Alanja Grad Alanja Leto 2021 Avionom

Letovanje 2021 / Turska / Alanya

ALANJA GRAD TURSKA 2021

Hotel Ananas Alanya Turska 2021 Hotel Antique Roman Palace Alanya Turska 2021 Hotel Arsi Alanya Turska 2021
ANANAS ANTIQUE ROMAN PALACE ARSI
★★★★☆ ★★★★☆ ★★★★☆
all inclusive all inclusive all inclusive
Hotel Arsi Enfi City Beach Alanya Turska 2021 Hotel Blue Star Alanya Turska 2021 Hotel Boulevard Alanya Turska 2021
ARSI ENFI CITY BEACH BLUE STAR BOULEVARD
★★★★☆ ★★★★☆ ★★★★☆
all inclusive all inclusive all inclusive
Hotel Elysee Alanya Turska 2021 Hotel Kandelor Alanya Turska 2021 Hotel Kemalhan Beach Alanya Turska 2021
ELYSEE HOTEL KANDELOR KEMALHAN BEACH
★★★★☆ ★★★★☆ ★★★★☆
all inclusive all inclusive all inclusive
Hotel Kleopatra Micador Alanya Turska 2021 Hotel Kleopatra Ramira Alanya Turska 2021 Hotel Monart City Alanya Turska 2021
KLEOPATRA MICADOR KLEOPATRA RAMIRA MONART CITY
★★★★☆ ★★★★☆ ★★★★☆
all inclusive all inclusive all inclusive
Hotel Ramira City Alanya Turska 2021 Hotel Remi Alanya Turska 2021 Hotel Villa Moon Flower Aparts and Suites Alanya Turska 2021
RAMIRA CITY REMI VILLA MOON FLOWER
★★★★☆ ★★★★☆ ★★★★☆
all inclusive all inclusive all inclusive
Hotel Villa Sunflower Aparts and Suites Alanya Turska 2021 Hotel Alanya Risus Park Alanya Turska 2021 Hotel Kleopatra Fatih Alanya Turska 2021
VILLA SUNFLOWER ALANYA RISUS PARK DIAMOND
★★★★☆ ★★★☆☆ ★★★☆☆
all inclusive all inclusive polupansion
Hotel Eftalia Aytur Alanya Turska 2021 Hotel Elysee Garden Family Alanya Turska 2021 Hotel Kleopatra Fatih Alanya Turska 2021
EFTALIA AYTUR ELYSEE GARDEN FAMILY KLEOPATRA FATIH
★★★☆☆ ★★★☆☆ ★★★☆☆
all inclusive all inclusive all inclusive
Hotel Lonicera City Alanya Turska 2021 Hotel Palmiye Beach Alanya Turska 2021 Hotel Wasa City Alanya Turska 2021
LONICERA CITY PALMIYE BEACH WASA CITY
★★★☆☆ ★★★☆☆ ★★★☆☆
all inclusive noćenje sa doručkom all inclusive
Hotel Wien Alanya Turska 2021 Aparthotel HMA Alanya Turska 2021 Aparthotel Vega Green Alanya Turska 2021
WIEN APP HMA APP VEGA GREEN
★★★☆☆ najam smeštaja najam smeštaja
polupansion    

ALANJA 2021 AVIONOM

Alanja 2021 / Turska 2021

Alanja, grad na jugoistoku mediteranske obale, najatraktivniji turistički centar u Antaliskoj regiji, poznata kao ’’Majorka turske obale’’. Nalazi se 135 km istočno od Antalije, na poluostrvu koje sa severa okružuje planinski venac Taurus, prekriven borovim šumama, a okružuju je brojne plantaže tropskog voća (banana, mandarina, papaje, manga, avokada, nara). Udaljena je 120 km od aerodroma u Antaliji.

Na ulazu u sam grad, oduševiće Vas fantastičan pogled na ’’Krunu Alanje’’-zidine utvrđenja. Karakteristično za Alanju je da predstavlja spoj Orijenta i moderne Evrope, istorijskih spomenika, pećina, peščane obale, drevnih ruševina i modernih hotela, barova i restorana. Ljubiteljima istorije neće biti uskraćeno zadovoljstvo i uživaće u brojnim kulturno -istorijskim znamenitostima. Najveća atrakcija i simbol Alanje je Crvena kula koja je ime dobila po crvenoj cigli od koje je izgrađena. Zamak je sagrađen na ostacima rimskih i vizantijskih utvrđenja, smešten je na visini od 250 m na stenovitom poluostrvu i visoko je izdignut iznad Sredozemnog mora, zaštićen sa tri strane. Tu se nalaze i Sulejmanova džamija i karavan-stanica, brojne istorijske vile, očuvani primeri klasičnog perioda osmanske arhitekture.

Pećina Damlatas jedna je od glavnih gradskih atrakcija. Pored fascinantnih pećinskih ukrasa, ove pećine, smeštene uz more, specifične su po ogromnom procentu kiseonika, pa oboleli od bronhitisa, astme i sl. često dolaze tu. U pećini je temperatura konstantna i iznosi 22/23ºC.

Alanja ima tipičnu mediteransku klimu, leta su duga, topla i suva. Prosečna temperatura mora na godišnjem nivou je 21ºC, dok u avgustu dostiže visinu i do 28ºC. Temperatura vode u avgustu dostiže i 28 ºC. Grad je podeljen stenovitim poluostrvom na istočni deo, gde se nalaze plaža Keikubat, luka i sam centar grada, i na zapadni deo - Kleopatrina i plaža Delmeš. Ukoliko tražite savršeno čiste plaže, Alanja je pravi izbor za vas, a tome svedoči nagrada ’’Blue flag’’. Sve plaže su šljunkovite, a u nekim delovima i peskovite. Nalaze se u blizini hotelskih kompleksa.

Kleopatrina plaža - Alanja je mesto koje je Marko Antonije poklonio Kleopatri kao svadbeni poklon i njih dvoje su upravo ovde, u svom ljubavnom gnezdu, proveli medeni mesec. Zbog toga se glavna gradska plaža zove Kleopatrina plaža. Ona je najbolja plaža u Alanji; nema puno kamenja, pa ćete uživati u finom pesku, ali i dubljoj i bržoj vodi od one na istočnoj strani. Duga je 3.5km. Ulaz na plažu se ne plaća, a možete iznajmiti i suncobrane i ležaljke. Zalazak sunca ostavlja poseban utisak i uvek će Vas podsećati na jedan od najlepših odmora.

Na svim plažama u ovom popularnom letovalištu možete uživate u sportovima na vodi, i postoji velika verovatnoća da ćete zbog kristalno čiste vode, videti sunđere, hobotnice, morske zvezde. Decu i mlade će posebno obradovati fenomenalan (najveći) akva park koji se nalazi u blizini centra grada, na samo 10ak minuta hoda od Kleopatrine plaže. Na raspolaganju su vam veliki bazen, bazen sa toboganima, kao i mali bazen sa interesantnim slajdovima za najmlađe.

Alanja nije aktivna samo danju, a noćni provod se može uporediti sa onim na Ibici. Većina diskoteka i barova je smeštena oko luke, kao što su: Havana Club, Bistro Bellman, Robin Hood, Club Hollywood, James Dean Bar, a ako se odlučite za noćno krstarenje sa pena žurkom, uvek ćete imati asocijaciju na nezaboravno leto u Alanji. Alanja je pravi raj i za ljubitelje šopinga, a cenkanje je neizostavno. Na raspolaganju su vam prodavnice sa različitim vrstama robe, a od lokalnih proizvoda možete kupiti nakit, tepih, tašne, stvari od kože, a posebna atrakcija je obojena tikva. Prvi zatvoreni šoping centar u Alanji je Alanyum, otvoren je 2006. godine. U njemu se nalazi preko 50 prodavnica, bioskop, supermarket, odeljak za decu.

Preporučujemo vam sledeće izlete: krstarenje brodom, jeep safari, tursko kupatilo, rafting, tursko veče, Pamukkale, obilazak Izraela, Antalije, Sidea, Perge, Gazipaše i pećine lažni svetAspendosa, Troya šou, Manavgat vodopad, akva park, pećina Damlatas, reka Dimcaj.

Alanja je jedan od najvećih i najživljih turističkih centara na celoj turskoj rivijeri, a svojom bogatom istorijom, drevnim ruševinama, dugim plažama, pećinama, vodopadima, hladnim planinskim rekama i noćnim životom, privlači sve više turista.