Parikia Paros 2024

Letovanje 2024 / Grčka / Kikladi / Paros

PARIKIA PAROS KIKLADI 2024

Hotel Paros Agnanti Parikia Paros Hotel Aegeon Parikia Paros Hotel Asterias Parikia Paros
PAROS AGNANTI AEGEON ASTERIAS
★★★★☆ ★★★☆☆ ★★★☆☆
Hotel Eri Parikia Paros Hotel Pandrossos Parikia Paros Hotel Panorama Parikia Paros
Eri PANDROSSOS Panorama
★★★☆☆ ★★★☆☆ ★★★☆☆
Hotel Polos Parikia Paros Hotel Roses Beach Parikia Paros Hotel Alexandras Place Parikia Paros
POLOS ROSES BEACH ALEXANDRAS PLACE
★★★☆☆ ★★★☆☆ ★★☆☆☆

PARIKIA PAROS 2024

Paros Kikladi 2024

Paros Kikladi (Cyclades) je ostrvo Kiklada, egejskog argipelaga, svetski poznata turistička destinacija. Sastoji se iz dva dela, iz samog grada Parikie smeštenog na kamenitom poluostrvu i beskonačnih, peščanih plaža sa zelenim štitom od borovine. Već odavno je postalo omiljeno mesto odmora zbog blage klime, najčistije vode mora kao i bogate istorije.

Mnogobrojni manastiri, srednjevekovne tvrdjave, antički i vizantijski spomenici, cele godine primaju goste. Od drevnih vremena sa njega stiže širom Grčke čuveni beli mermer od kog su napravljena mnoga značajna dela antičke umetnosti. Glavni i najveći grad je Parikia, na padini brda, odakle se prema moru spuštaju redovi kuća pastelnih boja, prepletenih lavirintom uskih, strmih uličica. Poznata je, izmedju ostalog, i zbog najstarije aktivne crkve u zemlji - Ekatontapiliani (Crkva sto vrata).

Paros je živopisno ostrvo prepuno palmi, plodnih dolina, čudesnih plaža i još boljeg vina. Još jedan od idiličnih zaliva je Nausa, sa čuvenim plažama Piperi i Agia Anargiri i sa neobičnim formama stena koje ih okružuju. Na ostrvu ima još mnogo toga interesantnog i dostojnog pažnje.