Giardini Naxos Avionom 2024

Letovanje 2024 / Italija / Sicilija

GIARDINI NAXOS AVIONOM 2024

Hotel Arathena Rocks Giardini Naxos Sicilija Hotel Hellenia Yachting Giardini Naxos Sicilija Hotel Panoramic Giardini Naxos Sicilija
ARATHENA ROCKS HELLENIA YACHTING PANORAMIC
★★★★☆ ★★★★☆ ★★★★☆
Hotel Sporting Baia Giardini Naxos Sicilija Hotel Aleksander Giardini Naxos Sicilija Hotel Baia Azzurra Mazzaro Taormina Sicilija
SPORTING BAIA ALEXANDER BAIA AZZURRA
★★★★☆ ★★★☆☆ ★★★☆☆
Hotel Kalaskiso Giardini Naxos Sicilija Villa Athena Giardini Naxos Sicilija
KALASKISO VILLA ATHENA
★★★☆☆ ★★★☆☆

SICILIJA LETOVANJE 2024

Sicilija 2024 / Letovanje Sicilija 2024

Sicilija je najveće ostrvo na Mediteranu, pripada Italiji, ali je kao zemlja za sebe sa jedinstvenom tradicijom, drugačijim dijalektom, kuhinjom i neponovljivim ritmom života. Ona je je kao mediteranski svet u malom sa starogrčkim, starorimskim, vizantijskim, saracenskim (arapskim), španskim nasledjem. Sicilija je jedinstvena i u šarolikom i raskošnom mediteranskom svetu jer je u sebe primila i severnije evropsko nasledje, prvenstveno normansko.

Giardini Naxos je jedno od najatraktivnijih letovališta na Siciliji i Jonskom moru. i u podnožju najatraktivnijeg grada na Siciliji - Taormine. Udaljeno je od Taormine na oko 5 km sa kojom je povezano redovnom autobuskom linijom. Prepoznatljivo je po izuzetnoj atmosferi i zabavi. Plaže su uglavnom peščane. Podeljene su na javni i privatni deo na kojem se naknadno plaća zakup ležaljki i suncobrana.
Mazzaro Taormina se nalazi u podnožju Taormine. Mestom dominira prelepa uvala sa plažama i nezaboravno ostrvo- Isola Bella. Do Taormine se stiže žičarom (vožnja traje 5 minuta), koja radi tokom celog dana. Plaže su uglavnom peščane i privatne (naknadno se plaća zakup ležaljki i suncobrana).
Letojanni je mesto sa oko 2.600 stanovnika, nadomak Taormine. Nekada maleno ribarsko naselje, šezdesetih godina dvadesetog veka počinje da privlači posetioce plavetnilom mora, beskrajnim plažama i blagom klimom. Autobuskim linijama, odlično je povezano sa većim gradskim centrima Sicilije.
Taormina se nalazi na istočnoj strani ostrva i  najpoznatijie je letovalište na Siciliji. Nalazi se na brdu iznad poznatih letovališta Giardini Naksos, Letojanni i Mazzaro Taormina. Ima fenomenalan pogled na Jonsko more i vulkan Etnu, kao i mnoštvo restorana i noćnih klubova koji garantuju odličan provod i nezaboravno letovanje. Iz razloga što je Taormina na brdu, do plaže se dolazi žičarom koja radi tokom celog dana ili hotelskim mini busevima.