mobile menu
Mitos Travel Beograd
Majke Jevrosime 4 106505 Beograd Srbija
011 30 333 40
upit@mitos.rs
Leto 2021 / Letovanje 2021 / Grčka Leto 2021 / First Minute Grčka 2021 / Grčka Apartmani 2021 / Hoteli Grčka 2021 / Dvoje Dece Gratis Grčka 2021 / Mitos Travel Leto 2021
Booking.com Partner / Plaćanje na Rate
Doček Nove godine - Gradovi Evrope 2021

Lisabon Nova Godina - 699€

Doček Nove godine /

LISABON NOVA GODINA

Lisabon Nova Godina

28/12/2019 - 02/01/2020

LISABON - OBIDOŠ - ALKOBASA - BATALJA - NAZARE - SINTRA - KABO DA ROKA - KAŠKAIŠ - ESTORIL - LISABON

cena paket aranžmana po osobi: 699

smeštaj u hotelu 3*, na bazi 5 noćenja sa doručkom + avio prevoz

 

organizovani polazak sa stručnim vodičem

01 DAN - subota 28/12
BEOGRAD - FRANKFURT - LISABON 

Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ kod šaltera Filip Travela u 11:45 sati. Poletanje za Frankfurt u 13:50 sati (let LH 1407). Dolazak u Frankfurt u 15:50 sati. Nastavak putovanja za Lisabon u 20:45 (let LH 1172). Dolazak u Lisabon u 22.50 sati po lokalnom vremenu. Smeštaj u hotel. Noćenje.

02 DAN - nedelja 29/12
LISABON

Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje grada: Trg Markes de Pombal, Avenija slobode, Trg obnovitelja (Restauradores), Rosio, Trg Komersio, kula Belem, manastir Svetog Žeronima, Spomenik otkrićima, panorama tvrđave svetog Đorđa… Nastavak obilaska glavnih gradskih trgova pešice, u pratnji vodiča: Trgovi Markes de Pombal, Restauradores, Rosio, Komersio, stara gradska četvrt Alfama. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

03 DAN - ponedeljak 30/12
LISABON - OBIDOŠ - ALKOBASA - BATALJA - NAZARE - LISABON 

Doručak. Celodnevni fakultativni izlet “Obidoš, Alkobasa, Batalja, Nazare”, prilika da se upozna centralni deo Portugalije. Obidoš je najlepši i najbolje očuvan srednjovekovni grad u zemlji i u potpunosti je opasan tvrđavom visokom 13 metara a koja potiče iz 12. veka. Poznat je i kao „grad venčani poklon“ jer ga je kralj Deniš poklonio svojoj supruzi kraljici Izabeli prilikom njihovog venčanja 1282. godine. To je, bez sumnje, jedno od najromantičnijih i najživopisnijih sela koje odlikuju uske, kaldrmisane ulice oivičene šarenim kućicama prekrivenim cvećem, sa karakterističnim gotičkim vratima i prozorima i rukom oslikanim pločicama „azuležos“. Alkobasa je grad poznat po manastiru Opatija Svete Marije, najvećoj crkvi u čitavom Portugalu iz 12. i 13. veka i jednom od spomenika koji su na listi spomenika kulture pod zaštitom UNESCO-a. U manastiru su sahranjeni najpoznatiji ljubavnici portugalske istorije - kralj Pedro I i Ineš se Kastro, a njihove grobnice se smatraju najlepšim gotičkim reljefnim skulpturama u istoriji portugalske umetnosti. U Batalji se nalazi manastir Svete Marije od Pobede, najveće remek-delo portugalske gotičke umetnosti. Izgrađen je krajem 14. veka nakon portugalske pobede nas Kastiljom u bici kod obližnjeg mesta Alžubarote, i na listi je spomenika pod zaštitom UNESCO-a. Mnogobrojni kitnjasti stubovi, kule i balustrade iz daljine deluju kao čipka. Nazare je nekadašnje najpoznatije ribarsko mesto u Portugalu čuveno po karakterističnim, intenzivno obojenim ribarskim brodićima, danas živopisno i užurbano turističko mesto sa dugim plažama, odličnim ribljim restoranima i pijacama. Povratak u Lisabon. Noćenje.

04 DAN - utorak 31/12
LISABON - SINTRA - KABO DA ROKA - KAŠKAIŠ - ESTORIL - LISABON

Doručak. Celodnevni fakultativni izlet “Sintra i Lisabonska rivijera”. Sintra je slikoviti gradić udaljen od Lisabona oko 30 km. Opasan je šumovitim brdima i ima specifičnu mikro-klimu, pa je zato vekovima bio letnja rezidencija portugalskih kraljeva, sve do revolucije 1910. godine. Obilazak palate Pena, jedne od najprepoznatljivijih palata Portugala izgrađene u stilu romantizma 19 veka. Nalazi se na brdu iznad mesta Sintra a zbog svoje raskoši i lepote je uvrštena na Uneskovu listu svetske kulturne baštine kao jedno od 7 čuda Portugala. Palata je prepoznatljiva po živim bojama kojima su obojene njene terase i kule i tako predstavljaju savršen kontrast zelenilu koje je okružuje. Kabo da Roka je najzapadnija tačka Evrope čije su geografske koordinate simbolično upisane na kameni obelisk smešten na stenovitoj litici visokoj 140 mnv. To je sam kraj planinskog venca Sintra, koji su okeanski talasi abrazijom pretvorili u rt, duboko uronjen u Atlantski okean. Nastavak ka Kaškaišu, nekada starom ribarskom naselju, a sada turističkom mestu koje je šetalištem spojeno sa Estorilom. Ovo mondensko letovalište koje se nalazi 25 km zapadno od Lisabona, zbog velikog kazina poredi se sa Monte Karlom. Poznat po velikom broju golf terena, luksuznih hotela, Estoril zajedno sa Kaškaišem čini lisabonsku rivijeru. Povratak u Lisabon. Noćenje.

05 DAN - sreda 01/01
LISABON

Doručak. Slobodan dan, prilika za posetu i obilazak Parka nacija, komercijalne i rezidencijalne četvrti Lisabona koja je doživela veliku transformaciju povodom održavanja Svetske izložbe Expo 98 - najvećeg zatvorenog okeanarijuma u Evropi (ulaznica je oko 13 evra); ili vožnju žičarom sa panoramskim pogledom na most Vasko da Gama, najduži most u Evropi dužine 17 kilometara. Uveče, fakultativni odlazak na večeru u tipični restoran sa fado programom i folklorom inspirisanim običajima u raznim oblastima Portugala. Noćenje.

06 DAN - četvrtak 02/01
LISABON - MINHEN - BEOGRAD

Transfer na aerodrom. Poletanje za Minhen u 06:10 (let LH 1793). Dolazak u Minhen u 10:15 sati. Nastavak putovanja za Beograd u 11:05 (let LH 1722). Dolazak u Beograd u 12:35 sati.

INFORMACIJE

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:

✔ aerodromske takse (oko 182 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u dinarima ,
✔ avionski prevoz na relaciji Beograd - Frankfurt - Lisabon - Minhen - Beograd (prevoznik Lufthansa),

✔ smeštaj u hotelima kategorije tri i četiri zvezdice u dvokrevetnim sobama (5 noćenja sa doručkom),

✔ transferi autobusom od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma u Lisabonu prema programu,

✔ panoramsko razgledanje Lisabona,

✔ usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja. 

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

X fakultativni izleti i posete

X boravišna taksa za starije od 13 godina, 2€ po noći po osobi (plaća se na recepciji hotela),

X medjunarodno putno zdravstveno osiguranje

FAKULTATIVNI IZLETI:

Celodnevni fakultativni izlet autobusom “Sintra i Lisabonska rivijera”. Cena: 60€. U cenu je uključena ulaznica za Pena palatu u Sintri i usluge vodiča.
Celodnevni fakultativni izlet autobusom “Obidoš, Alkobasa, Batalja i Nazare”. Cena: 60€. U cenu je uključena ulaznica za manastir u Batalji I usluge vodiča.
Fakultativni odlazak na večeru u tipični restoran sa fado programom. Cena: 55€. U cenu je uključen transfer do restorana taksijem i večera.

NAPOMENE:

Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Lisabonu, isključivo u €. Potrebno je najmanje 15 prijavljenih učesnika za realizaciju ovog izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene.

SMEŠTAJ:

Hotel VIP PICOAS **** (sajt) Lisabon, Rua Filipe Folque, 12, telefon:+ 351 210 513 200,
Hotel se nalazi u delu grada koji se zove Avenidas Novas, u blizini parka Eduardo VII, udaljen oko 2.5 km od Trga Rosio a najbliža metro stanica (Picoas) se nalazi na oko 200 m od hotela. Sobe imaju: klima uređaj, SAT TV, telefon, mini bar, kupatilo s fenom, WiFi internet. Doručak je u hotelskom restoranu po principu samoposluživanja.
Hotel REAL PARQUE **** (sajt) Lisabon, Av. Luís Bívar 67, 1069-146 Lisboa, Portugal,
Hotel se nalazi u istorijskom centru grada, nedaleko od Trga Markeš de Pombal i Avenije Liberdade, a dve metro stanice udaljene su 200 m od hotela. Sobe imaju: klima uređaj, SAT TV, telefon, mini bar, kupatilo s fenom, sef (uz depozit), WiFi internet. Doručak je u hotelskom restoranu po principu samoposluživanja.
Agencija zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela.

 
organizator putovanja OTP 196/2010
Za informacije o smeštaju nam pišite na
upit@mitos.rs
14

LISABON NOVA GODINA

Doček Nove godine 2021 / Lisabon 2021

Lisabon je najzapadnija prestonica Evrope, ali i jedan od najtoplijih glavnih gradova. Nalazi se na zapadu Portugala blizu obale Atlantika i mesta gde se najduža reka Iberijskog poluostrva (1.007km) Težo uliva u okean. Istorijsko središte grada nastalo je na sedam brežuljaka, pa ovaj deo grada ima interesantan reljef. Zbog strmih ulica grad koristi tri žičare i jedan lift. Zapadna strana grada najvećim delom je pokrivena parkom Monsanto, jednim od najvećih gradskih parkova u Evropi, koji se prostire na blizu 10 kvadratnih kilometara.
Tradicionalno prevozno sredstvo u Lisabonu je tramvaj. Uveden je u 19. veku, a prvi gradski tramvaji mogu se videti u Muzeju javnog saobraćaja (Muzeu da Karis). Takođe dva značajna obeležja Lisabona su Most 25. april - najduži viseći most u Evropi - i most Vasko da Gama koji je dobio ime po portugalskom moreplovcu i istraživaču (1469 - 1524). On je bio prvčovek koji je morskim putem stigao iz Evrope do Indije, a pokazao i da se Afrika može oploviti.

Turistička agencija Mitos Travel Beograd
Majke Jevrosime 4
106505 Beograd Srbija
mail: upit@mitos.rs
Mitos Travel, punopravna članica YUTA
cene na sajtu su informativnog karaktera, važeća je ponuda dobijena putem maila ili u prostorijama agencije.
| Facebook | Twitter | Instagram | Youtube |