Zimovanje sa psom / pet friendly zimovanje

Zimovanje 2024

ZIMOVANJE SA PSOM

ZIMOVANJE SA PSOM - BUGARSKA

Prilikom organizovanja zimovanja za Vas i Vašeg kućnog ljubimca, prvo morate da proverite i nabavite potrebnu dokumentaciju za putovanje, a zatim da nadjete odgovarajući smeštaj za Vas i vašeg krznatog prijatelja. Da bi smo Vam olakšali nabavljanje dokumentacije i pretragu vrlo ograničenog broja smeštaja koji primaju kućne ljubimce u popularnim skijalištima Bugarske, napravili smo ovu stranicu, stranicu gde ćemo objaviti sve potrebne papire ali i objekte koji Vas mogu ugostiti sa vašim životinjskim saputnikom.

Ponudu pet friendly hotela smo podelili po skijalištima: BANSKO, BOROVEC, KOPAONIK (u pripremi)

Većina hotela i smeštaja prima ljubimce do desetak kilograma težine, dok putnici sa krupnijim kućnim ljubimcima obavezno treba da kontaktiraju agenciju pre pravljenja rezervacije. Većina pet friendly hotela ne dozvoljava boravak kućnim ljubimcima na javnim prostorima hotela (lobby, restoran, bazen, terasa, dvorište) bez korpe ili povodca.

 

Iako se neki objekat nalazi na spisku pet friendly smeštaja agencije, naša je obaveza da hotelu ili smeštaju pošaljemo upit, i da sa njima potvrdimo dostupnost posebnih pet friendly soba, koje se uglavnom nalaze u prizemlju smeštajnog objekta i/ili su blago izdvojene od ostalih soba za smeštaj gostiju.

Prevoz kućnih ljubimaca je ili sopstveni ili avionski (kućni ljubimci do osam kilograma težine). Ne postoji mogućnost transporta kućnih ljubimaca autobusom turističkih agencija, niti je moguć transport mini busevima i kombijima. Proverite na vreme da li ste spremili svu potrebnu dokumentaciju za putovanje vašeg ljubimca. Treba Vam važeći pasoš sa važećom vizom (Titra analiza antitela na besnilo "FAVN" testom), a čekanje rezultata može potrajati i nekoliko meseci, te je titar test prva i obavezna stvar koj umorate uraditi pre priprema za odmor Vas i vašeg kućnog ljubimca. Pored pasoša i vize, potreban vam je i veterinarski sertifikat. Kompletan spisak potrebne dokumentacije pogledajte u stavkama ispod:

✅ kućni ljubimci moraju da poseduju pasoš za kućne ljubimce.

✅ kućni ljubimci moraju biti trajno obeleženi mikročipom koji ispunjava ISO standard 11784 i 11785. U Velikoj Britaniji, Irskoj i Švedskoj na snazi su nacionalni propisi ovih zemalja koji propisuju obavezno obeležavanje životinja isključivo mikročipom.

✅ kućni ljubimci moraju biti vakcinisani ili revakcinisani protiv besnila registrovanom inaktivisanom vakcinom. Kao dokaz da su životinje vakcinisane vlasnici životinja moraju priložiti na uvid potvrdu o vakcinaciji-pasoš.

✅ vlasnici kućnih ljubimaca moraju priložiti na uvid potvrdu o zdrastvenom  stanju životinje izdatu od strane veterinara (najkasnije 48 sati pre putovanja)

✅ vlasnici kućnih ljubimaca moraju priložiti rezultat laboratorije ovlašćene od strane Evropske Unije, o urađenom laboratorijskom pregledu uzorka seruma kućnih ljubimaca na visinu titra specifičnih neutralizirajućih antitela protiv virusa besnika FAVN (Flourescent Antibody Virus Neutralisation), i to sa graničnim titrom od najmanje 0.5 I.J./ml.Krv kućnih ljubimaca se može uzeti za potrebe laboratoriskog ispitivanja najranije 30 dana posle vakcinacije,s tim što se testiranje seruma krvi ne mora ponavnjati za životinje koje su posle prethodne titracije bile redovno revakcinisane u intervalima određenim u uputstvu proizvođača vakcine.

✅ vlasnici kućnih ljubimaca moraju posedovati veterinaski sertifikat izdat od strane nadležne veterinarske inspekcije Republike Srbije.

 

Ukoliko ste uspunili sve uslove za putovanje vašeg kućnog ljubimca, sada možete pogledati naše ponude hotela i apartmana Bugarske koji su pet-friendly u tabeli ispod, a uvek nas možete kontaktirati na upit@mitos.rs sa Vašim željama za ovogodišnje putovanje, i mi ćemo napraviti najbolju ponudu za Vas.

BANSKO PET FRIENDLY ZIMOVANJE

Kempinski Grand Arena Bansko Hotel Premier Luxary Mountain Resort Bansko Aparthotel Lucky Bansko
KEMPINSKI PREMIER LUX LUCKY

★★★★★

★★★★★

★★★★★

Hotel Amira Boutique Bansko Regnum Hotel and Spa Bansko Hotel Bansko Spa and Holidays Bansko
AMIRA BOUTIQUE REGNUM BANSKO SPA

★★★★★

★★★★★

★★★★☆
Hotel Orphey Bansko Maria Antoaneta Bansko Park Gardenia Bansko
ORPHEY MARIA ANTOANETA PARK GARDENIA
★★★★☆

★★★★★

★★★★☆
Aparthotel Saint George Palace Bansko Hotel Katarino Spa Bansko Hotel Sport Bansko
SAINT GEORGE KATARINO SPA SPORT
★★★★☆ ★★★★☆ ★★★★☆
Hotel Casa Karina Bansko Hotel Zara Spa Bansko Aparthotel Belvedere Bansko
CASA KARINA ZARA SPA BELVEDERE
★★★★☆ ★★★★☆ ★★★★☆
Vihren Palace Ski and Spa Bansko Hotel Strazhite Bansko Hotel Guinness Bansko
VIHREN PALACE SPA STRAZHITE GUINNESS
★★★★☆ ★★★★☆ ★★★★☆
Winslow Elegance Bansko Winslow Highland Bansko Winslow Infinity and Spa Bansko
WINSLOW ELEGANCE WINSLOW HIGHLAND WINSLOW INFINITY SPA
★★★☆☆ ★★★☆☆ ★★★☆☆

BOROVEC PET FRIENDLY ZIMOVANJE

Hotel Rila Borovec Hotel Euphoria Club Borovec Hotel Iglika Palace Borovec
RILA EUPHORIA CLUB IGLIKA PALACE
★★★★☆ ★★★★☆ ★★★★☆
Hotel Yanakiev Borovec Malina Borovec Yagoda Borovec
YANAKIEV MALINA YAGODA
★★★★☆    

ZIMOVANJE SA PSOM

Prilikom organizovanja zimovanja za Vas i Vašeg kućnog ljubimca, prva stvar koju treba proveriti je da li smeštaj koji ste izabrali prima kućne ljubimce. Da bi smo Vam olakšali pretragu vrlo ograničenog broja smeštaja koji primaju kućne ljubimce, napravili smo ovu stranicu, stranicu gde ćemo objaviti sve objekte koji Vas mogu ugostiti.

Iako se objekat nalazi na spisku pet friendly smeštaja, naša je obaveza da hotelu ili vili pošaljemo upit, i da sa njima potvrdimo dostupnost pet friendly soba.

Prevoz kućnih ljubimaca je ili sopstveni ili avionski. Ne postoji mogućnost transporta kućnih ljubimaca autobusom.