Leto 2019 / Letovanje 2019 / Grčka Leto 2019 / Last Minute Grčka 2019 / Grčka Apartmani 2019 / Hoteli Grčka 2019 / Dvoje Dece Gratis Grčka 2019 / Mitos Travel Leto 2019
Booking.com Partner / Plaćanje na Rate
Grcka Letovanje 2019

Obaveštenje


Zbog izuzetno povećanog broja telefonskih poziva poslednjih dana, nismo u mogućnosti da na sve pravovremeno odgovorimo. Preporuka je da klijenti pošalju e-mail na upit@mitos-travel.com, na mailove odgovaramo i van radnog vremena.

Putovanja Putovanja Putovanja Putovanja Putovanja
 

USLOVI PLAĆANJA

PUTNO OSIGURANJE

BALKAN TOURS

FLIXBUS SRBIJA

Doček Nove Godine Atina 2019

Putovanja /

DOČEK NOVE GODINE 2019

Doček Nove Godine Bejrut Liban

29/12/2019 - 03/01/2019

ATINA - PIREJ - SUNION - ARGOLIDA

organizovani polazak sa stručnim vodičem

Cena paket aranžmana po osobi: od 335€

Smeštaj u hotelu 2* 3* 4* ili 5* na bazi 5 noćenja sa doručkom + AVIO prevoz

 

01 DAN - 29/12
BEOGRAD - ATINA

Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla u 10.20 h. Poletanje za Atinu u 12.20 sati (Let JU 512). Sletanje na aerodrom Elefterios Venizelos u 14.50 h. Po završetku aerodromskih formalnosti transfer do izabranog hotela. Smeštaj i noćenje. PAŽNJA: U avionima Air Serbije se više ne služi besplatna hrana i piće. Može se kupiti u avionu uz naknadu.

02 DAN - 30/12
ATINA

Doručak. Polazak na četvoročasovno razgledanje grada heroja i bogova u trajanju od oko 4 h. Atina je preživela mnoge zavojevače što je ostavilo pečat na kulturno nasledje. Mnogo spomenika istorije i religije nije sačuvano do naših dana a ono što može da se vidi je obnovljeno po obrascu nadjenog arheološkoh materijala. Panoramsko razgledanje glavnih gradskih trgova Omonije i Sintagme i bulevara koje ih spajaju. Vožnja ulicom Filelinon pored Ruske crkve i crkve Svetog Pavla, raskošne Nacionalne bašte sa više od 200 vrsta mediteranskog rastinja, Hadrijanovog slavoluka, hrama posvećenog Zevsu Olimpskom, čuvenog stadiona Kalimarmaro i nekadašnje predsedničke palate. Glavna tačka razgledanja je Akropolj koji izgleda veličanstveno u svom obimu i monumentalnosti dokazujući visoki nivo razvoja kulture starih Grka i vekovima preostali model svetske arhitekture. Obilazak hramova Partenon, Erehtejon i Atine Nike unutar prostora Akropolja sa detaljnim objašnjenjima. U nastavku vožnja pored Akademije, Univerzitera i Nacionalne biblioteke, tri prelepe neoklasične gradjevine. Povratak u hotel. Slobodno posle podne. Noćenje.

03 DAN - 31/12
ATINA

Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja i obilaske. Uveče mogućnost odlaska na svečani doček Nove Godine u centar grada gde se skupljaju stanovnici Atine. Noćenje.

04 DAN - 01/01
ATINA - PIREJ - SUNION - ATINA

Kasni doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na poludnevni fakultativni izlet za Pirej i Sunion. Vožnja autobusom do Pireja koji je urbano srastao sa Atinom ali je administrativno odvojeni grad koji predstavlja morska vrata i najveću luku Grčke. Od tri velika zaliva, svojom lepotom i živopisnošću se izdvaja Mikrolimano. U nastavku vožnja Apolonovom obalom do najjužnije tačke Balkanskog poluostrva i Evrope – rta Subion. Tamo su i danas ostaci hrama boga Posejdonakoji je bio izgradjen u „zlatnom“. Petom veku p.n.e. Važna napomena: prvog januara je hram zatvoren ali zbog pozicije na kojoj je smešten je dobro vidljiv sa svih strana.

05 DAN - 02/01
ATINA - ARGOLIDA - ATINA

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet. „Zlatna” Argolida, proslavljena još u drevnosti svojim neobičnim bogatstvima i do danas nije izgubila bivšu slavu. Jedna od najvećih oblasti Peloponeza čuva na svom prostoru ostatke nekadašnjih kultura koje se, s pravom, mogu smatrati ponosom ljudske civilizacije. Najstariji grad Evrope, legendarna Mikena sa ruševinama palata i hramova iz drugog milenijuma p.n.e. i danas zadivljuje svet. Odlazak do Epidaurusa, gradića na Peloponezu sa čuvenim pozorištem čije je gledalište usečeno u brdo i gde svi posetioci, od prvog do 53-eg reda, imaju istu čujnost. Njegova akustika ni posle 24 veka nije otkrivena. Sagradio ga je Poliklet Mladji u 4. veku p.n.e. a akustika se najčešće povezuje sa neobičnim strujanjem vazduha. Danas, tokom letnjeg festivala, u njemu nastupaju samo velikani muzike i pozorišne scene iz celog sveta. Vožnja do Mikene koju je otkrio Nemac Hajnrih Šliman 1876. godine. Razgledanje Atrejeve riznice za koju vlada verovanje da je Agamemnonova grobnica, Lavljih vrata, kruga kraljevskih grobnica i monumentalnih kiklopskih zidina. Povratak u Atinu. Slobodno vreme i moćenje.

06 DAN - 03/01
ATINA - BEOGRAD

Doručak. Slobodno vreme do polaska. Sobe se napuštaju u 12.00 h. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Beograd u 15.35 h (Let JU 513). Sletanje na beogradski aerodrom Nikola Tesla u 16.15 časova.

 

INFORMACIJE

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:
✔ Prevoz avionom na relaciji Beograd – Atina – Beograd

✔ Smeštaj u dvokrevetnim sobama u izabranom hotelu na bazi noćenje/doručak

✔ Svi transferi navedeni u programu

✔ Razgledanje Akropolja unutar lokaliteta sa vodičem na srpskom jeziku

✔ Sva ostala razgledanja sa ulaskom u navedene objekte

✔ Usluge lokalnog vodiča

✔ Usluge vodiča agencije tokom celog boravka

✔ Troškovi organizacije i realizacije putovanja

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

X Aerodromska taksa (119€) odrasli i deca, u trenutku objavljivanja programa, iznos je podložan promeni i plaća se u dinarima u agenciji

X Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)

X Individualni troškovi

X Usluge koje nisu naznaćene u programu putovanja

X Boravišna taksa u iznosu 2€ za hotel sa 3*, 3€ za hotel sa 4* i 4€ za hotel sa 5* dnevno po SOBI

FAKULTATIVNI IZLETI:

ARGOLIDA (Uključeno: prevoz autobusom, lokalni vodič i ulaznice) € 65

PIREJ I SUNION (Uključeno: autobuski prevoz i vodič) € 25

HOTELI:

HOTEL MARINA 2+* € 335 LAST MINUTE

HOTEL ALASSIA 3* € 415 LAST MINUTE

HOTEL TITANIA 4* € 505 LAST MINUTE

HOTEL ST. GEORGE LYCABETTUS 5* € 545 LAST MINUTE

HOTEL ROYAL OLYMPIC 5* € 695 LAST MINUTE

SMEŠTAJ:

Hotel Marina je smešten idealno, u centru Atine, u neposrednoj blizini jednog od dva glavna gradska trga – Ominia. Mnoge poznate znamenitosti su dostupne pešice. U blizini hotela su I stanice javnog gradskog prevoza kao I metroa. Sobe su modern opremljene I sve poseduju terasu, kupatilo sa fenom, klima uredjaj, mini frižider, internet (besplatan), sat tv I sef. U sklopu hotela je mali biznis centar I restoran u kom se dotučak servira po principu švedskog stola.
http://www.marina.com.gr/

Hotel Alassia se nalazi u neposrednoj blizini trga Omonia, na svega 100 metara od glavnih linija gradskog prevoza. Spada u spisak centralno lociranih hotela. Ovaj nedavno renovirani butik hotel poseduje restoran i bar u lobiju hotela. Sobe su vrlo prijatne, uredjene u pastelnim tonovima i sve poseduju: kupatilo sa fenom, mini-bar, tv, telefon, sef i besplatan wi fi. Doručak se servira po principu švedskog stola. https://thealassia.com/en/the-hotel/

Hotel Titania se nalazi na najidealnijem mestu u gradu, u ulici koja spaja dva glavna atinska trga Ominiju i Sintagmu. U srcu je istorijskog i poslovnog centra. Do Akropolja je potrebno oko 20 minuta lagane šetnje.Veoma je elegantno uredjen sa velikim javnim prostorima. U sastavu hotela su dva restorana, dva bara, fitnes centar i poslovni centar sa četiri sale. Sobe su moderne i prostrane i sve poseduju: kupatilo sa fenom, klima uredjaj i centralno grejanje, sat tv, telefon i sef. Doručak se servira po principu bogatog švedskog stola. Internet se u hotelu plaća!
http://titania-athens.hotelsathens.org/en/

Hotel Sent George Lycabettus je smešten u elitnom delu grada zvanom Kolonaki. Od trga Sintagma je udaljen oko jednog kilometra a najbliža metro stranica je 700 metara od hotela. Nalazi se na obroncima brda Likabet i do hotela vodi dosta strma uzbrdica. Sa otvorene hotelske terase se otkriva čaroban pogled na grad, Akropolj i Saronički zaliv.U sklopu hotela je nekoliko restorana, barova, spa centar i umetnička galerija. Sobe su vtlo lepo tematski uredjene i propagiraju grčku kulturu. Svaka poseduje: luksuzno kupatilo sa fenom, klima uredjaj, terasu, tv, sef, telefon i besplatan wi-fi. Doručak se servira poprincipu švedskog stola.

Hotel Royal Olympic spada u grupu centralno lociranih i veoma luksuznih. U neposrednoj je blizini hrama Zevsa Olimpskog sa pogledom na Akropolj iz nekih delova, brdo Likavitos i Plaku. Do glavnog atinskog trga Sintagma se stiže za 10 minuta pešice (600 metara). U sklopu hotela su dva restorana, bar, fitnes centar, bašta sa otvorenim bazenom i sale za sastanke. Sobe su elegantno uredjene i sve uključuju: klima uredjaj, mini-bar, TV sa satelitskim kanalima, sef i kupatilo sa fenom i toaletnim priborom. Besplatan bežični internet je dostupan u celom objektu. Doručak se servira po principu švedskog stola. http://www.royalolympic.com/

USLOVI PLAĆANJA:

Cene putovanja su iskazane u evrima po osobi. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama, čekovima gradjana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rok za prijavu je 45 dana pre datuma putovanja. Rezervacija se potvrdjuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.

 
organizator putovanja OTP 18/2012
Za informacije o smeštaju pozovite
011 / 30 333 40

DOČEK NOVE GODINE 2019

Doček Nove Godine 2019 / Atina 2019

Atina je drevna kolevka najveće svetske civilizacije i prestonica sunčane Grčke. Nemoguće je u svetu pronaći grad koji je bar delimično nalik na nju. Doživela je procvat još pre dva i po milenijuma a njeno poreklo, okruženo legendama, je izgubljeno u neponovljivosti vremena. U njoj su harmonično spojeni prošlost i sadašnjost u neverovatnu celinu. Simbol grada i njen istinski dragulj je veličanstveni Akropolj. Atina je i rodno mesto demokratije koja je promovisana baš na brdu Areopag. Svaki njen kamen odiše mnogovekovnom istorijom a ruševine starih hramova još uvek čuvaju uspomene na daleka vremena, nekadašnju kulturu i bogove sa Olimpa. Jedinstvenost Atine je i u upečatljivom spoju nekadašnje arhitekture i modernog životnog ritma koji neprimetno dovodi do zaboravljenog sveta i mitova i legendi o Staroj Grčkoj.

   
Turistička agencija Mitos Travel Beograd
Majke Jevrosime 4
106505 Beograd Srbija
tel: 011. 30 333 40
mail: upit@mitos-travel.com
Mitos Travel, punopravna članica YUTA
Letovanje 2019
Cene na sajtu su informativnog karaktera, važeća je ponuda dobijena putem e-maila ili u prostorijama agencije.
| Facebook | Twitter | Instagram | Youtube |