Leto 2020 / Letovanje 2020 / Grčka Leto 2020 / First Minute Grčka 2020 / Grčka Apartmani 2020 / Hoteli Grčka 2020 / Dvoje Dece Gratis Grčka 2020 / Mitos Travel Leto 2020
Booking.com Partner / Plaćanje na Rate
Jonsko More 2020

ATTICA I EVIA

DODEKANEZ

HALKIDIKI

JONSKO MORE

Kontinentalni deo

Ammoudia

Kanali

Karavostasi

Kastrosikia

Ligia

Mitikas

Paleros

Parga

Plataria Beach

Preveza

Sivota

Vrahos

Kefalonija

Krf

Lefkada

Paxos

Zakintos

KIKLADI

KORINTSKI ZALIV

KRIT

OLIMPSKA REGIJA

PELOPONEZ

SOLUNSKA REGIJA

SPORADI

TESALIJA I PILION

TRAKIA I TASOS

KRIT AVIO 2020

FIRST MINUTE GRČKA

DVOJE DECE GRATIS

LETO TROJE DECE

ALL INCLUSIVE GRČKA

JEFTINI HOTELI GRČKA

NA LETO SA PSOM

BUS PREVOZ GRČKA

TRANSFER NOVI SAD

USLOVI PLAĆANJA

PUTNO OSIGURANJE

BALKAN TOURS

FLIXBUS SRBIJA

Kontinentalni deo - Epir 2020

Letovanje 2020 / Grčka / Jonsko More

EPIR KONTINENTALNI DEO 2020

Letovanje Ammoudia Letovanje Kanali Letovanje Karavostasi
AMMOUDIA KANALI KARAVOSTASI
Letovanje Kastrosikia Letovanje Ligia Letovanje Mitikas Preveza
KASTROSIKIA LIGIA MITIKAS
Letovanje Paleros Letovanje Parga Letovanje Plataria
PALEROS PARGA PLATARIA
Letovanje Preveza Letovanje Sivota Letovanje Vrahos
PREVEZA SIVOTA VRAHOS

EPIR 2020

Kontinentalni deo Jonskog Mora - Epir 2020

Epir 2020 je regija koja se nalazi na zapadnoj obali Jonskog mora. Pojam Epir potiče iz grčkog jezika i označava kopno, nasuprot Krfa i jonskih ostrva. Područje Epira naseljeno je još od vremena praistorije, pa se tako mogu posetiti arheološka nalazišta iz bronzanog doba. Regija Epir nudi turistima mogućnost za raznovrstan i aktivan odmor. U njoj se nalazi nekoliko veštačkih jezera, veliki zaliv Amvrakikos koji je ujedno i nacionalni park, mitska reka Aheron, planinsko selo i ski centar Mecovo. Preporučujemo da kada se nadjete u ovoj regiji obavezno posetite manastire Meteora, ostatke čuvenog grada Nikopolisa, neku od 5 tvrdjava, muzeje, spomenik Zalongo, izvore reke Aheron, Nekromantion.
Grad Janjina je upravno središte Epira, dok je šarmantna Parga najpoznatije turističko mesto ove regije. Od gradova i mesta koji su turistički razvoijeni i nalaze se u našoj ponudi su: Preveza, Kanali, Vrahos, Kastrosikia, Sivota i Igumenica. Janjina ne izlazi na more, ali je svakako vredna posete. Univerzitetski grad koji je turistički razvijen. Nalazi se na jezeru Pamvotida, koje je čuveno po naseljenom jezerskom ostrvu do kojeg imate redovne linije brodićima.
Preveza je upravno središte okruga Preveza, značajna luka sa izrazitim razvojem turizma poslednjih godina. Kanali je malo mesto u blizini Preveze koje se zbog nekoliko kilometara dugačke plaže ubrzano turistički razvija, kao i Kastrosikia. Vrahos i Luca su dva mesta na istoj plaži. Ova mesta imaju najveći potencijal za turizam jer se nalaze na najlepšoj peščanoj plaži na jonskoj obali. Šarmantna Parga poznata je po nekoliko divnih peskovitih plaža od kojih se posebno izdvaja plaža Valtos u dužini 1km, do koje se može doći peške preko brda na kome se nalazi venecijanska tvrdjava, ili taxi brodićima koji saobraćaju na svakih pola sata. Sivota je malo mesto okruženo predivnim plažama kao što su Zeri, Zavia i Mega Ammos a brodom možete doći i do najpoznatije Piscina kao i Diapori plaže. Igumenica je trgovački centar i najveća luka regije, odakle kreću svi brodovikoji saobraćaju do Krfa.
Letovanje u Epirskoj regiji nudi mogućnost posete Krfu, ostrva Paksos i Antipaksos, Peloponez, albansku obalu, Kefaloniju, Lefkadu, da se provozate Amvrakikos zalivom i vidite delfine, isprobate rafting na reci Aheron ali i vidite čuvenu pećinu Perama kod Janjine.

Turistička agencija Mitos Travel Beograd
Majke Jevrosime 4
106505 Beograd Srbija
tel: 011. 30 333 40
mail: upit@mitos.rs
Mitos Travel, punopravna članica YUTA
cene na sajtu su informativnog karaktera, važeća je ponuda dobijena putem maila ili u prostorijama agencije.
| Facebook | Twitter | Instagram | Youtube |