mobile menu
informacije i rezervacije
011 777 33 33
upit@mitos.rs
Mitos Travel Turistička agencija Beograd
11 godina iskustva u turizmu
Istanbul Autobusom - Uskrs 2022

Istanbul Autobusom - Uskrs 2023

Putovanja Evropski Gradovi /

ISTANBUL AUTOBUSOM

Istanbul Autobusom - Uskrs 2023

termin:

ISTANBUL - TOPKAPI - AJA SOFIJA - PLAVA DŽAMIJA - HIPODROM - KRSTARENJE BOSFOROM - VASELJENSKA PATRIJARŠIJA - DOLMABAHČE

cena paket aranžmana po osobi : €/

smeštaj u hotelu 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom + bus prevoz

01 DAN - BEOGRAD

Polazak grupe oko 17:00h iz Beogada, parking ispred muzeja Jugoslavije (kuća cveća). Noćna vožnja autoputem sa usputnim stajanjem za prijem putnika do Niša i kroz Bugarsku sa kraćim pauzama za odmor.

02 DAN - ISTANBUL

Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Panoramsko razgledanje grada: Zlatni rog, Taksim, Golden most. Silazak na Bosfor, Palata Dolmabahče… Nakon kraćeg odmora fakultativna šetnja sa vodičem, a šetnja uglavnom obuhvata uliu Ordu, glavnu ulicu starog evropskog dela Istanbula; upoznavanje sa načinom funkcionisanja javnog gradskog prevoza. Obilazak Lalei džamija, zgrada državnog univerziteta, Teodosijeva trijumfalna kapija, Bajazitov trg i džamija, robna kuća Morava, Kapali čaršija, Sinan-pašino turbeSmeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

03 DAN - ISTANBUL

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti. Fakultativno: Obilazak Dolmabahče palate. U popodnevnim časovima fakultativno krstarenje Bosforom i odlazak do Vaseljenske patrijaršije. Obilazak Gvozdene bugarske crkve svetog Stefana i živopisnog kvarta Balat, poznatog po šarenim stepenicama. Zatim odlazak do Miniaturka, jedinstvena izložba minijaturnih maketa koje predstavljaju najznačajnije objekte sagrađene u osmanskom i u periodu moderne Turske. Slobodno vreme. Noćenje.

04 DAN - ISTANBUL

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni obilazak znamenitosti Istanbula u pratnji lokalnog vodiča – Plato Topkapi (Dvorac Topkapi, Plava Džamija, Aja Sofija). Slobodno popodne. U večernjim časovima odlazak u restoran na brodu sa orjentalnom muzikom (fakultativno). Noćenje.

05 DAN - ISTANBUL

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili fakultativno izlet u aziski deo Istanbula sa posetom Prinčevom ostrvu u zavisnosti od vremenskih prilika). Obilazak Čamlidža džamije, Uskudar, Devojačka kula, Bagdad bulevar i slobodno vreme u Kadikoju - centru azijskog dela grada. Polazak za Srbiju oko 18:00h. Vožnja kroz Bugarsku sa kraćim pauzama za odmor.

06 DAN - BEOGRAD

Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima. Kraj programa.

 

INFORMACIJE

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:

✅ prevoz autobusom turističke klase na navedenoj relaciji

✅ 3 noćenja sa doručkom u hotelu 3*

✅ panoramsko razgledanje Istanbula u pratnji lokalnog vodiča

✅ usluge turističkog vodiča / pratioca tokom putovanja,

✅ troškove ogranizacije putovanja.

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

❌  međunarodno zdravstveno osiguranje,

❌  osiguranje od covida, otkaza ili prekida turističkog putovanja,

❌  ulaznice i fakultativne izlete.

POPUSTI I DOPLATE:

deca 2-11.99 godina - -10€,

treća odrasla osoba u standard sobi - -5€,

putnici na sopstvenom prevozu: -30

doplata za 1/1 sobu - 50

FAKLULTATIVNI IZLETI:

Istorijska šetnja Carigradom - 10€;

Vaseljenska patrijaršija, Balat, Bugarska crkva, Miniaturk, Venecia outlet - 20€;

Krstarenje Bosforom, Ortakoj, Taksim - 25€;

Tursko veče na brodu - 40€;

Tursko veče u restoranu Gar - 35€;

Azijski deo Istanbula - 25€.

Minimum za realizaciju fakultativnih programa je 25 putnika.

COVID INFO

USLOVI PUTOVANJA

Za državljane Srbije koji nisu vakcinisani neophodan je negativan PCR test, ne stariji od 72 sata ili negativan brzi antigenski test ne stariji od 48 sati. Test je potreban za sva lica starija od 6 godina. U roku od 72 sata pre dolaska u Tursku neophodno je elektronski se registrovati putem sledećeg linka. Tokom registracije se dodeljuje takozvani HES KOD koji predstavlja elektronski vid praćenja zdravstvenog stanja putnika. Neophodan je za ulazak u sve tržne centre, restorane, državne ustanove i druge objekte. Svi putnici su dužni da pri ulasku u Tursku pokažu isti u štampanoj ili elektronskoj formi.

Za ulazak u R. Tursku rok važenja putne isprave mora biti najmanje 6 meseci od dana ulaska u R. Tursku. Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Agencija ne snosi odgovornost za nedobijanje vize i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Preporučuje se putnicima, državljanima R. Srbije, da se informišu o uslovima ulaska u zemlju u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje u koju putuju. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Organizator zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu.

organizator putovanja OTP 222/2023
informacije o smeštaju:
upit@mitos.rs
011 777 33 33
povraćaj 100% uplate u slučaju otkaza aranžmana
45.7

ISTANBUL AUTOBUSOM

Putovanja Evropski Gradovi - Istanbul autobusom

Istanbul - grad koji leži na dva kontinenta, Evrope i Azije. Uobličile su ga četiri civilizacije : grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Grad je podignut na mestu gde se susreću istok i zapad, a kroz svoju istoriju je ponosno nosio imena: Vizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je megalopolis u kom živi i radi preko 17 miliona stanovnika na dva kontinenta. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, će učiniti da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbežno vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad. Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo – nigde ih nećete naći ovako isprepletene i neraskidivo povezane kao u Istanbulu.

Turistička Agencija Mitos Travel
Dimitrija Tucovića 142/1, 11000 Beograd
telefon: 011 777 33 33
mail: upit@mitos.rs
Uduženje YUTA
cene na sajtu su informativnog karaktera, važeća je ponuda dobijena putem maila ili u prostorijama agencije.
turistička agencija nastupa kao posrednik u prodaji aranžmana
| Facebook | Twitter | Instagram | Youtube |