mobile menu
Mitos DOO
Dimitrija Tucovića 2 Lazarevac
011 777 33 33
upit@mitos.rs
Last Minute 2021
deset godina iskustva u turizmu
Doček Nove godine - Gradovi Evrope 2021

Istanbul Avionom - 550€

Doček Nove godine 2022 /

ISTANBUL NOVA GODINA AVIONOM

Istanbul Nova Godina 2022

28/12/2019 - 01/01/2020

Istanbul Avionom 2021

cena paket aranžmana po osobi : 550

smeštaj u hotelu 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom + avio prevoz

 

organizovani polazak sa stručnim vodičem

01 DAN - subota 28/12
BEOGRAD - ISTANBUL

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 07.00 h. Poletanje aviona za Istanbul u 09.15 h (let TK 1082). Sletanje u Istanbul u 12.00 h. Odlazak do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme i šetnja sa vodičem. Noćenje.

02 DAN - nedelja 29/12
ISTANBUL

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na poludnevni izlet „Carigradski biseri“ uz obilazak najvećih kulturno istorijskih spomenika ovog čudesnog grada. Izlet uključuje stručno vodjen obilazak Svete Sofije, Plave džamije, Hipodroma, i Yerebatan cisterni. Sveta Sofija je tokom hiljada godina bila glavna crkva čitavog hrišćanskog sveta a posle pada Konstantinopolja 1453. godine je pretvorena u džamiju. Danas je crkva-muzej, priznati spomenik i simbol epohe procvata Vizantije. Odlazak do Plave džamije najvažnije gradske aktivne muslimanske svetinje kao i mističnih Yerebatan podzemnih cisterni. Obilazk najveće i najpopularnije pokrivene pijace na svetu. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

03 DAN - ponedeljak 30/12
ISTANBUL

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na poludnevni fakultativni izlet “Romantika istoka i duh zapada” sa romantičnim krstarenjem Bosforom. Poseta Vaseljenskoj patrijaršiji koja je smeštena u delu grada Fener. To je glavna crkva za većinu pravoslavnog sveta. Ima i simboličnu važnost kao mesto gde je protekao veliki deo istorije i nastanka pravoslavnih kanona. Odlazak do najveće pijace začina na svetu - Egipatskog bazara. Nastavak vožnje do palate Dolmabahče, koja je bila poslednja rezidencija turskih sultana. Izgradjena je 1842. godine za sultana Abdulmedžida I. Posle uspostavljanja republike, postala je i zvanična rezidencija reformatora Turske republike Mustafe Kemala Ataturka koji je 1938. godine u njoj i umro. Dvorski kompleks obuhvata i Sahat kulu, Dolmabahče džamiju i biblioteku. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

04 DAN - utorak 31/12
ISTANBUL

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na poludnevni fakultativni izlet “ Bogatstvo civilizacije” sa posetom Topkapi palati sa Haremlukom. Topkapi palata je tokom 400 godina bila sedište Otomanskog carstva. Danas je jedan od najčuvenijih muzeja sveta sa izvanrednim kolekcijama srebrnih predmeta, porcelalana i stakla, kineskih porcelanskih servisa, portrerta i odeće sultana kao i najbolje čuvanom, veličanstvenom kolekcijom dragulja. Obilazak harema i terasa sa fantastičnim pogledom na Mramorno more. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

05 DAN - sreda 01/01
ISTANBUL - BEOGRAD

Doručak. Slobodno vreme do zakazanog transfera na aerodrom. Sobe se napuštaju u 12.00 sati. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Beograd u 18.45h po lokalnom vremenu (Let TK 1083). Sletanje na beogradski aerodrom je u 19.25 časova.

INFORMACIJE

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:
✔ prevoz avionom na relaciji Beograd - Istanbul - Beograd
✔ aerodromske takse
✔ smeštaj u dvokrevetnim sobama u izabranom hotelu na bazi noćenje sa doručkom
✔ transfer aerodrom - hotel - aerodrom
✔ usluge vodiča agencije
✔ usluge lokalnog vodiča u inostranstvu
✔ troškovi organizacije i realizacije putovanja

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

X medjunarodno zdravstveno osiguranje

X dinarski deo aranžmana: 1500,00 rsd

X usluge koje nisu naznačene u programu

X ulaznice i fakultativne izlete

X individualni troškovi

FAKLULTATIVNI IZLETI:

CARIGRADSKI BISERI - 47€

Poludnevni izlet. Uključeno: autobuski prevoz, ulaznica za Svetu Sofiju, vodič na našem jeziku, lokalni vodič, koji izlaže unutar prostora.

ROMANTIKA ISTOKA I DUH ZAPADA - 53€
Poludnevni izlet od oko 5 sati. Uključeno: autobuski prevoz, brodski prevoz, ulaznica za Dolamabahce, vodič na našem jeziku, lokalni vodič.

BOGATSTVO CIVILIZACIJE - 50€
Celodnevni  izlet .U cenu je uključeno: autobuski prevoz, ulaznice za Topkapi, Harem, Yerebatan cistern,  vodič na našem jeziku, lokalnini vodič.

Minimum za realizaciju izleta po objavljenim cenama je 15 putnika.

SMEŠTAJ:

HOTEL BLACK BIRD 4*- (sajt)

Smešten u istanbulskoj četvrti Laleli, ovaj hotel sa 4 zvezdice udaljen je manje od 2 km od Plave džamije. Sobe u Black Bird-u imaju moderan nameštaj i prozore od poda do plafona sa pogledom na grad. Opremljene su mini-barom, TV-om i sefom. Ujutru se u hotelskom salonu služi doručak na bazi švedskog stola. Restoran nudi regionalnu kuhinju i vegetarijanska jela. Tu je i poslastičarnica u kojoj se pripremaju kolači i bar koji radi non-stop. Možete uživati u opuštajućoj masaži ili vežbati u fitnes centru. U blizini se nalaze i linije gradskog prevoza.

organizator putovanja OTP 18/2012
informacije o smeštaju:
upit@mitos.rs
36

ISTANBUL NOVA GODINA AVIONOM

Doček Nove godine 2022 / Istanbul 2022

Istanbul je jedini grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta, nekadašnja prestonica 3 velika carstva: Rimskog, Vizantijskog i Otomanskog. Leži na Bosforu koji odvaja evropski deo Turske od njenog azijskog dela. Prvo je bio poznat kao Vizantion, kasnije kao Konstantinopolis i konačno kao Istanbul. Ne propustite da upoznate najslavniju građevinu Aja Sofiju koju je u 6 veku podigao imperator Justinijan i koja je služila kao najvedi hrišdanski hram na svetu. Danas je najpoznatiji muzej u Turskoj. Istanbul godišnje privuče milione turista koji žele videti njegove znamenitosti, osetiti njegov kosmopolitski duh i odličan provod koji je u ovom gradu zagarantovan.

Društvo za Turizam Usluge i Transport Mitos DOO
Dimitrija Tucovića 2, Lazarevac
telefon: 011 777 33 33
mail: upit@mitos.rs
Uduženje YUTA
cene na sajtu su informativnog karaktera, važeća je ponuda dobijena putem maila ili u prostorijama agencije.
| Facebook | Twitter | Instagram | Youtube |