mobile menu
informacije i rezervacije
011 777 33 33
upit@mitos.rs
Mitos Travel Turistička agencija Beograd
12 godina iskustva u turizmu
Putovanja Evropski Gradovi

Prag Uskrs Autobusom 2024

Putovanja Evropski Gradovi /

PRAG USKRS

Prag Uskrs Autobusom 2024

termin:

MAGIČNI PRAG - KONOPIŠTE - ČEŠKI ŠTERNBERK - KARLŠTEJN- ČEŠKI KRUMLOV

Cena paket aranžmana po osobi:

smeštaj u hotelu 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom + autobuski prevoz

 

organizovani obilazak sa stručnim vodičem

01 DAN
BEOGRAD

Polazak iz Beograda oko 20h (tačno mesto polaska biće definisano 3 dana pre početka putovanja) , iz Novog Sada sa parkinga kod Lokomotive oko 21h. Vožnja kroz Srbiju, Madjarsku, Slovačku i Češku sa kraćim usputnim zadržavanjima radi graničnih formalnosti i odmora.

02 DAN
BRNO - PRAG

U prepodnevnim satima dolazak u Brno, glavni grad Moravske oblasti i drugi po veličini grad u Republici Češkoj. Po dolasku obilazak starog grada Kapucinski manastir, Petrov sa Katedralom Sv. Petra i Pavla, Stara gradska većnica, Trg Slobode sa Brnjenskim satom... Slobodno vreme. Nastavak puta prema Pragu. Dolazak u Prag, glavni grad Republike Češke, u popodnevnim satima. Smeštaj u hotel. Nakon kraćeg odmora odlazak gradskim prevozom do centra grada sa pratiocem grupe radi upoznavanja sa tehničkom informacijama. Povratak u hotel individualno gradskim prevozom. Noćenje.

03 DAN
PRAG - HRADČANI - KRSTARENJE VLTAVOM (FAKULTATIVNO)

Doručak. Nakon doručka sledi razgledanje Praga u pratnji lokalnog vodiča... Obilazak Praškog dvorca - Hradčana u okviru kojeg se nalazi Katedrala Sv. Vida, Kraljevska palata, Bazilika Sv. Djordja, Zlatna ulica... Dalje nastavljamo šetnju preko boemske četvrti - Male Strane do najživopisnijeg ostrva u Pragu - ostrva Kampa, koje su prozvali mala Praška Venecija. Dolazimo do reke Vltave i do Karlovog mosta, gde čemo zamisliti želju i nakon toga prelazimo na obalu starog grada do spomenika Karla IV i baroknog kompleksa Klementinum. Razgledanje završavamo u srcu starog grada na Starogradskom trgu, koji krasi Astronomski sat - Orloj i Crkva Sv. Marije pred Tinom. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet krstarenje Vltavom. Povratak u hotel individualno gradskim prevozom. Noćenje.

04 DAN
PRAG - KARLOVE VARI (FAKULTATIVNO) - PRAG

Doručak. Nakon doručka slobodno vreme u Pragu ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet do najlepše češke banje - Karlovih Vari. Po dolasku sledi obilazak banje šetnjom uz reku Teplu... Videćemo banjsku kuću Lazne I i čuveni Hotel Pupp, gde su snimljeni mnogobrojni poznati filmovi. Dalje nastavljamo šetnju do pozorišta iz 19.veka i dolazimo do kolonada, mesta koja čuvaju lekovite izvore. Videćemo Market kolonadu, koja čuva najstariji izvor, zatim kolonadu Vridlo, gde se nalaze brojni štandovi sa suvenirima i najtopliji izvor u Karlovim Varima. Prošetaćemo se pokraj barokne Katedrale Sv. Marije Magdalene, Mlinske kolonade, banjske kuće Lazne III i završićemo sa razgledanjem kod najmladjeg Zmijskog izvora, koji se nalazi u okviru Baštenske kolonade. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, tokom kojeg preporučujemo šetnju do ruske pravoslavne crkve Sv. Petra i Pavla. Uz to ne zaboravite probati čuvenu Becherovku otkrivenu pre 200 godina, vodu sa lekovitih izvora i oplatke. U dogovoreno vreme okupljanje i polazak prema Pragu. Dolazak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

05 DAN
PRAG - DREZDEN (FAKULTATIVNO) - PRAG

Doručak. Nakon doručka slobodno vreme u Pragu ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet do Drezdena, grada na istoku Nemačke, koji je zbog svog izuzetnog kulturnog značaja nazvan Firencom na Elbi i Venecijom severa. Tokom svoje istorije Drezden su saksonski vladari ukrasili predivnim spomenicima i gradjevinama po uzoru na najlepše gradove u Francuskoj i Italiji. Nažalost, usled bombardovanja u Drugom svetskom ratu Drezden je sravnjen sa zemljom, ali ubrzo nakon toga doneta je odluka da se ponovo izgradi u duhu iz 18.veka, što je i učinjeno i grad je ponovo osvanuo u svom punom sjaju. Po dolasku u Drezden sledi obilazak starog grada... Šetnja pokraj Sinagoge do Brilovih terasa gde se nalazi galerija Albertina i Akademija lepih umetnosti. Nakon toga nastavljamo do Novog trga i Bogorodičine protestanske crkve, videćemo Kraljevsku palata i zid saksonskih vladara i dolazimo do Katedrale u kojoj su sahranjeni članovi dinastije Vetin. Sledi obilazak Pozorišnog trga sa čuvenom Zemperovom operom i dolazimo do najlepšeg zdanja u Drezdenu - Cvinger, koji je radjen po uzoru na Versaj. Razgledanje završavamo na početku Praške ulice, koju preporučujemo za šetnju i kupovinu. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U dogovoreno vreme okupljanje i polazak prema Pragu. Dolazak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

06 DAN
 PRAG - (FAKULTATIVNO) - KUTNA HORA - PRAG

Doručak. Nakon doručka odjava iz hotela i pakovanje stvari u autobus. Slobodno vreme u Pragu ili odlazak na fakultativni izlet do Kutne Hore. Po dolasku obilazak grada : Italijanski dvor, mesto gde se u srednjem veku kovao praški groš, Katedrala Sv. Barbare, Crkva Sv. Jakova... Nakon obilaska slobodne vreme za individualne aktivnosti. Povratak u Prag. U popodnevnim satima polazak za Srbiju. Vožnja kroz Češku, Slovacku, Madjarsku i Srbiju...

07 DAN
BEOGRAD

Dolazak u Beograd na mesto polaska u ranim jutarnjim časovima - zavisno od uslova na putu i zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj programa.

INFORMACIJE

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:
✅ prevoz turističkim mini - busom ili autubusom (audio, video A/C) na datoj relaciji po programu

✅ smeštaj na bazi 4 noćenja sa doručkom (buffet) u Hotelu 3*; smeštaj u dvo i trokrevetnim standardnim sobama (opremljene telefonom, TV - om, TWC - om)

✅ razgledanje Brna u pratnji vodiča - pratioca

✅ razgledanje Praga u pratnji stručnog lokalnog vodiča

✅ usluge turističkog vodiča / pratioca tokom putovanja

✅ troškove ogranizacije putovanja

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

❌ medjunarodno putno zdravstveno osiguranje

❌ ulaznice za dvorce, muzeje i galerije, lokalitete navedene u programu

❌ fakultativni izleti i posete

❌ individualne troškove - nepomenute usluge

NAPOMENE:

Za realizaciju fakultativnih izleta potreban je minimum od 25 prijavljenih putnika po izletu da bi se isti realizovali. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije - ino partnera. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.

DOPLATE (OPCIONO):

doplata za jednokrevetnu sobu Hotel 3* - na upit.

SMEŠTAJ:

Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera.

Hotel Slavia 3* (sajt) Hotel Slavia je smešten u mirnom delu Praga, udaljen svega 3 kilometra od centra grada. Nalazi se u sklopu sportskog centra SC Slavia Prag. Od hotela do centra grada može se doći za samo 20 minuta vožnje javnim gradskim prevozom (tramvajem ili podzemnom železnicom). Broj smeštajnih jedinica je 95 - standarnih i 50 superior soba. Sobe imaju TV, telefon i sopstveno kupatilo. Hotel ima 2 restorana u kojima se služi doručak na bazi švedskog stola.
Olympik Congress 4* (sajt) Hotel Olympik Congress 4* se nalazi u Pragu broj 8 - Karlin. Na 5 minuta hoda od hotela se nalazi metro stanica Invalidovna - žuta metro linija kojom za 5 minuta stizete do centra grada. Sobe imaju TV, telefon i sopstveno kupatilo. U okviru hotela postoji besplatan bežični internet u zajedničkim prostorijama. Doručak je po principu švedskog stola.
Hotel Uno Prague 3* (sajt) (nekadašnje ime hotela je bilo Hotel Juno 3*. U junu 2019.godine hotel je doneo odluku da promeni ime). Hotel Uno Prag je hotel sa 3*, nalazi se u Pragu 10 I ima dobru povezanost sa centrom grada. Metro stanica "Strasnicka", linija A, udaljena je samo 500 metara od hotela. Nasuprot hotela nalazi se autobuska stanica, a autobus broj 175 je direktna linija do centra grada. Hotel ima 15 spratova I nudi smeštaj u standardnim jednokrevetnim, dvokrevetnim, trokrevetnim i četvorokrevetnim sobama (ukupno 258 soba, 516 kreveta). Uno Prag je idealan hotel za individualne i organizovane grupe. Smeštaj za grupe je u economy - sobama ( jednokrevetnim, dvokrevetnim I trokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem). Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo sa tušem, TV sa satelitskim kanalima I sef. U okviru hotela postoji besplatan bežični internet u zajedničkim prostorijama I 24- časovna recepcija. Doručak je po principu švedskog stola.

Hotel Fortuna West 3* (sajt) Hotel Fortuna West 3* je udaljen 9km od aerodroma Vaclava Havla I 25min vožnje gradskim prevozom do centra Praga, samim tim je idealan i za poslovna i za turistička putovanja. Broj smeštajnih jedinica je 159 ( jednokrevetne sobe, dvokrevetne sobe i dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem). Sobe imaju TV, telefon i sopstveno kupatilo. U okviru hotela postoji besplatan bežični internet u zajedničkim prostorijama. Doručak je po principu švedskog stola.

A&O Prague Rhea (sajt) Objekat A&O Prague Rhea je smešten u okviru parka Malešicki, na samo 200m od tramvajske stanice Zborov i 1.5km od metro stanice Strašnicka. Do centra grada stiže se za 20-tak minuta gradskim prevozom. Renoviran je u martu 2018.godine i poseduje 350 smeštajnih jedinica ( standardne jednokrevetne i dvokrevetne sobe, dok je u trokrevetnoj sobi treći ležaj pomoćni i izvlači se iz standardnog kreveta). Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo. U okviru hotela postoji besplatan bežični internet u zajedničkim prostorijama. Doručak je po principu švedskog stola.

organizator putovanja OTP 226/2010
informacije o smeštaju:
upit@mitos.rs
011 777 33 33
povraćaj 100% uplate u slučaju otkaza aranžmana
51

PUTOVANJA 2024

Putovanja 2024 / Prag 2024

Prag - magični grad, zlatni grad, grad stotinu tornjeva... Grad najveće istorijske vrednosti sa dugom tradicijom... Nastao je i razvijao se na raskrsnici puteva u srcu Evrope. Prag je glavni privredni, ekonomski i kulturni centar Češke Republike. Istorijski centar grada je pod zaštitom UNESCO - a. U svojim delima Prag su opisali mnogi umetnici iz različitih epoha kao što su Bedžih Smetana, Antonin Dvoržak i Franc Kafka, a njegovim ulicama su se šetali Mocart, Ajnštajn i Nikola Tesla. Vreme je da se njegovim ulicama prošetate i Vi!

Turistička Agencija Mitos DOO
Dimitrija Tucovića 142/1, 11056 Beograd
telefon: 011 777 33 33
mail: upit@mitos.rs
Uduženje YUTA
opisi i cene na sajtu su informativnog karaktera, važeći je opis sa oficijelnog sajta smeštaja, ponuda dobijena putem maila ili u prostorijama agencije.
| Instagram | TikTok | Facebook |