Platamon Apartmani Last Minute 2020

Letovanje 2020 / Grčka / Olimpska Regija

PLATAMON 2020

Hotel Olympus Thea Platamon Hotel Porto Marine Platamon Hotel Royal Palace Platamon
OLYMPUS THEA PORTO MARINE ROYAL PALACE SPA
★★★★☆ ★★★★☆ ★★★★☆
Hotel Kronos Platamon Hotel Kymata Platamon Hotel Sun Beach Platamon
KRONOS KYMATA SUN BEACH
★★★☆☆ ★★★☆☆ ★★★☆☆
Hotel Dias Platamon Hotel Morfeas Platamon Hotel Olympion Melathron Platamon
DIAS MORFEAS OLYMPION MELATHRON
★★★☆☆ ★★★☆☆ ★★☆☆☆
Hotel Alkyonis Platamon Hotel Lego Platamon Hotel Olympos Platamon
ALKYONIS LEGO OLYMPOS
★★☆☆☆ ★★☆☆☆ ★★☆☆☆
Vila Dimitris Platamon Vila Efrosina Platamon Vila Fani Platamon
VILA DIMITRIS VILA EFROSINA VILA FANI
Vila Marilena 2 Platamon
VILA MARILENA

PLATAMON 2020

Platamon 2020 / Grčka Leto 2020

Platamon je porodično letovalište u podnožju planine Olimp, od Soluna udaljeno oko 90 kilometara kvalitetnog auto-puta. Nalazi se ispod Paralije i Leptokarije, kilometar pre Nei Porija. Mesto Platamon je pravi mali grad, sa 1.500 stanovnika. Mesto ima svoju luku, trg, glavnu ulicu, šetalište uz more. Naravno, celim krajolikom dominira zamak Platamon, postavljen na brdu uz more, izmedju San Pantelejmona i Platamona.

Mesto je najverovatnije dobilo ime Platamon zbog velikog broja platana koji postoje u ovoj regiji, i koji svojim velikim krošnjama turiste hlade tokom vrelih letnjih meseci.

Na glavnom šetalištu kroz mesto se nalaze prodavnice, kafići, restorani, butici, kao i lokali brze hrane. Super market je u ulici iznad šetališta.

Mesto Platamon ima dve plaže, obe šljunkovite, i svaka sa po jedne strane luke. Plaže su uredjene, sa ležaljkama i suncobranima i brojem beach barova i taverni. Treća, peščana plaža, koja je dosta šira, počinje na istočnom kraju letovališta i pruže se duž Nei Porija. Peščana plaža je dosta popularnija i posećenija tokom sezone, te ima i više sadržaja za turiste, a do nje se modjže stići laganom šetnjom od bilo kog objekta iz naše ponude u Platamonu.