Leto 2020 / Letovanje 2020 / Grčka Leto 2020 / First Minute Grčka 2020 / Grčka Apartmani 2020 / Hoteli Grčka 2020 / Dvoje Dece Gratis Grčka 2020 / Mitos Travel Leto 2020
Booking.com Partner / Plaćanje na Rate
Putovanja Evropski Gradovi 2020

Rusija - Prestonice Rusije Moskva Sankt Peterburg - 735€

Putovanja Evropski Gradovi /

PRESTONICE RUSIJE MOSKVA SANKT PETERBURG

Berlin Uskrs

15/04/2020 - 21/04/2020

MOSKVA - SANKT PETERBURG

Cena paket aranžmana po osobi: 735

smeštaj u hotelu 4*na bazi 6 noćenja sa doručkom + avio prevoz

 

organizovani obilazak sa stručnim vodičem

01 DAN - sreda 15/04
BEOGRAD - MOSKVA

Sastanak grupe dva sata pre poletanja na aerodromu “Nikola Tesla”. Let avio kompanije AirSerbia za Moskvu u 06:35 časova (let JU 650). Dolazak na moskovski aerodrom u 10:15 časova. Sa aerodroma panoramsko razgledanje grada autobusom: centar grada, Crveni trg, Kremlj, Crkva Vasilija Blaženog, Boljšoj teatar, Hram Hrista Spasitelja, Novodevičji manastir, vidikovac Vrapčeva brda i Univerzitet "Lomonosov", Poklonaja gora (Park Pobede) i dr. (bez ulaska u objekte). Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme. Fakultativni program: Moskovski metro, jedan od najlepših i najstarijih metroa na svetu, u kojem čak 44 stanice imaju status kulturnog nasleđa. Obilazak nekoliko najznačajnijih metro stanica, koje su nalik na muzeje bogato dekorisane skulpturama, mozaicima, pozlaćenim floralnim ornamentima, mermernim stubovima i portretima nacionalnih heroja. Noćenje.

02 DAN - četvrtak 16/04
MOSKVA

Doručak. Fakultativni program: Sergijev Posad (bivši Zagorsk, 70 km od Moskve), jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastirskih kompleksa, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti, ranije rezidencija ruskog patrijarha. Obilazak Troice Sergijeve Lavre, bisera drevnoruske umetnosti i arhitekture. Lavra je, razvijajući se od usamljene drvene crkve u sred šume u XIV veku, imala različite uloge koje su bile od velikog značaja za rusku istoriju. Muzej Panorama Borodinske bitke, posvećen ratu sa Napoleonom 1812. g. Glavni eksponat muzeja je panorama, ogromno slikano platno dimenzije 115x15m, koje visi u zatvorenom krugu i pretstavlja jedan od najtežih momenata bitke na Borodinskom polju. Slobodno vreme. Noćenje.

03 DAN - petak 17/04
MOSKVA

Doručak. Fakultativni program: Kremlj, najstariji deo Moskve i njen politički, duhovni i istorijski centar, kompleks neponovljiv po svojoj arhitektonskoj i umetničkoj lepoti. Obilazak teritorije, Uspenske crkve u kojoj su krunisani svi ruski carevi, Arhangelske crkve, Car zvona i Car topa, kao i poseta Patrijaršijskoj palati. Slobodno vreme. Večernja Moskva sa reke - vožnja ekskluzivnim brodom-restoranom “Radisson”. Veličanstven pogled sa reke na noćnu Moskvu, jedan od najlepše osvetljenih gradova na svetu. Noćenje.

04 DAN - subota 18/04
MOSKVA - SANKT PETERBURG

Doručak. Transfer do železničke stanice. Putovanje za Sankt Peterburg u 09:40 časova savremenim vozom Sapsan. Dolazak u Sankt Peterburg u 13:30 časova. Sa železničke stanice panoramsko razgledanje grada autobusom: Nevski prospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik … (bez ulaska u objekte). Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

05 DAN - nedelja 19/04
SANKT PETERBURG

Doručak. Fakultativni program: Petropavlovska tvrdjava, istorijsko jezgro grada, unutar čijih zidina se nalaze Petropavlovska saborna crkva u kojoj su sahranjeni svi ruski imperatori (počev od Petra I), Istorijski muzej Sankt Peterburga, kao i čuvene tamnice. Ermitaž, obilazak jednog od najvećih muzeja na svetu, u zdanju, unutar čijih zidina se nalaze Petropavlovska saborna crkva u kojoj su sahranjeni svi ruski imperatori (počev od Petra I), Istorijs Zimskog dvorca, sa preko 3 miliona eksponata. Njegova neprocenjiva zbirka izložena je u 6 zgrada rasporedjenih na Dvorskom trgu i duž reke Neve. Glavna zgrada je Zimski dvorac koji je nekada bio rezidencija ruskih careva, a u njegovoj bogatoj zbirci izdvajaju se remek dela Leonarda Da Vinčija, Ticijana, Rembranta, Mikelandjela i drugih. Muzej je poznat i po arheološkoj zbirci, zbirci skulptura, zbirci srednjevekovne evropske umetnosti, ali i po svom baroknom izgledu i arhitekturi. Slobodno vreme. Noćenje.

06 DAN - ponedeljak 20/04
SANKT PETERBURG

Doručak. Fakultativni program: Pavlovsk, poklon kraljice Ekatarine Velike svome sinu Pavlu I krajem XVIII veka. Ova letnja carska rezidencija je jedna od najbolje očuvanih carskih palata u kojoj ima najviše originalnih predmeta pažljivo sačuvanih od ratnih razaranja. Prelepi park površine 600 hektara bio je osmišljen po uzoru na klasične engleske vrtove. Puškin-Carsko Selo, letnja rezidencija Ekaterine Velike, prekrasan dvorac i park površine 107 hektara. Enterijer dvorca fascinira sjajem umetničkih predmeta od poludragog kamena, zlata, portretima dinastije Romanovih. Povodom 300-godišnjice osnivanja Sankt Peterburga završena je obnova čuvene Ćilibarske dvorane, koja je Ekatarininom dvorcu vratila stari sjaj. Slobodno vreme. Noćenje.

07 DAN - utorak 21/04
SANKT PETERBURG - BEOGRAD

Doručak. Slobodno vreme. Transfer do aerodroma. Let avio kompanije Air Serbia za Beograd u 21:35 časova (let JU 675). Dolazak u Beograd u 23:20 časova. Kraj usluge.

INFORMACIJE

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:
✔ avio prevoz na relaciji Beograd - Moskva i Sankt Peterburg - Beograd, kompanijom Air Serbia

✔ aerodromske takse i obavezno osiguranje u avio saobradaju (oko 123€, podložne su promeni)
✔ prevoz vozom Sapsan na relaciji Moskva - Sankt Peterburg
✔ smeštaj u Moskvi u hotelu kategorije 4*, usluga noćenje sa doručkom
✔ Smeštaj u Sankt Peterburgu u hotelu kategorije 4*, usluga noćenje sa doručkom
✔ transferi navedeni u programu

✔ panoramsko razgledanje Moskve I Sankt Peterburga

✔ usluge turističkog vodiča / pratioca tokom putovanja

✔ troškove ogranizacije putovanja

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

X medjunarodno putno zdravstveno osiguranje
X osiguranje od otkaza ili prekida turističkog putovanja. Plaća se u iznosu od 2% od ukupne cene aranžmana.

X fakultativni izleti i posete

X obrok u avionu
X opciona doplata za  6 večera u hotelu - 75€ po osobi (rezervacija i plaćanje je obavezno prilikom uplate aranžmana)

X individualne troškove - nepomenute usluge

FAKULTATIVNI IZLETI:

Obilazak Moskovskog metroa - 10 €
Sergijev pasad  (bivši Zagorsk) - 45 €
Moskovski Kremlj - 45 €
Panorama Borodinske bitke - 35 €
Krstarenje rekom Moskvom - 40 €
Petropavlovska tvrdjava - 30 €
Emitaž - 45 €
Puškin (Carsko selo) i Pavlovsk - 80 €

NAPOMENE:

Prijavljivanje i plaćanje izleta Kremlj i Puškin (Carsko selo) obavezno je prilikom uplate aranžmana. Prijave nakon 30.03.2020 neće biti moguće.
Za broj prijavljenih putnika ispod 15, program će se realizovati javnim prevozom, metroom.

SMEŠTAJ:

Moskva
Hotel Delta 4* (sajt) Hotel Delta se nalazi u hotelskom kompleksu Izmailovo. Metro stanica je na oko 100 m od hotela. Sama vožnja metroom do Crvenog trga traje 15 min (pešačenjem od hotela 25-30 min), što je od velikog značaja za efektivno korišdenje slobodnog vremena. Sobe poseduju kupatilo, fen, klima-uredjaj, TV. Doručak se služi po principu samoposluživanja, izbor više jela.
Sankt Peterburg
Hotel Oktjabrskaja 4* (sajt) Hotel Oktjabrskaja nalazi se u samom srcu Sankt Peterburga, na Nevskom Prospektu, koji predstavlja glavnu gradsku ulicu i povezuje manastir Aleksandra Nevskog i Zimski dvorac - Ermitaž. Hotel nudi prostrane sobe sa stilskim enterijerom, besplatanim bežičnim internetom, satelitskom televizijom, frižiderom. U sklopu hotela nalaze se i bar, restoran, salon lepote, suvenirnica i menjačnica. Doručak švedski sto.

 
organizator putovanja OTP 107/2016
Za informacije o smeštaju pozovite
011 / 30 333 40
14

PUTOVANJA 2020

Putovanja 2020 / Prestonice Rusije Moskva i Sankt Peterburg 2020

Rusija je najveća zemlja na svetu i potpuno je normalno što su njene prestonice ogromne, impresivne i zaslepljujuće lepe, dvorci i muzeji neprocenjivi, a crkve sa kupolama u obliku šarenih lukovica raskošno ukrašene. Ovo putovanje nas vodi kroz dugu istoriju zemlje, preko Moskve, centra kneževine, ubrzo i carevine, do jednog od najlepših gradova Evrope, koji je uzdizan za moćnog cara, od samog početka sa idejom da zaseni sve drugo, Sankt Peterburga - Petrograda. Ono će nam omogućiti da se upoznamo sa ambijentom u kome su živeli i vladali moćni vođi carske i "crvene" Rusije.U sećanju po povratku sa ovog putovanja, dugo ostaju moćne palate i trgovi, bogate crkve i muzeji i noćne šetnje uz Nevu i njene brojne kanale kao i plovidba Moskvom.

Turistička agencija Mitos Travel Beograd
Majke Jevrosime 4
106505 Beograd Srbija
tel: 011. 30 333 40
mail: upit@mitos.rs
Mitos Travel, punopravna članica YUTA
cene na sajtu su informativnog karaktera, važeća je ponuda dobijena putem maila ili u prostorijama agencije.
| Facebook | Twitter | Instagram | Youtube |