Argasi Zakintos 2024

Letovanje 2024 / Grčka / Jonsko More / Zakintos

ARGASSI ZAKINTOS 2024

Hotel Belvedere Vasilikos Zakintos Hotel Diana Palace Argasi Zakintos Hotel Palazzio di Zante Argasi Zakintos
BELVEDERE DIANA PALACE PALLAZO DI ZANTE
★★★★☆ ★★★★☆ ★★★★☆
Hotel Zakantha Beach Argasi Zakintos Hotel Zante Imperial Beach Argasi Zakintos Hotel Zante Royal Resort Argasi Zakintos
ZAKANTHA BEACH ZANTE IMPERIAL BEACH ZANTE ROYAL RESORT
★★★★☆ ★★★★☆ ★★★★☆
Hotel Chrissy Akti Paradise Beach Argasi Zakintos Hotel Eleana Argasi Zakintos Paradise Argasi Zakintos
CHRYSSI AKTI ELEANA PARADISE
★★★☆☆ ★★★☆☆  

ARGASI ZAKINTOS 2024

Argasi 2024 / Zakintos 2024

Argasi je malo turističko mesto koje se nalazi na istočnoj obali ostrva Zakintos udaljeno svega 4km od glavnog grada Zantea i 6km od aerodroma. Lokalno stanovništvo ga smatra najstarijim mestom na Zakintosu. Nalazi se u podnožju planine Skopos, a blizina glavnog grada ga izmedju ostalih karakteristika čini jednim od najpopularnijih mesta za boravak turista. U blizini Argasija se nalazi i rt Vasilikos sa najlepšim plažama na ostrvu. Jedna od atrakcija su svakako i ostaci starog mosta iz 1885.godine koji se nalazi u moru nedaleko od ulaska u vodu.

Svakako vredna pomena i posete jeste crkva Device Marije koja se nalazi na vrhu planine Skopos. Izgradjena u blizini Artemisovog hrama, jedinstvena je po tome što je ikonostas izradjen u kamenu za razliku od ostalih crkava na Zakinstosu čiji su ikonostasi pravljeni od drveta. Sa vrha se takodje pruža i fantastičan pogled na Kalamaki.

Plaža Argasija je uska i peščana, ali svojom dužinom od 1km omogućava kupanje uz osećaj da nikada nema gužve. Pogodna je za porodice sa decom zbog postepenog ulaska u vodu, a nešto aktivniji turisti mogu učestvovati u sportovima na vodi. Takodje je bogata malim uvalama, stenama i kamenjem što pogoduje turstima sa izraženim istraživačkim duhom.

Argasi nudi dosta sadržaja za zabavu. U glavnoj ulici ima dosta kafića kao i tradicionalnih restorana i taverni gde možete uživati u grčkoj muzici. Van centra su noćni klubovi i barovi koji upotpunjuju sliku ovog malog a u isto vreme živog mesta čija popularnost raste iz godine u godinu.