Port El Kantaui 2023

Letovanje 2023 / Tunis

PORT EL KANTAUI 2023

Hotel Concorde Green Park Palace Port El Kantaui Tunis Hotel Iberostar Diar El Andalous Port El Kantaui Tunis Hotel Iberostar Kantaoui Bay Port El Kantaui Tunis
CONCORDE GREEN PARK DIAR EL ANDALOUS KANTAOUI BAY
★★★★★ ★★★★★ ★★★★★
all inclusive all inclusive all inclusive
Hotel LTI Bellevue Park El Kantaui Tunis Hotel Riviera Port El Kantaui Tunis
LTI BELLEVUE PARK RIVIERA
★★★★★ ★★★★☆
all inclusive all inclusive

TUNIS 2023 ALL INCLUSIVE

Tunis Letovanje 2023

Tunis je država u Severnoj Africi sa istoimenim glavnim gradom. Graniči se sa Alžirom na zapadu i Libijom na jugoistoku, ostatak države je ograničen Sredozemnim morem. Njen geografski položaj je jako povoljan, sa izlazom na Sredozemno more i sa ne tako velikom površinom pustinje. Tunis je većinom planinska zemlja, sa ne baš raznovrsnom vegetacijom. Takodje, skoro da nema reka i jezera (ako se ne računaju slana jezera-šotovi). 

Glavni grad Tunisa je Tunis, a ostali veći gradovi su Sfax, Kairouan, Monastir, Sousse, Jafa. Tunis ima oko 10 miliona stanovnika, oko 2 miliona živi u gradu Tunisu. Stanovništvo Tunisa čine oko 99% muslimana, ostalo su hrišcani. Kairouan je sveti grad za mnoge muslimane i mnogi muslimani ga smatraju četvrtim najsvetijim gradom za Islam, posle Meke, Medine i Jerusalima, i najsvetijim gradom Magreba. 

Danas značajna turisticka destinacija, Tunis može da se pohvali sa oko 6 miliona turista godišnje koji posećuju poznata letovališta - Hammamet, Sousse, Port El Kantaoui, Djerba, Monastir, Mahdi, Sidi Bou Said.