mobile menu
informacije i rezervacije
011 777 33 33
upit@mitos.rs
First Minute 2022
deset godina iskustva u turizmu
Putovanja Evropski Gradovi 2022

Uskrs na Krfu

Putovanja Evropski Gradovi /

USKRS NA KRFU

Uskrs Na Krfu

15/04/2022 - 20/04/2021

SOLUN - KRF - SRPSKA KUĆA - OSTRVO VIDO - PALATA AHILION

Cena paket aranžmana po osobi:

smeštaj u vili / hotelu 2* na bazi 3 noćenja sa doručkom + autobuski prevoz

 

organizovani obilazak sa stručnim vodičem

01 DAN - sreda 15/04
BEOGRAD

Polazak oko 20:00 časova sa perona glavne autobuske stanice ( BAS –a ), ulaz iz Karadjordjeve ulice (proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa). Noćna vožnja kroz Srbiju i Makedoniju prema Grčkoj.

02 DAN - četvrtak 16/04
SOLUN - KRF

Dolazak u Solun u jutarnjim časovima. Panoramsko razgledanje grada: Bela kula, Rotonda, Trijumfalna kapija, crkve Sv. Sofije, Sv. Dimitrija, Aristotelov trg...Obilazak čuvenog vojničkog groblja Zejtinlik, gde se nalaze posmrtni ostaci više od 7.000 srpskih vojnika poginulih u Prvom svetskom ratu. Slobodno vreme za šetnju ili šoping. Nastavak puta prema Krfu. Dolazak u večernjim časovima. Smeštaj u apartmane/hotel. Noćenje.

03 DAN - petak 17/04
DASIA - KRF - DASIA

Doručak (za putnike koji su uplatili hotel). Slobodno vreme za individualne aktisvnosti ili mogućnost fakulatitvnog odlska u grad Krf, na ostrvo Vido i u Guviju. Odlazak autobusom do grada Krfa. Još pre podneva, crkve su pune vernika koji čekaju početak ceremonije silaska Hrista sa krsta, uz ritualno kruženje predvođeno sveštenikom, u atmosferi punoj emocija. Prisustvovanje litiji, a nakon toga obilazak Srpske kuće, kao i mauzoleja na ostrvu Vido, uz neizostavno polaganje venaca u „plavu grobnicu“. Povratak brodićem do grada Krfa. Nakon toga, odlazak do Guvije i obilazak spomenika na mestu prvog iskrcavanja srpske vojske na ostrvo. Povratak u Dasiu. Slobodno vreme. Noćenje.

04 DAN - subota 18/04
DASIA - KRF - DASIA

Doručak (za putnike koji su uplatili hotel). Odlazak autobusom do grada Krfa. Prisustvovanje litiji, kao i ceremoniji iznošenja moštiju Svetog Spiridona - čudotvorca, zaštitnika ostrva Krf. U 11:00 časova, hiljade vrčeva počinju da padaju sa balkona i prozora na ulice, a zatim filharmoničari kreću ulicama Krfa uz zvuke tradicionalnih melodija. Slobodno vreme za individualni obilazak grada. U dogovoreno vreme, na prelepom gradskom trgu, uz plamen sveća i velikog broja okupljenih ljudi, prisustvovaćemo jedinstvenom dočeku Uskrsa. Nakon toga počinje parada filharmonijskih orkestara, a vrhunac ove magične večeri biće fenomenalni vatromet. Povratak u Dasiu. Noćenje.

05 DAN - nedelja 19/04
DASIA - KRF

Doručak (za putnike koji su uplatili hotel). U ranim jutarnjim časovima, napuštanje hotela i odlazak autobusom do grada Krfa. Prisustvujemo Uskršnjoj liturgiji. Nakon liturgije, slobodno vreme ili odlazak na fakultativni izlet u palatu Ahilion, podignutu po nalogu austrijske carice Elizabete - Sisi, nadaleko čuvene po mitskoj lepoti, senzibilnosti, nezavisnom i slobodnom duhu. Povratak u grad. Slobodno vreme. U poslepodnevnim časovima polazak ka Srbiji. Noćna vožnja kroz Grčku i Makedoniju.

06 DAN - ponedeljak 20/04
BEOGRAD

Dolazak u Beograd na mesto polaska u prepodnevnim časovima - zavisno od uslova na putu i zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj programa.

INFORMACIJE

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:
✔ prevoz turističkim autobusom (tv,video i audio oprema, klima)

✔ smeštaj na Krfu, u Dasiji (3 noćenja sa doručkom, doručak - kontinentalni ) u hotelu Scheria 2* u 1/2 i 1/2+1 sobama ili u vili Hermes u Dasiji , usluga najam bez ishrane.
✔ usluge turističkog vodiča tokom putovanja
✔ razgledanja i obilaske prema programu (Solun, Krf)
✔ agencijske usluge

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

X prevoz trajektom (povratna karta) - 20€ odrasli / 15€ deca - plaća se u agenciji
X medjunarodno putno zdravstveno osiguranje

X fakultativni izleti i posete

X individualne troškove - nepomenute usluge
X peronsku kartu (stanični vaučer) za ulazak na perone Beogradske autobuske stanice (BAS ). Moguće je kupiti u turističkoj agenciji po ceni od 50,00 dinara po osobi (deca od 0-2 godine ne plaćaju stanični vaučer) ili direktno na šalterima BAS-a po ceni od 190,00 dinara po osobi.

FAKULTATIVNI IZLETI:

grad Krf i ostrvo Vido - 20€ odrasli / 10€ deca 2-11.99 godina
palata Ahilion ( sa ulaznicom ) - 15€ odrasli / 10€ deca 2-11.99 godina

NAPOMENE:

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne ag encije, inopartnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvodjenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

DOPLATE / POPUSTI:

doplata za 1/1 sobu 40% od cene aranžmana;

deca od 0-1.99 godina putuje besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu);
deca od 2-11.99 godina ostvaruje popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu, studiju); treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi ili trokrevetnom studiju - ostvaruje popust 5% (u duplex apartmanima nema popusta);
putnici koji polaze iz Niša popust 10€.

SMEŠTAJ:

Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera.
HOTEL SCHERIA 2* - Dasia (sajt) Udaljen je oko 200 metara od centra mesta, nalazi se na samoj plaži. Mali, porodičan hotel koji se sastojiod glavne zgrade (dvokrevetne sobe za smeštaj za max 2 osobe ) i aneks zgrade (odmah iza glavne –dvokrevetne i trokrevetne sobe), nalazi se na samoj plaži u Dasiji. Raspolaže restoranom, snek barom, barom na plaži. Soba : balkon, kupatilo (tuš/WC), telefon, TV, sef (uključen u cenu), klima uredjaj (uključen u cenu). Usluga u hotelu je na bazi noćenja sa doručkom (kontinentalni način usluživanja).
VILA HERMES - Dasia Nalazi se u samom centru Dasije, na oko 100 metara od plaže. Vila Hermes se nalazi u samom centru Dasije. U svom sastavu ima dvokrevetne i trokrevetne studije, kao i četvorokrevetne dupleks apartmane. Studija su polu-apartmanskog tipa (kuhinja odvojena zidićem od spavaćeg dela). Dupleks apartman se sastojiod dve spavaće sobe, kuhinje sa trpezarijom i kupatila. Sve smeštajne jedinice se nalaze u prizemlju, imaju kompletno opremljenu čajnu kuhinju, kupatilo (tuš/WC), TV i balkon.

 
organizator putovanja OTP 14/2021
Za informacije o smeštaju pozovite
011 777 33 33
povraćaj 100% uplate u slučaju otkaza aranžmana
29

PUTOVANJA 2022

Putovanja 2022 / Krf 2022

Krf je jedno od sedam Jonskih ostrva. Ostrvo beskrajne prirodne lepote, pesme i muzike, kombinacija kospomopolitskog i tradicionalnog. Zbog blage klime i velike vlažnosti poznat je po smaragdnim uvalama, kristalno čistom moru, luksuznim hotelima, lepim plažama okruženim zelenilom i nepreglednim brdima obraslim maslinjacima. Ostrvo je dobilo ime po nimfi Korkira, kcerki reke Assopos u koju se Posejdon zaljubio, kidnapovao je i doveo na Krf.
Glavni grad ostrva je grad Krf jedan od najlepših gradova u Grčkoj, prepun zelenila, divnih trgova, uskih uličica u kojima preovladjuje venecijanska i engleska arhitektura, dobro sačuvane znamenitosti ranijih osvajača. Grad ima dve tvrdjave, staru i novu, obe se nalaze u centralnom delu grada. Jedna od najposećenijih je svakako Liston ulica, sa mnogobrojnim fenjerima, pruzice Vam poseban ugodjaj u toku večernjih šetnji.
ACHILLION - palata austrijske princeze Elizabete, nalazi se u predivnom vrtu na samo 10km od grada. Ova predivna neoklasicna gradjevina izgradjena je u proslom veku. Oko palate je predivan vrt u kome se nalazi statua ranjenog Ahila.
OSTRVO VIDO - Plava grobnica, udaljeno od grada oko 15 min. vožnje brodom. Turistički brodići polaze svakog punog sata iz male turističke luke u centru grada, a vraćaju se na pola sata sa Vida. Na vidu možete videti mauzolej srpskih vojnika, a čarobna tisina na ostrvu i priče koje ste culi u Srpskoj kući o hrabrim srpskim vojnicima nateraće vas na duboko razmišljanje.
PONTIKONISSI I MISJE OSTRVO - Ova mesta su zaštitni znaci Krfa.
PALEOKASTRICA - Udaljena 25 kilometara od grada, najstarije je naselje na ostrvu. Sa svojim predivnim plažama i kristalno čistim morem pružiće vam nezaboravan izlet. Na vrhu brda, gde se pruža predivan pogled na zaliv, nalazi se manastir Zoodochou Pigis. Sagradjen je 1228. godine Pre nego sto udjete u Paleokastricu, preporučujemo Vam da posetite mestašce Lakones, oblast Bella Vista sa predivnim pogledom na Paleokastricu i deo ostrva.
SIDARI, KANAL LJUBAVI - Nalazi se u severnom delu ostrva. Oblasti Sidari je u mnogome različita od svega ostalog na Krfu. Vetar i more isklesali su prelepe stene, koje liče na statue. Izmedju njih su male peščane plaže, koje izmedju stena izgledaju kao mali bazeni ili kanali.
KOMENO, DASSIA, IPSOS, PIRGI, BARBATI, KASIOPI, KALAMI - Ovo su mesta u severnom i severnoističnom delu ostrva, koja treba posetiti zbog prelepih plaža. Luksuzni hoteli, sportovi na vodi i bogat noćni život.
LEFKIMI, KAVOS - Nalaze se u južnom delu ostrva. U mestu Lefkimi, nalazi se luka sa svakodnevnim prevozom do Igumenice.
GLIFADA - U zapadnom delu ostrva, nalazi se jedna od najlepših dugih peščanih plaža. kojoj se pripisuje da je najatraktivnija turistička lokacija.

Turistička Agencija Mitos Travel
od 27. januara na novoj adresi:
Dimitrija Tucovića 142, 11000 Beograd
telefon: 011 777 33 33
mail: upit@mitos.rs
Uduženje YUTA
cene na sajtu su informativnog karaktera, važeća je ponuda dobijena putem maila ili u prostorijama agencije.
| Facebook | Twitter | Instagram | Youtube |