Leto 2020 / Letovanje 2020 / Grčka Leto 2020 / First Minute Grčka 2020 / Grčka Apartmani 2020 / Hoteli Grčka 2020 / Dvoje Dece Gratis Grčka 2020 / Mitos Travel Leto 2020
Booking.com Partner / Plaćanje na Rate
Doček Nove godine - Gradovi Evrope 2020

Moskva Nova Godina - 788€

Doček Nove godine /

MOSKVA NOVA GODINA

Moskva Nova Godina

28/12/2019 - 04/01/2020

KREMLJ - MUZEJ PANORAMA BORODINSKE BITKE - SERGIJEV POSAD - PETROPAVLOVSKA TVRĐAVA - PUŠKIN

- PAVLOVSK - ERMITAŽ 

cena paket aranžmana po osobi: 788

smeštaj u hotelu 4*, na bazi 7 noćenja sa doručkom + avio prevoz

 

organizovani polazak sa stručnim vodičem

01 DAN - subota 28/12
BEOGRAD - MOSKVA

Sastanak grupe u 16:10h na aerodromu Nikola Tesla. Let avio kompanije Air Serbia za Moskvu u 18:10 h (let JU 654). Dolazak na moskovski aerodrom u 23:05 h. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.

02 DAN - nedelja 29/12
MOSKVA

Doručak. Panoramsko razgledanje grada autobusom: centar grada, Crveni trg, Kremlj, Crkva Vasilija Blaženog, Boljšoj teatar, Hram Hrista Spasitelja, Novodevičji manastir, vidikovac Vrapčeva brda i Univerzitet "Lomonosov", Poklonaja gora (Park Pobede) i dr. (bez ulaska u objekte). Slobodno vreme. Fakultativni program: Moskovski metro, jedan od najlepših i najstarijih metroa na svetu, u kojem čak 44 stanice imaju status kulturnog nasleđa. Obilazak nekoliko najznačajnijih metro stanica, koje su nalik na muzeje bogato dekorisane skulpturama, mozaicima, pozlaćenim floralnim ornamentima, mermernim stubovima i portretima nacionalnih heroja. Noćenje.

03 DAN - ponedeljak 30/12
MOSKVA

Doručak. Fakultativni program: Kremlj, najstariji deo Moskve i njen politički, duhovni i istorijski centar, kompleks neponovljiv po svojoj arhitektonskoj i umetničkoj lepoti. Obilazak teritorije, Uspenske crkve u kojoj su krunisani svi ruski carevi, Arhangelske crkve, Car zvona i Car topa, kao i poseta Patrijaršijskoj palati. Muzej Panorama Borodinske bitke, posvećen ratu sa Napoleonom 1812. g. Glavni eksponat muzeja je panorama, ogromno slikano platno dimenzije 115x15m, koje visi u zatvorenom krugu i pretstavlja jedan od najtežih momenata bitke na Borodinskom polju. Slobodno vreme. Večernja Moskva sa reke - vožnja ekskluzivnim brodom-restoranom “Radisson”. Veličanstven pogled sa reke na noćnu Moskvu, jedan od najlepše osvetljenih gradova na svetu. Noćenje.

04 DAN - utorak 31/12
MOSKVA

Doručak. Fakultativni program: Sergijev Posad (bivši Zagorsk, 70 km od Moskve), jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastirskih kompleksa, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti, ranije rezidencija ruskog patrijarha. Obilazak Troice Sergijeve Lavre, bisera drevnoruske umetnosti i arhitekture. Lavra je, razvijajući se od usamljene drvene crkve u sred šume u XIV veku, imala različite uloge koje su bile od velikog značaja za rusku istoriju. Slobodno vreme. Uveče odlazak na centralne trgove Moskve (sa vodičem, metroom), na kojima se uz veličanstven vatromet, dočekuje Nova godina. Noćenje.

05 DAN - sreda 01/01
MOSKVA - SANKT PETERBURG 

Doručak. Transfer do železničke stanice. Putovanje za Sankt Peterburg u 13:00h savremenim vozom Sapsan. Dolazak u Sankt Peterburg u 16:40h. Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

06 DAN - četvrtak 02/01
SANKT PETERBURG 

Doručak. Panoramsko razgledanje grada autobusom: Nevski prospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik … (bez ulaska u objekte). Fakultativni program: Petropavlovska tvrđava, istorijsko jezgro grada, unutar čijih zidina se nalaze Petropavlovska saborna crkva u kojoj su sahranjeni svi ruski imperatori (počev od Petra I), Istorijski muzej Sankt Peterburga, kao i čuvene tamnice. Slobodno vreme. Noćenje.

07 DAN - petak 03/01
SANKT PETERBURG 

Doručak. Fakultativni program: Puškin-Carsko Selo, letnja rezidencija Ekaterine Velike, prekrasan dvorac i park površine 34 km2. Enterijer dvorca fascinira sjajem umetničkih predmeta od poludragog kamena, zlata, portretima dinastije Romanovih. Povodom 300-godišnjice osnivanja Sankt Peterburga završena je obnova čuvene Ćilibarske dvorane, koja je Katarininom dvorcu vratila stari sjaj. Pavlovsk, poklon kraljice Ekatarine Velike svome sinu Pavlu I krajem XVIII veka. Ova letnja carska rezidencija je jedna od najbolje očuvanih carskih palata u kojoj ima najviše originalnih predmeta pažljivo sačuvanih od ratnih razaranja. Prelepi park površine 600 hektara bio je osmišljen po uzoru na klasične engleske vrtove. Slobodno vreme. Noćenje.

08 DAN - subota 04/01
SANKT PETERBURG - BEOGRAD

Doručak. Slobodno vreme. Fakultativni program: Ermitaž, obilazak jednog od najvećih muzeja na svetu, u zdanju Zimskog dvorca, sa preko 3 miliona eksponata. Njegova neprocenjiva zbirka izložena je u 6 zgrada rasporedjenih na Dvorskom trgu i duž reke Neve. Glavna zgrada je Zimski dvorac koji je nekada bio rezidencija ruskih careva, a u njegovoj bogatoj zbirci izdvajaju se remek dela Leonarda Da Vinčija, Ticijana, Rembranta, Mikelanđela i drugih. Muzej je poznat i po arheološkoj zbirci, zbirci skulptura, zbirci srednjevekovne evropske umetnosti, ali i po svom baroknom izgledu i arhitekturi. Transfer do aerodroma. Let avio kompanije Air Serbia za Beograd u 22:30h (let JU 675). Dolazak u Beograd u 23:20h. Kraj usluge.

INFORMACIJE

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:
✔ avio prevoz na relaciji Beograd - Moskva i Sankt Peterburg - Beograd, kompanijom Air Serbia
✔ aerodromske takse i obavezno osiguranje u avio saobradaju (oko 123€, podložne su promeni)
✔ prevoz vozom Sapsan na relaciji Moskva - Sankt Peterburg
✔ smeštaj u Moskvi u hotelu kategorije 4*, usluga noćenje sa doručkom
✔ smeštaj u Sankt Peterburgu u hotelu kategorije 4*, usluga noćenje sa doručkom
✔ transferi navedeni u programu
✔ panoramsko razgledanje Moskve i Sankt Peterburga
✔ usluge pratioca grupe i lokalnih vodiča
✔ troškovi organizovanja aranžmana

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

X fakultativni izleti i posete

X individualni troškovi

X obrok u avionu

X medjunarodno putno zdravstveno osiguranje

FAKULTATIVNI IZLETI:
Obilazak Moskovskog metroa 10€
Sergijev pasad  (bivši Zagorsk) 40€
Panorama Borodinske bitke 30€
Krstarenje rekom Moskvom 35€
Kremlj 40€
Petropavlovska tvrđava 30€
Emitaž 40€
Puškin (Carsko selo)i Pavlovsk 75€

NAPOMENE:

Prijavljivanje i plaćanje izleta Kremlj i Puškin (Carsko selo) I Pavlovsk obavezno je prilikom uplate aranžmana.
Za broj prijavljenih putnika ispod 15, program će se realizovati javnim prevozom, metroom.

SMEŠTAJ:

Moskva, Hotel Delta 4* (sajt)
Hotel Delta se nalazi u hotelskom kompleksu Izmailovo. Metro stanica je na oko 100 m od hotela. Sama vožnja metroom do Crvenog trga traje 15 min (pešačenjem od hotela 25-30 min), što je od velikog značaja za efektivno korišdenje slobodnog vremena. Sobe poseduju kupatilo, fen, klima-uređaj, TV. Doručak se služi po principu samoposluživanja, izbor više jela.
Sankt Peterburg, Hotel Pulkovskaya 4* (sajt)
Nalazi se na Moskovskom prospektu, ima odličnu vezu sa centrom. Metro stanica je u blizini, što daje mogućnost da se bez mnogo napora stigne do glavnih znamenitosti grada. Sobe poseduju kupatilo, klima-uređaj, TV. Doručak se služi po principu samposluživaja, izbor više jela.

 
organizator putovanja OTP 196/2010
Za informacije o smeštaju pozovite
011 / 30 333 40
14

MOSKVA NOVA GODINA

Doček Nove godine 2020 / Moskva 2020

Moskva je  jedan od najstarijih gradova u Evropi. Prvi put se pominje 1147. godine, a od petnaestog veka  postaje prestonica ruske države. Taj status Moskva je imala do 1712. kada se glavni grad seli u Sankt Peterburg. Značaj grada nije opadao, a Moskva je postala centar brojnih značajnih događaja za ruski narod. Dvadesetih godina prošlog veka Moskva je postala glavni grad Sovjetskog Saveza i od tada nije gubila taj status. Danas je ovo moderna svetska metropola, centar ruske države, kulture, ekonomije, sporta. Crkva Svetog Vasilija, zadužbina ruskog cara Ivana Groznog, je jedan od simbola grada Moskve, a ovde se danas nalazi muzej, Boljšoj teatar je jedan od najpoznatijih u svetu. Sankt Peterburg je osnovao Petar Veliki 1703. godine, kako bi bio njegov prozor u Evropu, odnosno da osigura rusko prisustvo na Baltiku. Danas  je jedan od najlepših gradova na svetu.

Turistička agencija Mitos Travel Beograd
Majke Jevrosime 4
106505 Beograd Srbija
tel: 011. 30 333 40
mail: upit@mitos.rs
Mitos Travel, punopravna članica YUTA
cene na sajtu su informativnog karaktera, važeća je ponuda dobijena putem maila ili u prostorijama agencije.
| Facebook | Twitter | Instagram | Youtube |