Mahdia 2023

Letovanje 2023 / Tunis

MAHDIA 2023

Hotel Mahdia Palace and Thalasso Mahdia Tunis Hotel Nour Palace Resort and Thalasso Mahdia Tunis Hotel Iberostar Royal Mansour Mahdia Tunis
MAHDIA PALACE NOUR PALACE ROYAL MANSOUR
★★★★★ ★★★★★ ★★★★★
all inclusive all inclusive all inclusive
Hotel LTI Mahdia Beach Mahdia Tunis Hotel Thapsus Mahdia Tunis
LTI MAHDIA BEACH THAPSUS
★★★★☆ ★★★☆☆
all inclusive all inclusive

TUNIS 2023 ALL INCLUSIVE

Tunis Letovanje 2023

Tunis je država u Severnoj Africi sa istoimenim glavnim gradom. Graniči se sa Alžirom na zapadu i Libijom na jugoistoku, ostatak države je ograničen Sredozemnim morem. Njen geografski položaj je jako povoljan, sa izlazom na Sredozemno more i sa ne tako velikom površinom pustinje. Tunis je većinom planinska zemlja, sa ne baš raznovrsnom vegetacijom. Takodje, skoro da nema reka i jezera (ako se ne računaju slana jezera-šotovi). 

Glavni grad Tunisa je Tunis, a ostali veći gradovi su Sfax, Kairouan, Monastir, Sousse, Jafa. Tunis ima oko 10 miliona stanovnika, oko 2 miliona živi u gradu Tunisu. Stanovništvo Tunisa čine oko 99% muslimana, ostalo su hrišcani. Kairouan je sveti grad za mnoge muslimane i mnogi muslimani ga smatraju četvrtim najsvetijim gradom za Islam, posle Meke, Medine i Jerusalima, i najsvetijim gradom Magreba. 

Danas značajna turisticka destinacija, Tunis može da se pohvali sa oko 6 miliona turista godišnje koji posećuju poznata letovališta - Hammamet, Sousse, Port El Kantaoui, Djerba, Monastir, Mahdi, Sidi Bou Said.