Leto 2020 / Letovanje 2020 / Grčka Leto 2020 / First Minute Grčka 2020 / Grčka Apartmani 2020 / Hoteli Grčka 2020 / Dvoje Dece Gratis Grčka 2020 / Mitos Travel Leto 2020
Booking.com Partner / Plaćanje na Rate
Putovanja Evropski Gradovi 2020

USLOVI PLAĆANJA

PUTNO OSIGURANJE

BALKAN TOURS

FLIXBUS SRBIJA

Prag Uskrs - 125€

Putovanja /

PRAG USKRS

Prag Uskrs

15/04/2020 - 20/04/2020

MAGIČNI PRAG - KONOPIŠTE - ČEŠKI ŠTERNBERK – KARLŠTEJN- ČEŠKI KRUMLOV

Cena paket aranžmana po osobi: 125

smeštaj u hotelu 3*na bazi 3 noćenja sa doručkom + autobuski prevoz

 

organizovani obilazak sa stručnim vodičem

01 DAN - sreda 15/04
BEOGRAD

Polazak iz Beograda oko 20h (tačno mesto polaska biće definisano 3 dana pre početka putovanja) , iz Novog Sada sa parkinga kod Lokomotive oko 21h. Vožnja kroz Srbiju, Madjarsku, Slovačku i Češku sa kraćim usputnim zadržavanjima radi graničnih formalnosti i odmora.

02 DAN - četvrtak 16/04
MAGIČNI PRAG ( NOVI SVET – HRADČANI – MALA STRANA – OSTRVO KAMPA - KARLOV MOST – STAROGRADSKI TRG – JEVREJSKA ČETVRT )

Dolazak u Prag u prepodnevnim satima. Po dolasku razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča... Šetnja ulicama Novog sveta, gde je vreme stalo i gde se nalaze originalne kućice siromaha, sa zlatnim oznakama. Ovaj romantični deo grada bio je inspiracija Milošu Formanu za film Amadeus. Iz Novog sveta idemo u obilazak praškog dvorca – Hradčana u okviru kojeg se nalazi katedrala Sv.Vita, bazilika Sv.Djordja, Kraljevska palata, Zlatna ulica... Preko Male Strane, spustićemo do ostrva Kampa – male praške Venecije, prelazimo preko Karlovog mosta do spomenika Karla IV-tog i Karlovom ulicom stižemo do Staromjestskih namjesti, čuvenog Astronomskog sata - Orloja i Tinske crkve. Dalje sledi šetnja glavnom ulicom jevrejske četvrti, tokom koje ćemo se upoznati sa zanimljivim pričama i sa legendom o Praškom Golemu, koji jos uvek spava u tavanici Staronove sinagoge u Pragu. Nakon razgledanja upoznavanje sa tehničkim informacijama ( razmena novca, preporuka restorana i pivnica, funkcionisanje gradskog prevoza u Pragu...). U popodnevnim satima smeštaj u hotel (prevoz od centra grada do hotela obaviće se gradskim prevozom). Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

03 DAN - petak 17/04
PRAG – (FAKULTATIVNO) KARLŠTEJN - PRAG

Doručak. Slobodno vreme u Pragu ili odlazak na fakultativni izlet do dvorca Karlštejn, koji se nalazi u neposrednoj blizini Praga. Karlštejn je srednjovekovno zdanje, koji je izgradio Karlo IV za čuvanje kraljevskih relikvija i blaga. Ovo je najpoznatiji i najposećeniji zamak u Češkoj. U zamku se nalazi čuvena zbirka od 129 slika, zatim najveća galerija portreta čeških vladara i replika krune Sv. Vaclava... Nakon obilaska zamka, slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u Prag u popodnevnim satima. Slobodno vreme u Pragu za individualne aktivnosti. Noćenje.

04 DAN - subota 18/04
PRAG (FAKULTATIVNO) ŠTERNBERK– (FAKULTATIVNO) KONOPIŠTE - PRAG

Doručak. Slobodno vreme u Pragu ili odlazak na fakultativni izlet, tokom kojeg obilazimo dvorac Češki Šternberk i dvorac Konopište. Česki Šternberk je ranogotički dvorac nazvan "Biser Posаzаvi", koji je postаvljen na strmoj kаmenitoj obаli reke Sаzаve. Dvorаc je izgradio 1241.godine Zdeslаv zа Divišov, i dаo mu je ime "Šternberk". (Šternberk na češkom znаči zvezdа-dvorаc). Po dolasku obilazak dvorca u pratnji lokalnog vodiča. Nakon slobodnog vremena nastavljamo put ka dvorcu Konopište. Razgledanje dvorca koji je izgradjen u XIII veku u gotskom, a potom prepravljen u baroknom stilu. Danas je jedan od najpopularnijih dvoraca u Češkoj i nekada omiljena rezidencija Franca Ferdinanda. Možete videti veliku kolekciju jelenskih rogova Franca Ferdinanda koji je bio srvastven lovac, kolekciju oklopa i srednjovekovnog oružja, salu za gadjanje sa pokretnim metama, kao i baštu sa italijanskim renesansnim statuama. Nakon obilaska slobodno vreme. Povratak u Prag u večernjim satima. Noćenje.

05 DAN - nedelja 19/04
ČEŠKI KRUMLOV

Doručak. Nakon doručka odjava iz hotela I polazak prema Južnočeškom kraju, gde ćemo posetiti jedan od najlepših gradova na obalama reke Vltave – Češki Krumlov. Nad gradom – Češki Krumlov dominira istoimeni zamak, posle Hradčana u Pragu drugi najveći u Republici Češkoj. Zahvaljujući svom kulturno-istorijskom značaju, Češki Krumlov je jedan od prvih gradova Češke koji je uvršten u UNESCO-vu listu svetske baštine. Po dolasku razgledanje grada I nakon toga slobodno vreme za individualne aktivnosti. U dogovoreno vreme nastavak puta prema Srbiji. Vožnja kroz Češku, Austriju, Madjarsku I Srbiju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi graničnih formalnosti i odmora.

06 DAN - ponedeljak 20/04
BEOGRAD

Dolazak u Beograd na mesto polaska u ranim jutarnjim časovima – zavisno od uslova na putu i zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj programa.

INFORMACIJE

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:
✔ prevoz turističkim mini – busom ili autubusom (audio, video A/C) na datoj relaciji po programu

✔ smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom (buffet) u Hotelu 3*; smeštaj u dvo i trokrevetnim standardnim sobama (opremljene telefonom, TV – om, TWC – om)

✔ razgledanje Praga u pratnji stručnog lokalnog vodiča

✔ razgledanje grada Češki Krumlov u pratnji vodiča

✔ usluge turističkog vodiča / pratioca tokom putovanja

✔ troškove ogranizacije putovanja

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

X dinarski deo aranžmana 1500 din po osobi

X medjunarodno putno zdravstveno osiguranje

X ulaznice za dvorce, muzeje i galerije, lokalitete navedene u programu

X fakultativni izleti i posete

X individualne troškove - nepomenute usluge

FAKULTATIVNI IZLETI:

Šternberg i Konopište – 45€ (prevoz+ulaznice+vodjenje)

Karlštejn – 25€ (prevoz+ulaznica+vodjenje)

NAPOMENE:

Za realizaciju fakultativnih izleta potreban je minimum od 25 prijavljenih putnika po izletu da bi se isti realizovali. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije - ino partnera. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.

DOPLATE (OPCIONO):

doplata za jednokrevetnu sobu Hotel 3* – na upit.

SMEŠTAJ:

Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera.

Hotel Uno Prague 3* (sajt) – (nekadašnje ime hotela je bilo Hotel Juno 3*. U junu 2019.godine hotel je doneo odluku da promeni ime); Hotel Uno Prag je hotel sa 3*, nalazi se u Pragu 10 I ima dobru povezanost sa centrom grada. Metro stanica "Strasnicka", linija A, udaljena je samo 500 metara od hotela. Nasuprot hotela nalazi se autobuska stanica, a autobus broj 175 je direktna linija do centra grada. Hotel ima 15 spratova I nudi smeštaj u standardnim jednokrevetnim, dvokrevetnim, trokrevetnim i četvorokrevetnim sobama (ukupno 258 soba, 516 kreveta). Uno Prag je idealan hotel za individualne i organizovane grupe. Smeštaj za grupe je u economy – sobama ( jednokrevetnim, dvokrevetnim I trokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem). Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo sa tušem, TV sa satelitskim kanalima I sef. U okviru hotela postoji besplatan bežični internet u zajedničkim prostorijama I 24- časovna recepcija. Doručak je po principu švedskog stola.

organizator putovanja OTP 226/2010
Za informacije o smeštaju pozovite
011 / 30 333 40
51

PUTOVANJA 2020

Putovanja 2020 / Prag 2020

Češka Republika je atraktivna turistička destinacija koja nudi posetiocima brojne spomenike bogate kulturne i istorijske baštine. Panorama Češke je ukrašena velikim brojem dvoraca, a većina njih je dostupna za posetu. Dvorci su dokaz velike arhitektonske umetnosti koja je bila razvijena na prostorima Češke, a vrlo često su opremljeni bogatim umetničkim blagom. Unutrašnji nameštaj je dopunjen dragocenim kolekcijama slika, oružja, porcelana, stakla i drugih finih predmeta. Skoro 60 dvoraca, zamkova i ostataka dvoraca je upisano u Registar nacionalnih kulturnih spomenika, a nekoliko njih se nalazi i na listi UNESCO-vih svetskih kulturnih i prirodnih istorijskih mesta, a šest lokacija uvršćeno je u UNESCO-vu listu svetske baštine, izmedju ostalog i istorijski centar Praga.

Turistička agencija Mitos Travel Beograd
Majke Jevrosime 4
106505 Beograd Srbija
tel: 011. 30 333 40
mail: upit@mitos-travel.com
Mitos Travel, punopravna članica YUTA
cene na sajtu su informativnog karaktera, važeća je ponuda dobijena putem maila ili u prostorijama agencije.
| Facebook | Twitter | Instagram | Youtube |