Ljoret de Mar 2024 Avionom

Letovanje 2024 / Španija / Kosta Brava

LJORET DE MAR 2024

Hotel Alegria Plaza Paris Ljoret de Mar Hotel Aqua Bertran Ljoret de Mar Hotel Aquarium Ljoret de Mar
ALEGRIA PLAZA PARIS AQUA BERTRAN HOTEL AQUARIUM
★★★★☆ ★★★★☆ ★★★★☆
Hotel Delamar Ljoret de Mar Hotel Don Juan Ljoret de Mar Hotel Garbi Park Ljoret de Mar
DELAMAR DON JUAN GARBI PARK
★★★★☆ ★★★★☆ ★★★★☆
Hotel Gran Flamingo Ljoret de Mar Hotel Gran Garbi Ljoret de Mar Hotel Maria Del Mar Ljoret de Mar
GRAN FLAMINGO GRAN GARBI MARIA DEL MAR
★★★★☆ ★★★★☆ ★★★★☆
Hotel Oasis Park Ljoret de Mar Hotel Santa Rosa Ljoret de Mar Hotel Surf Mar Ljoret de Mar
OASIS PARK SANTA ROSA SURF MAR
★★★★☆ ★★★★☆ ★★★★☆
Hotel Xaine Park Ljoret de Mar Hotel Alegria Fenals Mar Ljoret de Mar Hotel Samba Ljoret de Mar
XAINE PARK ALEGRIA FENALS MAR SAMBA
★★★★☆ ★★★☆☆ ★★★☆☆

LJORET DE MAR 2024

Ljoret de Mar 2024 Avionom

Ljoret de Mar "cvet na moru" ili "grad lovora" (od latinskog lauretum), jedno je od najposećenijih u Španiji. Lloret se nalazi na južnom delu Costa Brave, na 70 kilometara od Barselone, prestonice Katalonije, kao i gradova Blanes i Tossa de Mar. Ima nešto manje od 30.000 stanovnika i drugi je grad po veličini u Kataloniji.

Ljoret ima čak pet plaža, ukupne dužine 7 kilometara i sve su dobitnice plave zastavice EEC, što znači da su voda, plaža i usluga na njoj odličnog kvaliteta. Najveća gradska plaža Santa Maria nalazi se uz sam trgovački centar grada i većinu hotela. Prosečne letnje temperature se kreću od 22°C do 28°C. Ovo letovalište je veoma popularno kod mladih jer ima dosta barova, klubova ali je isto tako popularno i kao porodično odmaralište jer pruža dosta zanimljivih sadržaja za decu poput jednog od najvećih aqua parkova u Evropi, vodenog zološkog vrta i tematskog parka Port Aventura.

Karakteriše ga tipična mediteranska katalonska kuhinja, sa dosta ribe, plodova mora, maslinovog ulja, belog luka, ali i neizbežnom gaspaćom, paeljom, tortiljom i sangrijom. Što se tiče kulturnih znamenitosti, na kraju grada postoji srednjovekovna tvrdjava, a na potpuno suprotnoj strani glavne plaže nalazi se bronzana statua Dona Marinera - Pecaroševa žena, koja je simbol grada. Za one koje vole netaknutu prirodu i osećaj divljine, na obalama na kojima je nekada bilo bezbroj pirata, postoje i bezbrojne uvale i pećine. Dobri poznavaoci Kosta Brave tvrde da su vodeni sportovi ovde neprevazidjeni.