Leto 2020 / Letovanje 2020 / Grčka Leto 2020 / First Minute Grčka 2020 / Grčka Apartmani 2020 / Hoteli Grčka 2020 / Dvoje Dece Gratis Grčka 2020 / Mitos Travel Leto 2020
Booking.com Partner / Plaćanje na Rate
Putovanja Evropski Gradovi 2020

Lisabon Avionom - 549€

Putovanja Evropski Gradovi /

PUTOVANJA 2020

Lisabon Avionom

04/03/2020 - 08/03/2020

LISABON

cena paket aranžmana po osobi: 525

smeštaj u hotelu 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom + avio prevoz + transfer

 

organizovani polazak sa stručnim vodičem

01 DAN - sreda 04/03
BEOGRAD - FRANKFURT/MINHEN - LISABON

Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” dva sata pre poletanja aviona. Čekiranje za let. Let za Frankfurt/Minhen (zavisno od termina putovanja) kompanijom Lufthansa. Dolazak u Frankfurt/Minhen i nastavak sa istog aerodroma za Lisabon kompanijom Lufthansa. Sletanje na aerodrom u Lisabonu. Po sletanju odlazak na panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča na srpskom jeziku: Istočna četvrt Park nacija, zvana Expo, sa šetalištem, žičarom i jednim od najvećih Okeanarijuma u svetu, odakle se pruža pogled na most Vasko da Gama koji je dugačak 17.5 km, Avenija Republike sa romantičnim zgradama u art deko stilu i arenom za borbu sa bikovima, park Edvarda VII i Trg Markiza od Pombala, odakle se grad širi prema severu, Avenija Slobode puna neodoljivih i luksuznih prodavnica, istorijski trgovi Restauradores i Rosio, stari centar zvani Bajša, trg Komersio na samoj obali reke Težo, jedan od najlepših u Evropi, zapadna četvrt Belem, odakle je krenuo Vasko da Gama na prvo putovanje do Indije, manastir Svetog Žeronima, remek-delo manuelinske gotike, kula Svetog Visentea, zvana Belenska kula i spomenik Velikim prekookeanskim otkrićima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

02 DAN - četvrtak 05/03
LISABON

Doručak. Nakon doručka slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izleta - pešačka tura. Obilazak Trga Restauradores sa prelepim pločnikom mozaika tamno sive i bele boje i spomenikom koji je podignut u čast obnove nezavisnosti portugalskog kraljevstva, zatim Trga Rosiu na kome se nalazi spomenik Pedru IV, portugalskom kralju, koji je ujedno bio i prvi car Brazila. Šetnja kroz najpoznatiju pešačku ulicu Lisabona, Rua Avgusta sve do Trga Komersiu, najvećeg trga uz reku Težo. Kada je veliki zemljotres uništio deo grada 1755. godine, tada je srušena i kraljevska palata koja se nalazila na trgu i zato se ovaj trg takodje zove palatin trg Tereiru du Pasu… Slobodno vreme. Noćenje.

03 DAN - petak 06/03
LISABON - OBIDOŠ - BATALJA - NAZARE - LISABON

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja celodnevnog fakultativnog izleta do Obidoša, šarmantnog, srednjovekovnog gradića, opasanog zidinama koji se nalazi u pokrajini Leiria, na oko 80 km severno od Lisabona. Obidoš je bio tradicionalni venčani dar portugalskih kraljeva svojim kraljicama, zbog čega često nazivaju “The wedding city”. Obilazak grada. Slobodno vreme. Nastavak putovanja za Batalju. Po dolasku, poseta dominikanskom manastiru iz 14. veka, remek-delu manuelinske umetnosti, koji je pod zaštitom UNESCO-a. Slobodno vreme. Nastavak putovanja za Nazare, živopisno ribarsko mestašce na obali Atlantskog okeana. Odlazak do vidikovca-Sitio, odakle se pruža spektakularan pogled na okean. Slobodno vreme. Povratak u Lisabon. Slobodno vreme. Noćenje.

04 DAN - subota 07/03
LISABON - SINTRA - KABO DA ROKA - KAŠKAIŠ - EŠTORIL - LISABON

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja poludnevnog fakultativnog izleta do Sintre, koji je pod zaštitom je UNESCO-a od 1995. godine zbog prelepih zamkova i palata koji je krase. Po dolasku šetnja po centru… Slobodno vreme. Nastavak putovanja za Kabo da Roku. Usputno zadržavanje na najzapadnijoj tački kontinentalnog dela Evrope - Kabo da Roka. Nastavak vožnje uz obalu Atlantika. Nastavak putovanja ka Kaškaišu, nekada starom ribarskom naselju, a sada turističkom mestu koje je šetalištem spojeno sa Eštorilom. Ovo mondensko letovalište koje se nalazi 25 km zapadno od Lisabona, zbog velikog kazina poredi se sa Monte Karlom. Poznat po velikom broju golf terena, luksuznih hotela, Eštoril zajedno sa Kaškaišem čini lisabonsku rivijeru. Povratak u Lisabon. Slobodno vreme. U večernjim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska na fado veče (veče portugalske nacionalne muzike). Noćenje.

05 DAN - nedelja 08/03
LISABON - FRANKFURT/MINHEN - BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Polazak aviona za Beograd. Poletanje za Frankfurt/Minhen kompanijom Lufthansa. Sletanje na aerodrom u Frankfurtu/Minhenu i nastavak za Beograd sa istog aerodroma kompanijom Lufthansa. Dolazak u Beograd.

INFORMACIJE

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:
✔ povratni avionski prevoz na relaciji Beograd -Frankfurt / Minhen- Lisabon- Frankfurt / Minhen - Beograd sa kompanijom Lufthansa

✔ aerodromske takse i obavezno osiguranje u avio saobraćaju (oko 165 evra, podložne su promeni)

✔ smeštaj u hotelima sa 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom u standardnim 1/1 i 1/2 sobama (1/2+1 sobe su na upit)

✔ transfere na relacijama aerodrom-hotel-aerodrom u Lisabonu prema programu

✔ panoramsko razgledanje grada sa vodičem na srpskom jeziku

✔ troškove organizacije putovanja

✔ usluge pratioca grupe

✔ usluge licenciranog vodiča na destinaciji

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

X fakultativni izleti i posete

X obaveznu gradsku komunalnu taksu za Lisabon i okolinu (uvedena za boravak u Lisabonu od 01.01.2016. godine, i plaća se na recepciji hotela) u iznosu od 2 € po osobi po noći

X medjunarodno putno zdravstveno osiguranje

FAKULTATIVNI IZLETI:

Pešačko razgledanje grada grada - 20 € odrasli / 10 € deca

Sintra, Kabo Da Roka, Kaškaiš i Eštoril - 40 € odrasli / 25 € deca (U cenu nije uključena ulaznica za Kraljevsku palatu u Sintri)

Obidoš, Batalja, Nazare - 60 € odrasli / 40 € deca (U cenu je uključena ulaznica za manastir Batalja)

Fado veče - 50 € odrasli / 45 € deca (U cenu je uključena večera koja obuhvata predjelo, čorbu, glavno jelo-gde može da se bira izmedju jela od ribe i jela od mesa, vino po želji i kafa)

NAPOMENE:

Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije...Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. (Minimum za realizaciju izleta je 15 plativih putnika). Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvodjenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

SMEŠTAJ:

Hoteli iz ove ponude imaju restoran, a svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj je u navedenim hotelima do popune mesta. Agencija zadržava pravo zamene hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenih hotela.

Hotel Vip Berna 3* (sajt) Hotel pripada svetski poznatom lancu hotela VIP. Nalazi se na liniji gradskog prevoza, na 10-ak minuta od strogog centra Lisabona. Raspolaže sa 240 soba. Hotel poseduje restoran, bar, 5 konferencijskih sala, internet i parking. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV, telefon, klima uredjaj. Doručak - kontinentalni švedski sto.

Hotel Vip Saldanha 4* (sajt) Hotel pripada svetski poznatom lancu hotela VIP. Nalazi se na liniji gradskog prevoza, na 10-ak minuta od strogog centra Lisabona. Raspolaže sa 54 soba. Hotel poseduje restoran, bar, konferencijsku salu, internet i parking. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV, telefon, klima uredjaj. Doručak - kontinentalni švedski sto.

Hotel Executive Marquês Aparthotel 4* (sajt) Hotel pripada svetski poznatom lancu hotela VIP. Nalazi se na liniji gradskog prevoza, na 10-ak minuta od strogog centra Lisabona. Raspolaže sa 84 soba. Hotel poseduje restoran, bar, konferencijsku sala, internet. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV, telefon, klima uredjaj. Doručak - kontinentalni švedski sto.

 
organizator putovanja OTP 107/2016
Za informacije o smeštaju pozovite
011 / 30 333 40
29

PUTOVANJA 2020

Putovanja 2020 / Lisabon 2020

Lisabon, glavni grad Portugalije, je grad uskih ulica sa makadamom, grad malih trgova i balkona od kovanog gvoždja. Za pravo upoznavanje grada preporučujemo stari gradski tramvaj broj 28 koji „stoji na usluzi“ pri razgledanju grada. Radoznali turisti na liniji ovog tramvaja mogu da upoznaju Lisabon iz svih uglova. U starom gradu, pored uskih uličica, najveća znamenitost je dvorac Castelo de Sao Žorže, odakle se proteže prelepa panorama grada. Oni koji žude za mirnom okolinom, neka potraže Estoril, koji se nalazi nedaleko od Lisabona. U blizini grada u pravcu severa nalazi se Sintra koja je pod zaštitom UNESCO-a. Pored prekrasne okoline ovde vredi napraviri izlet zbog kraljevske palate, muzeja igračaka i specifičnih kolača koji se prave samo na ovom mestu. Ko već dodje u Lisabon, treba da poseti i Cabo da Roca, najzapadniju tačku Portugalije. Ako ne odete i do Obidoša nećete ispuniti Lisabonsku „zvezdanu turu“. Okružen zidinama, oslikan srednjevekovni gradić sa uskim ulicama gde su okrečene bele kuće ukrašene žutom i plavom bojom. Lisabon i njegova okolina ostaviće Vas bez daha.

Turistička agencija Mitos Travel Beograd
Majke Jevrosime 4
106505 Beograd Srbija
tel: 011. 30 333 40
mail: upit@mitos.rs
Mitos Travel, punopravna članica YUTA
cene na sajtu su informativnog karaktera, važeća je ponuda dobijena putem maila ili u prostorijama agencije.
| Facebook | Twitter | Instagram | Youtube |