mobile menu
Mitos DOO
Dimitrija Tucovića 2 Lazarevac
011 777 33 33
upit@mitos.rs
Last Minute 2021
deset godina iskustva u turizmu

Obaveštenje

Usled povećanog broja telefonskih poziva poslednjih dana, nismo u mogućnosti da na sve pravovremeno odgovorimo. Preporuka je da klijenti pošalju e-mail na upit@mitos.rs, na mailove odgovaramo i van radnog vremena.

Istanbul 2019

Putovanja Evropski Gradovi /

PUTOVANJA 2021

Gradovi Evrope Istanbul 2021

13/05/2019 - 18/05/2019

ISTANBUL - TOPKAPI - AJA SOFIJA - PLAVA DŽAMIJA - HIPODROM - KRSTARENJE BOSFOROM - VASELJENSKA PATRIJARŠIJA - DOLMABAHČE

cena paket aranžmana po osobi: 139

smeštaj u hotelu 3* noćenje sa doručkom + bus prevoz

 

organizovani polazak sa stručnim vodičem

01 DAN - ponedeljak 13/05
BEOGRAD - ISTANBUL

Polazak iz Beograda sa turističkog terminala kod Lastine garaže u 15:00, polazak iz Jagodine sa Koral pumpe u 17:00. Vožnja udobnim turističkim autobusom pored Niša, Dimitrovgrada, Sofije, Plovdiva, Svilengrada i Jedrena do Istanbula sa kraćim pauzama radi odmora.

02 DAN - utorak 14/05
ISTANBUL

Dolazak u Istanbul u prepodnevnim satima. Nakon kraćeg odmora odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom. Staro gradsko jezgro: Ataturk bulevar, Valensov akvadukt, džamija Sulejmana veličanstvenog - ,,Sulejmanija”, Zlatni rog, Džamija Mehmed Paše Sokolovića, Pera Palace hotel, trg Taksim, Bešiktaš, Dolmabahče palata - poslednje sedište sultana. Prelazak preko mosta na Bosforu u Malu aziju. Povratak uz obalu Bosfora preko Zlatnog roga i Galata mosta, zatim pored egipatske pijace, stanice Orijent ekspresa do kvarta grada Sultanahmet, gde se nalazi hipodrom - nekadašnje središte Vizantijske moći u gradu, Plava džamija, Aja Sofija - nekada najveća crkva sveta, Topkapi palata - sedište Osmanske imperije. Smeštaj u hotel. Noćenje.

03 DAN - sreda 15/05
ISTANBUL

Doručak. Slobodan dan za individulne aktivnosti ili fakultativni program: u 09:00 polazak iz hotela do Sultanahmeta. Obilazak muzeja sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku: Topkapi palate - sedište Osmanske imperije, Aja Sofije - nekada najveće crkve sveta i Antičkog hipodroma - nekadašnjeg sedišta Vizantijske moći u gradu. Razgledanje Plave džamije - (Sultanahmetove džamije). Slobodno vreme za individualni obilazak Kapali čaršije ili povratak u hotel. Noćenje.

04 DAN - četvrtak 16/05
ISTANBUL

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni program: u 09:00 polazak iz hotela do Vaseljenske patrijaršije koja se nalazi u delu grada Fener. Nakon obilaska odlazak na krstarenje Bosforom u pratnji lokalnog vodiča. Tokom krstaranja se vide znamenitosti kao što su: Zlatni rog, Galata most, Sulejmanija džamija, Dolmabahče palata, Bešiktaš, Ortokoj kvart, Rumenli hisar - čuvena Vizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula), Devojačka kula, Jildiz palata… Po završetku krstarenja odlazak do trga Taksim u novom evropskom delu Istanbula gde se nalazi pešačka zona - ulica Istiklal sa poznatim radnjama, restoranima i Galata kula sa koje se pruža pogled na Zlatni rog i Bosfor. Slobodno vreme za šoping i šetnju u ovom delu grada. Povratak u hotel. Fakultativni obilazak Dolmabahče palate sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku. Po završetku obilaska odlazak do trga Taksim. Individualni povratak u hotel. U večernjim satima fakultativni odlazak u nacionalni restoran “Gar” - Tursko veče. Noćenje.

05 DAN - petak 17/05
ISTANBUL - BEOGRAD

Doručak. Slobodno vreme za šetnju, šoping i individualni obilazak grada ili fakultativni program:
*u 09:00 polazak iz hotela do džamije Sulejmanije i obilazak sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku.
*u 11:00 polazak iz hotela do najviše zgrade u Istanbulu ,,Sapphire’’ visoke 236 metara, sa koje se pruža najlepši pogled na čitav Istanbul, projekcija 4d filma (simulator leta helikopterom iznad Istanbula). Polazak za Srbiju u popodnevnim satima. Vožnja sa kraćim pauzama radi odmora.

06 DAN - subota 18/05
BEOGRAD

Dolazak u Beograd u jutarnjim satima.

 

INFORMACIJE

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:
✔ prevoz autobusom na navedenoj relaciji

✔ tri noćenja sa doručkom u hotelu kategorije 3* u Istanbulu

✔ razgledanja gradova po programu

✔ usluge vodiča

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

X fakultativni izleti i posete

X medjunarodno putno zdravstveno osiguranje

FAKULTATIVNI IZLETI:

Poludnevni izlet autobusom Palata Topkapi, Aja Sofija, Plava džamija, antički hipodrom - 35
u cenu je uključeno: prevoz autobusom, ulaznice, usluge lokalnog vodiča na našem jeziku.

Poludnevni izlet autobusom i brodom Vaseljenska patrijaršija i krstarenje Bosforom - 20€
u cenu je uključeno: vožnja brodom po Bosforu, prevoz autobusom, usluge lokalnog vodiča.

Poludnevni izlet Palata Dolmabahče - 25€
u cenu je uključeno: ulaznica, iznajmljivanje slušalica, prevoz autobusom, usluge lokalnog vodiča.

Tursko veče, restoran GAR - 25€
Večera u nacionalnom restoranu uz muzički program.

Obilazak zgrade SAPPHIRE - 25€
transfer + projekcija 4D filma ,,LET IZNAD ISTANBULA”.

Obilazak Džamije Sulejmanije - 25€
Smeštena je na ,,Trećem brdu’’, usred kompleksa islamskih građevina, a građena od 1550. do 1557. godine i vrhunsko je delo najvećeg Osmanlijskog arhitekte i graditelja Mimara Sinana. U okviru kompleksa nalazi se i mauzolej Sulejmana i sultanije Hurem (Rokselane).

DOPLATE (OPCIONO):

Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 35€.

SMEŠTAJ:

Hotel Emge 3* se nalazi u starom, evropskom delu istanbula, u kvartu laleli, nedaleko od kapali čaršije. u blizini hotela je stanica podzemne zeleznice aksaraj. hotel je nedavno renoviran i poseduje 35 zvučno izolovanih soba, sa klima uređajem, lcd sat tv , sefom, wi fi... usluga u hotelu je noćenje sa doručkom (švedski sto).

 
organizator putovanja OTP 325/2010
Za informacije o smeštaju pozovite
060 / 60 222 80
6

PUTOVANJA 2021

Putovanja 2021 / Istanbul 2021

Istanbul je jedini grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta, nekadašnja prestonica 3 velika carstva: Rimskog, Vizantijskog i Otomanskog. Leži na Bosforu koji odvaja evropski deo Turske od njenog azijskog dela. Prvo je bio poznat kao Vizantion, kasnije kao Konstantinopolis i konačno kao Istanbul. Ne propustite da upoznate najslavniju građevinu Aja Sofiju koju je u 6 veku podigao imperator Justinijan i koja je služila kao najvedi hrišdanski hram na svetu. Danas je najpoznatiji muzej u Turskoj. Istanbul godišnje privuče milione turista koji žele videti njegove znamenitosti, osetiti njegov kosmopolitski duh i odličan provod koji je u ovom gradu zagarantovan.

Društvo za Turizam Usluge i Transport Mitos DOO
Dimitrija Tucovića 2, Lazarevac
telefon: 011 777 33 33
mail: upit@mitos.rs
Uduženje YUTA
cene na sajtu su informativnog karaktera, važeća je ponuda dobijena putem maila ili u prostorijama agencije.
| Facebook | Twitter | Instagram | Youtube |