Skala Prinou Tasos 2024

Letovanje 2024 / Grčka / Trakia / Tasos

SKALA PRINOU TASOS 2024

Hotel Ilio Mare Seaside Resort Skala Prinou Tasos Hotel Alea Suites Skala Prinou Tasos Hotel Kazaviti Skala Prinou Tasos
ILIO MARE SEASIDE RESORT ALEA SUITES KAZAVITI
★★★★★ ★★★★☆ ★★★☆☆
Hotel Calypso Skala Prinou Tasos Hotel Inspira Boutique  Skala Prinos Tasos Hotel Mini Resort Skala Prinos Tasos
CALYPSO INSPIRA BOUTIQUE MINI RESORT
★★★☆☆ ★★★☆☆ ★★☆☆☆
Hotel Elektra Skala Prinou Tasos Hotel Amerika Skala Prinos Tasos
ELEKTRA AMERIKA
★★☆☆☆ ★☆☆☆☆

SKALA PRINOU TASOS 2024

Skala Prinou 2024 / Tasos 2024

Skala Prinos se nalazi na severozapadnoj strani ostrva, oko 20 kilometara od grada Tasosa. To je turističko mesto i luka odakle kreće hidrogliseri ka luci Kavala, na severoistočnoj obali Grčke. Postalo je poznato nakon što je u blizini pronadjena nafta.

Prinos je najveće selo na Tasosu i ekonomski najače. Zbog izuzetnih plaža i guste borove šume, ovde je sagradjeno 20tak hotela. Mesto ima šetalište uz obalu i mnogo taverni i restorana. Područje Prinos obuvata sela: Mikros, Prinos i Kazaviti, i drugu po veličini i značaju luku na Tasosu, Skala Prinos. Prinos je nalazi u planinskom području, dok je Skala Prinos uz obalu.

Luka je od Prinosa udaljena 2 km. Severozapadno od Skale Prinos nalazi se jedno od poslednjih tradicionalnih brodogradilišta u Grčkoj, još uvek u potpunosti operativno. Mali ribarski brodovi, veči brodovi i letelice, ovde se dovode na popravku, renoviranje, nadogradnju i onda se bezbedno vračaju u more. Još uvek se vide drveni čamci, ručno radjeni od strane potpuno iskusnih Shipvrights-a. U selu se nalazi i Muzej maslina i maslinovog ulja posvećen uzgoju maslina i proizvodnji maslinovog ulja. U muzeju se može videti izložba fotografija, deo sa svim vrsta ulja, kao i sam proces proizvodnje maslinovog ulja.