. Ali, Rim je i moderan grad u usponu. Ta kombinacija vitalnosti i bogate istorije stvara jedinstven grad.
Možda će posetiocu najbolje pomoći da sagleda Rim, ako obrati pažnju na odnos uvek ležernih Rimljana prema gradu. Za njih prošlost i sadašnjost igraju podjednaku ulogu u onome što čini Rim. Pun vibracija savremenog grada, uz pomoć nove tehnologije, arhitekture, umetnosti, mode i kulinarskog umeća, Rim neprestano privlači nove putnike. I ostaje popularan kao što je bio u vreme kada su ljudi sa svih strana Rimskog carstva hitali da vide njegov sjaj. 

Turistička Agencija Mitos Travel
Dimitrija Tucovića 142/1, 11000 Beograd
telefon: 011 777 33 33
mail: upit@mitos.rs
Uduženje YUTA
cene na sajtu su informativnog karaktera, važeća je ponuda dobijena putem maila ili u prostorijama agencije.
turistička agencija nastupa kao posrednik u prodaji aranžmana
| Facebook | Twitter | Instagram | Youtube |