Hotel Fetije Turska 2024 Avionom 2024

Letovanje 2024 / Turska

FETIJE 2024

Club Belcekiz Beach Fetije Club Letoonia Fetije Jiva Beach Resort Fetije
CLUB BELCEKIZ BEACH CLUB HOTEL LETOONIA JIVA BEACH RESORT
★★★★★ ★★★★★ ★★★★★
all inclusive ultra all inclusive all inclusive plus
Hilton Dalaman Sarigerme Resort and Spa Fetije Hillside Beach Club Fetije Orka Sunlife Resort and Spa Fetije
DALAMAN BY HILTON HILLSIDE BEACH CLUB ORKA SUNLIFE RESORT
★★★★★ ★★★★★ ★★★★★
ultra all inclusive pun pansion plus ultra all inclusive
Rixos Premium Gocek Fetije Sahra Su Holiday Village and Spa Fetije Sun City Beach Club Fetije
RIXOS PREMIUM GOCEK SAHRA SU VILLAGE SUN CITY BEACH CLUB
★★★★★ ★★★★☆ ★★★★☆
premium all inclusive all inclusive all inclusive
Nicholas Park Fetije Pelin Fetije Tonoz Beach Fetije
NICHOLAS PARK PELIN TONOZ BEACH
★★★☆☆ ★★★☆☆ ★★★☆☆
all inclusive polupansion noćenje sa doručkom
Lykia Botanika Beach Fun Club Fetije
LYKIA BOTANIKA BEACH
★★★☆☆
ultra all inclusive

FETIJE 2024

Fetije Turska 2024 Avionom

Fetije - nekada značajna trgovačka luka, danas je sve prestižnije letovalište koje osvaja lepotom netaknute prirode i pešcano-šljunkovitim plažama. Blizu grada se nalaze ostaci tvrdjave koju su izgradili vitezovi sa Rodosa (15. vek). Na obali, 12 kilometara od centra grada je Oludeniz - Plava laguna, zvanično najlepša i najslikanija plaža ovog dela Mediterana.

Plaža Oludeniz, poznata je po svojim nijansama tirkizne i akvamarin plave boje vode. Plaža već godinama ima plavu zastavicu, i jako često se svrstava medu 5 najboljih plaža na svetu, po oceni putnika i raznih putnih časopisa i emisija. Velika i modernizovana marina, živopisni orijentalni bazari, zanatske radnje, brojni kafići i prodavnice, detalji su ovog turističkog grada.

Noć u Fetijama znači dobar provod u nekoj od diskoteka, kafea ili restorana s muzikom za svačiji ukus, ukrašenom zavodljivim trbušnim plesometara. Fetije su i letovalište dobrog odmora u miru i tišini udobnih hotela i hotelskih kompleksa sa brojnim sadržajima za zabavu i relaksaciju. Međutim, sem prirodne lepote, koja u ovom mestu ne manjka, turiste privlače i povoljna klima, isto takve cene i ljubaznost lokalnog stanovništva. Fetije je u drevnim vremenima bio poznat pod imenom Telmesos (na čijim je ruševinama i izgrađeno ovo moderno letovalište).

Grad Fetije je važio za centar proročanstva, bio je bogat i veoma kulturan tokom helenskog i rimskog perioda, o čemu svedoče mnogobrojne antičke ruševine. Telmesos je bio najvažniji grad Likije, a njegova istorija počinje u 5. veku pre nove ere.