Leto 2020 / Letovanje 2020 / Grčka Leto 2020 / First Minute Grčka 2020 / Grčka Apartmani 2020 / Hoteli Grčka 2020 / Dvoje Dece Gratis Grčka 2020 / Mitos Travel Leto 2020
Booking.com Partner / Plaćanje na Rate
Putovanja Evropski Gradovi 2020

USLOVI PLAĆANJA

PUTNO OSIGURANJE

BALKAN TOURS

FLIXBUS SRBIJA

Kapadokija Turska - 475€

Putovanja /

KAPADOKIJA TURSKA

Kapadokija Turska

11/02/2020 - 16/02/2020

ISTANBUL - KAPADOKIJA

cena paket aranžmana po osobi: 475

smeštaj u hotelu 3* na bazi 5 noćenja sa doručkom + avio prevoz + transfer

 

organizovani polazak sa stručnim vodičem

01 DAN - utorak 11/02
BEOGRAD - ISTANBUL-KAPADOKIJA

Dolazak putnika na aerodrom "Nikola Tesla", dva sata pre poletanja aviona, najkasnije u 07:00h . Individualna prijava za let i predaja prtljaga. Poletanje aviona za Istanbul u 09:15h (let TK1082). Dolazak u Istanbul u 12:40h-lokalno vreme. Nastavak putovanja za Kapadokiju. Poletanje aviona za Nevšehir u 17:30h (let TK2008). Dolazak u Nevšehir u 18:55h. Transfer do mesta Goreme. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

02 i 03 DAN - sreda 12/02 - četvrtak 13/02
KAPADOKIJA

Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost organizovanja fakultativnih izleta i poseta: LET BALONOM - visoko iznad zemlje, sa bajkovotom pogledom na Kapadokiju, planine, Goreme-nacionalni park sa ogromnim okamenjenim "dimnjacima" i muzejom na otvorenom; TVRdjAVA UČHISAR-MUZEJ NA OTVORENOM GOREME-PODZEMNI GRAD DERINKUJA: Odlazak do pastoralnog sela Učhisar, smeštenom duž velikih šupljikavih stena sa stotinak kuća, jedna iznad druge, u podnožju istoimene tvrdjave. Do prve polovine 20.veka, većina kuća je bila naseljena, uglavnom, grčkim stanovništvom. Mnoge od starih kuća imaju uklesana staništa za golubove pismonoše, koji su bili glavno sredstvo komunikacije od 11. do početka 20 veka. Tvrdjava Učhisar, neverovatnog arhitektonskog stila, je prirodna kamena formacija koja je kroz istoriju bila utočište stanovništva od progona. Do vrha tvrdjave se dolazi vijugavim stepeništem, sama unutrašnjost predstavlja lavirint prolaza; Obilazak muzej na otvorenom Goreme: dolina sa čudesnim stenama, prvim manastirskim zajednicama i crkvama isklesanim u kamenu. Kapadokija postaje velika zajednica prvih hrišćana od prvog veka NE, koja je pod stenama Kapadokije našla utočište od progona Rimljana, klešući vulkanske stene i praveći domove, štale, golubarnike, svetilišta, preko 30 gradova ispod površine zemlje; Poseta podzemnom gradu Derinkuja ("duboki bunar"), za koji se pretpostavlja da ima 20 nivoa ispod zemlje, površine 4x4km, u kojem je moglo da živi oko 55.000 stanovnika. Grad je imao ventilacione otvore radi snabdevanja vazduhom i vodom. PAŠABAG-URGUP: Vožnja dolinom Pašabag sa čudesnim vilinjskim dimnjacima, jedinstvenim stenama u obliku pečuraka-kućama u kojima su nekada živeli pustinjaci. Odlazak do Urgupa, poseta lokalnoj vinariji. Večera. Noćenja.

04 DAN - petak 14/02
KAPADOKIJA - ISTANBUL

Doručak. Napuštanje soba. Individualna odjava iz hotela.Transfer do aerodroma Nevšehir. Poletanje aviona za Istanbul u 08:55h (let TK 2007). Dolazak u Istanbul u 10:25h. Transfer do hotela. Smeštaj u sobe posle 14:00h - lokalno vreme. Slobodan dan. Uveče, mogućnost fakultativnog večernjeg odlaska na tursko ili orijentalno veče (večera i program). Noćenje.

05 DAN - subota 15/02
LISABON – SINTRA – KABO DA ROKA – KAŠKAIŠ – EŠTORIL – LISABON

Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja i posete. Mogućnost organizovanja fakultativnih izleta i poseta: poludnevno panoramsko razgledanje grada Istanbula-Plava džamija, Aja Sofija, Kapali čaršija, Top Kapi palata; poludnevno krstarenje Bosforom sa posetom Vaseljenskoj patrijaršiji; Noćenje.

06 DAN - nedelja 16/02
ISTANBUL - BEOGRAD

Doručak. Napuštanje soba do 10:00h - lokalno vreme. Slobodno vreme. Transfer do aerodroma. Individualna prijava za let i predaja prtljaga. Pasoške i carinske formalnosti. Poletanje aviona za Beograd u 18:45h - lokalno vreme (let TK 1083). Dolazak u Beograd u 19:25h - lokalno vreme.

INFORMACIJE

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:
✔ avio prevoz na relaciji Beograd-Istanbul-Beograd, avio kompanijom Turkish Airlines, sa dozvoljenih maksimalnih 30 kg prtljaga (1 kofer) i 7kg ručnog prtljaga (1 torba) po osobi. Svaki višak prtljaga se dodatno naplaćuje prema pravilima i tarifama koje odredjuje avio prevoznik i na koje organizator putovanja nema uticaja

✔ aerodromske i YR taksa (oko 175 EUR po osobi: 16.94 eur taksa aerodroma Beograd, 27.00 eur taksa aerodroma Istanbul I Nevšehir, 4.48 eur bezbednosna taksa aerodroma Beograd, 0.98 eur naknada za unapredjenje vazdušnog saobraćaja republike Srbije, taksa VQ 1,60 eur i YR taksa 126 eur - avio kompanijska doplata za gorivo u slučaju poskupljenja goriva - primenjuju je sve avio kompanije i ona je nerefundabilna). Aerodromske takse su obavezne i podložne promeni do dana polaska na putovanje. Deca do 2 godine ne placaju takse.

✔ smeštaj u hotelu 3* u Goreme (Kapadokija), u dvokrevetnim standardnim sobama, na bazi 3 večere i 2 doručka

✔ smeštaj u hotelu 3* u Istanbulu, u dvokrevetnim standardnim sobama, na bazi 2 noćenja sa doručkom.

✔ transferi prema programu

✔ asistencija lokalnog vodiča u Istanbulu, na srpskom jeziku (ne podrazumeva svakodnevnu i celodnevnu asistenciju)

✔ asistencija lokalnog vodiča u Kapadokiji (Goreme), na engleskom jeziku (ne podrazumeva svakodnevnu i celodnevnu asistenciju)

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

X fakultativni izleti i posete

X nepomenute usluge

X medjunarodno putno zdravstveno osiguranje

SMEŠTAJ:

Hoteli iz ove ponude imaju restoran, a svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj je u navedenim hotelima do popune mesta. Agencija zadržava pravo zamene hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenih hotela.

Ciner Hotel 3* - Kapadokija (sajt) Hotel se nalazi u mestu Goreme, 42km od aerodroma Nevšehir, 800m od centra Goreme. Hotel ima recepciju, trpezarijski deo za služenje obroka, bar, spoljašnji bazen, menjačnicu, servis za pranje veša (doplata). Svaka soba ima kupatilo (tuš), klimu, TV, telefon, mini frižider (mini bar uz doplatu), fen za kosu, pristup wifi internet, razdvojene ležajeve. Mogućnost doplate za sobu tipa Deluxe sa bračnim ležajem. Doručak je na bazi švedskog stola, samoposluživanje.

Hotel Monaco 3*- Istanbul (sajt) Hotel se nalazi u delu grada Laleli, u blizini trgovačke zone i mnogobrojnih prodavnica i restorana. Udaljen je 17km od aerodroma Istanbul Ataturk, 55km od aerodroma Sabiha Gokčen, 2.5km od Aja Sofije i Topkapi palate, 1km od Kapali čaršije, 300m od tramvajske, autobuske i metro stanice. Hotel raspolaže sa 65 soba; ima recepciju, restoran, bar, pristup wifi internetu, prostoriju za sastanke. Svaka soba ima kupatilo (tuš), centralnu klimu, TV, telefon, mini frižider (mini bar uz doplatu), fen za kosu. Doručak je na bazi švedskog stola, samoposluživanje.

 
organizator putovanja OTP 107/2016
Za informacije o smeštaju pozovite
011 / 30 333 40
29

PUTOVANJA 2020

Putovanja 2020 / Kapadokija 2020

Kapadokija mesto stotine šarenih balona koji jedre po nebu iznad najneobičnijih stena i geoloških formacija nastalih vulkanskim erupcijama pre više od 40 miliona godina, koje podsećaju na vilinjske dimnjake. Kapadokija je drevna regija sa 5 provincija u Maloj Aziji i turskoj centralnoj pokrajini Anadolija. Istanbul - grad koji leži na dva kontinenta, spoj istoka i zapada, Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom ostavštinom, nikad ne prestaje da oduševljava. Uobličile su ga četiri snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz istoriju je nosio različita imena: Bizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, sa preko 13 miliona stanovnika koji stanuju i rade na dva kontinenta. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, će učiniti da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbežno vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad. Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo - isprepletene i neraskidivo povezane.

Turistička agencija Mitos Travel Beograd
Majke Jevrosime 4
106505 Beograd Srbija
tel: 011. 30 333 40
mail: upit@mitos-travel.com
Mitos Travel, punopravna članica YUTA
cene na sajtu su informativnog karaktera, važeća je ponuda dobijena putem maila ili u prostorijama agencije.
| Facebook | Twitter | Instagram | Youtube |