Limenaria Tasos 2024 smeštaj

Letovanje 2024 / Grčka / Trakia / Tasos

LIMENARIA TASOS 2024

Blue Dream Palace Limenaria Tasos Hotel Thallasies Nouveau Limenaria Tasos Hotel Zoe Limenaria Tasos
BLUE DREAM PALACE THALASSIES NEW ZOE
★★★★★ ★★★★☆ ★★★★☆
Hotel Antonios Limenaria Tasos Hotel Blue View Limenaria Tasos Hotel Diamond Limenaria Tasos
ANTONIOS BLUE VIEW DIAMOND
★★★☆☆ ★★★☆☆ ★★★☆☆
Hotel Dome Luxury Limenaria Tasos Hotel Grand Beach Limenaria Tasos Hotel Agali Limenaria Tasos
DOME LUX GRAND BEACH AGALI
★★★☆☆ ★★★☆☆ ★★☆☆☆
Hotel Asterias Limenaria Tasos Hotel Castello Catteluzi Limenaria Tasos Hotel Ralitsa Limenaria Tasos
ASTERIAS CASTELLO CATTELUZI RALITSA
★★☆☆☆ ★★☆☆☆ ★★☆☆☆
Hotel Thallasies Limenaria Tasos Hotel Aldebaran Limenaria Tasos Aldebaran Homes Limenaria Tasos
THALLASIES ALDEBARAN ALDEBARAN HOMES
★★☆☆☆    
Augustos Limenaria Tasos B Home Limenaria Tasos Chrissa Limenaria Tasos
AUGUSTOS B HOME CHRISSA
Discovery Limenaria Tasos Filaktos Limenaria Tasos Grand Limenaria Tasos
DISCOVERY FILAKTOS GRAND
Elena Limenaria Tasos Eleni Limenaria Tasos La Boheme Luxury Living Limenaria Tasos
ELENA ELENI LA BOHEME LUX
Lia Limenaria Tasos Magda Limenaria Tasos Memories by the Sea Limenaria Tasos
LIA MAGDA MEMORIES BY THE SEA
Mini Limenaria Tasos Nikos Limenaria Tasos Nostos Limenaria Tasos
MINI NIKOS NOSTOS
Pandora Limenaria Tasos Panorama Limenaria Tasos Pelekanos Limenaria Tasos
PANDORA PANORAMA PELEKANOS
Rodolfos Inn Limenaria Tasos Rodon Limenaria Tasos Roula Limenaria Tasos
RODOLFOS INN RODON ROULA
Sofia Limenaria Tasos Sotiria Limenaria Tasos Soula Limenaria Tasos
SOFIA SOTIRIA SOULA
Thallasa Limenaria Tasos Teodora Limenaria Tasos Vaso Limenaria Tasos
THALLASA TOMAS VASO
 

LIMENARIA TASOS 2024

Limenaria 2024 / Tasos 2024

Limenaria se nalazi na jugozapadu ostrva i predstavlja drugi po veličini grad na ostrvu. Udaljena je od Potosa oko 5km, a od Limenasa oko 40km. Danas ima oko 3000 stanovnika. Za simbol Limenarije smatra se Palataki, „mala palata“ koja se nalazi na uzvišenju iznad grada. Izgradjena je davne 1903.godine i predstavljala je sedište kancelarija nemačkog preduzeća „Speidel“ čija je delatnost bila iskopavanje rudnika u Limenariji. Zgrada je napuštena 1963.godine i do danas nije restaurirana.

Limenarija ima dve peščane plaže. Jedna je u centru grada i manja, dok je druga na zapadnoj strani grada i duga je 2km. Plaže su uredjene sa ležaljkama i suncobranima, a ima prostora da postavite svoj peškir. Na plaži takodje postoje tuševi i kabine, barovi, taverne i restorani, a postoji mogućnost za razne sportove na vodi.

Limenarija može poslužiti kao dobra polazna tačka za obilazak ostrva. U blizini se nalaze i jedne od najlepših plaža ostrva: Tripiti, Pefkari, San Antonio, Ros Gremos, Atspas, Notos, Psiliamos. Takodje možete obići i okolna sela Teologos, Marijes, mesto Skala Marion kao i fabriku zlata Iris Gold na samo 2km udaljenosti od grada.

Gradić je podeljen na dve pešačke zone koje se nalaze levo i desno od ulice koja se od magistrale spušta ka moru. Na levoj strani šetališta ima dosta suvenirnica, prodavnica, poslastičarnica i restorana, dok je desni deo lepši i mirniji i ima dosta taverni sa tradicionalnim grčkim specijalitetima. Nakon taverni nailazi se na mostić preko kanala iza kojeg se nalaze hoteli koji imaju male bašte tik uz more. U gradu takodje ima i marketa, internet kafea, ambulanta, kafe barova... Limenarija se može preporučiti turistima koji vole duge šetnje pored mora, uživanje u restoranima uz muziku i šum mora, a za one željne provoda Potos je na samo 5km udaljenosti.

Limenarija je najpopularnija destinacija na Tasosu za putnike turiste koji na put kreću iz Srbije. Odlikuje ju je predivna peščana plaža dužine oko dva kilometra, bezbroj prodavnica široke potrošnje, butika, kafića i taverni. Dovoljno je velika da ugosti sve goste i da svako nadje svoj odmor, da li to bili izlasci uveče ili malo mirniji porodični odmor, daleko od buke, na svom delu plaže.

Limenaria se nalazi u blizini dva jednako lepa i poznata letovališta, Potosa i Pefkarija, oba poznata našim turistima, jedno po plaži, drugo po animaciji za najmladje.

Godinama bez prestanka raste popularnost Tasosa, a tako rastu i cene smeštaja i usluga. Ostrvo Tasos nema Lidl, ima nekoliko mega marketa koji nude robu po malo povoljnijim cenama nego lokalne prodavnice. Zbog popularnosti ostrva, za sezonu 2024 putnicima preporučujemo rani buking smeštaja, već pre sajma turizma većina smeštaja je prodata.