mobile menu
informacije i rezervacije
011 777 33 33
upit@mitos.rs
Mitos Travel Turistička agencija Beograd
deset godina iskustva u turizmu

Obaveštenje

usled povećanja interesovanja za ponude letovanja, nismo u mogućnosti da odgovorimo na sve telefonske pozive. Preporučujemo kontakt putem emaila upit@mitos.rs, na mailove odgovaramo i van radnog vremena.

Sicilijanska Tura 2019

Putovanja Evropski Gradovi /

PUTOVANJA - SICILIJANSKA TURA 2022

Sicilijanska Tura Autobusom 13 dana

04/07/2019 - 16/07/2019

SICILIA - ROMA - CALABRIA - TROPEA - NAPOLI - POMPEA - SORENTO - CAPRI

cena paket aranžmana po osobi: 369

smeštaj u hotelu 3* noćenje sa doručkom + bus prevoz

 

organizovani polazak sa stručnim vodičem

 

01 DAN - četvrtak 04/07
BEOGRAD


Polazak autobusom iz Beograda, sa parkinga kod Sava Centra (savska strana). Sastanak putnika u 16:00h. Polazak u 16:30 h. Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Italiji sa usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

02 DAN - petak 05/07
RIM


Dolazak u RIM. Panoramsko razgledanje grada: antički i hrišćanski Rim, Vatikanski grad, Hadrijanova palata, lungotevere, isola Tiberina…..Smeštaj u hotel. Slobodno vreme ili mogućnost organizovanja fakultativno pešačko razgledanje grada u pratnji stručnog vodiča: Koloseum, Rimski forumi, Trg Venecija, Kapitol, Via del Korso, Fontana di Trevi, Španske stepeniceSlobodno vreme. Noćenje.

03 DAN - subota 06/07
RIM - VATIKAN - TRASTEVERE


Doručak.
Nakon doručka slobodno vreme ili mogućnost organizovanja fakultativne posete VATIKANU, jedne od najmanjih i najmoćnijih država sveta. Obilazak Vatikanskih muzeja, uz stručno vodjenje lokalnog vodiča: zbirka antičkih statua, sala tapiserija, sala geografskih karata iz XVI veka, sala kandelabra, sobe koje je oslikao Rafaelo, Sikstinska kapela sa delima Mikelandjela, Perudjina, Botičelija i drugih svetski poznatih slikara..Obilazak se završava na trgu Svetog Petra ispred same crkve, koji je uredio Bernini, najznačajniji umetnik italijanskog baroka. Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. U večernjim satima mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska u boemsku četvrt Rima - TRASTEVERE. Šetnja kroz Trastevere gde će vas dočekati ambijent iz Felinijevih filmova, dobar provod, ljubazni domaćini i bezbroj suvenirnica, galerija, barovi i restorani sa tradicionalnom kuhinjom i dobrim vinom. U kasnim večernjim časovima ( oko 22h) polazak iz Rima na Siciliju.

04 DAN - nedelja 07/07
SICILIJA - MESINA


Dolazak u luku Vila San Giovani u jutarnjim časovima. Ukrcavanje na trajekt. Prelazak na Siciliju trajektom preko Mesinskog moreuza (vožnja 30 -ak min). Iskrcavanje sa trajekta u Mesini. Mesina je treći najveći grad Sicilije, nalazi se na ušću Jonskog u Tirensko more i poznat je kao grad luka i kapija Sicilije. Po dolasku u MESINU panoramsko razgledanje grada: Neptunova fontana, Corso Vitorio Emanuele, Katalonska katedrala...kraće slobodno vreme u Mesini i nastavak putovanja jonskom obalom do letovališta. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

05 DAN - ponedeljak 08/07
SICILIJA - TAORMINA


Doručak.
Slobodno vreme za odmor, kupanje i sunčanje. U poslepodnevnim časovima fakultaivni izlet TAORMINA. Polazak autobusom u Taorminu, vožnja obalom jonskog mora do Isola Bella, najlepšeg zaliva u podnožju Taormine, zatim vožnja žičarom do starog grada( 300 m nadmorska visina). Po dolasku razgledanje grada: Porta Messina, šetnja glavnom ulicom Corso Umberto, glavni gradski trg  9. April odakle se pruž  fenomenalan pogled na more, zaliv Djardini Naksos i vulkan Etnu. Slobodno vreme za uživanje u lokalnim specijalitetima i šetnju. Poludnevni izlet u trajanju od 16h do 22h . Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

06 DAN - utorak 09/07
SICILIJA - VULKAN ETNA - KATANIJA


Doručak.
Slobodno vreme za odmor ili fakultaivni izlet VULKAN ETNA I KATANIJA. Etna je simbol Sicilije, najvisi (3.340m), najaktivniji i najposećeniji vulkan Evrope, sa oko 400 ugašenih i nekoliko aktivnih kratera. Od juna 2013-te godine nalazi se na listi svetske baštine pod zaštitom UNESCO-a. Do turističke atrakcije -krateri Silvestri (nadmorska visina 1 900 m) stiže se autobusom nakon vožnje kroz  živopisne predele Sicilije: vinograde, maslinjake, naseljena mesta i nacionalni park Etne.  Po dolasku do kratera Silvestri kratka pauza za osvezenje i degustaciju tipičnih lokalnih proizvoda: med, vino, rakija sa Etne, zatim  slobodno vreme za individualnu šetnju oko  ugašenih kratera Silvestri ili mogućnost individualnog odlaska na visinu do 3 000 m,(žičarom i džipovima) do kratera koji je bio aktivan 2001 god. Odlazak do 3 000 metara odvija se u organizaciji nacionalnog parka Etna i u pratnji alpinista a plaća se 63 € na licu mesta. Nastavak putovanja i obilazak KATANIJ, drugog po veličini grada na Siciliji i najvećeg ekonomskog centra ostrva.. Panoramsko razgledanje grada: Vila Belini, rimski amfiteatar, kvart grada pod zaštitom UNESCO-a, tvrdjava Ursino,  trg Duomo, trg Evrope, trg Djovani Verga, ulice Corso Italia i Etnea, palata Biskari, panorama luke i dela grada poznatog pod nazivom Ćiminjere... Slobodno vreme  u centru Katanije. Celodnevni  izlet u trajanju od 9h do 19 h. Povratak u hotel. Noćenje.

07 DAN - sreda 10/07
SICILIJA - PALERMO - SICILIA OUTLET VILLAGE


Doručak.
Slobodno vreme za odmor ili fakultaivni izlet u PALERMO. Palermo je glavni i najveći grad Sicilije, smešten na obali Tirenskog mora u najlepšem zalivu zlatna skoljka. Nekada moćna prestonica sicilijanskog kraljevstva,grad bogat spomenicima specifične Arapsko- Normanske arhitekture pod zastitom UNESCO-a. Do Palerma se stiže autoputem  prekoEnne, koji vodi kroz srce Sicilije kroz plantaže pomorandži, limuna i živopisne predele podnožja Etne. Dolazak u Palermo i panoramsko razgledanje grada:korzo Umberto, Trgovi Kvatro kanti i Pretoria, pozorište Massimo, katedrala Palerma… Nakon razgledanja slobodno vreme u Palermu za individualne aktivnosti, šetnju, šoping. Nakon toga, u popodnevnom delu izleta fakultativni  odlazak u MONREALE i poseta katedrali čuvenoj po živopisnim vizantijsko -normanskim mozaicima  pod zaštitom UNESCO-a, u kojoj su se krstili, venčavali i sahranjvali članovi sicilijanske kraljevske porodice. Nakon toga odlazak u najveći i najpoznatiji outlet šoping centar na Siciliji - Sicilia outlet village. Kompleks čini preko 100 radnji poznatih  svetskih brendova Trussardi, Versace, Gucci, Armani, Zegna, Hogan, Ferrari, Guess, Nike, Mango…koje nude i do 70% popusta tokom letnje sezone.  Pored uživanja u šopingu možete odmoriti u brojnim restoranima, barovima… Celodnevniizlet u trajanju od 7h do 21h.  Povratak u hotel. Noćenje.

08 DAN - četvrtak 11/07
SICILIJA - SIRAKUZA


Doručak.
Slobodno vreme za odmor ili fakultaivni izlet SIRAKUZA. jednog od najlepših gradova Sicilije. Sirakuza je grad koji nazivaju beli biser Jonskog mora, izgradjen od belog mermera. Stari grad smešten je na Ortidji, najmanjem ostrvu u sklopu Sicilije. Nekada najbogatiji i najmoćniji antički grčki grad, rodno mesto Arhimeda  i omiljeni grad velikog slikara Caravadja. Izlet obuhvata pešačko razgledanje barokne Sirakuze na ostrvu Ortidja i upoznavanje sa bogatom bastinom grada: Apolonov hram, Arhimedov trg, Fontana Diana, Piazza Duomo,  obilazak katedrale koja je izgradjena na temeljima nekadašnjeg grčkog hrama posvećenog boginji Atini, fontana Aretuze..Nakon razgledanja, slobodno vreme u centru Ortidje za individualne aktivnosti, šetnju, šoping, odlazak na plažu. Mogućnost  fakultativnog krstarenja sa kupanjem u najlepšem zalivu Sirakuze u trajanju od sat vremena sa cenom od 10 eura po osobi. Celodnevni izlet u trajanju od 9h do 18h.  Povratak u hotel. Noćenje.

09 DAN - petak 12/07
SICILIJA - SICILIJANSKA SELA


Doručak.
Slobodno vreme za odmor ili fakultaivni izlet SICILIJANSKA SELA. Razgledanje tipičnih sicilijanskih sela Forca d’Agro i Savoka u kojima je sniman legendarni film “Kum1” uz fenomenalnu priču o sicilijanskoj mafiji. Šetnja kroz lavirint malog mesta Forca d Agro gde su sicilijanski kraljevi sagradili svoj prvi dvor i  letnju rezidenciju na 400 m nadmorske visine a potom odlazak do Savoke. Savoka je mesto koje i danas odiše tipičnom atmosferom koja asocira na mafiju i film Kum. Obilazak uključuje posetu etnografskom  muzeju u Savoki,  katedrala  Sv. Lucije  na čijem ulazu se snimala poznata scena venčanja, a nakon obilaska kratak odmor uz kanole (tipični sicilijanski kolač),  espresso ili granitu u baru “Viteli”gde je  Al Paćino snimio legendarnu scenu prosidbe. Poludnevni izlet  u trajanju od 10 h do 15h. Povratak u hotel. Noćenje.

10 DAN - subota 13/07
SICILIJA - DJARDINI NAKSOS


Doručak. 
Odjavljivanje iz hotela do 10h. Slobodno vreme za odmor, kupanje i sunčanje. U poslepodnevnim časovima polazak za Djardini Naksos. Po dolasku u letovalište slobodno vreme za šetnji, večeru, kupovinu suvenira...Polazak za Mesinu oko 21h. Po dolasku u Mesinu ukrcavanja na trajekt. Prelazak preko Mesinskog moreuza (30 - ak minuta). Dolazak u luku Vila San Djovani i nastavak putovanja prema  Napulju. Noćna vožnja kroz Italiju sa usputnim kraćim pauzama radi odmora.

11 DAN - nedelja 14/07
NAPULJ - POMPEJA


Dolazak u Napulj u ranim jutarnjim časovima. Napulj zovu grad sunca i grad svetlosti. Smešten je na obali Tirenskog mora, u srcu Napolitanskog zaliva. Rodno je mesto  Berninija i nekadašnja prestonica velikog Sicilijanskog kraljevstva. Po dolasku u NAPULJ panoramsko i pešačko razgledanje grada: Turistička luka, srednjevekovni zamak Nuovo, Trg Plebišito, teatro San Carlo, galerija Umberto I, trgovačka ulica Via Toledo, najstarija i zvanično prva picerija na svetu Brandi. Slobodno vreme u Napulju za individualne aktivnosti. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. U poslepodnevnim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog izleta u POMPEJU. Odlazak vozom do Pompeje i obilazak jednog od najčuvenijih svetskih arheoloških nalazišta. Grad Pompeja je bio najveći i najbogatiji trgovački centar u antičkom periodu. Potpuno je uništen u erupciji vulkana Vezuv 79.g.n.e. Građevine i infrastruktura grada su ostale skoro savršeno očuvane, jer je Pompeja  bila zatrpana debelim slojem vulkanske prašine sve do 19-og veka kada je otkrivena. Mnoge kuće i vile oslikane freskama otkrivene su u iznenađujuće očuvanom stanju, kao i upotrebni i ukrsni predmeti iz prvog veka naše ere. Pompeja je grad čija topografija nije promenjena i može se videti u nekadašnjem stanju. Tokom razgledanja Pompeje prolazi se ulicama popločanim kamenjem, pored prodavnica, foruma, termi, hramova...iz antičkog doba. Povratak vozom u Napulj. Slobodno vreme. Noćenje.

12 DAN - ponedeljak 15/07
NAPULJ - OSTRVO KAPRI


Doručak.
 Odjavljivanje iz hotela. Slobodno vreme u Napulju. Fakultativni izlet na ostrvo Kapri. Mondensko letovalište Kapri senalazi u Napuljskom zalivu i važi za jednu od najelitnijih svetskih turističkih destinacija. Na Kapriju u raskošnim vilama odmarali su rimski imperatori i carevi a njihov primer sledili su brojni poznati vladari, plemići, umetnici, književnici i druge slavne ličnosti  iz celog sveta.  Zbog svoje atraktivnosti,  izuzetno prijatne blage klime, bujne vegetacije, bajkovitih pejzaža i luksuznih hotele danas je najpoznatije mondensko letovalište Italije, gde uživaju sva čula. Vožnja brodom iz Napulja do ostrva KAPRI. Dolazak na ostrvo Kapri u luku marina grande. Vožnja žičarom do glavnog grada ostrva - Kapri i razgledanje: glavni gradski trg - Piazza Umberto I poznatiji kao Pjaceta, katedrala Sv. Stefana, šetnja glavnom ulicom u kojoj se nalaze raskošne vile, hoteli, restorani i butici svetski poznatih kreatora, do vidikovca odakle se pruža pogled na Faraljone ( neobične stene) koji predstavljaju najznačajnije prirodne lepote ostrva.  Slobodno vreme za uživanje i šetnju. Povratak brodom u Napulj. Polazak za Srbiju u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku sa kraćim usputnim zadržavanjem radi graničnih formalnosti i odmora.

13 DAN - utorak 16/07
BEOGRAD


Dolazak u Beograd u poslepodnevnim časovima.

 

 

INFORMACIJE

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:
✔ prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (sa klimom, TV-om i audio opremom)

✔ smeštaj u Rimu u hotelu 3* u standardnim 1/2 i 1/2+1 sobama na bazi 1 noćenje sa doručkom

✔ smeštaj na Siciliji u hotelu 3* u standardnim 1/2 i 1/2+1 i 1/3 + 1 sobam na bazi 6 noćenja sa doručkom

✔ smeštaj u Napulju u hotelu 3* u standardnim 1/2 i 1/2+1 sobama na bazi 1 noćenje sa doručkom

✔ obilaske prema programu

✔ usluge licenciranog  vodiča pratioca grupe

✔ troškove organizacije i realizacije aranžmana

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

X medjunarodno putno zdravstveno osiguranje (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 30.000€)

X obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i okolinu (plaća se na recepciji hotela) - za boravak u hotelima sa 3* - 4€ po noćenju / po osobi, za boravak u hotelima sa 4* - 6€ po noćenju / po osobi

X obaveznu gradsku komunalnu taksu za Napulj i okolinu (plaća se na recepciji hotela) - za boravak u hotelima sa 3* - 4€ po noćenju / po osobi

X fakultativne obilaske izlete i ulaznice kao i individualni troškovi putnika

U momentu objavljivanja programa nije uvedena gradska komunalna taksu na Siciliji za hotel iz ponude, ukoliko do momenta realizacije programa taksa bude uvedena, putnici će pre polaska o tome biti obavešteni, kao i o tačnom iznosu koji se  plaća recepciji hotela.

FAKULTATIVNI IZLETI:

IZLET

ODRASLI

DECA

Pešačko razgledanje Rima

15€ 10€

Rim noću - Boemska četvrt Trastevere

10€ 5€
Vatikan sa ulaznicom 40€ 30€
Taormina 20€ 10€
Vulkan Etna - Katanija 35€ 25€
Palermo - Sicilia Outlet Village 45€ 30€
Sirakuza 35€ 25€
Sicilijanska sela film „KUM“  25€ 15€
Pompeja sa ulaznicom 35€ 25€
Ostrvo Kapri sa brodskom kartom 60€ 45€

Paket izleta na Siciliji 130€ po osobi za odrasle i 75€ za decu.

KUPOVINOM PAKET IZLETA NA SICILIJI OSTVARUJETE POPUST 30€.

NAPOMENE:

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika.

Cene fakultativnih izleta su po osobi, podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 35 putnika, deca od 2-11.99 godina ostvaruju popust prema tabeli, deca od 0-1.99 godine besplatno. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini i program fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvodjenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

DOPLATA:

doplata za jednokrevetnu sobu 190€ - isključivo na upit;

doplata za dodatno sedište u autobusu - 90€ po osobi;

doplata za polupansion na Siciliji 60€ za 6 večera u hotelu, po osobi.

POPUSTI:

deca 0-1.99 godina besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu);

deca 2-11.99 godina popust 50€ (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu).

SMEŠTAJ:

Hotel Villaggio La Playa 3* se nalazi na Siciliji, na jonskoj obali mora, u blizini Fontana Rosa aerodroma u Kataniji. Hotelski resort smešten je u sopstvenom parku koji se prostire na 60 000 m2. Hotelski resort izlazi na dugu, privatnu peščanu plažu. U sklopu hotela nalazi se recepcija, disko klub, 3 restorana, 3 bara, bar na plaži, ležaljke i suncobrani na plaži (korišćenje plaže je besplatno; jedna ležaljka i suncobran za ceo boravak 20 € ili po danu 4 € - plaćanje na licu mesta). Smeštaj je u  bungalovima 1/2, 1/2 +1 ili 1/3 +1. Svaki bungalov ima zaseban ulaz, kupatilo - tuš/wc, pogled na park ili more, wi- fi, frižider, klima uredjaj (uključeno u cenu). Hotel je od centra Katanije udaljen 3 km i povezan redovnim gradskim linijama.
http://www.villaggiolaplajaclub.com/

 
organizator putovanja OTP 104/2018
informacije
upit@mitos.rs
011 777 33 33
povraćaj 100% uplate u slučaju otkaza aranžmana
47

PUTOVANJA 2022

Putovanja 2022 / Sicilija 2019

Sicilija je Italijansko ostrvo najveće na Mediteranu. Od kopnenog dela Italije odvojeno je Mesinskim moreuzom, širokim četiri kilometra. Sicilija je tradicionalna, živopisna i nestvarna… Ostrvo okružuju tri mora; Tirensko, Sredozemno i Jonsko. Na obali Jonskog mora nalaze se najpoznatija letovališta Taormina, Djardini Naksos, Letojani, i popularni gradovi Katanija, Sirakuza i Mesina.Glavni i najveći grad Sicilije - Palermo nalazi se na obali Tirenskog mora. Sicilijanske specifičnosti su mala tradicionalna sela u kojima vreme kao da je stalo, ukusna hrana, kvalitetno vino iz podnožja Etne, čisto more i ljubazni domaćini! Ostrvom dominira najveći i jedini živi vulkan u Evropi - Etna(3.340 m), sa oko 400 ugašenih i nekoliko aktivnih kratera.
Za ljubitelje avanture i sve one koji vole aktivan odmor, ovo je idealna destinacija. Upoznajte istoriju, kulturu, običaje Italije i Sicilije. Zanimljivi gradovi, savršena priroda, čista mora i prirodni fenomeni, neobična arhitektura, veseli južnjački temperament, sicilijanska kuhinja, najbolji sladoled...

Turistička Agencija Mitos Travel
Dimitrija Tucovića 142/1, 11000 Beograd
telefon: 011 777 33 33
mail: upit@mitos.rs
Uduženje YUTA
cene na sajtu su informativnog karaktera, važeća je ponuda dobijena putem maila ili u prostorijama agencije.
turistička agencija nastupa kao posrednik u prodaji aranžmana
| Facebook | Twitter | Instagram | Youtube |