Limenaria 2022

Letovanje 2022 / Grčka / Trakia / Tasos

LIMENARIA TASOS 2022

Hotel Blue Dream Palace Limenaria Tasos Hotel Thallasies Nouveau Limenaria Tasos Hotel Zoe Limenaria Tasos
BLUE DREAM PALACE THALASSIES NEW ZOE
★★★★☆ ★★★★☆ ★★★★☆
Hotel Antonios Limenaria Tasos Hotel Blue View Limenaria Tasos Hotel Diamond Limenaria Tasos
ANTONIOS BLUE VIEW DIAMOND
★★★☆☆ ★★★☆☆ ★★★☆☆
Hotel Dome Luxury Limenaria Tasos Hotel Grand Beach Limenaria Tasos Hotel Agali Limenaria Tasos
DOME LUX GRAND BEACH AGALI
★★★☆☆ ★★★☆☆ ★★☆☆☆
Hotel Asterias Limenaria Tasos Hotel Castello Catteluzi Limenaria Tasos Hotel Ralitsa Limenaria Tasos
ASTERIAS CASTELLO CATTELUZI RALITSA
★★☆☆☆ ★★☆☆☆ ★★☆☆☆
Hotel Thallasies Limenaria Tasos Augustos Limenaria Tasos B Home Limenaria Tasos
THALLASIES AUGUSTOS B HOME
★★☆☆☆    
Chrissa Limenaria Tasos Discovery Limenaria Tasos Filaktos Limenaria Tasos
CHRISSA DISCOVERY FILAKTOS
Grand Limenaria Tasos Elena Limenaria Tasos Eleni Limenaria Tasos
GRAND ELENA ELENI
La Boheme Luxury Living Limenaria Tasos Lia Limenaria Tasos Magda Limenaria Tasos
LA BOHEME LUX LIA MAGDA
Memories by the Sea Limenaria Tasos Mini Limenaria Tasos Nikos Limenaria Tasos
MEMORIES BY THE SEA MINI NIKOS
Nostos Limenaria Tasos Pandora Limenaria Tasos Panorama Limenaria Tasos
NOSTOS PANDORA PANORAMA
Rodolfos Inn Limenaria Tasos Rodon Limenaria Tasos Roula Limenaria Tasos
RODOLFOS INN RODON ROULA
Sotiria Limenaria Tasos Soula Limenaria Tasos Thallasa Limenaria Tasos
SOTIRIA SOULA THALLASA
Teodora Limenaria Tasos Vaso Limenaria Tasos
TOMAS VASO

LIMENARIA TASOS 2022

Limenaria 2022 / Tasos 2022

Limenaria se nalazi na jugozapadu ostrva i predstavlja drugi po veličini grad na ostrvu. Udaljena je od Potosa oko 5km, a od Limenasa oko 40km. Danas ima oko 3000 stanovnika. Za simbol Limenarije smatra se Palataki, „mala palata“ koja se nalazi na uzvišenju iznad grada. Izgradjena je davne 1903.godine i predstavljala je sedište kancelarija nemačkog preduzeća „Speidel“ čija je delatnost bila iskopavanje rudnika u Limenariji. Zgrada je napuštena 1963.godine i do danas nije restaurirana.

Limenarija ima dve peščane plaže. Jedna je u centru grada i manja, dok je druga na zapadnoj strani grada i duga je 2km. Plaže su uredjene sa ležaljkama i suncobranima, a ima prostora da postavite svoj peškir. Na plaži takodje postoje tuševi i kabine, barovi, taverne i restorani, a postoji mogućnost za razne sportove na vodi.

Limenarija može poslužiti kao dobra polazna tačka za obilazak ostrva. U blizini se nalaze i jedne od najlepših plaža ostrva: Tripiti, Pefkari, San Antonio, Ros Gremos, Atspas, Notos, Psiliamos. Takodje možete obići i okolna sela Teologos, Marijes, mesto Skala Marion kao i fabriku zlata Iris Gold na samo 2km udaljenosti od grada.

Gradić je podeljen na dve pešačke zone koje se nalaze levo i desno od ulice koja se od magistrale spušta ka moru. Na levoj strani šetališta ima dosta suvenirnica, prodavnica, poslastičarnica i restorana, dok je desni deo lepši i mirniji i ima dosta taverni sa tradicionalnim grčkim specijalitetima. Nakon taverni nailazi se na mostić preko kanala iza kojeg se nalaze hoteli koji imaju male bašte tik uz more. U gradu takodje ima i marketa, internet kafea, ambulanta, kafe barova... Limenarija se može preporučiti turistima koji vole duge šetnje pored mora, uživanje u restoranima uz muziku i šum mora, a za one željne provoda Potos je na samo 5km udaljenosti.

Limenarija je najpopularnija destinacija na Tasosu za putnike turiste koji na put kreću iz Srbije. Odlikuje ju je predivna peščana plaža dužine oko dva kilometra, bezbroj prodavnica široke potrošnje, butika, kafića i taverni. Dovoljno je velika da ugosti sve goste i da svako nadje svoj odmor, da li to bili izlasci uveče ili malo mirniji porodični odmor, daleko od buke, na svom delu plaže.

Limenaria se nalazi u blizini dva jednako lepa i poznata letovališta, Potosa i Pefkarija, oba poznata našim turistima, jedno po plaži, drugo po animaciji za najmladje.

Godinama bez prestanka raste popularnost Tasosa, a tako rastu i cene smeštaja i usluga. Ostrvo Tasos nema Lidl, ima nekoliko mega marketa koji nude robu po malo povoljnijim cenama nego lokalne prodavnice. Zbog popularnosti ostrva, za sezonu 2022 putnicima preporučujemo rani buking smeštaja, već pre sajma turizma većina smeštaja je prodata.