mobile menu
informacije i rezervacije
011 777 33 33
upit@mitos.rs
Mitos Travel Turistička agencija Beograd
12 godina iskustva u turizmu
Putovanja Evropski Gradovi

Lisabon Avionom

Putovanja Evropski Gradovi /

PUTOVANJA 2024

Lisabon Avionom

 

LISABON AVIONOM

cena paket aranžmana po osobi:

smeštaj u hotelu 4* na bazi 5 noćenja sa doručkom + avio prevoz + transfer

 

organizovani polazak sa stručnim vodičem

01 DAN
BEOGRAD - CIRIH - LISABON

 Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ kod šaltera u 07:20 sati. Poletanje za Cirih u 09:20 sati (let LX 1413). Dolazak u Cirih u 11:15 sati. Nastavak putovanja za Lisabon u 12:00 (let LX 2084). Dolazak u Lisabon u 14.00 sati po lokalnom vremenu. Odlazak na panoramsko razgledanje grada: Trg Markes de Pombal, Avenija slobode, Trg obnovitelja (Restauradores), Rosio, Trg Komersio, kula Belem, manastir Svetog Žeronima, Spomenik otkrićima, panorama tvrdjave svetog Djordja… Transfer do hotela. Poslepodne, obilazak glavnih gradskih trgova pešice, u pratnji vodiča: Trgovi Markes de Pombal, Restauradores, Rosio, Komersio, stara gradska četvrt Alfama. Slobodno vreme. Noćenje.

02 DAN
LISABON - OBIDOŠ - ALKOBASA - BATALJA - NAZARE - LISABON

Doručak. Celodnevni fakultativni izlet “Obidoš, Alkobasa, Batalja, Nazare”, prilika da se upozna centralni deo Portugalije. Obidoš je najlepši i najbolje očuvan srednjovekovni grad u zemlji i u potpunosti je opasan tvrđavom visokom 13 metara a koja potiče iz 12. veka. Poznat je i kao „grad venčani poklon“ jer ga je kralj Deniš poklonio svojoj supruzi kraljici Izabeli prilikom njihovog venčanja 1282. godine. To je, bez sumnje, jedno od najromantičnijih i najživopisnijih sela koje odlikuju uske, kaldrmisane ulice oivičene šarenim kućicama prekrivenim cvećem, sa karakterističnim gotičkim vratima i prozorima i rukom oslikanim pločicama „azuležos“. Alkobasa je grad poznat po manastiru Opatija Svete Marije, najvećoj crkvi u čitavom Portugalu iz 12. i 13. veka i jednom od spomenika koji su na listi spomenika kulture pod zaštitom UNESCO-a. U manastiru su sahranjeni najpoznatiji ljubavnici portugalske istorije - kralj Pedro I i Ineš se Kastro, a njihove grobnice se smatraju najlepšim gotičkim reljefnim skulpturama u istoriji portugalske umetnosti. U Batalji se nalazi manastir Svete Marije od Pobede, najveće remek-delo portugalske gotičke umetnosti. Izgrađen je krajem 14. veka nakon portugalske pobede nas Kastiljom u bici kod obližnjeg mesta Alžubarote, i na listi je spomenika pod zaštitom UNESCO-a. Mnogobrojni kitnjasti stubovi, kule i balustrade iz daljine deluju kao čipka. Nazare je nekadašnje najpoznatije ribarsko mesto u Portugalu čuveno po karakterističnim, intenzivno obojenim ribarskim brodićima, danas živopisno i užurbano turističko mesto sa dugim plažama, odličnim ribljim restoranima i pijacama. Povratak u Lisabon. Noćenje.

03 DAN
LISABON - SINTRA - KABO DA ROKA - KINTA DA REGALEIRA - LISABON

Doručak. Celodnevni fakultativni izlet “Sintra i Lisabonska rivijera”. Sintra je slikoviti gradić udaljen od Lisabona oko 30 km. Opasan je šumovitim brdima i ima specifičnu mikro-klimu, pa je zato vekovima bio letnja rezidencija portugalskih kraljeva, sve do revolucije 1910. godine. Obilazak palate Pena, jedne od najprepoznatljivijih palata Portugala izgrađene u stilu romantizma 19 veka. Nalazi se na brdu iznad mesta Sintra a zbog svoje raskoši i lepote je uvrštena na Uneskovu listu svetske kulturne baštine kao jedno od 7 čuda Portugala. Palata je prepoznatljiva po živim bojama kojima su obojene njene terase i kule i tako predstavljaju savršen kontrast zelenilu koje je okružuje. Kabo da Roka je najzapadnija tačka Evrope čije su geografske koordinate simbolično upisane na kameni obelisk smešten na stenovitoj litici visokoj 140 mnv. To je sam kraj planinskog venca Sintra, koji su okeanski talasi abrazijom pretvorili u rt, duboko uronjen u Atlantski okean. Nastavak putovanja ka kompleksu Kinta da Regaleira koji se nalazi nedaleko od istorijskog centra Sintre. Imanje veličine četiri hektara se sastoji od palate, kapele i raskošnog parka koji krase brojne fontane, jezera, tuneli i ukrasne klupe. Tokom godina su se menjali vlasnici ovog poseda a njegovu izgradnju je započeo bogati trgovac iz Porta, Monteiro, nakon što ga je otkupio od porodice Regaleira, prvobitnih vlasnika. Mnogi smatraju ovo imanje jednim od najromantičnijih u Portugalu, a uz posetu palate Pena ovaj izlet je prilika da se sagledaju sve lepote Sintre, prestonice portugalskog romantizma. Povratak u Lisabon. Noćenje.

04 DAN
LISABON

Doručak. Slobodan dan, prilika za posetu i obilazak Parka nacija, komercijalne i rezidencijalne četvrti Lisabona koja je doživela veliku transformaciju povodom održavanja Svetske izložbe Expo 98 - najvećeg zatvorenog okeanarijuma u Evropi (ulaznica je oko 13 evra); ili vožnju žičarom sa panoramskim pogledom na most Vasko da Gama, najduži most u Evropi dužine 17 kilometara. Uveče, fakultativni odlazak na večeru u tipični restoran sa fado programom i folklorom inspirisanim običajima u raznim oblastima Portugala. Noćenje.

05 DAN
LISABON

Doručak. Slobodan dan. Noćenje.

06 DAN
LISABON - MINHEN - BEOGRAD

Doručak. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Poletanje za Minhen u 14:20 (let LH 1779). Dolazak u Minhen u 18:20 sati. Nastavak putovanja za Beograd u 21:45 (let LH 1738). Dolazak u Beograd u 22:55 sati.

INFORMACIJE

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:
✅ povratni avionski prevoz na relaciji Beograd -Cirih - Lisabon - Minhen - Beograd sa kompanijom Lufthansa

✅ aerodromske takse i obavezno osiguranje u avio saobraćaju (oko 121€, podložne su promeni)

✅ smeštaj u hotelima sa 4* na bazi 5 noćenja sa doručkom u standardnim 1/1 i 1/2 sobama (1/2+1 sobe su na upit)

✅ transfere na relacijama aerodrom-hotel-aerodrom u Lisabonu prema programu

✅ panoramsko razgledanje grada sa vodičem na srpskom jeziku

✅ troškove organizacije putovanja

✅ usluge pratioca grupe

✅ usluge licenciranog vodiča na destinaciji

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

❌ fakultativni izleti i posete

❌ obaveznu gradsku komunalnu taksu za Lisabon i okolinu (uvedena za boravak u Lisabonu od 01.01.2016. godine, i plaća se na recepciji hotela) u iznosu od 2€ po osobi po noći

❌ medjunarodno putno zdravstveno osiguranje

FAKULTATIVNI IZLETI:

Celodnevni fakultativni izlet autobusom “Sintra”. Cena: 75€.

U cenu je uključena ulaznica za Pena palatu i imanje Kinta da Regaleira u Sintri i usluge vodiča.

Celodnevni fakultativni izlet autobusom “Obidoš, Alkobasa, Batalja i Nazare”. Cena: 60€.

U cenu je uključena ulaznica za manastir u Batalji I usluge vodiča.

Fado veče. Cena 55€.

Fakultativni odlazak na veceru u tipicni restoran sa fado programom i folklorom inspirisanim obicajima u raznim oblastima Portugala. 

NAPOMENE:

Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije...Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. (Minimum za realizaciju izleta je 15 plativih putnika). Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvodjenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

SMEŠTAJ:

Hoteli iz ove ponude imaju restoran, a svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj je u navedenim hotelima do popune mesta. Agencija zadržava pravo zamene hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenih hotela.

Hotel MASA 5 DE OUTUBRO 4*  Avenida 5 de Outubro 87, 1050-050 Lisboa, Portugal, telefon:+ 351 21 269 7623
Moderan hotel koji se nalazi u Aveniji 5. oktobar, udaljen oko petnaest minuta hoda od centra grada a najbliže metro stanice koje su udaljene par minuta hoda su Campo Pequeno i Saldanha. Hotel ima 73 sobe I sve imaju klima uređaj, SAT TV, telefon, mini bar, kupatilo, fen, sef, WiFi internet. Doručak je u hotelskom restoranu po principu samoposluživanja.

 
organizator putovanja OTP 17/2024
informacije
upit@mitos.rs
011 777 33 33
povraćaj 100% uplate u slučaju otkaza aranžmana
14

PUTOVANJA 2024

Lisabon Avonom 2024

Lisabon, glavni grad Portugalije, je grad uskih ulica sa makadamom, grad malih trgova i balkona od kovanog gvoždja. Za pravo upoznavanje grada preporučujemo stari gradski tramvaj broj 28 koji „stoji na usluzi“ pri razgledanju grada. Radoznali turisti na liniji ovog tramvaja mogu da upoznaju Lisabon iz svih uglova. U starom gradu, pored uskih uličica, najveća znamenitost je dvorac Castelo de Sao Žorže, odakle se proteže prelepa panorama grada. Oni koji žude za mirnom okolinom, neka potraže Estoril, koji se nalazi nedaleko od Lisabona. U blizini grada u pravcu severa nalazi se Sintra koja je pod zaštitom UNESCO-a. Pored prekrasne okoline ovde vredi napraviri izlet zbog kraljevske palate, muzeja igračaka i specifičnih kolača koji se prave samo na ovom mestu. Ko već dodje u Lisabon, treba da poseti i Cabo da Roca, najzapadniju tačku Portugalije. Ako ne odete i do Obidoša nećete ispuniti Lisabonsku „zvezdanu turu“. Okružen zidinama, oslikan srednjevekovni gradić sa uskim ulicama gde su okrečene bele kuće ukrašene žutom i plavom bojom. Lisabon i njegova okolina ostaviće Vas bez daha.

Turistička Agencija Mitos DOO
Dimitrija Tucovića 142/1, 11056 Beograd
telefon: 011 777 33 33
mail: upit@mitos.rs
Uduženje YUTA
opisi i cene na sajtu su informativnog karaktera, važeći je opis sa oficijelnog sajta smeštaja, ponuda dobijena putem maila ili u prostorijama agencije.
| Instagram | TikTok | Facebook |