mobile menu
informacije i rezervacije
011 777 33 33
upit@mitos.rs
Mitos Travel Turistička agencija Beograd
deset godina iskustva u turizmu
Putovanja Evropski Gradovi 2022

Kapadokija 2022 Turska

Putovanja Evropski Gradovi /

KAPADOKIJA 2022 TURSKA

Kapadokija Turska

01/05/2022 - 05/05/2021

ISTANBUL - NEVŠEHIR - DERINKUJU - IHLARA

cena paket aranžmana po osobi:

smeštaj u hotelu 3* na bazi 4 polupansiona + avio prevoz + transfer

 

organizovani polazak sa stručnim vodičem

01 DAN - petak 01/05
BEOGRAD - ISTANBUL - NEVŠEHIR

Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ kod agencijskog šaltera u 07:15h. Poletanje za Istanbul u 09:15h (let TK 1082). Sletanje u Istanbul u 12:00h. Nastavak putovanja sa istog aerodroma za Nevšehir u 17:30 h (let TK 2008). Planirano sletanje u Nevšehir (Kapadokija) u 18:55h. Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

02 DAN - subota 02/05
NEVŠEHIR - KAPADOKIJA

Doručak. Posle doručka celodnevni fakultativni obilazak regije Kapadokija. Prirodne lepote, dimnjaci, šareni baloni su pejzaži koji vas ne ostavljaju ravnodušnim. Arhitektura ovog regiona je jedinstvena u svetu. Obilazak krede sa zamkom Uchisar, najvišom tačkom ove regije. Nakon toga se posećuje Goreme - muzej na otvorenom, u kome se nalazi mnoštvo manastira i crkvi, unutar kojih su freske koje datiraju iz 10 veka. Po završenom razgledanju, odlazak do napuštenog sela Cavusin, gde se mogu videti tradicionalne kuće unutar pećina. Nakon kraćeg odmora, poseta dolini Pasabag i magičnim ‘’troglavim’’ dimnjacima. Zatim sledi poseta dolini Devrent , poznatoj i kao ‘’Dolina mašte’’, zbog kamenih formacija koje liče na životinje. Poslednja stanica su tri vilinska dimnjaka, sa svojim predivnim šeširima, koji predstavljaju simbol Kapadokije. Povratak u Nevšehir. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.

03 DAN - nedelja 03/05
NEVŠEHIR - DERINKUJU - IHLARA

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogudnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet do najvećeg podzemnog grada u Turskoj Derinkuju koji se sastoji od 8 podzemnih spratova. Danas su prva 4 sprata otvorena za posetu. Nastavak do doline Ihlara, koja je najčuvenija regija i dolina sa nekadašnjim manastirima i uklesanim crkvama u stenama. Šetnja dolinom Ihlara. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

04 DAN - ponedeljak 04/05
NEVŠEHIR

Doručak. Fakultativni odlazak na vožnju balonom. Vožnja balonom je najefektniji način da se vidi i spozna veličanstvena panorama ove živopisne oblasti. Ovaj jedinstveni doživljaj počinje u ranim jutarnjim časovima, dok sunce još nije izašlo. Let balonom traje minimum sat vremena i turistima omogućava da vide neke delove Kapadokije koje inače ne bi mogli videti sa zemlje, jer je oblast teško prohodna i dostupna. Zbog toga je pogled iz vazduha najbolji. Povratak u hotel. Mogućnost obilaska pojedinih tipičnih mesta ove regije džipom. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.

05 DAN - utorak 05/05
ISTANBUL - BEOGRAD

Doručak. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer ka aerodromu u Nevšehiru (Kapadokija). Let za Istanbul u 14:55h (TK2005). Planirano sletanje u Istanbul u 16:30h. Let za Beograd sa istog aerodroma u 18:45h (TK1083). Planirano sletanje u Beograd u 19:25h.

INFORMACIJE

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:
✔ avio prevoz na relaciji Beograd - Istanbul - Nevšehir - Istanbul - Beograd (prevoznik Turkish Airlines)

✔ aerodromske takse (oko 174 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni)

✔ smeštaj u dvokrevetnim sobama, u hotelu kategorije tri zvezdice, na bazi 4 polupansiona

✔ transferi prema programu

✔ usluge vodiča

✔ troškovi organizovanja putovanja

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

X fakultativni izleti i posete

X nepomenute usluge

X medjunarodno putno zdravstveno osiguranje

FAKULTATIVNI IZLETI:

Celodnevni fakultativni izlet Goreme - muzej na otvorenom Cena: 50 €.
U cenu je uključeno: prevoz autobusom, poseta lokalitetu, ulaznice I usluge vodiča.
Celodnevni fakultativni izlet Derinkuju (podzemni grad) i Ihlara Cena: 50 €.
U cenu je uključeno: prevoz autobusom, poseta lokalitetu, ulaznice I usluge vodiča.
Fakultativni izlet let balonom Okvirna cena od 180 do 250 € (cena je podložna promeni i realizacija ovog izleta zavisi od raspoloživosti balona i vremenskih uslova).

Prijavljivanje za fakultativne izlete (osim izleta balonom) je prilikom prijavljivanja za putovanje a pladanje je u Turskoj, isključivo u evrima, u efektivi. Potrebno je najmanje 15 učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih izleti bi mogli da se realizuju uz korekciju cene.

SMEŠTAJ:

Hotel Aden hotel Cappadocia 3* (sajt) Hotel se nalazi u delu Nevšehira, poznatog kao Uchisar na oko 35 km od aerodroma Nevšehir. Hotel je pravljen po tradicionalnoj arhitekturi toga kraja, rađen u žutom kamenu.Hotel poseduje bar, restoran i predivnu panoramsku terasu sa koje se pruža veličanstven pogled. Sobe su dvokrevetne, standardno opremljene, i poseduju kupatilo, telefon i TV. Doručak I večera je se služe u hotelskom restoranu po principu samoposluživanja, izbor više jela.
Agencija zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela.

 
organizator putovanja OTP 107/2016
informacije
upit@mitos.rs
011 777 33 33
povraćaj 100% uplate u slučaju otkaza aranžmana
14

PUTOVANJA 2022

Putovanja 2022 / Kapadokija 2022

Kapadokija mesto stotine šarenih balona koji jedre po nebu iznad najneobičnijih stena i geoloških formacija nastalih vulkanskim erupcijama pre više od 40 miliona godina, koje podsećaju na vilinjske dimnjake. Kapadokija je drevna regija sa 5 provincija u Maloj Aziji i turskoj centralnoj pokrajini Anadolija. Istanbul - grad koji leži na dva kontinenta, spoj istoka i zapada, Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom ostavštinom, nikad ne prestaje da oduševljava. Uobličile su ga četiri snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz istoriju je nosio različita imena: Bizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, sa preko 13 miliona stanovnika koji stanuju i rade na dva kontinenta. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, će učiniti da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbežno vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad. Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo - isprepletene i neraskidivo povezane.

Turistička Agencija Mitos Travel
Dimitrija Tucovića 142/1, 11000 Beograd
telefon: 011 777 33 33
mail: upit@mitos.rs
Uduženje YUTA
cene na sajtu su informativnog karaktera, važeća je ponuda dobijena putem maila ili u prostorijama agencije.
turistička agencija nastupa kao posrednik u prodaji aranžmana
| Facebook | Twitter | Instagram | Youtube |