mobile menu
informacije i rezervacije
011 777 33 33
upit@mitos.rs
Mitos Travel Turistička agencija Beograd
12 godina iskustva u turizmu
Putovanja Evropski Gradovi

Andaluzija Avionom 2024

Putovanja Evropski Gradovi /

ANDALUZIJA AVIONOM

Andaluzija Avionom 2024

 

MALAGA - GRANADA - MARBELJA - RONDA - SEVILJA - KORDOBA 

cena paket aranžmana po osobi:

smeštaj u hotelu 3/4* na bazi 5 noćenja sa doručkom + avio prevoz + transfer

 

organizovani polazak sa stručnim vodičem

01 DAN
BEOGRAD - CIRIH - MALAGA

Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ u 07.20h. Poletanje za Cirih u 09.20h (let LX 1413). Dolazak u Cirih u 11.15h. Nastavak putovanja za Malagu u 12.00h (let LX 2114). Dolazak u Malagu u 14.35h. Odlazak na panoramsko razgledanje grada: luka i plaža Malageta, korida, katedrala, zamak Gibralfaro koji potiče iz 10. veka i nalazi se na brdu iznad grada, Alkazaba - mavarska palata, rimski teatar, centar grada - ulica Markes de Larios, Pikasov muzej… Transfer do hotela, smeštaj. Noćenje.

02 DAN
MALAGA - GRANADA - MALAGA

Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje Granade sa posetom Alhambri i baštama Heneralife. Granada je univerzitetski grad koji se nalazi u podnožju planina Siera Nevada, na ušću četiri reke. Poznata je po gradjevinama koja datiraju iz srednjeg veka, a nastala su pod uticajem mavarskih vladara i dinastija. Posebno je poznata tvrdjava Alhambra koja se nalazi na brdu iznad grada a predstavlja kompleks kraljevskih palata, uređenih dvorišta- takozvanih patia i bazena nastalih u doba vladavine dinastije Nasrida, kao i fontana i bogatih voćnjaka bašte Heneralife. Nakon obilaska, povratak u Malagu. Noćenje.

03 DAN
MALAGA - MARBELJA - RONDA - SEVILJA

Doručak. Polazak za Rondu sa usputnom posetom Marbelji, poznatom mondenskom letovalištu na mediteranskoj obali. Marbelja, zbog svog idealnog geografskog položaja, blage klime i reputacije koju ima jedan je od najposećenijih gradova na čuvenoj Costa del Sol. Nastavak putovanja do Ronde, jednog od najposećenih gradova Andaluzije, udaljenog od Malage oko 100 km. Karakteristična panorama ovog mesta koje se nalazi iznad dubokog klanca reke El Taho najbolje je vidljiva sa mosta Puente Nuevo, čija je gradnja započela kraljem 18. veka i trajala 42 godine, a koji spaja stari mavarski deo grada i novi deo grada - El Mercadillo. Nezaobilazna je i korida, jedna od nastarijih u Španiji, zatim najbolje očuvano arapsko kupatilo, palata Mondragon, palata mavarskog kralja, gradske kapije i zidine, Trg Dukesa de Parsent - najslikovitiji gradski trg na kome se nalazi crkva Santa Maria… Nakon obilaska, nastavak putovanja ka Sevilji. Po dolasku, smeštaj u hotel. Noćenje.

04 DAN
SEVILJA

Doručak. Obilazak Sevilje, glavnog grada Andaluzije koji se nalazi u plodnoj dolini reke Gvadalkivir, i po mnogima jednog od najlepših gradova Evrope: gradska katedrala izgrađena na mestu džamije nakon proterivanja muslimana, Alkazar - stara mavarska palata, Zlatna kula, Gradska kuća, park Marija Luiza koji okružuju mnogi spomenici kulture i muzeji, korida koja datira iz 19. veka… Katedrala u Sevilji je najveća srednjevekovna i gotska katedrala čija je unutrašnjost bogato ukrašena zlatom. Mnogi elementi džamije su iskorišćeni za izgradnju, a najpoznatiji je Hiralda - nekadašnji minaret koji je pretvoren u zvonik i predstavlja simbol grada. Katedrala je 1987. godine uvrštena u listu svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a, a u katedrali je sahranjen i Kristofer Kolumbo. Slobodno poslepodne. Noćenje.

05 DAN
SEVILJA - KORDOBA - MALAGA

Doručak. Polazak za Kordobu, nekadašnju prestonicu mavarskog emirata koja je, zbog brojnih škola i biblioteka, bila centar kulture i obrazovanja. Centar grada je uvršten u listu svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a, a najpoznatija građevina je džamija La Meskita koja se obilazi tokom posete ovom gradu. Nakon obilaska, polazak za Malagu. Smeštaj u hotel. Noćenje.

06 DAN
MALAGA - CIRIH - BEOGRAD 

Doručak. Transfer na aerodrom. Poletanje za Cirih u 12.55 (let LX 2111). Dolazak u Cirih u 15.35h. Nastavak putovanja za Beograd u 17.25 (let LX 1418). Dolazak u Beograd u 19.10h.

INFORMACIJE

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:
✅ avionski prevoz na relaciji Beograd - Cirih - Malaga - Cirih - Beograd (prevoznik Swiss)

✅ aerodromske takse (oko 131€ na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni)

✅ smeštaj u hotelima kategorije tri i četiri zvezdice u dvokrevetnim sobama (2 noćenja s doručkom u hotelu u Malagi, 2 noćenja s doručkom u hotelu u Sevilji, jedno noćenje s doručkom u hotelu u Malagi)

✅ transferi autobusom od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma prema programu

✅ panoramsko razgledanje gradova prema programu

✅ ulaznice za katedralu u Malagi, Alhambru i Heneralife u Granadi, koridu i crkvu Svete Marije u Rondi, katedralu u Sevilji, džamiju u Kordobi

✅ usluge pratioca grupe

✅ usluge licenciranog vodiča na destinaciji
✅ troškovi organizovanja putovanja. 

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

❌ boravišna taksa za starije od 13 godina, 1€ po noći po osobi (plaća se na recepciji hotela)

❌ ulaznice na lokalitetima i posete koje nisu navedene kao uključene

❌ individualni troškovi putnika

❌ medjunarodno putno zdravstveno osiguranje

❌ osiguranje od otkaza ili prekida turističkog putovanja. Plaća se u iznosu od 2% od ukupne cene aranžmana.

NAPOMENE:

Usled nedavne promene uslova za rezervaciju ulaznica za Alhambru, po kojima se iste mogu kupiti isključivo na upit preko online sistema a koje pribavlja lokalni agent najmanje mesec dana pre posete, nismo u mogućnosti da garantujemo ulazak. U svakom slučaju, ranije prijavljivanje za ovo putovanje može omogućiti blagovremenu rezervaciju i kupovinu karata za obilazak Alhambre.  

POPUSTI I DOPLATE:

doplata za 1/1 sobu: xxx€

SMEŠTAJ:

Hotel AGUAMARINA SUITES HOTEL 4*, (sajt) Ovaj nedavno renovirani hotel se nalazi u mestu Toremolinos, predgradju Malage, a na promenade uz preko puta plaže. Od centra mesta je udaljen oko 300 metara. Sobe imaju: klima uređaj, SAT TV, kupatilo, fen, sef, mini bar (uz doplatu), WiFi internet. Doručak je u hotelskom restoranu po principu samoposluživanja.
Hotel NH PLAZA DE ARMAS 4*, (sajt) Hotel se nalazi u centru Sevilje, blizu ulice Sierpes, glavne šoping zone,a nedaleko od katedrale i Hiralda kule. Sobe imaju: klima uredjaj, SAT TV, kupatilo, fen, sef, mini bar, WiFi internet. Doručak je u hotelskom restoranu po principu samoposluživanja.
Hotel DON CURRO3*, (sajt) Hotel je idealno lociran za obilazak grada jer se nalazi na samo nekoliko koraka od ulice Larios, glavne pešačke zone i nedaleko od glavnih atrakcija. Sobe imaju: klima uredjaj, SAT TV, kupatilo, fen, sef, mini bar (uz doplatu), WiFi internet. Doručak je u hotelskom restoranu po principu samoposluživanja.
Agencija zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela.

 
organizator putovanja OTP 94/2020
informacije o smeštaju:
upit@mitos.rs
011 777 33 33
povraćaj 100% uplate u slučaju otkaza aranžmana
14

PUTOVANJA 2024

Putovanja 2024 / Andaluzija 2024

Andaluzija je druga po veličini španska pokrajina koja se nalazi na jugu zemlje. Vladavina Mavara od 8. do 15. veka je ostavila pečat na kulturu i arhitekturu ove regije, a to je naročito vidljivo na građevinama poput tvrdjave Alkazar u Sevilji, džamije Meskita u Kordobi ili palate Alhambra u Granadi. Često opevana u operama i opisivana u literaturi 19. veka, Andaluzija predstavlja esenciju Španije. Iako možda suncem okupani pejzaži, stanovnici koji uživaju u siestama i fiestama, gitaristi i toreadori mogu zvučati stereotipno kao opis ove regije, ali istina je da je Andaluzija, uprkos modernizaciji, sačuvala svoju autentičnost i atmosferu koja zavodi i očarava ljude širom sveta.

Turistička Agencija Mitos DOO
Dimitrija Tucovića 142/1, 11056 Beograd
telefon: 011 777 33 33
mail: upit@mitos.rs
Uduženje YUTA
opisi i cene na sajtu su informativnog karaktera, važeći je opis sa oficijelnog sajta smeštaja, ponuda dobijena putem maila ili u prostorijama agencije.
| Instagram | TikTok | Facebook |