Asprovalta Apartmani Last Minute 2020

Letovanje 2020 / Grčka / Solunska Regija

ASPROVALTA 2020

Hotel Saint George Asprovalta Troia Resort Asprovalta Aparthotel Lagaria Asprovalta
SAINT GEORGE TROIA RESORT APARTHOTEL LAGARIA
★★★★☆ ★★★☆☆
Vila Alexandra Asprovalta Vila Aliston Asprovalta Vila Dimitris Asprovalta
VILA ALEXANDRA VILA ALISTON VILA DIMITRIS
Vila Dina Asprovalta Vila Elena Asprovalta Vila Fideriki Asprovalta
VILA DINA VILA ELENA VILA FIDERIKI
Vila Ilion Luxury Asprovalta Vila Irini Asprovalta Vila Katarina Asprovalta
VILA ILION LUXURY VILA IRINI VILA KATARINA
Vila Levantes Asprovalta Vila Marika Asprovalta Vila Oasis Asprovalta
VILA LEVANTES VILA MARIKA VILA OASIS
Vila Panorama Asprovalta Vila Pavlos Bungalovi Asprovalta Vila Stavrula Asprovalta
VILA PANORAMA VILA PAVLOS BUNGALOVI VILA STAVRULA
Vila Stamatia Asprovalta Vila Zili Asprovalta
VILA STAMATIA VILA ZILI

ASPROVALTA 2020

Asprovalta 2020 / Letovanje Asprovalta 2020 / Grčka Leto 2020

Asprovalta je najveće mesto u Strimoniko zalivu, i kao takvo predstavlja centar dešavanja regiona. U samom mestu se nalazi veliki broj prodavnica, butika, taverni, restorana, pekara, banaka, benzinskih pumpi, igrališta, jednostavno svih sadržaja potrebnih za odmor.

Mestom Asprovalta dominira glavna ulica, stari magistrani put koji prolazi kroz mesto i na kojem se nalazi najveći broj prodavnica i butika, kao i nekoliko banaka i benzinskih pumpi. Tu su i prodavnice mobilnih telefona, servisi, restorani i prodavnice robe široke potrošnje. Glavna ulica kroz Asprovaltu, stara magistrala, je do 2010 godine bila jedini put koji je povezivao Solun i Kavalu, Tasos, i otud toliko sadržaja na samom putu. Izgradnjom auto-puta se smanjio broj vozila koje prolaze kroz mesto i saobraćaj se u potpunosti prebacio na novi auto-put, a sadržaji su ostali.

Ispod i iznad glavnog puta se nalaze apartmani i vile za smeštaj gostiju. Naravno, dosta su traženiji apartmani ispod puta, gde se bazira i većina apartmana koji su u ponudi domaćih agencija. Od glavnog puta pa sve do šetališta koje je uz more, nalaze se prodavnice, mali trg sa crkvom, uske ulice prepune butika i kafića. Najveći broj ugostiteljskih objekata se nalazi na prelepo uredjenom šetalištu, koje povezuje Asprovaltu sa turistički popularnom Nea Vrasnom i dugačko je nekoliko kilometara. Šetalištem dominiraju uredjeni trgovi, fonatana, dosta veliki broj ugostitljekih objekata i dečijih igraonica. Od svih kafana možda bi smo izdvojili kafanu Dimitris, koja se nalazi na početku letovališta, stotinak metara od vile Dimitiris. Kvalitet hrane je odličan a cene vrlo popularne. Kao i u svakom popularnom letovalištu, šetalište Asprovalte uveče vrvi gostiju iz velikog broja zemalja, ponajviše iz Srbije i Bugarske.