Fetije 2021 / Fetije Leto 2021

Letovanje 2021 / Turska

FETIJE 2021

Hotel Club Belcekiz Beach Fetije Turska Hotel Club Letoonia Fetije Turska Hotel Jiva Beach Resort Fetije Turska
CLUB BELCEKIZ BEACH CLUB HOTEL LETOONIA JIVA BEACH RESORT
★★★★★ ★★★★★ ★★★★★
all inclusive ultra all inclusive all inclusive plus
Hotel Hilton Dalaman Sarigerme Resort and Spa Fetije Turska Hotel Hillside Beach Club Fetije Turska Hotel Orka Sunlife Resort and Spa Fetije Turska
DALAMAN BY HILTON HILLSIDE BEACH CLUB ORKA SUNLIFE RESORT
★★★★★ ★★★★★ ★★★★★
ultra all inclusive pun pansion plus ultra all inclusive
Hotel Rixos Premium Gocek Fetije Turska Hotel Sahra Su Holiday Village and Spa Fetije Turska Hotel Sun City Beach Club Fetije Turska
RIXOS PREMIUM GOCEK SAHRA SU VILLAGE SUN CITY BEACH CLUB
★★★★★ ★★★★☆ ★★★★☆
premium all inclusive all inclusive all inclusive
Hotel Nicholas Park Fetije Turska Hotel Pelin Fetije Turska Hotel Tonoz Beach Fetije Turska
NICHOLAS PARK PELIN TONOZ BEACH
★★★☆☆ ★★★☆☆ ★★★☆☆
all inclusive polupansion noćenje sa doručkom
Hotel Tonoz Beach Fetije Turska
LYKIA BOTANIKA BEACH
★★★☆☆
ultra all inclusive

FETIJE 2021

Fetije Turska Leto 2021 Avionom

Fetije - nekada značajna trgovačka luka, danas je sve prestižnije letovalište koje osvaja lepotom netaknute prirode i pešcano-šljunkovitim plažama. Blizu grada se nalaze ostaci tvrdjave koju su izgradili vitezovi sa Rodosa (15. vek). Na obali, 12 kilometara od centra grada je Oludeniz - Plava laguna, zvanično najlepša i najslikanija plaža ovog dela Mediterana.

Plaža Oludeniz, poznata je po svojim nijansama tirkizne i akvamarin plave boje vode. Plaža već godinama ima plavu zastavicu, i jako često se svrstava medu 5 najboljih plaža na svetu, po oceni putnika i raznih putnih časopisa i emisija. Velika i modernizovana marina, živopisni orijentalni bazari, zanatske radnje, brojni kafići i prodavnice, detalji su ovog turističkog grada.

Noć u Fetijama znači dobar provod u nekoj od diskoteka, kafea ili restorana s muzikom za svačiji ukus, ukrašenom zavodljivim trbušnim plesom. Fetije su i letovalište dobrog odmora u miru i tišini udobnih hotela i hotelskih kompleksa sa brojnim sadržajima za zabavu i relaksaciju. Međutim, sem prirodne lepote, koja u ovom mestu ne manjka, turiste privlače i povoljna klima, isto takve cene i ljubaznost lokalnog stanovništva. Fetije je u drevnim vremenima bio poznat pod imenom Telmesos (na čijim je ruševinama i izgrađeno ovo moderno letovalište).

Grad Fetije je važio za centar proročanstva, bio je bogat i veoma kulturan tokom helenskog i rimskog perioda, o čemu svedoče mnogobrojne antičke ruševine. Telmesos je bio najvažniji grad Likije, a njegova istorija počinje u 5. veku pre nove ere.