Leto 2019 / Letovanje 2019 / Grčka Leto 2019 / Last Minute Grčka 2019 / Grčka Apartmani 2019 / Hoteli Grčka 2019 / Dvoje Dece Gratis Grčka 2019 / Mitos Travel Leto 2019
Booking.com Partner / Plaćanje na Rate
Grcka Letovanje 2019

Obaveštenje


Zbog izuzetno povećanog broja telefonskih poziva poslednjih dana, nismo u mogućnosti da na sve pravovremeno odgovorimo. Preporuka je da klijenti pošalju e-mail na upit@mitos-travel.com, na mailove odgovaramo i van radnog vremena.

Putovanja Putovanja Putovanja Putovanja Putovanja
 

USLOVI PLAĆANJA

PUTNO OSIGURANJE

BALKAN TOURS

FLIXBUS SRBIJA

Doček Nove Godine Bejrut Liban 2019

Putovanja /

DOČEK NOVE GODINE 2019

Severna Italija

27/12/2019 - 03/01/2019

ISTANBUL - BEJRUT - BEJTEDIN - DIR EL KAMAR - BALBEK
ANŽAR - KSARA - ŽEITA - HARISA - BILBOS - SIDON - TIR

organizovani polazak sa stručnim vodičem

Cena paket aranžmana po osobi: 840€

Smeštaj u hotelu na bazi 6 noćenja sa doručkom + AVIO prevoz

 

01 DAN - 27/12
BEOGRAD - ISTANBUL

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 18.25 h. Poletanje aviona (let TK 1084) za Istanbul u 20.25 h. Obrok u avionu tokom leta.

02 DAN - 28/12
ISTANBUL - BEJRUT - BEJTEDIN - DIR EL KAMAR - BEJRUT

Sletanje na aerodrom Ataturk u Istanbulu. Nastavak putovanja za Bejrut u 01.40 h (Let TK 828). Obrok u avionu. Sletanje na aerodrom Rafik Hariri u Bejrutu u 02.35 časova. Po završetku pasoške kontrole, transfer do hotela. Smeštaj i noćenje. Kasniji doručak. Polazak na celodnevno razgledanje prestonice Libana ili kako ga mnogi zovu „Pariza Bliskog istoka“. Koloritni Bejrut je grad naglašenih kontrasta, na granici istoka i zapada. Slobodoljubiv i demokratski evropski duh se u njemu uspešno kombinuje sa vekovnim arapskim tradicijama: u pariskim braserijama igra se arapski čoček, iz elitnih restorana dopire melanholični glas slavne Feruz, lokalni momci sa antimonom iscrtanim očima i obrvama dive se devojkama na plaži u bikiniju a libanski džentlmeni posle večernje molitve u Al Amirovoj džamiji žure na džez koncert... Razgledanje srca Bejruta – Hamre, glavnog trgovačkog i finasijskog kvarta grada. U njegovom centru je Trg Etual odakle se ulice zvezdasto šire u različitim pravcima kao i Parlament, druge javne gradjevine i Crkva Svetog Djordja. Odlazak do „Golubijih stena“ udaljenih svega nekoliko desetina metara od obale (Korniša), za koje su vezane različite legende. U centru grada je i „Veliki dvorac“ poslednja rezidencija otomanskih vlasti kao i najčuvenija Džamija Al Amin Obilazak Nacionalnog muzeja. Nastavak vožnje do gradića Bejtedin gde je sačuvana divno dekorisana palata iz 19. Veka. U produžetku obilazak Dir el Kamara, bivše prestonice Velikog Libana. Povratak u hotel. Noćenje.

03 DAN - 29/12
BEJRUT - BALBEK - ANŽAR - KSARA - BEJRUT

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet u dolinu Beka, uporište muslimanskog tradicionalizma. U njenom centru nalazi se Balbek, grad bogova. Aleksandar Makedonski i rimski imperatori stvorili su tamo jedan od najvećih religioznih centara antičkog sveta. Hramovi Jupitera, Bahusa i Venere predstavljaju trijumfalnu, izvanredno sačuvanu arhitekturu II i III veka. Od 1984. godine je upisan u listu kulturne baštine Uneskoa. Na povratku u Bejrut obilazak mesta Ksara i jedne od najčuvenijih vinarija u dolini Beka osnovane 1857. koja prizvodi godišnje preko 3 miliona boca vina i izvozi ih u preko 40 zemalja sveta. Nastavak putovanja do gradića Andžar čiji su stanovnici Jermeni, potomci izbeglica iz Turske tokom genocida nad Jermenima. Poznat je po izvanredno sačuvanim ostacima omajadijskog grada Gerrhe iz 8. veka koji je takodje na spisaku Uneskoa, kulturne baštine Azije. Povratak u Bejrut. Noćenje. (CENA : 58€)

04 DAN - 30/12
BEJRUT - ŽEITA - HARISA - BIBLOS - BEJRUT

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet do kulturno istorijskih znamenitosti i gradova smeštenih severno od Bejruta. Harisa je selo na visini 650 metara iznad mora u kom je u 19. veku izgrađena velika bronzana statua Bogorodice teška 15 tona. Septembra 2012 godine to mesto je posetio i papa Benedikt XVI. Odlazak žičarom do vrha.U nastavku razgledanje pećine Žeita s prirodnim stalagmitima i stalaktitima i vožnja brodićem po podzemnom jezeru. Produžetak vožnje do legendarnog Biblosa s istorijom dugom oko 7000 godina. Jedan je od najstarijih naseljenih gradova sveta. Razgledanje grčkog pozorišta i krstaške citadele sazidane na mestu nekadašnjeg feničanskog hrama. Na putu zaustavljenje na obali Pseće reke (Dog river) gde je sačuvana, najstarija na svetu kolekcija natpisa – grafita. Svi zavojevači ove drevne zemlje, od faraona Egipta Ramzesa II u 13. veku p.n.e, Asiraca, Grka do francuskog ekspedicionog korpusa 1942. godine, ostavljali su tragove svog boravka. Povratak u Bejrut. Noćenje. (CENA : 67€)

05 DAN - 31/12
BEJRUT

Doručak. Slobodan dan za odmor, šetnje i razgledanja. Uveče individualan doček Nove 2019 godine. Običaj je da se Nova godina dočekuje na trgu Etual, koji je centar dnevnog i noćnog života prestonice. Grad je noću veoma živ i bučan, sa bezbtoj barova i restorana u okolini, gde će se gosti zabavljati uz muziku i ponoćni vatromet. Srećna Nova 2019 godina! Noćenje.

06 DAN - 01/01
BEJRUT

Doručak. Slobodan dan za odmor, šetnje i razgledanja. Uveče odlazak u nacionalni restoran na večeru sa muzikom i programom. Noćenje.

07 DAN - 02/01
BEJRUT - SIDON - TIR - ISTANBUL

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet u Tir i Sidon. u Tir i Sidon. va u kojoj su krstaši krunisali vladare Jerusalima – samo su delić bogate riznice tog grada koji je na spisTir se pominje još u Bibliji. Nekada se sastojao iz dva dela, starog grada na ostrvu i naselja Ušu s lučnom galerijom na ulazu, na kopnu. Rimski stubovi i trijumfalne kapije, gigantski hipodrom, ogromna nekropola i crkku kulturnog nasledja Uneskoa. Sidon je poznata feničanska luka, znana svetu već oko 6000 godina. Arheološki ostaci datiraju iz perioda krstaša koji su imali svoj zamak na moru. Upečatljiva je i Velika mamelička džamija kao i karavan saraj iz vremena procvata Otomanske imperije i srednjevekovni skriveni lavirinti istočnjačkog bazara. Pre dve hiljade godina bio je najznačajniji grad moćne Fenikije. Obogatio se trgujući sa Egiptom i prodajom stakla. U njemu su i danas dobro očuvane ruševine hrama feničanskog boga Ešmuna i fantastičan tron boginje plodnosti Astarte. Obilazak : u Sidonu tvrdjave, crkve Svetog Nikole i karavan saraja a u Tiru nekropole i sarkofaga feničanske princeze, Trijumfalne kapije, hipodroma, rimskih kupatila i kraljevske promenade.(CENA: € 58 )Po završetku razgledanja, transfer na aerodrom. Poletanje aviona za Istanbul u 21.50 h. (TK 829). Obrok u avionu.

08 DAN - 03/01
ISTANBUL - BEOGRAD

Sletanje na aerodrom u Istanbulu u 00.45 h. Nastavak putovanja za Beograd u 08.30 h po lokalnom vremenu. Obrok u toku leta. Sletanje na beogradski aerodrom Nikola Tesla u 08.10 h po našem vremenu.

 

INFORMACIJE

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:
✔ Prevoz avionom na relaciji Beograd – Istanbul – Bejrut i nazad

✔ Smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 4*

✔ Usluga u hotelima noćenje sa doručkom

✔ Transferi na relaciji aerodrom hotel aerodrom

✔ Sve neophodne ulaznice tokom razgledanja

✔ Autobuski prevoz tokom razgledanja

✔ Celodnevno razgledanje Bertuta, Bejtedina i Dir el Kamara

✔ Večera u nacionalnom restoranu poslednjeg dana

✔ Usluge lokalnih vodiča na engleskom

✔ Usluge vodiča agencije na našem jeziku

✔ 23 kg prtljaga (1 kofer + 1 ručni prtljag)

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

X Aerodromska taksa (€ 124) odrasli i deca, u trenutku objavljivanja programa,) iznos je podložan promeni i plaća se u dinarima u agenciji

X Fakultativni izleti

X Viza za Liban

X Medjunarodno zdravstveno osiguranje

X Unošenje i iznošenje prtljaga

X Individualni troškovi

X Usluge koje programom nisu predvidjene

X Doplata za jednokrevetnu sobu

X Napojnice za lokalne vodiče i vozače (€ 20 vodiču i vozaču po danu)

VIZA:

Viza se dobija po sletanju na aerodrom u Bejrutu i za naše gradjane iznosi $ 35 Za dobijanje vize su potrebne dve fotogradije velicine 4x3 cm.

Lica koja u pasošu imaju izraelsku vizu ne mogu putovati u Liban!

SMEŠTAJ:

Hotel WB 4* je smešten na najboljoj mogućoj lokaciji, u prestižnom delu gradu, na deset minuta hoda od mediteranske promenade-Korniša i na 250 metara od glavne ulice Al Hamra. Sve turističke top taćke su na pešačkoj distanci. Do čuvene Ptičije ste ne na Kornišu je potrebno oko 10 minuta hoda a do starog dela grada oko 15 minuta. U sklopu hotela su: restoran, bar, sunčana terasa, menjačnica i ostava za prtljag. Svaka standardna soba poseduje: kupatilo, klima uredjaj, mini-bar, Tv, telefon, papuče, bade mantil, peglu, sef, a pojedine i grniture za sedenje. Wi fi je besplatan u celom objektu. Sobe su prostane i moderno dekorisane. Doručak se servira po principu švedskog stola. http://www.whhotel-lb.com/

KLIMA:

Prosečna dnevna temperatura u decembru je oko 15 - 19 Cº. Jutra su nešto svežija sa prosečnom temperaturom 12 stepeni. Kišno vreme je u ovo doba godine dosta retko.Preporuka je da se putnici oblače slojevito. Za svaki slučaj treba poneti topliju odeću i udobnu obuću. Planina Antiliban obično je prekrivena snegom.

USLOVI PLAĆANJA:

Cene putovanja su iskazane u evrima po osobi. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama, čekovima gradjana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rok za prijavu je 45 dana pre datuma putovanja. Rezervacija se potvrdjuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.

 
organizator putovanja OTP 18/2012
Za informacije o smeštaju pozovite
011 / 30 333 40

DOČEK NOVE GODINE 2019

Doček Nove Godine 2019 / Liban 2019

Liban je zemlja mala ali prebogata drevnostima. U njemu su zabeležene sve civilizacije i kulture koje su vladale Mediteranom, od aramejske i feničanske do rimske, turske i francuske. Zemlja se može pohvaliti i gradom Biblosom starim oko 7000 godina u kom su jedan pored drugog ostaci feničanskog hrama, krstaške citadele i grčkog pozorišta. Nedaleko je i zbirka najstarijih „grafita“ na svetu nacrtanih na kamenu, masa moćnika i smrtnika predvodjenih egipatskim faraonom Ramzesom II. Liban može ponuditi turistima i mnoge čari savremenog sveta: bogat noćni život i klubove najbolje na Bliskom Istoku, eko turizam i šest skijaških centara. Izmedju ostalog u Libanu je napravljena prvi put ljubičasta boja ili skuvano staklo, od čuvenih kedrova je Noje izgradio svoj kovčeg a libanska svila je više od sto godina zaludjivala svetski džet-set.

   
Turistička agencija Mitos Travel Beograd
Majke Jevrosime 4
106505 Beograd Srbija
tel: 011. 30 333 40
mail: upit@mitos-travel.com
Mitos Travel, punopravna članica YUTA
Letovanje 2019
Cene na sajtu su informativnog karaktera, važeća je ponuda dobijena putem e-maila ili u prostorijama agencije.
| Facebook | Twitter | Instagram | Youtube |