Leto 2020 / Letovanje 2020 / Grčka Leto 2020 / First Minute Grčka 2020 / Grčka Apartmani 2020 / Hoteli Grčka 2020 / Dvoje Dece Gratis Grčka 2020 / Mitos Travel Leto 2020
Booking.com Partner / Plaćanje na Rate
Putovanja Evropski Gradovi 2020

USLOVI PLAĆANJA

PUTNO OSIGURANJE

BALKAN TOURS

FLIXBUS SRBIJA

Lisabon Avionom Last Minute 2019

Putovanja /

PUTOVANJA 2020

Lisabon Avionom 2020

06/11/2019 - 11/11/2020

LISBON

cena paket aranžmana po osobi: 569

smeštaj u hotelu 3* noćenje sa doručkom + avio prevoz + transfer

 

organizovani polazak sa stručnim vodičem

01 DAN - sreda 06/11
BEOGRAD - LISABON

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla kod šaltera za informacije na Terminalu 2 u 15:00 časova, dva sata pre poletanja. Let za Lisabon presedanjem u Minhenu, u 17:00 časova. Poletanje iz Minhena 20:30 časova. Sletanje u Lisabon po redu letenja u 22:40 časova po lokalnom vremenu. Transfer do hotela. Noćenje.

02 DAN - četvrtak 07/11
LISABON

Doručak. U 09:00 časova polazak grupe na panoramsko i pešačko razgledanje grada u pratnji stručnog lokalnog vodiča: Trga obnovitelja, Trg Komersio i Trg Markes de Pombal, Belem četvrt na obali reke Težo, mesto koje je povezano sa velikim geografskim otkrićima, Belem kula za koju su bili vezani svi brodovi koji su kretali na velika putovanja, spomenik geografskim otkrićima, samostan Svetog Žeronima, remek delo manuelske arhitekture koje je stavljeno na listu svetske baštine UNESCO, dvorac Svetog Đorđa, crkva Svetog Antuna odakle se pruža veličanstven pogled na grad. Zatim se spuštamo po slikovitim ulicama Alfama i dolazimo do centra grada. Nakon razgledanja slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

03 DAN - petak 08/11
LISABON

Doručak. Mogućnost poludnevnog fakultativnog odlaska u Sintru, Cabo da Roca, Estoril, Kaškaiš u 09:00h. Sintra je gradić udaljen od Lisabona nekih 30 km. Zbog svoje specifične mikroklime, vekovima je bio letnja rezidencija portugalskih kraljeva, sve do 20.veka. Brdima koje okružuju mesto dominiraju zidine mavarskog utvrđenja i kitnjaste palate Pena, podignute u 19.veku, dok je palata u Sintri izgrađena na temeljima stare iz 15.veka. Potom je predviđen odlazak do najzapadnije tačke Evrope, Cabo de Roca, čije su geografske kordinate simbolično ispisane na kameni obelisk. Nastavak puta ka Kaškaišu, nekada starom ribarskom naselju, a danas turističkom mestu. Popodne je predviđen povratak za Lisabon. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

04 DAN - subota 09/11
LISABON

Doručak. INDIVIDUALNI PROGRAM. Mogućnost odlaska u novi deo Lisabona, čuveni Park nacija – Vasko de Gama. Predlažemo vožnju čuvenom „28“ kako bi što bolje upoznali grad iz nekog drugog ugla. U večernjim časovima mogućnost fakultativnog odlaska u neki od čuvenih Fado lokala u starom delu Lisabona. Noćenje.

05 DAN - nedelja 10/11
LISABON

Doručak. Mogućnost organizacije fakultataivnog izleta Batalja, Nazare i Obidoš u 08:00h. Odlazak u Batalju, gde ćemo posetiti remek dela portugalske gotike, čije su građevine stavljene na UNESCO-vu listu svetske baštine. Tu se nalazi i manastir Svete Marije od Pobede, izgrađena u perodu 14.–16.veka nakon portugalske pobede nad Kastiljom. Nastavak puta u Nazare, nekada staro ribarsko mesto karakteristično po jarkim bojama ribarskih brodova, a danas poznato po dugim plažama i odličnim restoranima. Obidoš je šarmantni, srednjovekovni gradić, opasan zidinama koji se nalazi u pokrajini Leiria, na oko 80 km severno od Lisabona. Obidoš je bio tradicionalni venčani dar portugalskih kraljeva svojim kraljicama, zbog čega često nazivaju “venčani grad poklon”. Obilazak grada. Slobodno vreme. Povratak u Lisabon u popodnevnim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.

06 DAN - ponedeljak 11/11
LISABON - BEOGRAD

Doručak. Odjava iz hotela u 02:00 časa. Transfer do aerodorma. Let za Beograd u 05:05 časova po lokalnom vremenu sa presedanjem u Frankfurtu. Dolazak u Beograd u 12:55 časova.

 

INFORMACIJE

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:
✔ prevoz avionom na relaciji Beograd - Lisabon - Beograd (let kompanije Lufthansa sa presedanjem u Minhenu ili Frankfurtu)

✔ aerodromske takse

✔ transfer aerodrom - hotel, hotel - aerodrom

✔ pet noćenja sa doručkom u hotelu kategorije 3*

✔ turističko razgledanje grada u pratnji vodiča

✔ usluge vodiča

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

X fakultativni izleti i posete

X boravišna taksa, plaća se na recepciji hotela; za boravak u hotelima sa 3* - 2€ po noćenju

X medjunarodno putno zdravstveno osiguranje

FAKULTATIVNI IZLETI:

Sintra, Cabo da Roca, Caskais - 45
Poseta Royal Palace - 15€
Batalha (sa uključenim ulaskom u manastir Batalha), Nazare, Obidos - 60
Fado veče u restoranu sa muzikom - 55
Ulaznica obuhvata prevoz, fado veče sa folklorom večera (predjelo, glavno jelo i desert)

NAPOMENE:

Prijavljivanje za izlete se vrši u agenciji, prilikom isplate aranžmana. Minimum 20 putnika za realizaciju izleta. Plaćanje kod vodiča u hotelu.

 
organizator putovanja OTP 196/2010
Za informacije o smeštaju pozovite
011 / 30 333 40
22

PUTOVANJA 2020

Putovanja 2020 / Lisabon 2020

Lisabon, glavni grad Portugalije, je grad uskih ulica sa makadamom, grad malih trgova i balkona od kovanog gvožđa. Za pravo upoznavanje grada preporučujemo stari gradski tramvaj broj 28 koji „stoji na usluzi“ pri razgledanju grada. Radoznali turisti na liniji ovog tramvaja mogu da upoznaju Lisabon iz svih uglova. U starom gradu, pored uskih uličica, najveća znamenitost je dvorac Castelo de Sao Žorže, odakle se proteže prelepa panorama grada. Oni koji žude za mirnom okolinom, neka potraže Estoril, koji se nalazi nedaleko od Lisabona. U blizini grada u pravcu severa nalazi se Sintra koja je pod zaštitom UNESCO-a. Pored prekrasne okoline ovde vredi napraviri izlet zbog kraljevske palate, muzeja igračaka i specifičnih kolača koji se prave samo na ovom mestu. Ko već dođe u Lisabon, treba da poseti i Cabo da Roca, najzapadniju tačku Portugalije. Ako ne odete i do Obidoša nećete ispuniti Lisabonsku „zvezdanu turu“. Okružen zidinama, oslikan srednjevekovni gradić sa uskim ulicama gde su okrečene bele kuće ukrašene žutom i plavom bojom. Lisabon i njegova okolina ostaviće Vas bez daha.

Turistička agencija Mitos Travel Beograd
Majke Jevrosime 4
106505 Beograd Srbija
tel: 011. 30 333 40
mail: upit@mitos-travel.com
Mitos Travel, punopravna članica YUTA
cene na sajtu su informativnog karaktera, važeća je ponuda dobijena putem maila ili u prostorijama agencije.
| Facebook | Twitter | Instagram | Youtube |