Skopelos grad Skopelos 2024

Letovanje 2024 / Grčka / Sporadi / Skopelos

SKOPELOS GRAD SKOPELOS 2024

Hotel Skopelos Holidays and Spa Skopelos Hotel Aeolos Skopelos Hotel Aperitton Skopelos grad Skopelos
SKOPELOS HOLIDAYS spa AEOLOS APERITTON
★★★★★ ★★★☆☆ ★★★☆☆
Hotel Rigas Skopelos Hotel Aegeon Skopelos grad Skopelos Hotel Ionia Skopelos grad Skopelos
RIGAS AEGEON IONIA
★★★☆☆ ★★☆☆☆ ★★☆☆☆
Aparthotel Sunrise Village Skopelos grad Skopelos Aggelos Skopelos Fotis Skopelos
APP SUNRISE VILLAGE AGGELOS FOTIS
Panos Skopelos Pine Tree Skopelos Rania Skopelos
PANOS PINE TREE RANIA

SKOPELOS 2024

Skopelos 2024

Grad Skopelos je najveći grad na istoimenom ostrvu, sa oko 3000 stalnih stanovnika. Ovaj grad je medju lokalcima poznat i kao Hora. Skopelos (Hora) se nalazi na jugoistočnoj strani ostrva, na ivici zaliva i ispod dva brda.

Arhitektura grada je veoma upečatljiva i prepoznatljiva. Grad odlikuju uske ulice, fontane i kuće bele boje sa crvenim krovovima. Balkoni kuća su ukrašeni raznoraznim cvećem, dok su prozori i balkoni sagradjeni isključivo od drveta. Zbog izuzetne lepote i arhitekture, grad Skopelos je predsedničkom poveljom proglašen za oblast zaštićenu zakonom.

Grad Skopelos ima veliki broj prodavnica, taverni, barova, marinu i dobar noćni život. Na uzvišenju iznad grada se nalazi zamak Kastro. Zamak je izgradjen 340. godine pre nove ere od strane Filipa II Makedonskog. Iz zamka se pruža prelep pogled na grad, zaliv i ostrvo Alonisos. U gradu postoji i veliki broj manastira i muzeja (muzej folklora i fotografije). U gradu se nalazi i prelepa crkva svete Bogorodice iz 17. veka. Crkva je poznata kao mesto gde se često održavaju venčanja, kako lokalaca, tako i turista.

Za noćni život je najbolje posetiti trg Platanos sa velikim brojem barova i taverni gde se može probati tradicionalna grčka kuhinja. Sa trga Platanos se pruža izvanredan pogled na luku. Najpoznatija taverna sa tradicionalnom grčkom muzikom je Taverna Ouzeria Anatoli. Za ljubitelje drugih vrsta muzike, popularni su bar Platanos (džez muzika) i bar Ionos Blue sa velikim izborom koktela.