mobile menu
informacije i rezervacije
011 777 33 33
upit@mitos.rs
Mitos Travel Turistička agencija Beograd
deset godina iskustva u turizmu

PLF OBRAZAC UPUTSTVO

PLF obrazac za ulazak u grčku popunjavanje

 

Po trenutno važećoj uredbi vlade Republike Grčke, svi putnici strani državljani koji dolaze u Grčku sa sobom moraju imati ili elektronski ili popunjen i odštampan PLF obrazac. PLF obrazac je formular koji od informacija sadrži podatke o vozilu, putnicima, kao i destinaciji letovanja i dužini odmora. Ukoliko na odmor putujete organizovanim autobuskim prevozom sa agencijom, agencija popunjava formular u Vaše ime.

 

UKOLIKO IMATE PROBLEMA SA POPUNJAVANJEM OBRASCA, AGENCIJA GA MOŽE POPUNITI U VAŠE IME

 

Popunjavanje obrasca se vrši online, na sajtu ministarstva turizma Grčke: https://travel.gov.gr/#/, koji je na engleskom jeziku.

Popunjavanje PLF obrasca je moguće maksimalno 7 dana do pred ulazak u Grčku, a najkasnije 24 sata pred planirani prelazak granice.
Prilikom popunjavanja obrasca na email stiže link do važećeg PLF formulara, koji možete b iti odštampan. U ponoć pred planirani prelazak granice stiže i PLF obrazac sa QR kodom, koji ne mora biti odštampan. Obe verzije su važeće za prelazak granice.

 

 

UPUTSTVO ZA POPUNJAVANJE PLF OBRASCA

 

ZA JEDNO VOZILO SE POPUNJAVA JEDAN PLF OBRAZAC, GLAVNI PUTNIK PLUS SAPUTNICI KOJI SE DODAJU NA KRAJU OBRAZCA.

 

Prilikom prve posete sajtu za popunjavanje PLF obrasca (https://travel.gov.gr/#/), kliknite na dugme START HERE, zatim REGISTER, kako bi ste sa svojom email adresom napravili nalog na sajtu Ministarstva Turizma Republike Grčke. U roku od par minuta ćete dobiti email sa linkom za registraciju.

 

plf obrazac popunjavanje

plf obrazac popunjavanje

 

Nakon otvaranja naloga se možete ulogovati sa svojom email adresom i lozinkom koju ste napravili klikom na link iz primljenog maila.

Neophodno je da štiklirate sve tri kućice na stranici koja Vam se otvorila nakon klika na link. Izaberite opciju "I am coming to Greece".

 

plf obrazac popunjavanje

 

Ground/Aircraft/Cruise Ship i Ferry su opcije koje možete izabrati za tip prevoza u dolasku.

 

plf obrazac popunjavanje

 

Ukoliko ste izabrali GROUND, na sledećoj stranici izaberite da li dolazite kolima i popunite tražene podatke:

REGISTARSKI BROJ TABLICA VOZILA (format XX0000XX)

DATUM ULASKA U GRČKU (kalendar)

GRANIČNI PRELAZ (izbor iz menija)

 

plf obrazac popunjavanje

 

Na sledećoj stranici treba da izaberete da li imate sertifikat o revakcinaciji (ne stariji od 9 meseci, a stariji od 14 dana) ili negativan PCR test ne stariji od 72 sata, ili potvrdu o preležanom COVID u poslednjih 9 meseci. Ukoliko izaberete da imate potvrdu o revakcinaciji, biće potrebno da unesete kada je bila doza, kada je bila druga doza i ko je proizvodjač vakcine.

 

plf obrazac popunjavanje

 

Naredna stranica sajta je stranica gde se unose lični podaci putnika u vozilu.

Unesite i tražene kontakt podatke i podatke o vozilu, a na sledećoj stranici unestite podatke o Vašoj adresi stanovanja.

 

plf obrazac popunjavanje

plf obrazac popunjavanje

 

Na sledećoj stranici, "Temporary Address" unosite osnovne podatke o adresi smeštaja u kome ćete boraviti tokom boravka na odmoru. Ukucajte ime letovališta (primer: Hanioti, Asprovalta, Lefkada) i unesite poštanski broj letovališta. Poštanski broj ćete najbrže saznati putem sajta: (https://www.vrisko.gr/en/post-codes/)

Izaberite Hotel name, i unesite adresu (dovoljno je opet uneti ime letovališta).

 

plf obrazac popunjavanje

plf obrazac popunjavanje

 

Na sledećoj stranici "Emergency Contact Information" unosite kontakt podatke rodjaka ili prijatelja koji ne putuje sa Vama, a koga mogu kontaktirati u slučaju nužde.

 

Travel Companions - Family. Na ovoj stranici unosite podatke o ostalim putnicima u vozilu koju su sa Vama u srodstvu (žena, deca, tašta). ukoliko ne putujete sa porodicom, preskočite ovaj korak i na sledećoj stranici dodajte NON-FAMILY putnike u vozilu.

 

plf obrazac popunjavanje

plf obrazac popunjavanje

 

 

Klikom na dugme SUBMIT završavate vašu prijavu za obavezni PLF obrazac, koja će Vam biti odmah poslata na email adresu, ali i 24 sata pred planirani prelazak granice. Druga prijava koju dobijete pred prelazak granice se pokazuje na grnaičnom prelazu i ona sadrži neophodni QR kod.

 

 

Tu smo za više informacija, slobodno nas kontaktirajte ukoliko imate nedoumica oko popunjavanja obaveznog formulara.

Turistička Agencija Mitos Travel
Dimitrija Tucovića 142/1, 11000 Beograd
telefon: 011 777 33 33
mail: upit@mitos.rs
Uduženje YUTA
cene na sajtu su informativnog karaktera, važeća je ponuda dobijena putem maila ili u prostorijama agencije.
turistička agencija nastupa kao posrednik u prodaji aranžmana
| Facebook | Twitter | Instagram | Youtube |