Leto 2019 / Letovanje 2019 / Grčka Leto 2019 / First Minute Grčka 2019 / Grčka Apartmani 2019 / Hoteli Grčka 2019 / Dvoje Dece Gratis Grčka 2019 / Mitos Travel Leto 2019
Booking.com Partner / Plaćanje na Rate
FIRST MINUTE PONUDE LETO 2019 - KLIKNI OVDE
Putovanja Putovanja Putovanja Putovanja Putovanja
 

USLOVI PLAĆANJA

PUTNO OSIGURANJE

SERBIA INCOMING

BALKAN TOURS

google oglas
Letovanje 2019
Letovanje 2019
google oglas

Istanbul 2019

Putovanja /

PUTOVANJA 2019

Gradovi Evrope Istanbul 2019

14/02/2019 - 19/02/2019

ISTANBUL - TOPKAPI - AJA SOFIJA - PLAVA DŽAMIJA - HIPODROM - KRSTARENJE BOSFOROM - VASELJENSKA PATRIJARŠIJA - DOLMABAHČE

Cena paket aranžmana po osobi: 139€

smeštaj u hotelu 3* noćenje sa doručkom + bus prevoz

 

organizovani polazak sa stručnim vodičem

01 DAN - četvrtak 14/02
BEOGRAD

Sastanak putnika u Beogradu u 13.00 h. Polazak autobusa u 13.30 h. Vožnja kroz Bugarsku kraj Sofije i Plovdiva.

02 DAN - petak 15/02
ISTANBUL

Dolazak u Istanbul u prepodnevnim satima. Po dolasku, panoramsko razgledanje grada: staro gradsko jezgro - gde se nalaze Hipodrom, Plava džamija, Aja Sofija i palata Topkapi, bulevar Ataturk, Valensov akvadukt, džamija Sulejmana Veličanstvenog, džamija Mehmed paše Sokolovida, Misirli čaršija, železnička stanica Sirkedži (stanica Orijent ekpresa), prelazak preko Zlatnog roga preko mosta Galata, trg Taksim, rezidencijalni kvart Bešiktaš…Prelazak na azijsku stranu Istanbula, preko mosta na Bosforu.Kradi odmor kod čuvenog vidikovca Čamlidža. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

03 DAN - subota 16/02
ISTANBUL

Doručak.U prepodnevnim časovima, fakultativni izlet autobusom i pešice “Palata Topkapi, Aja Sofija, Plava džamija, antički hipodrom”. Poseta palati Topkapi sa nekoliko stotina prostorija, danas pretvorenih u muzej,izgrađenoj na jednom od sedam istanbulskih brežuljaka. Iz ove palate turski sultani su od 1465., gotovo četiri veka, upravljali ogromnim Otomanskim carstvom. Obilazak Aja Sofije ili Crkve svete mudrosti, jednog od najmonumentalnijih hramova ikada izgrađenih u svetu, nemerljive arhitektonske i umetničke vrednosti. Podignuta je u doba cara Justinijana, pretvorena je u džamiju po zauzimanju Carigrada od strane Turaka (1453) po nalogu sultana Mehmeda II Osvajača, kada su joj dodata četiri minareta. Obilazak džamije sultana Ahmeta III, građene na mestu palate cara Konstantina, poznate kao Plava džamija zbog jedinstvene unutrašnje dekoracije oko 20.000 keramičkih pločica sa motivom cveta lale u pedesetak varijanti, jedina džamija u islamskom svetu, pored džamije u Meki sa šest minareta. Antički hipodrom ili Konstantinov hipodrom je bio središte društvenog života. Slobodno popodne. Noćenje.

04 DAN - nedelja 17/02
ISTANBUL

Doručak. Poludnevni fakultativni izlet autobusom i brodom “Vaseljenska patrijaršija i krstarenje Bosforom”. Poseta Carigradskoj patrijaršiji čije se sedište nalazi u crkvi Sv.Đorđa na obali Zlatnog roga, u nekadašnjem grčkom kvartu Fanar. Carigradska patrijaršija postoji od Vaseljenskog sabora u Carigradu 381.godine. Vožnja autobusom do pristaništa i ukrcavanje na brod, krstarenje Bosforskim moreuzom između evropskog i azijskog dela Istanbula, koji je u najužem delu širok samo 660 metara. Fakultativni izlet autobusom “Palata Dolmabahče”. Izgrađena kraj Bosfora sredinom 19. Veka, u kombinaciji baroka, rokokoa i turskog imperijalnog stila, palata Dolmabahče je bila zvanična rezidencija sultana. Okružena prekrasnim vrtom, ima 285 soba, 43 salona, šest hamama i raskošan enterijer sa oko 600 umetničkih slika. Iz nje je u izgnanstvo otišao poslednji otomanski sultan Mehmed VI (1922), u njoj se okončao život oca turske nacije Mustafe Kemala Ataturka (1881- 1938). Slobodno vreme. Noćenje.

05 DAN - ponedeljak 18/02
ISTANBUL

Doručak. Slobodno vreme. Polazak za Beograd oko 15.00 h. Noćna vožnja kroz Bugarsku.

06 DAN - utorak 19/02
BEOGRAD

Dolazak u Beograd u prepodnevnim satima.

 

INFORMACIJE

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:
✔ prevoz autobusom na navedenoj relaciji

✔ tri noćenja sa doručkom u hotelu kategorije 3* u Istanbulu

✔ razgledanja gradova po programu

✔ usluge vodiča

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

X fakultativni izleti i posete

X medjunarodno putno zdravstveno osiguranje

FAKULTATIVNI IZLETI:

Poludnevni izlet autobusom Palata Topkapi, Aja Sofija, Plava džamija, antički hipodrom - 45
u cenu je uključeno: prevoz autobusom, ulaznice, usluge lokalnog vodiča na našem jeziku.

Poludnevni izlet autobusom i brodom Vaseljenska patrijaršija i krstarenje Bosforom - 20€
u cenu je uključeno: vožnja brodom po Bosforu, prevoz autobusom, usluge lokalnog vodiča.

Poludnevni izlet Palata Dolmabahče - 25€
u cenu je uključeno: ulaznica, iznajmljivanje slušalica, prevoz autobusom, usluge lokalnog vodiča.

NAPOMENE:

Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje a plaćanje je u Turskoj, isključivo u evrima, u efektivi. Potrebno je najmanje 20 učesnika za realizaciju ovih izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izleti bi mogli da se realizuje uz korigovanje cene.

Organizator putovanja zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predvidjenih programom putovanja, kao i redosleda njihovih realizacija usled objektivnih okolnosti (državnih i verskih praznika) na određenoj destinacij, kada neki od lokaliteta, muzeja ili tržnih centara ne rade.

POPUSTI:

10% popusta za treću odraslu osobu na pomoćnom ležaju

15% popusta za dete do 11.99 godina u sobi sa dve odrasle osobe na pomoćnom ležaju

DOPLATE (OPCIONO):

Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 75€.

Mogućnost doplate za željeni red sedišta u autobusu po ceni od 8€ po sedištu, minimalna uplata je za dva sedišta. Doplata za dodatno sedište iznosi 70€.

SMEŠTAJ:

Hotel Hamidiye 3* se nalazi na oko 500 metara od čuvene Kapali čaršije i u blizini je najpoznatijih znamenitosti grada. Wi-fi internet je besplatan u celom hotelu. Doručak se služi po principu samoposluživanja.
http://www.hamidiyehotel.com/

Hotel Orient Mintur 3* se nalazi u delu Istanbula koji se zove Fatih i u blizini je najpoznatijih znamenitosti grada. Wi-fi internet je besplatan u celom hotelu. Doručak se služi po principu samoposluživanja.
http://www.orienthotelistanbul.com/

Hotel Seher 3* se nalazi na dobroj lokaciji, u četvrti Sultanahmet. Namešten je u osmanskom stilu. Wi-fi internet je besplatan u celom hotelu. Doručak se služi po principu samoposluživanja.
http://www.seherhotel.com/

SADRŽAJ HOTELA:

recepcija, wi-fi internet, bar, restoran, hamam

SADRŽAJ SOBE:

kupatilo, fen, klima-uredjaj, TV, telefon

 
organizator putovanja OTP 196/2010
Za informacije o smeštaju pozovite
011 / 30 333 40

PUTOVANJA 2019

Putovanja 2019 / Istanbul 2019

Istanbul je jedini grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta, nekadašnja prestonica 3 velika carstva: Rimskog, Vizantijskog i Otomanskog. Leži na Bosforu koji odvaja evropski deo Turske od njenog azijskog dela. Prvo je bio poznat kao Vizantion, kasnije kao Konstantinopolis i konačno kao Istanbul. Ne propustite da upoznate najslavniju građevinu Aja Sofiju koju je u 6 veku podigao imperator Justinijan i koja je služila kao najvedi hrišdanski hram na svetu. Danas je najpoznatiji muzej u Turskoj. Istanbul godišnje privuče milione turista koji žele videti njegove znamenitosti, osetiti njegov kosmopolitski duh i odličan provod koji je u ovom gradu zagarantovan.

   
Mitos Travel Beograd Mitos Travel Beograd
Tour Operatior Mitos Travel Belgrade
Majke Jevrosime street, 4
106505 Belgrade Serbia
tel: +381 11 30 333 40
fax: +381 11 32 38 440
mail: incoming@mitos-travel.com
Mitos Travel, member of YUTA
Letovanje 2019