Megali Amos Skiatos 2024

Letovanje 2024 / Grčka / Sporadi / Skiatos

SKIATOS MEGALI AMOS 2024

Hotel Aegean suites Megali Amos Hotel Avaton Megali Amos Hotel Irida Megali Amos
AEGEAN SUITES AVATON IRIDA
★★★★★ ★★★☆☆ ★★☆☆☆
Chara Megali Amos Skiatos Ekaterini Megali Amos Ftelia Megali Amos
CHARA EKATERINI FTELIA
Hellen Megali Amos Lydia Megali Amos Noula Megali Amos
HELLEN LYDIA NOULA

MEGALI AMOS 2024

Megali Amos 2024 / Skiatos 2024

Megali Amos je prvo naselje na koje se nailazi iz grada Skiatosa na putu za Kukunaries. Megali Amos je tipično grčko letovalište bogato brojnim smeštajnim kapacitetima i veliki brojem turista. Veliki doprinos tome je blizina samog grada Skiatosa (oko 1 kilometar).

Megali Amos ili u prevodu Veliki Pesak je najpopularnija plaža ostrva Skiatos prvenstveno zbog blizine grada. Ova plaža se smatra i gradskom plažom jer se do nje može doći peške. Na nju se nastavljaju plaže Ftelia i Vasilas i zajedno sa njima čini pojas od 2 kilometra dužine. Plaža je izuzetno uska i na nju može da stane svega 2 reda ležaljki i suncobrana. Ceo pojas, do plaže Vasilas, je prepun barovima, tavernama, ležaljkama i suncobranima. Odlikuje je plitko more, tirkizna voda, krupni pesak i mnoštvo sadržaja. Duže cele plaže se nalazi veliki broj smeštajnih objekata, apartmana i manjih hotela. Takodje je primetno da konstantno niču novi smeštajni kapaciteti što dovoljno govori o popularnosti same plaže.

Od grada Skiatosa do plaže se može doći ili pešaka ili redovnom autobuskom linijom (stanica 5 i 6).

Za posetioce koji vole manje gužve, a žele da budu blizu grada, odlična je plaža Ftelia. Ova plaža je prirodan nastavak Megali Amosa, bez prirodne granice izmedju njih. Na njoj postoji par taverni, ali ni približno gužve kao što je to na Megali Amosu.