mobile menu
informacije i rezervacije
011 777 33 33
upit@mitos.rs
Mitos Travel Turistička agencija Beograd
11 godina iskustva u turizmu
Putovanja Evropski Gradovi

Pariz Dan Zaljubljenih Avionom 2023

Putovanja Evropski Gradovi /

PARIZ AVIONOM 2023

Pariz Dan Zaljubljenih Avionom 2023

termin:

PARIZ AVIONOM 5 DANA

Cena paket aranžmana po osobi:

smeštaj u hotelu 3* noćenje sa doručkom + avio prevoz + transfer

 

organizovani obilazak sa stručnim vodičem

01 DAN
BEOGRAD - PARIZ

Početak programa i jutarnji sastanak putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera broj 709 u 04:40 časova. Poletanje za Pariz je najavljeno u 06:40 časova (let JU 310). Sletanje u Pariz je očekivano oko 09:15 po lokalnom vremenu. Odmah po sletanju, transfer do glavnog grada Francuske, uz panoramsko razgledanje grada autobusom: Veliki bulevari, crkva Madlena, Trg Opere, Trg Vandom, ulica Rivoli, Trg Konkord, Burbonska palata, Jelisejska polja, Trijumfalna kapija, Trg Trokadero, palata Šajo, Ajfelova kula, Marsovo polje, Vojna škola, kompleks Invalida sa velelepnom Crkvom kupole, ostrvo Site, katedrala Notr Dam… Po završetku panoramskog razgledanja grada, predvidjen je smeštaj u izabrani hotel. Po check-inu, slobodno popodne za individualne aktivnosti. Noćenje.

02 DAN
PARIZ

Doručak. Poludnevna fakultativna poseta kraljevskom dvorcu i muzeju Luvr. Započet kao vojno utvrđenje krajem 12. veka, Luvr je postao kraljevska rezidencija krajem 14. veka. Odlike pravog raskošnog dvorca ukrašenog umetničkim delima dobio je tokom vladavine Fransoa i u prvoj polovini 16. veka. Posle Francuske Revolucije pretvoren je u muzej (1793). Danas, 219 godina posle ustanovljenja, ima reputaciju najslavnijeg i najbogatijeg muzeja u svetu sa kolekcijom od oko 300.000 umetničkih predmeta koju nikada niko nije video u celosti. U osam odeljaka izloženo oko 35.000 eksponata, od praistorije do sredine 19. veka, koje svakodnevno obidje preko 20.000 posetilaca. Tokom posete Luvru videće se: temelji prvobitnog Luvra, najpoznatija skulptorska remek-dela antičkog doba “Miloska Venera” i “Nika Samotračka”, zatim galerija “Mediči” sa čuvenim Rubensovim ostvarenjima, “Mona Liza” i galerija italijanskog renesansnog slikarstva kao i galerija francuskog slikarstva 19. veka sa monumentalnim kompozicijama. Slobodno popodne. Noćenje.

03 DAN
PARIZ - VERSAJ - PARIZ

Doručak. Poludnevni fakultativni izlet autobusom “Versajski dvorac”. Ovaj ogromni dvorski kompleks okružen prostranim parkom - sa fasadom od 570 m i oko 1840 prostorija, najvedi i najraskošniji u Evropi - izgrađen je i dograđivan po nalogu i željama Luja XIV (1643 - 1715) sa idejom glorifikacije Francuske i njene monarhije. “Kralj sunce” koji je, od svoje pete godine, formalno bio na prestolu 72 godine a faktički upravljao Francuskom pet i po decenija, okupljao je u Versaju vrhunske umetnike svoga vremena koji su kontinuirano radili na proširenju i ulepšavanju dvorca i vrtova. Versajski dvorac je pretvoren u Francuski istorijski muzej (1837) i proglašen delom svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO-a. Tokom posete obilaze se: Veliki kraljevski apartmani, Kraljičini apartmani i čuvena “Dvorana ogledala“. Povratak u Pariz. Noćenje.

04 DAN
PARIZ

Doručak. Poludnevni fakultativni obilazak Monmartra u pratnji vodiča. Monmatr (130 m.n.v) je najviše među 11 brda i brežuljaka na kojima leži Pariz, nalazi se na njenom severnom obodu i spada u njegove najpoznatije istorijske kvartove. Na vrhu Monmartra uzdiže se velika bela bazilika Sakre Ker, čija su impozantna kupola i zvonik više od jednog veka sastavni deo siluete francuske prestonice. Od sedamdesetih godina 19. veka Monmartr naseljavaju i na njegovim padinama dolaze da stvaraju veliki umetnici kao Berlioz, Hajne, Renoar, Mone, Van Gog, Tuluz Lotrek, Pikaso, Dali… pretvorivši ga u prostor nekonvencionalnog i boemskog života. Poseta bazilici, šetnja uličicama oko glavnog trga Tertr gde se mogu videti desetine slikara za svojim štafelajima, do mesta gde su se odigrali dramatični dogadjaji tokom Pariske komune (1871). Šetnja do poznatih trgova Pigal i Blanš u podnožju brda gde se nalazi kabare “Mulen ruž” (1889), jedan od simbola nodnog života Pariza. (Odlazak metroom; individualni povratak u hotel). Slobodno popodne. Noćenje.

05 DAN
PARIZ - BEOGRAD

Doručak. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Poletanje za Beograd u 20:30 sati (let JU 315). Dolazak u Beograd u 22:50h. Kraj programa.

 

INFORMACIJE

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:
✅ prevoz avionom na relaciji Beograd - Pariz - Beograd (let kompanije Air Serbia)

✅ četiri noćenja sa doručkom u hotelu kategorije 3*

✅ transfer aerodrom - hotel, hotel - aerodrom

✅ panoramsko razgledanje grada

✅ usluge vodiča

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

❌ aerodromske takse (oko 144€ na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u dinarima u agenciji)

❌ fakultativni izleti i posete

❌ medjunarodno putno zdravstveno osiguranje

FAKULTATIVNI IZLETI:

poludnevna poseta dvorcu i muzeju Luvr - 35
U cenu je uključen dvočasovni obilazak Luvra po programu u pratnji vodiča i ulaznica. Odlazak i povratak metroom.

poludnevni obilazak Monmartra u trajanju od tri sata - 25
U cenu je uključen prevoz i usluga vodiča.

poludnevni izlet u Versaj - 70
U cenu je uključena usluga lokalnog vodiča (odlazak metroom, individualni povratak u hotel).

NAPOMENE:

Prijavljivanje za izlete i posete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u inostranstvu, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 15 učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene.

DOPLATE (OPCIONO):

Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 199€

SMEŠTAJ:

Hotel Ibis la Defense Centre 3* je smešten u srcu Defansa, savremene gradske četvrti, preko puta metro stanice Esplanade de la Defense. Hotel ima 286 nedavno renoviranih soba sa kupatilom sa fenom, telefonom, internet konekcijom (na zahtev uz doplatu), SATTV-om. Kontinentalni doručak - samoposluživanje.
http://www.ibis.com/

 
organizator putovanja OTP 196/2010
informacije
upit@mitos.rs
011 777 33 33
povraćaj 100% uplate u slučaju otkaza aranžmana
31.14

PUTOVANJA 2023

Putovanja 2023 / Pariz 2023

Pariz, jedna od najlepših i najznačanijih svetskih metropola, najposedeniji je grad na planeti; njegovim elegantnim bulevarima i avenijama godišnje prošeta gotovo trideset miliona turista.

Najpoznatiji pariski kvartovi i spomenici, deo su svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a. Uži centar Pariza koji izaziva najvede divljenje, nastao je pre 150 godina, za samo dve decenije, voljom jednog osporavanog vladara i preduzimljivošdu njegovog čoveka od poverenja - cara Napolena III (1808 - 1873) i nepopularnog prefekta Senskog okruga (gradonačelnika) Žorža Osmana (Georges Haussmann, 1809 - 1891). Realizujući od 1852. do 1870. jedan od najvećih urbanističkih projekata u svetu u 19. veku, Osman je angažovao preko pola miliona radnika koji su porušili i potpuno uklonili tri petine kuća srednjovekovnog Pariza, ostavljajući samo dvorce, palate, crkve i vredne građevine, koje je zatim povezao širokim bulevarima i avenijama, dodajući im nove trgove, parkove i fontane. Tada su počele da niču prelepe pariske zgrade sa pet ili šest spratova sa mansardama i tipičnim fasadama sa visokim prozorima, dugim terasama i ukrasnim gvozdenim ogradama. Vekovima pre ove ”velike obnove” kao i posle nje, Pariz je imao - kao i danas - izuzetnu ulogu na svim poljima, u Evropi i u svetu.

Ključni događaji iz prošlosti mnogih naroda i država zbili su se u Parizu ili su u tesnoj vezi sa njim. Pored zaključenih sporazuma o prijateljstvu i saradnji sa mnogobrojnim gradovima na svim kontinentima, Pariz je do sada prihvatio samo jedno jedino bratimljenje - sa Rimom, 1956. godine. Kratko obrazloženje tadašnjeg gradskog veća je glasilo: “Samo je Rim dostojan Pariza i samo je Pariz dostojan Rima”.

Turistička Agencija Mitos Travel
Dimitrija Tucovića 142/1, 11000 Beograd
telefon: 011 777 33 33
mail: upit@mitos.rs
Uduženje YUTA
opisi i cene na sajtu su informativnog karaktera, važeći je opis sa oficijelnog sajta smeštaja, ponuda dobijena putem maila ili u prostorijama agencije.
| Facebook | Twitter | Instagram | Youtube |