mobile menu
informacije i rezervacije
011 777 33 33
upit@mitos.rs
Mitos Travel Turistička agencija Beograd
deset godina iskustva u turizmu
Putovanja Evropski Gradovi 2022

Rusija - Prestonice Rusije Moskva Sankt Peterburg

Putovanja Evropski Gradovi /

PRESTONICE RUSIJE MOSKVA SANKT PETERBURG

Berlin Uskrs

13/09/2021 - 19/09/2021

MOSKVA - SANKT PETERBURG

cena paket aranžmana po osobi:

smeštaj u hotelu 4* na bazi 6 noćenja sa doručkom + avio prevoz

 

organizovani obilazak sa stručnim vodičem

01 DAN - nedelja 13/09
BEOGRAD

Sastanak grupe dva sata pre poletanja na aerodromu “Nikola Tesla”. Let avio kompanije AirSerbia za Moskvu u 06:35 časova (let JU 650). Dolazak na moskovski aerodrom u 10:15 časova. Sa aerodroma panoramsko razgledan-je grada autobusom: centar grada, Crveni trg, Kremlj, Crkva Vasilija Blaženog, Boljšoj teatar, Hram Hrista Spasitelja, Novodevičji manastir, vidikovac Vrapčeva brda i Univerzitet "Lomonosov", Poklonaja gora (Park Pobede) i dr. (bez ulaska u objekte). Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme. Fakultativni program: Moskovski metro, jedan od najlepših i najstarijih metroa na svetu, u kojem čak 44 stanice imaju status kulturnog nasledja. Obilazak nekoliko najznačajnijih metro stanica, koje su nalik na muzeje bogato dekorisane skulpturama, mozaicima, pozlaćenim floralnim ornamentima, mermernim stubovima i portretima nacionalnih heroja. Noćenje.

02 DAN - ponedeljak 14/09
MOSKVA

Doručak. Fakultativni program: Kremlj, najstariji deo Moskve i njen politički, duhovni i istorijski centar, kompleks neponovljiv po svojoj arhitektonskoj i umetničkoj lepoti. Obilazak teritorije, Uspenske crkve u kojoj su krunisani svi ruski carevi, Arhangelske crkve, Car zvona i Car topa, kao i poseta Patrijaršijskoj palati. Slobodno vreme. Večernja Moskva sa reke - vožnja ekskluzivnim brodom-restoranom “Radisson”. Veličanstven pogled sa reke na noćnu Moskvu, jedan od najlepše osvetljenih gradova na svetu. Noćenje.

03 DAN - utorak 15/09
MOSKVA

Doručak. Fakultativni program: Sergijev Posad (bivši Zagorsk, 70 km od Moskve), jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastirskih kompleksa, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti, ranije rezidencija ruskog patrijarha. Obi-lazak Troice Sergijeve Lavre, bisera drevnoruske umetnosti i arhitekture. Lavra je, razvijajući se od usamljene drvene crkve u sred šume u XIV veku, imala različite uloge koje su bile od velikog značaja za rusku istoriju. Muzej Panorama Borodinske bitke, posvećen ratu sa Napoleonom 1812. g. Glavni eksponat muzeja je panorama, ogromno slikano platno dimenzije 115x15m, koje visi u zatvorenom krugu i pretstavlja jedan od najtežih momenata bitke na Borodinskom polju. Slobodno vreme. Noćenje.

04 DAN - sreda 16/09
MOSKVA - SANKT PETERBURG

Doručak. Transfer do železničke stanice. Putovanje za Sankt Peterburg u 09:40 časova savremenim vozom Sapsan. Dolazak u Sankt Peterburg u 13:30 časova. Sa železničke stanice panoramsko razgledanje grada autobusom: Nevski prospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik … (bez ulaska u objekte). Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

05 DAN - četvrtak 17/09
SANKT PETERBURG

Doručak. Fakultativni program: Vožnja kanalima i Nevom, specifičnim niskim brodovima prilagođenim za prolazak kroz kanale i ispod niskih mostova, zbog kojih je ovaj grad dobio i naziv “Severna Venecija”. Pogled na znamenitosti grada i njegovu arhitekturu sa legendarne reke Neve i nekih od mnoštva kanala, ostavlja jedinstven utisak i sećanje. Petropavlovska tvrđava, istorijsko jezgro grada, unutar čijih zidina se nalaze Petropavlovska saborna crkva u kojoj su sahranjeni svi ruski imperatori (počev od Petra I), Istorijski muzej Sankt Peterburga, kao i čuvene tamnice. Slobodno vreme. Noćenje.

06 DAN - petak 18/09
SANKT PETERBURG

Doručak. Fakultativni program: Peterhof - Ruski Versaj, letnju carsku rezidenciju Petra Velikog, nastalu u XVIII veku po nalogu samog cara prema uzoru na Versaj. Obilazak obuhvata šetnju kroz veličanstven park, razgledanje čuvenih fontana sa 250 pozlaćenih skulptura i izlazak na obalu Finskog zaliva sa kojeg se pruža veličanstven pogled na zaliv, Kronštat i Sankt Peterburg. Puškin-Carsko Selo, letnja rezidencija Ekaterine Velike, prekrasan dvorac i park površine 107 hektara. Enterijer dvorca fascinira sjajem umetničkih predmeta od poludragog kamena, zlata, portretima dinastije Romanovih. Povodom 300-godišnjice osnivanja Sankt Peterburga završena je obnova čuvene Ćilibarske dvorane, koja je Ekatarininom dvorcu vratila stari sjaj. Slobodno vreme. Noćenje.

07 DAN - subota 19/09
SANKT PETERBURG - BEOGRAD

Doručak. Fakultativni program: Ermitaž, obilazak jednog od najvećih muzeja na svetu, u zdanju Zimskog dvorca, sa preko 3 miliona eksponata. Njegova neprocenjiva zbirka izložena je u 6 zgrada raspoređenih na Dvorskom trgu i duž reke Neve. Glavna zgrada je Zimski dvorac koji je nekada bio rezidencija ruskih careva, a u njegovoj bogatoj zbirci izdvajaju se remek dela Leonarda Da Vinčija, Ticijana, Rembranta, Mikelanđela i drugih. Muzej je poznat i po arheološkoj zbirci, zbirci skulptura, zbirci srednjevekovne evropske umetnosti, ali i po svom baroknom izgledu i arhitekturi. Slobodno vreme. Transfer do aerodroma. Let avio kompanije Air Serbia za Beograd u 21:35 časova (let JU 675). Dolazak u Beograd u 23:20 časova.

INFORMACIJE

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:
✔ avio prevoz na relaciji Beograd –Moskva I Sankt Peterburg - Beograd, kompanijom Air Serbia
✔ aerodromske takse i obavezno osiguranje u avio saobradaju (oko 123€, podložne su promeni)
✔ smeštaj u Moskvi u hotelu kategorije 4*, usluga noćenje sa doručkom
✔ smeštaj u Sankt Peterburgu u hotelu kategorije 4*, usluga noćenje sa doručkom
✔ prevoz vozom Sapsan na relaciji Moskva - Sankt Peterburg
✔ transfere prema programu
✔ turistički program: panoramsko razgledanje Moskve i St.Peterburga
✔ usluge pratioca grupe i stručnih lokalnih vodiča
✔ troškove organizacije aranžmana

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

X fakultativni izleti
X individualni troškovi
X obrok u avionu
X opciona doplata za  6 večera u hotelu - 90€ po osobi (rezervacija i plaćanje je obavezno prilikom uplate aranžmana)

FAKULTATIVNI IZLETI:

St.Peterburg:
- Petropavlovska tvrdjava (u produžetku razgl.grada) - 30€
- Puškin (Carsko selo) - 55€
- vožnja kanalima i Nevom - 30€
- Ermitaž - 45€
- Petergof, Gornji i Donji park - 45€
Moskva:
- panorama Borodinske bitke (u produžetku razgl.grada) - 35€
- Kremlj - 45€
- Krstarenje rekom Moskvom - 40€,
- Sergijev pasad  (bivši Zagorsk) - 45€,
- obilazak moskovskog metroa - 10€.
U sve cene je uračunat: vodič, autobus, ulaznice.
Realizacija i cene fakultativnog programa su garantovani, nezavisno od broja prijavljenih putnika. Za broj prijavljenih putnika ispod 15, program ce se realizovati javnim prevozom, metroom.

SMEŠTAJ:

Sankt Peterburg - Hotel Azimut 4* Hotel se nalazi u admiralitetskoj četvrti, u najvišoj zgradi istorijskog dela Sankt Peterburga, u širem centru grada, pored reke Fontanke. Hotel je modernog dizajna sa novim konceptom organizacije "SMART", koji uzima u obzir potrebe modernih putnika. Sobe su opremljene sefom, satelitskom televizijom, radnim stolom, fenom za kosu, kupatilom sa tuš kabinom. Pored standardnih sadržaja, hotel poseduje mini spa centar, dva restorana, od kojih se jedan nalazi na poslednjem spratu odakle se pruža odličan pogled na grad. Na 10 minuta hoda od hotela nalazi se metro stanica i do strogog centra (stanica Nevski prospekt) ima dve stanice vožnje. Na teritoriji celog hotela funkcioniše besplatan Wi Fi. Doručak se služi po principu samoposluživanja, izbor više jela.
Moskva - Hotel Delta 4* posle kompletne rekonstrukcije, ima preko 500 renoviranih soba, koje su opremljene TV-om (satelitski programi), telefonom, mogućnost korišćenja interneta. U sastavu hotela je kompleks od 4 restorana, 8 barova i kafea. U sadržaju hotela: fitness centar sa bazenom sa podvodnom masažom i ruskom i turskom saunom, bouling, bilijar, internet kafe, prodavnice suvenira i kiosci, menjačnica . Nalazi se u sklopu hotelskog kompleksa i parka Izmailovo. Pored hotela se nalazi veliki tržni centar suvenira, izgradjen u stilu staroruskih gradova. Ima metro stanicu u neposrednoj blizini i odličnu vezu do centra grada (Crvenog trga). Doručak švedski sto.

 
organizator putovanja OTP 17/2021
informacije
upit@mitos.rs
011 777 33 33
povraćaj 100% uplate u slučaju otkaza aranžmana
14

PUTOVANJA 2022

Putovanja 2022 / Prestonice Rusije Moskva i Sankt Peterburg 2022

Rusija je najveća zemlja na svetu i potpuno je normalno što su njene prestonice ogromne, impresivne i zaslepljujuće lepe, dvorci i muzeji neprocenjivi, a crkve sa kupolama u obliku šarenih lukovica raskošno ukrašene. Ovo putovanje nas vodi kroz dugu istoriju zemlje, preko Moskve, centra kneževine, ubrzo i carevine, do jednog od najlepših gradova Evrope, koji je uzdizan za moćnog cara, od samog početka sa idejom da zaseni sve drugo, Sankt Peterburga - Petrograda. Ono će nam omogućiti da se upoznamo sa ambijentom u kome su živeli i vladali moćni vođi carske i "crvene" Rusije.U sećanju po povratku sa ovog putovanja, dugo ostaju moćne palate i trgovi, bogate crkve i muzeji i noćne šetnje uz Nevu i njene brojne kanale kao i plovidba Moskvom.

 
Turistička Agencija Mitos Travel
Dimitrija Tucovića 142/1, 11000 Beograd
telefon: 011 777 33 33
mail: upit@mitos.rs
Uduženje YUTA
cene na sajtu su informativnog karaktera, važeća je ponuda dobijena putem maila ili u prostorijama agencije.
turistička agencija nastupa kao posrednik u prodaji aranžmana
| Facebook | Twitter | Instagram | Youtube |