Platamon Letovanje 2023

Letovanje 2023 / Grčka / Olimpska Regija

PLATAMON 2023

Cronwell Platamon Resort Hotel Olympus Thea Platamon Hotel Porto Marine Platamon
CRONWELL OLYMPUS THEA PORTO MARINE
★★★★★ ★★★★☆ ★★★★☆
Hotel Kronos Platamon Hotel Sun Beach Platamon Hotel Lego Platamon
KRONOS SUN BEACH LEGO
★★★☆☆ ★★★☆☆ ★★☆☆☆
Hotel Olympion Melathron Platamon Efrosina Platamon Fani Platamon
OLYMPION MELATHRON EFROSINA FANI
★★☆☆☆    
Lina Platamon
LINA
 

PLATAMON 2023

Platamon 2023

Platamon je porodično letovalište u podnožju planine Olimp, od Soluna udaljeno oko 90 kilometara kvalitetnog auto-puta. Nalazi se ispod Paralije i Leptokarije, kilometar pre Nei Porija. Mesto Platamon je pravi mali grad, sa 1.500 stanovnika. Mesto ima svoju luku, trg, glavnu ulicu, šetalište uz more. Naravno, celim krajolikom dominira zamak Platamon, postavljen na brdu uz more, izmedju San Pantelejmona i Platamona.

Mesto je najverovatnije dobilo ime Platamon zbog velikog broja platana koji postoje u ovoj regiji, i koji svojim velikim krošnjama turiste hlade tokom vrelih letnjih meseci.

Na glavnom šetalištu kroz mesto se nalaze prodavnice, kafići, restorani, butici, kao i lokali brze hrane. Super market je u ulici iznad šetališta.

Mesto Platamon ima dve plaže, obe šljunkovite, i svaka sa po jedne strane luke. Plaže su uredjene, sa ležaljkama i suncobranima i brojem beach barova i taverni. Treća, peščana plaža, koja je dosta šira, počinje na istočnom kraju letovališta i pruže se duž Nei Porija. Peščana plaža je dosta popularnija i posećenija tokom sezone, te ima i više sadržaja za turiste, a do nje se modjže stići laganom šetnjom od bilo kog objekta iz naše ponude u Platamonu.