Turkler Alanja Letovanje 2024

Letovanje 2024 / Turska / Alanja

TURKLER ALANJA 2024

Hotel Alaiya Resort and Spa Alanja Hotel Annabela Diamond Alanja Hotel Azura Deluxe Resort And Spa Alanja
ALAIYE RESORT SPA ANNABELlA DIAMOND AZURA DELUXE RESORT
★★★★★ ★★★★★ ★★★★★
all inclusive all inclusive plus ultra all inclusive
Hotel Botanik Platinum Alanja Hotel Botanik Resort Alanja Hotel Delphin Botanik Alanja
BOTANIK PLATINUM BOTANIK RESORT DELPHIN BOTANIK
★★★★★ ★★★★★ ★★★★★
all inclusive all inclusive all inclusive
Hotel Dolphin Deluxe Resort Alanja Hotel Dizalya Palm Garden Alanja Hotel Eftalia Aqua Alanja
DELPHIN DELUXE DIZALYA PALM GARDEN EFTALIA AQUA
★★★★★ ★★★★★ ★★★★★
ultra all inclusive all inclusive ultra all inclusive
Hotel Eftalia Marin Alanja Hotel Eftalia Ocean Alanja Hotel Eftalia Village Alanja
EFTALIA MARIN EFTALIA OCEAN EFTALIA VILLAGE
★★★★★ ★★★★★ ★★★★★
ultra all inclusive ultra all inclusive all inclusive
Hotel Eftalia Splash Resort Alanja Hotel Granada Luxury Resort and Spa Alanja Hotel Incekum Beach Resort Alanja
EFTALIA SPLASH RESORT GRANADA LUXURY INCEKUM BEACH
★★★★★ ★★★★★ ★★★★★
all inclusive ultra all inclusive all inclusive
Hotel Justiniano Deluxe Resort Alanja Hotel Long Beach Resort and Spa Deluxe Alanja Hotel Long Beach Harmony Alanja
JUSTINIANO DELUXE LONG BEACH RESORT LONG BEACH HARMONY
★★★★★ ★★★★★ ★★★★★
all inclusive ultra all inclusive ultra all inclusive
Hotel Litore Resort Alanja Hotel Lonicera Resort and Spa Alanja Hotel Orange County Resort Alanja
LITORE RESORT LONICERA RESORT ORANGE COUNTY
★★★★★ ★★★★★ ★★★★★
ultra all inclusive all inclusive ultra all inclusive
Hotel Saphir Resort And Spa Alanja Hotel Sentido Numa Bay Alanja Hotel Sunprime Numa Beach and Spa Alanja
SAPHIR RESORT AND SPA SENTIDO NUMA BAY SUNPRIME NUMA BEACH
★★★★★ ★★★★★ ★★★★★
all inclusive plus all inclusive ultra all inclusive
Hotel Vikingen Infinity Resort and Spa Alanja Hotel Club Anjeliq Alanja Hotel Club Mermaid Village Alanja
VIKINGEN INFINITY CLUB ANJELIQ CLUB MERMAID VILLAGE
★★★★★ ★★★★☆ ★★★★☆
ultra all inclusive all inclusive all inclusive
Hotel Gardenia Beach Alanja Hotel Justiniano Club Park Conti Alanja Hotel Lonicera World Alanja
GARDENIA BEACH JUSTINIANO CONTI LONICERA WORLD
★★★★☆ ★★★★☆ ★★★★☆
all inclusive all inclusive all inclusive
Hotel Magnolia Alanja Hotel Water Planet Aqua Park Alanja Yalihan Una Alanja
MAGNOLIA WATER PLANET DELUXE YALIHAN UNA
★★★★☆ ★★★★☆ ★★★★☆
all inclusive ultra all inclusive all inclusive

ALANJA 2024 AVIONOM

Alanja 2024 / Turska 2024

Alanja, grad na jugoistoku mediteranske obale, najatraktivniji turistički centar u Antaliskoj regiji, poznata kao ’’Majorka turske obale’’. Nalazi se 135 kilometara istočno od Antalije, na poluostrvu koje sa severa okružuje planinski venac Taurus, prekriven borovim šumama, a okružuju je brojne plantaže tropskog voća (banana, mandarina, papaje, manga, avokada, nara). Udaljena je 120 kilometara od aerodroma u Antaliji.

Na ulazu u sam grad, oduševiće Vas fantastičan pogled na ’’Krunu Alanje’’-zidine utvrđenja. Karakteristično za Alanju je da predstavlja spoj Orijenta i moderne Evrope, istorijskih spomenika, pećina, peščane obale, drevnih ruševina i modernih hotela, barova i restorana. Ljubiteljima istorije neće biti uskraćeno zadovoljstvo i uživaće u brojnim kulturno -istorijskim znamenitostima. Najveća atrakcija i simbol Alanje je Crvena kula koja je ime dobila po crvenoj cigli od koje je izgrađena. Zamak je sagrađen na ostacima rimskih i vizantijskih utvrđenja, smešten je na visini od 250 metara na stenovitom poluostrvu i visoko je izdignut iznad Sredozemnog mora, zaštićen sa tri strane. Tu se nalaze i Sulejmanova džamija i karavan-stanica, brojne istorijske vile, očuvani primeri klasičnog perioda osmanske arhitekture.

Pećina Damlatas jedna je od glavnih gradskih atrakcija. Pored fascinantnih pećinskih ukrasa, ove pećine, smeštene uz more, specifične su po ogromnom procentu kiseonika, pa oboleli od bronhitisa, astme i sl. često dolaze tu. U pećini je temperatura konstantna i iznosi 22/23ºC.

Alanja ima tipičnu mediteransku klimu, leta su duga, topla i suva. Prosečna temperatura mora na godišnjem nivou je 21ºC, dok u avgustu dostiže visinu i do 28ºC. Temperatura vode u avgustu dostiže i 28 ºC. Grad je podeljen stenovitim poluostrvom na istočni deo, gde se nalaze plaža Keikubat, luka i sam centar grada, i na zapadni deo - Kleopatrina i plaža Delmeš. Ukoliko tražite savršeno čiste plaže, Alanja je pravi izbor za vas, a tome svedoči nagrada ’’Blue flag’’. Sve plaže su šljunkovite, a u nekim delovima i peskovite. Nalaze se u blizini hotelskih kompleksa.

Kleopatrina plaža - Alanja je mesto koje je Marko Antonije poklonio Kleopatri kao svadbeni poklon i njih dvoje su upravo ovde, u svom ljubavnom gnezdu, proveli medeni mesec. Zbog toga se glavna gradska plaža zove Kleopatrina plaža. Ona je najbolja plaža u Alanji; nema puno kamenja, pa ćete uživati u finom pesku, ali i dubljoj i bržoj vodi od one na istočnoj strani. Duga je 3.5 kilometara. Ulaz na plažu se ne plaća, a možete iznajmiti i suncobrane i ležaljke. Zalazak sunca ostavlja poseban utisak i uvek će Vas podsećati na jedan od najlepših odmora.

Na svim plažama u ovom popularnom letovalištu možete uživate u sportovima na vodi, i postoji velika verovatnoća da ćete zbog kristalno čiste vode, videti sunđere, hobotnice, morske zvezde. Decu i mlade će posebno obradovati fenomenalan (najveći) akva park koji se nalazi u blizini centra grada, na samo 10ak minuta hoda od Kleopatrine plaže. Na raspolaganju su vam veliki bazen, bazen sa toboganima, kao i mali bazen sa interesantnim slajdovima za najmlađe.

Alanja nije aktivna samo danju, a noćni provod se može uporediti sa onim na Ibici. Većina diskoteka i barova je smeštena oko luke, kao što su: Havana Club, Bistro Bellman, Robin Hood, Club Hollywood, James Dean Bar, a ako se odlučite za noćno krstarenje sa pena žurkom, uvek ćete imati asocijaciju na nezaboravno leto u Alanji. Alanja je pravi raj i za ljubitelje šopinga, a cenkanje je neizostavno. Na raspolaganju su vam prodavnice sa različitim vrstama robe, a od lokalnih proizvoda možete kupiti nakit, tepih, tašne, stvari od kože, a posebna atrakcija je obojena tikva. Prvi zatvoreni šoping centar u Alanji je Alanyum, otvoren je 2006. godine. U njemu se nalazi preko 50 prodavnica, bioskop, supermarket, odeljak za decu.

Preporučujemo vam sledeće izlete: krstarenje brodom, jeep safari, tursko kupatilo, rafting, tursko veče, Pamukkale, obilazak Izraela, Antalije, Sidea, Perge, Gazipaše i pećine lažni svetAspendosa, Troya šou, Manavgat vodopad, akva park, pećina Damlatas, reka Dimcaj.

Alanja je jedan od najvećih i najživljih turističkih centara na celoj turskoj rivijeri, a svojom bogatom istorijom, drevnim ruševinama, dugim plažama, pećinama, vodopadima, hladnim planinskim rekama i noćnim životom, privlači sve više turista.