Asprovalta letovanje 2024

Letovanje 2024 / Grčka / Solunska Regija

ASPROVALTA 2024

Agapios Asprovalta Andrea Asprovalta Dimitris Asprovalta
AGAPIOS ANDREA DIMITRIS
Dina Asprovalta Dionisos Asprovalta Ilion Luxury Asprovalta
DINA DIONISOS ILION LUXURY
Ioannis Apartments Asprovalta Irini Asprovalta Itea Asprovalta
IOANNIS IRINI ITEA
Katerina 2 Asprovalta Aparthotel Lagaria Asprovalta Marina Asprovalta
KATERINA 2 LAGARIA MARINA
Nikos Asprovalta Oasis Asprovalta Panorama Asprovalta
NIKOS OASIS PANORAMA
Roula Asprovalta Sokratis Asprovalta Stavrula Asprovalta
ROULA SOKRATIS STAVRULA
Teo Asprovalta Thea Asprovalta Zili Asprovalta
TEO THEA ZILI

ASPROVALTA 2024

Asprovalta 2024 / Letovanje Asprovalta 2024

Asprovalta je najveće mesto u Strimoniko zalivu, i kao takvo predstavlja centar dešavanja regiona. U samom mestu se nalazi veliki broj prodavnica, butika, taverni, restorana, pekara, banaka, benzinskih pumpi, igrališta, jednostavno svih sadržaja potrebnih za odmor.

Mestom Asprovalta dominira glavna ulica, stari magistrani put koji prolazi kroz mesto i na kojem se nalazi najveći broj prodavnica i butika, kao i nekoliko banaka i benzinskih pumpi. Tu su i prodavnice mobilnih telefona, servisi, restorani i prodavnice robe široke potrošnje. Glavna ulica kroz Asprovaltu, stara magistrala, je do 2010 godine bila jedini put koji je povezivao Solun i Kavalu, Tasos, i otud toliko sadržaja na samom putu. Izgradnjom auto-puta se smanjio broj vozila koje prolaze kroz mesto i saobraćaj se u potpunosti prebacio na novi auto-put, a sadržaji su ostali.

Ispod i iznad glavnog puta se nalaze apartmani i vile za smeštaj gostiju. Naravno, dosta su traženiji apartmani ispod puta, gde se bazira i većina apartmana koji su u ponudi domaćih agencija. Od glavnog puta pa sve do šetališta koje je uz more, nalaze se prodavnice, mali trg sa crkvom, uske ulice prepune butika i kafića. Najveći broj ugostiteljskih objekata se nalazi na prelepo uredjenom šetalištu, koje povezuje Asprovaltu sa turistički popularnom Nea Vrasnom i dugačko je nekoliko kilometara. Šetalištem dominiraju uredjeni trgovi, fonatana, dosta veliki broj ugostitljekih objekata i dečijih igraonica. Od svih kafana možda bi smo izdvojili kafanu Dimitris, koja se nalazi na početku letovališta, stotinak metara od vile Dimitiris. Kvalitet hrane je odličan a cene vrlo popularne. Kao i u svakom popularnom letovalištu, šetalište Asprovalte uveče vrvi gostiju iz velikog broja zemalja, ponajviše iz Srbije i Bugarske.