Platamon Letovanje 2024

Letovanje 2024 / Grčka / Olimpska Regija

PLATAMON 2024

Cronwell Platamon Resort Hotel Olympus Thea Platamon Hotel Porto Marine Platamon
CRONWELL OLYMPUS THEA PORTO MARINE
★★★★★ ★★★★☆ ★★★★☆
Hotel Alkyonis Platamon Hotel Kronos Platamon Hotel Sun Beach Platamon
ALKYONIS KRONOS SUN BEACH
★★★☆☆ ★★★☆☆ ★★★☆☆
Hotel Lego Platamon Hotel Olympion Melathron Platamon Dafos Luxury Platamon
LEGO OLYMPION MELATHRON DAFOS LUXURY
★★☆☆☆ ★★☆☆☆  
Despina Platamon Fani Platamon Katrin Platamon
DESPINA FANI KATRIN
     
Lina Platamon Platamon Sea View Platamon
LINA SEA VIEW
   

PLATAMON 2024

Platamon 2024

Platamon je porodično letovalište u podnožju planine Olimp, od Soluna udaljeno oko 90 kilometara kvalitetnog auto-puta. Nalazi se ispod Paralije i Leptokarije, kilometar pre Nei Porija. Mesto Platamon je pravi mali grad, sa 1.500 stanovnika. Mesto ima svoju luku, trg, glavnu ulicu, šetalište uz more. Naravno, celim krajolikom dominira zamak Platamon, postavljen na brdu uz more, izmedju San Pantelejmona i Platamona.

Mesto je najverovatnije dobilo ime Platamon zbog velikog broja platana koji postoje u ovoj regiji, i koji svojim velikim krošnjama turiste hlade tokom vrelih letnjih meseci.

Na glavnom šetalištu kroz mesto se nalaze prodavnice, kafići, restorani, butici, kao i lokali brze hrane. Super market je u ulici iznad šetališta.

Mesto Platamon ima dve plaže, obe šljunkovite, i svaka sa po jedne strane luke. Plaže su uredjene, sa ležaljkama i suncobranima i brojem beach barova i taverni. Treća, peščana plaža, koja je dosta šira, počinje na istočnom kraju letovališta i pruže se duž Nei Porija. Peščana plaža je dosta popularnija i posećenija tokom sezone, te ima i više sadržaja za turiste, a do nje se modjže stići laganom šetnjom od bilo kog objekta iz naše ponude u Platamonu.