Leto 2020 / Letovanje 2020 / Malta Leto 2020 / First Minute Malta 2020 / Malta Apartmani 2020 / Hoteli Malta 2020 / Dvoje Dece Gratis Malta 2020 / Mitos Travel Leto 2020
Booking.com Partner / Plaćanje na Rate
Malta 2020

COMINO

San Niklaw Bay

GOZO

Marsalforn

Mgarr

Xlendi

MALTA

Buggiba

Mellieha

Valleta

USLOVI PLAĆANJA

PUTNO OSIGURANJE

BALKAN TOURS

FLIXBUS SRBIJA

Xlendi Malta 2020

Letovanje 2020 / Malta / Gozo

MALTA 2020

HOTEL ST PATRICKS 4* HOTEL SAN ANDREA 3* HOTEL XLENDI RESORT 3*
HOTEL ST PATRICKS HOTEL SAN ANDREA HOTEL XLENDI RESORT
★★★★☆ ★★★☆☆ ★★★☆☆

MALTA 2020

Malta Leto 2020 / Malta Avio 2020

Republika Malta je ostrvska zemlja u arhipelagu u Mediteranskom moru. Arhipelag se sastoji od tri ostrva: Malta, Gozo i Komino. Ova tri arhipelaga se prostiru na površini od 316 kvadratnih kilometara.

Malta se nalazi 80 kilometara južno od Italije, 284 kilometara istočno od Tunisa i 333 kilometra severno od Libije. Glavni grad Malte je Valeta. Postoje dve teorije kako je Malta dobila ime. Po jednoj teoriji ime Malta potiče od grčke reči meli (med). Po drugoj teoriji, Malta je dobila ime od feničanske reči Maleth (luka, utočište). Ova teorija se zasniva na verovanju da se još u prvom veku posle brodoloma na Malti sklonio sveti Pavle. On se navodno skrivao tri meseca u gradu Rabatu. Taj period se označava začetkom hrišćanstva na Malti.

Zbog svog položaja, Malta je tokom vekova bila na udaru mnogih civilizacija. Dugi niz godina je bila pod vlašću Francusku, da bi je na kraju osvojila Engleska. Pod vlašću Engleske je bila sve do 1964. godine kada je stekla nezavisnost. Malta je najveće ostrvo u malteškom arhipelagu. Takođe je kulturni i administrativni centar. Gozo je drugo ostrvo po veličini i poznato je po poljoprivredi, turizmu i ribolovu. Ostrvo Komino je najmanje od tri i najmanje je naseljeno. Na ostrvu Gozo se nalazi najstariji neolitski hram na svetu.

Na Malti se nalazi veliki broj kulturno - istorijih spomenika, turističkih atrakcija, crkava. Ovde se nalazi više od 360 crkava, od kojih je jedna pravoslavna i jedna džamija, a ostale su katoličke. Skoro svaki dan u godini je posvećen nekom svecu i taj dan se obeležava proslavama i vatrometom.

Prestonica Malte, Valeta, smatra se najvećom tvrđavom na svetu jer njene zidine dostižu visinu od 50 metara. Valeta je imala osam palata u kojima su živeli vitezovi. Vitezovima su mogli da se pridruže samo najbogatiji članovi aristokratskih porodica. Valeta je najdublja evropska luka u koju pristaje veliki broj prekookeanskih brodova i jahti.

Turistička agencija Mitos Travel Beograd
Majke Jevrosime 4
106505 Beograd Srbija
tel: 011. 30 333 40
mail: upit@mitos.rs
Mitos Travel, punopravna članica YUTA
cene na sajtu su informativnog karaktera, važeća je ponuda dobijena putem maila ili u prostorijama agencije.
| Facebook | Twitter | Instagram | Youtube |