mobile menu
informacije i rezervacije
011 777 33 33
upit@mitos.rs
Mitos Travel Turistička agencija Beograd
deset godina iskustva u turizmu
Putovanja Evropski Gradovi 2022

Sicilijanska Tura Uskrs - 329€

Putovanja Evropski Gradovi /

SICILIJANSKA TURA USKRS

Sicilijanska Tura Uskrs

14/04/2022 - 20/04/2021

BARI - TAORMINA - SIRAKUZA - KATANIJA - ETNA - ĆEFALU - PALERMO - MESINA - SAVOKA

Cena paket aranžmana po osobi: 329

smeštaj u hotelu 3*na bazi 4 noćenja sa doručkom + autobuski prevoz

 

organizovani obilazak sa stručnim vodičem

01 DAN - utorak 14/04
BEOGRAD

Polazak iz Beograda u oko 01.30h posle ponoći .Putovanje preko Prijepolja i dalje preko Podgorice do Drača. Po dolasku sledi slobodno vreme za odmor. Oko 20h odlazak do luke ukrcaja. Prolazak kroz graničnu-carinsku proceduru pograničnih organa u luci i ukrcaj na feribot. Ko je odabrao tu opciju, smeštaj u kabine. Noćna plovidba Jadranskim morem.

02 DAN - sreda 15/04
BARI - MESINA - DJARDINI NAKSOS

Uplovljavanje u luku Bari oko 8h. Po iskrcaju i obavljanju carinske procedure odlazak do bazilike Sv. Nikole u kojoj se nalaze mošti velikog hrišćanskog svetitelja. Nastavak putovanja ka Siciliji. Putovanje preko Bazilikate i Kalabrije do luke Vila San Đovani. Prelazak Mesinskog moreuza sa feribotom (vožnja 20-tak minuta) i odlazak u Mesinu. Kraći obilazak glavnog trga sa veličanstvenom katedralom. Kraće slobodno vreme za predah i nastavak putovanja do letovališta Djardini Naksos. Smeštaj u hotel u večernjim satima. Noćenje.

03 DAN - četvrtak 16/04
SIRAKUZA - KATANIA - ETNA 

Doručak. Slobodno vreme u Djardiniju, ili polazak na celodnevni izlet (9-21h). Odlazak do Arhimedove Sirakuze. Po dolasku sledi kraći obilazak grada sa razgledanjem poluostrva Ortiđija sa ostatacima Apolonovog hrama, potom izvora Aretusa, Katedrale… Slobodno vreme (2 sata). Odlazak do Katanije, drugog po veličini grada Sicilije. Po dolasku sledi kraći obilazak grada uz razgledanje trga Duomo sa prelepom Katedralom i čuvenim slončetom. Slobodno vreme za šoping u elegantnoj Via Etnea, šetnju, degustaciju sicilijanskih specijaliteta... Tokom našeg boravka u Kataniji, moguće je organizovati i odlazak (fakultativno) na vulkan Etnu do vizitorskog centra „Refuggio Sapienza“ odakle je moguće videti nekoliko kratera. Iz samog centra kreće i žičara ka glavnom krateru vulkana. Povratak u Đardini u hotel oko 22h. Noćenje.

04 DAN - petak 17/04
SAVOKA - TAORMINA

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili polazak u 9h na izlet do čuvenog sicilijanskog seoca Savoke. Po dolasku u Savoku sledi upoznavanje sa mestom u kojem su snimane pojedine scene kultnog filma Frensisa Forda Kopole „Kum“. Kraća šetnja seocem sa odmorom u čuvenom baru „Vitelli“ i posetom interesantnom gradskom muzeju. Slobodno vreme. Povratak u Djardini. Odmor. Oko 18h polazak na fakultativni izlet do Taormine, možda i najlepšeg grada Sicilije. Odlazak lokalnim gradskim autobusom, kraća šetnja uz upoznavanje sa mestom: Porta Mesina, palata Korvaja, Korzo Umberto, Katedrala, trg 9. Aprila sa vidikovcem... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

05 DAN - subota 18/04
PALERMO - ĆEFALU 

Doručak. Odjava iz hotela do 8.30h. Odlazak do sicilijanske prestonice Palerma. Po dolasku (oko 12h) sledi organizovani obilazak grada uz razgledanje: Via Roma - glavna trgovačka ulica grada, fontana Pretoria, Teatar Masimo, Normanska palata, Katedrala,… Slobodno vreme do 17h. Odlazak do prelepog gradića Ćefalu koji se nalazi pod zaštitom UNESCO-a i koji je poznat po jednoj od najlepših katedrala na tlu Italije. Katedralu su podigli Normani u 12. veku i ukrasili je sa blistavim vizantijskim mozaicima. Slobodno vreme (2 sata). Smeštaj u hotel u regiji grada oko 22h. Noćenje.

06 DAN - nedelja 19/04
ĆEFALU - BARI

Doručak od 7h i napuštanje hotela do 8h. Putovanje preko Mesine i dalje preko Kalabrije i Apulije ka Bariju. Po dolasku u BARI sledi odlazak do luke ukrcaja na feribot. Nakon carinskih formalnosti ukrcaj na feribot, smeštaj u kabine za one koji su odabrali tu opciju. Noćna plovidba Jadranom ka Draču.

07 DAN - PONEDELJAK 20/04
DRAČ - SRBIJA

Uplovljavanje u luku Drač u prepodnevnim satima. Po iskrcaju, sledi nastavak putovanja ka Srbiji. Putovanje preko Crne Gore. Povratak u kasnim noćnim satima. Kraj putovanja.

INFORMACIJE

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:
✔ prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
✔ povratni prevoz feribotom na liniji Drač-Bari-Drač
✔ povratni transfer trajektom na liniji Vila San Djovani-Mesina-Vila San Djovani
✔ brodske, lučke takse u Draču i Bariju
✔ 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni - klasičan način usluživanja) u hotelu sa 3* u Djardini Naksosu
✔ 1 noćenje sa doručkom (kontinentalni - klasičan način usluživanja) u hotelu sa 3* u regiji Ćefalu
smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva - fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
✔ obilazak Barija, Mesine, Ćefalu i Palerma prema programu i uz tumačenja profesionalnog turističkog vodiča
usluge vodiča

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

X ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
X troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja
X ostale nepomenute usluge
X gradska taksa u hotelima na Siciliji- oko 3 € po noćenju - ukupan iznos od 12 € , plaća se na licu mesta.

FAKULTATIVNI IZLETI:

Izlet za Savoku sa ulaznicom za Gradski muzej - 25€

Taormina (bez uključenih karti za gradski prevoz)  - 15€
Sirakuza i Katanija bez Etne - 35€
Poludnevni izlet iz Katanije na vulkan Etnu - 30€ (obavezna prijava u agenciji, a plaćanje isključivo na licu mesta)

NAPOMENE:

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije... Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima. Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa. U slučaju nedovoljnog broja putnika, organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Izvršilac usluga na odredištu je inopartner. Potrebno je najmanje 25 učesnika za realizaciju izleta.

DOPLATE (OPCIONO):

doplata za jednokrevetnu sobu - 90 €
doplata za dodatno sedište u autobusu - 120 €
smeštaj u kabini na feribotu Drač-Bari-Drač - (dvokrevetna, trokrevetna ili četvorokrevetna kabina sa tuš-WC) - Cena dvokrevetne kabine po osobi za oba pravca iznosi 70 € / Cena trokrevetne kabine po osobi za oba pravca iznosi 47 € / Cena četvorokrevetne kabine po osobi za oba pravca iznosi 35 € - Sve kabine imaju barem jedan krevet na sprat. Sve kabine su sa tuš-wc. Obavezna prijava u agenciji i plaćanje u agenciji! Broj kabina je ograničen! Brodar zadržava pravo da ne potvrdi rezervisanu kabinu!

SMEŠTAJ:

OPIS HOTELA:

HOTEL „ALEXANDER“ 3*, Djardini Naksos (sajt) ili sličan

Hotel se nalazi u delu Djardinija, Rekanati, oko 1 km udaljen od Rive Đardinija. U okolini hotela se nalaze barovi, restorani... Hotel poseduje recepciju otvorenu 24 sata, WiFi u javnim delovima objekta, aperitiv bar, restoran za posluženje doručka... Sobe su „standard“ kategorije, i sve poseduju kupatilo sa tuš-WC, TV Sat, telefon. Doručak se poslužuje tipa „buffet“ - samoposluženje, i kako što je to i uobičajeno u Italiji, dosta je slab i jednoličan.

HOTEL „RESIDENCE PANAREA“ 3*, regija Ćefalu (sajt) ili sličan

Hotel se nalazi u letovalištu Kapo koje je udaljeno od Ćefalu oko 15 km. Hotel je standardne „budžet“ kategorije i poseduje skroman sadržaj i nivo usluga. Recepcija otvorena 24 sata, lobi, aperitiv bar, restoran za posluženje doručka. Sobe su „standard“ kategorije, i sve poseduju kupatilo sa tuš-WC, TV Sat, telefon. Doručak se poslužuje tipa „buffet“ - samoposluženje, i kako što je to i uobičajeno u Italiji, dosta je slab i jednoličan.

organizator putovanja OTP 152/2010
informacije
upit@mitos.rs
011 777 33 33
povraćaj 100% uplate u slučaju otkaza aranžmana
53

PUTOVANJA 2022

Putovanja 2022 / Sicilija 2022

Priču o Siciliji prate mandoline sa Taormine, dok vetar pokušava da sve one proživljene slike, mirise, mora i ukuse pretoči u reči. Legenda kaže, da je šestog dana, završavajući stvaranje zemlje, Bog toliko bio zadivljen lepotom koju je stvorio, da je uzeo svet u ruke i poljubio ga. To mesto na koje je spustio svoje usne, bila je Sicilija. Sve je na Siciliji u simbolima. Jedinstvena je i tajanstvena, kao žena! Trouglasta, topla, plodna i misterijom obojena. Kao sveto trojstvo, na tri ćoška, pomešana pre svega grčkom, rimskom i arapskom kulturom, a i mnogih drugih koji je osvajaše vekovima. Tri su i kratera stalno aktivna na Etni ali i tri noge ili kolena pohotne žene-meduze Trinakrie, na zastavi i grbu Sicilije. Sicilija je nekada davno bila je spojena sa Afrikom. Prilikom prirodnih promena tla zemlje, odvojila se i ostala usred tri mora, Tirenskom, Jonskom i Sredozemnom. Samo je stotinak kilometara deli od majke Afrike. Nikada nećete od jednog Sicilijanca čuti da je italijan! Zaboga, reći će vam svaki Sicilijanac, vi ste na Siciliji! Čak im se i jezik razlikuje od italijanskog! Hrana je puna mirisa, ukusa i boja. Uostalom, cela Sicilija je takva - mirisna i obojena! Ovo je spcijalno skrojeno putovanje za sve one koji žele da otkriju Siciliju! Pridružite nam se!

Turistička Agencija Mitos Travel
Dimitrija Tucovića 142/1, 11000 Beograd
telefon: 011 777 33 33
mail: upit@mitos.rs
Uduženje YUTA
cene na sajtu su informativnog karaktera, važeća je ponuda dobijena putem maila ili u prostorijama agencije.
turistička agencija nastupa kao posrednik u prodaji aranžmana
| Facebook | Twitter | Instagram | Youtube |