mobile menu
informacije i rezervacije
011 777 33 33
upit@mitos.rs
Mitos Travel Turistička agencija Beograd
11 godina iskustva u turizmu
Putovanja Evropski Gradovi

Ženeva Avionom

Putovanja Evropski Gradovi /

ŽENEVA AVIONOM

Ženeva Avionom

 

ŽENEVA - ANMAS - OBALA LEMANA - ANESI

cena paket aranžmana po osobi:

smeštaj u hotelu 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom + avio prevoz + transfer

 

organizovani polazak sa stručnim vodičem

01 DAN
BEOGRAD - ŽENEVA

Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u 14.00h. Poletanje iz Beograda u 15.55h (let EZS 1438). Sletanje na ženevski aerodrom u 18.00. Panoramska vožnja pored kompleksa sedišta medjunarodnih organizacija, niza luksuznih hotela, preko mosta Mon Blan, pored Engleskog parka sa cvetnim satom i panoramskim pogledom na vodoskok… Smeštaj u hotel. Noćenje.

02 DAN
ŽENEVA - ANESI

Doručak. Dopunski program u Ženevi sa vodičem agencije. Odlazak do centra gradskim prevozom. Šetnja pored Ruske crkve, Istorijskog muzeja do katedrale Svetog Petra i Kalvinove kuće. Prolazak kroz park do Zida reformacije i nastavak šetnje do čuvenog Cvetnog sata i obale Lemanskog jezera. Glavna znamenitost grada je fontana Že d’O koja u sekundi izbacuje 500 litara vode u visinu od 147 metara. Slobodno vreme za uživanje u vešto uređenim aranžmanima Engleskog parka i šetnju pored obale. U 14,00 časova poludnevni fakultativni izlet u Anesi (polazak od cvetnog sata i spomenika Helveciji). Ovaj čarobni alpski gradić leži na obali istoimenog jezera i centar je departmana Gornja Savoja. Naročiti šarm daju mu stare srednjevekovne građevine, kuće pastelnih boja, kaldrmisane ulice, a zbog kanala najkraće Francuske reku Tiu nosi naziv “Alpska Venecija”. Najpoznatija turistička atrakcija Anesija je Palais de l'isle iz XII veku, koja je kroz istoriju menjala svoju funkciju (od rezidencije do zatvora) a danas je to zavičajni muzej okružen mnogobrojnim prodavnicama, restoranima i kafićima. Imaćete priliku da vidite Dvorac Anesi, katedralu Svetog Petra, hotel Lambert koji je u XVI veku bio episkopski dvor, pređete Most ljubavi. Povratak u hotel .Noćenje.

03 DAN
ŽENEVA - EVIAN - ŠION - MONTRE - VEVEJ - LOZANA

Doručak. Slobodan dan za individualni program učesnika putovanja ili celodnevni izlet oko jezera. Polazak na izlet u 08,00 ispred hotela. Vožnja obalom Ženevskog jezera. Odlazak i obilazak termalnih izvora u banji Evian. Nastavak putovanja do obližnjeg savršeno očuvanog srednjevekovnog zamka Šijon, nekadašnje carinarnice i kasnije zatvora, ovekovečenom u Bajronovom delu “Zatvorenik iz Šijona”. Nakon obilaska sa vodičem, vožnja do obližnjeg Montrea (30km) u kome su privremeno živela mnoga slavna imena od Lorda Bajrona do Freda Merkurija. Šetnja kroz park ruža i duž obale koja odiše bogatom vegetacijom, cvetnim figurama do spomenika džez muzičarima i Frediju Merkjuriju. Nastavak puta prema Veveju. Prolazak kroz tzv. ”Vinsku Republiku”, prelepe pejzaže između jezera, vinograda, planina i odlazak u Vevej. Obilazak ovog bisera severne obale Ženevskog jezera, u kome je sedište čuvene konditorske industrije “Nestle“ i u kome je Čaril Čaplin živeo 25 godina. Panoramsko razgledanje Veveja autobusom, kroz više kvartova u kojima se nalazi moderni deo grada, ruska i reformatorska crkva. Šetnja od glavnog pijačnog trga, pešačkom zonom do starog grada, kaldrmisanom vevejskom “Knez Mihajlovom”, do gradske kuće, kraj Muzeja fotoaparata i Muzeja hrane. Fotografisanje sa Čarli Čaplinom, čija statua krasi priobalje. Na kraju odlazak na sever do Lozane (65 km). Grad je sedište kantona Vo i jedini je grad Švajcarske koji ima metro. Sedište je Međunarodnog olimpijskog komiteta i dva univerziteta. Stari deo grada leži na brdu iznad jezera i nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Panoramski obilazak, pešice, gotske katedrale Notr Dam, gradske većnice, crkve Svetog Fransoa, stare biskupske palate i dvorca Saint Maire. Silazak autobusom u donji deo grada, uz panoramsko razgledanje federalnog suda, kompleksa hotela, sedišta MOK i internacionalnih korporacija. Šetnja oko pristaništa, dvorca Ouči i fotografisanje uz obalu i ispred Olimpijskog muzeja. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

04 DAN
ŽENEVA - BEOGRAD

Doručak. Slobodno vreme za individualni program do transfera do aerodroma između 15:15-15:30 h. Let za Beograd u 18.20h (let EZS 1437). Sletanje na aerodrom Nikola Tesla u 20.15h.

INFORMACIJE

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:
✅ avionski prevoz na relaciji Beograd-Ženeva-Beograd

✅ aerodromske takse

✅ smeštaj u dvokrevetnoj sobi u hotelu sa 3*, na bazi noćenja sa doručkom

✅ 1 kom ručnog (kabinskog) prtljaga dimenzija 56x45x25cm ( uključujuči ručice i točkiće)

✅ usluge pratioca grupe

✅ usluge licenciranog vodiča na destinaciji
✅ troškovi organizovanja putovanja. 

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

❌ čekirani prtljag do 23 kg (u trenutku objavljivanja programa cena je 70€, iznos je podložan promeni i plaća se u dinarima u agenciji)
❌ doplata za jednokrevetnu sobu

❌ karte za gradski prevoz
❌ ulaznice i usluge koje nisu naznačene u programu putovanja

❌ medjunarodno putno zdravstveno osiguranje

❌ osiguranje od otkaza ili prekida turističkog putovanja. Plaća se u iznosu od 2% od ukupne cene aranžmana.

FAKULTATIVNI IZLETI:

Celodnevni fakultativni izlet Šion - Evian - Vevej - Montro - Lozana - ( cena uključuje prevoz i obilaske prema programu sa lokalnim vodičem). Neophodno je da se putnici za izlet prijave istovremeno sa rezervacijom aranžmana.
Cena izleta za minimum 15 prijavljenih putnika iznosi 119€
Cena izleta za minimum 10 prijavljenih putnika iznosi 139€
Poludnevni fakultativni izlet u Anesi
Cena izleta za minimum 15 prijavljenih putnika iznosi 55€
Cena izleta za minimum 10 prijavljenih putnika iznosi 65€

SMEŠTAJ:

Annemasse je izuzetno prijatan i simpatičan francuski pogranični gradić, 10 km istočno od Ženeva sa kojom praktično srastao u jedan urbani kompleks. Zbog znatno nižih cena predstavlja privlačan rezidencijalni centar u kome živi veliki broj zaposlenih u Ženevi. Turistima, koji ovde borave po daleko povoljnijim uslovima, na raspolaganju je odlična mreža frekventnog javnog prevoza kojom se za 15-tak minuta dolazi do Ženeve. Sa svojim shopping molom interesantan je Švajcarcima za povoljniju kupovinu.
Hotel CAMPANILE ANNEMASSE CENTRE - GARE 3* je moderan hotel iz lanca Campanile, odlično lociran (na autobuskoj liniji 61 za Ženevu). Moderno opremljene sobe sa kupatilom, TV, besplatnim internetom, bifedoručkom. Jednokrevetne i trokrevetne sobe su dostupne na upit .
Agencija zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela.

 
organizator putovanja OTP 94/2023
informacije
upit@mitos.rs
011 777 33 33
povraćaj 100% uplate u slučaju otkaza aranžmana
14

PUTOVANJA 2023

Putovanja 2023 / Ženeva 2023

Časovnici, čokolada, sir, banke i neutralnost - prve su asocijacije za Švajcarsku - prelepu i prebogatu državu koja pleni svojim prirodnim lepotama, stotinama ledničkih jezera, glečerima i večno belim planinskim vrhovima koje je gotovo nemoguće opisati. Ženeva je po mnogima značajnija od glavnog grada Berna. Nalazi se na obali najvećeg evropskog alpskog jezera (Ženevsko ili Lemansko), na mestu na kome Rona ističe iz njega, sa pogledom na najviši vrh Evrope (Mon Blan-4810m). Svojom jedinstvenom istorijom, otmenim prodavnicama, ekskluzivnim hotelima i odličnim restoranima predstavlja sedište svetskog jet-seta i san svakog turiste, ujedno ima istovremeno kosmopolitski duh i šarm alpske varoši. U gradu u kome je nastao reformacijski pokret Žana Kalvina, u kome je rodjen Žan Žak Ruso, gde je nastao Crveni krst, danas je jedno od sedišta OUN, sedište svetske zdravstvene organizacije, kao i brojnih drugih medjunarodnih organizacija.

Turistička Agencija Mitos Travel
Dimitrija Tucovića 142/1, 11000 Beograd
telefon: 011 777 33 33
mail: upit@mitos.rs
Uduženje YUTA
opisi i cene na sajtu su informativnog karaktera, važeći je opis sa oficijelnog sajta smeštaja, ponuda dobijena putem maila ili u prostorijama agencije.
| Facebook | Twitter | Instagram | Youtube |