Nesebar Bugarska 2024 smeštaj

Letovanje 2024 / Bugarska

NESEBAR 2024

Hotel Sol Nesebar Palace Resort Nesebar Hotel Festa Panorama Nesebar Hotel Marieta Palace Nesebar
SOL PALACE FESTA PANORAMA MARIETA PALACE
★★★★★ ★★★★☆ ★★★★☆
Hotel Mirage Nesebar Hotel Sol Marina Palace Nesebar Hotel Sol Nesebar Bay Mare Nesebar
MIRAGE SOL MARINA PALACE SOL BAY MARE
★★★★☆ ★★★★☆ ★★★★☆
Hotel Vigo Nesebar Hotel Vigo Beach Nesebar Hotel Aphrodite Beach Nesebar
VIGO VIGO BEACH APHRODITE BEACH
★★★★☆ ★★★★☆ ★★★☆☆
Hotel Elena Palace Nesebar Hotel Melsa Coop Nesebar Hotel Mill Nesebar
ELENA PALACE MELSA COOP MILL
★★★☆☆ ★★★☆☆ ★★★☆☆
Hotel Zlatna Rybka Nesebar Hotel Gerdjika Nesebar
ZLATNA RYBKA GERDJIKA
★★★☆☆ ★☆☆☆☆

NESEBAR 2024

Nesebar 2024 smeštaj

Nessebar se nalazi na oko 35 kilometara udaljenosti od grada Burgasa, u neposrednoj blizini popularnog letovališta Sunčev Breg. Izuzetno lep gradić, poznat po svojoj bogatoj istoriji, s različitim primesama istorijskih stilova u arhitekturi. Popločane (kaldrmisane) uske ulice natkrivene građevinama neobične arhitekture, impresivna grčka i starobugarska tradicija gradnje, odaju utisak očaravajućeg starog dela grada. Proglašen je 1981. godine za grad-muzej i stavljen pod zaštitu UNESCO.

Opština Nesebar zauzima najseverniji deo bugarskog primorja koje pripada Burgaskoj regiji. Prirodno lepa obala sa umerenom klimom je bila glavni preduslov za razvoj turizma u ovom području.

Danas je Nesebar jedan od najvećih turističkih centara u području sa brojnim hotelima i izuzetnom ugostiteljskom ponudom. Turisti mogu da posete male romantične restorane u senci drveća ili mnogobrojne taverne na samoj obali, uživajući u predivnom pogledu. Letovalište raspolaže lepim peščanim plažama osim kojih su posetiocima dostupne i plaže u Sunčevom bregu, na samo 3 kilometra udaljenosti od Nesebara. Tokom letnjih meseci, poseban čar mu daju kulturne manifestacije uz dobro organizovan noćni provod.