Sicilija 2022 / Letovanje Sicilija 2022

Letovanje 2022 / Italija

SICILIJA 2022

Hotel Hellenia Yachting Giardini Naxos Sicilija Italija 2022 Hotel Panoramic Giardini Naxos Sicilija Italija 2022 Hotel San Vincenzo Letojanni Sicilija Italija 2022
HELLENIA YACHTING PANORAMIC SAN VINCENZO
★★★★☆ ★★★★☆ ★★★★☆
Hotel Sporting Baia Giardini Naxos Sicilija Italija 2022 Hotel Baia Azzurra Mazzaro Taormina Sicilija Italija 2022 Hotel Baia degli Dei Giardini Naxos Sicilija Italija 2022
SPORTING BAIA BAIA AZZURRA BAIA DEGLI DEI
★★★★☆ ★★★☆☆ ★★★☆☆
Hotel San Pietro Letojanni Sicilija Italija 2022 Hotel Villa Athena Giardini Naxos Sicilija Italija 2022
SAN PIETRO VILLA ATHENA
★★★☆☆ ★★★☆☆

SICILIJA LETO 2022

Italija Leto 2022 / Letovanje Italija 2022

Sicilija je najveće ostrvo na Mediteranu, pripada Italiji, ali je kao zemlja za sebe sa jedinstvenom tradicijom, drugačijim dijalektom, kuhinjom i neponovljivim ritmom života. Ona je je kao mediteranski svet u malom sa starogrčkim, starorimskim, vizantijskim, saracenskim (arapskim), španskim nasledjem. Sicilija je jedinstvena i u šarolikom i raskošnom mediteranskom svetu jer je u sebe primila i severnije evropsko nasledje, prvenstveno normansko.

Giardini Naxos je jedno od najatraktivnijih letovališta na Siciliji i Jonskom moru. i u podnožju najatraktivnijeg grada na Siciliji - Taormine. Udaljeno je od Taormine na oko 5 km sa kojom je povezano redovnom autobuskom linijom. Prepoznatljivo je po izuzetnoj atmosferi i zabavi. Plaže su uglavnom peščane. Podeljene su na javni i privatni deo na kojem se naknadno plaća zakup ležaljki i suncobrana.
Mazzaro Taormina se nalazi u podnožju Taormine. Mestom dominira prelepa uvala sa plažama i nezaboravno ostrvo- Isola Bella. Do Taormine se stiže žičarom (vožnja traje 5 minuta), koja radi tokom celog dana. Plaže su uglavnom peščane i privatne (naknadno se plaća zakup ležaljki i suncobrana).
Letojanni je mesto sa oko 2.600 stanovnika, nadomak Taormine. Nekada maleno ribarsko naselje, šezdesetih godina dvadesetog veka počinje da privlači posetioce plavetnilom mora, beskrajnim plažama i blagom klimom. Autobuskim linijama, odlično je povezano sa većim gradskim centrima Sicilije.
Taormina se nalazi na istočnoj strani ostrva i  najpoznatijie je letovalište na Siciliji. Nalazi se na brdu iznad poznatih letovališta Giardini Naksos, Letojanni i Mazzaro Taormina. Ima fenomenalan pogled na Jonsko more i vulkan Etnu, kao i mnoštvo restorana i noćnih klubova koji garantuju odličan provod i nezaboravno letovanje. Iz razloga što je Taormina na brdu, do plaže se dolazi žičarom koja radi tokom celog dana ili hotelskim mini busevima.