mobile menu
informacije i rezervacije
011 777 33 33
upit@mitos.rs
Mitos Travel Turistička agencija Beograd
11 godina iskustva u turizmu
Putovanja Evropski Gradovi

Dvorci Bavarske Autobusom 2023

Putovanja Evropski Gradovi /

DVORCI BAVARSKE

Dvorci Bavarske Autobusom 2023

termin:

SANREMO - MENTON - MONTE KARLO - MONAKO - KAN - ANTIB - NICA - DJENOVA

Cena paket aranžmana po osobi:

smeštaj u hotelu 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom + autobuski prevoz

 

organizovani obilazak sa stručnim vodičem

01 DAN
BEOGRAD - NOVI SAD

Sastanak putnika u Beogradu u 17:30 h. Polazak autobusa u 18:00 h, polazak iz Novog Sada u 19:15 h ispred železničke stanice, kod lokomotive; polazak iz Subotice u 20.30 h. Noćna vožnja kroz Madjarsku.

02 DAN
MINHEN

Dolazak u jutarnjim satima u Minhen, treći po veličini grad u Nemačkoj, posle Berlina i Hamburga, koji leži na reci Izar, na obroncima Alpa. Zlatno doba doživeo je sredinom 19. veka pod upravom preduzimljivih i obrazovanih vladara novostvorene bavarske kraljevine Ludviga I i njegovog sina Maksimilijana II, koji su bili na čelu države četiri decenije. U to vreme izgrađene su mnoge znamenite građevine, a Minhen je postao veliki centar nemačke kulture i umetnosti. Njegova danas najpoznatija manifestacija, čuveni Oktobarfest koji je nedavno obeležio 200 - godišnjicu i privlači svake godine oko šest miliona posetilaca. Po dolasku, razgledanje grada autobusom i peške: glavni trg-Marijin trg sa starom i novom gradskom većnicom u neogotskom stilu, gradski zvonik sa 43 zvona, Bogorodičina crkva (15. vek) sa dva tornja (99 m) u kojoj su sahranjivani vladari Bavarske, kraljevska palata, nova i stara Pinakoteka, Trg Odeon, Kraljev trg… Minhenska palata (Residenz) podignuta u 14. veku. Ova najveća gradska palata u Nemačkoj sa čuvenom kraljevom riznicom nalazi se u centru grada i ubraja se među najznačajnije muzeje enterijera u Evropi. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

03 DAN
MINHEN - REGENSBURG - NIRNBERG - MINHEN

Doručak. Celodnevni fakultativni izlet “Regensburg & Nirnberg”. Polazak prema Regensburgu . Obilazak peške istorijskog centra grada koji je proglašen delom svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO-a: kameni most iz 12.veka, katedrala sv. Petra iz 12.veka , benediktinski samostan Sv. Emeram, apoteka Adler (1610) Gradska kuća u kojoj je zasedao Rajhstag - skupština Svetog Rimskog carstva sve do 1806… Slobodno vreme. Polazak za Nirnberg u oblasti Frankonija, carski grad gde su se u državnoj riznici čuvale kruna i relikvije careva Svetog rimskog carstva nemačke nacije (962-1806). Po dolasku, obilazak centra grada peške: Fontana vrlina, kuća Albrehta Direra (1471-528) najvećeg nemačkog renesansnog slikara, Ulica starih zanata, gradski bedemi… Slobodno vreme. Povratak u Minhen. Noćenje.

04 DAN
MINHEN - LINDERHOF - OBERAMERGAU - NOJŠVANŠTAJN - MINHEN

Doručak. Vožnja do dvorca Linderhof koji je okružen parkom sa terasama i paviljonima; njegove odaje ukrašene su u stilu rokokoa. To je jedini dvorac koji je završen za života kralja Ludviga II. Odlazak do obližnjeg živopisnog mesta Oberamergau, sa oslikanim fasadama kuća, poznatog po tradicionalnoj manifestaciji Hristovog stradanja na putu na Golgotu, koja se održava od 17. veka, uz učešće preko hiljadu meštana. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do bajkovitog dvorca Nojšvanštajn koji je kralj Ludvig II podigao na litici iznad klisure u Bavarskim Alpima kod mesta Fusen, blizu granice sa Austrijom. Nojšvanštajn je poslužio Voltu Dizniju kao inspiracija za dobro poznati dvorac iz bajke u njegovim crtanim filmovima. Povratak u Minhen. Noćenje.

05 DAN
MINHEN - HERENKIMZE - SALZBURG

Doručak. Polazak autobusom za gradić Prien na najvećem bavarskom jezeru Kimze. Po dolasku, ukrcavanje na brod i vožnja “Bavarskim morem” (oko 20 minuta) do ostrvca na kome je dvorac Herenkimze. Poseta dvorcu, koji je izgradio bavarski kralj Ludvig II, u kombinaciji rokokoa i baroka sa mnogobrojnim ukrasima od zlata, srebra, skupog porcelana i mermera, po uzoru na Versaj. Dvorac nikada nije dovršen a kralj je u njemu boravio samo devet dana. Posle obilaska dvorca i muzeja Ludviga II, povratak brodom u Prien. Nastavak putovanja za Salzburg, u blizini nemačko - austrijske granice. Taj prelepi barokni grad na obroncima Alpa nosi s pravom epitet „germanski Rim”. U različitim formama Salzburg čuva uspomenu na svog najslavnijeg sugradjanina Volfganga Amadeusa Mocarta (1756 - 1791), jednog od najmladjih genija i najplodnijih stvaralaca u istoriji muzike, koji je komponovao preko 600 dela. Obilazak peške istorijskog centra: dvorac Mirabel, Mocartova rodna kuća, Stari trg, Mocartov trg, katedrala sv. Ruperta, manastir sv. Petra, biskupska rezidencija, crkva sv. Sebastijana, kuća u kojoj je stanovao Mocart, tvrdjava Hoensalcburg… Slobodno vreme. Polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Austriju i Madjarsku.

06 DAN
NOVI SAD - BEOGRAD

Dolazak u Novi Sad i Beograd u jutarnjim satima.

INFORMACIJE

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:
✅ prevoz autobusom na navedenoj relaciji

✅ tri noćenja sa doručkom u hotelu kategorije 2+*
u cenu aranžmana uključena poseta dvorcima Linderhof, Nojšvanštajn i Herenkimze 

✅ razgledanja gradova po programu

✅ usluge vodiča

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

❌ fakultativni izleti i posete

❌ medjunarodno putno zdravstveno osiguranje

FAKULTATIVNI IZLETI:

Celodnevni izlet Regensburg i Nirnberg - 25€
U cenu je uključeno: prevoz autobusom, obilasci prema programu, usluge vodiča, bez ulaznica.

SMEŠTAJ:

Hotel Ibis Styles Munchen OST 2+* (sajt) se nalazi 6 kilometara od Marijinog trga (centar grada), a u blizini sajma, na liniji gradskog prevoza. Doručak se služi po principu samoposluživanja. ma recepciju, aperitiv bar i restoran, Wi - Fi internet. Sobe su dvokrevetne, standardno opremljene, poseduju kupatilo, fen, telefon I TV. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

 
organizator putovanja OTP 17/2023
informacije
upit@mitos.rs
011 777 33 33
povraćaj 100% uplate u slučaju otkaza aranžmana
14

PUTOVANJA 2023

Putovanja 2023 / Dvorci Bavarske 2023

Proleće na Azurnoj obali i egzotičnom Monte Karlu! Luka prepuna jahti, staza formule 1, Trg kazina,  uživanje u nezvaničnoj prestonici Nici... Fakultativni izlet u Marsej, jedan od najvećih francuskih gradova i drugu po veličini luku u Evropi i mondenska mesta Sanremo i Menton. Prelepi dani na Francuskoj rivijeri po  najpovoljnijoj ceni! 

Turistička Agencija Mitos Travel
Dimitrija Tucovića 142/1, 11000 Beograd
telefon: 011 777 33 33
mail: upit@mitos.rs
Uduženje YUTA
opisi i cene na sajtu su informativnog karaktera, važeći je opis sa oficijelnog sajta smeštaja, ponuda dobijena putem maila ili u prostorijama agencije.
| Facebook | Twitter | Instagram | Youtube |