Drač Albanija 2022

Letovanje 2022 / Albanija 2022

DRAČ ALBANIJA 2022

Amara Hotel And Spa Drač Albanija Hotel FaFa Premium Drač Albanija Royal G and Spa Drač Albanija
AMARA SPA FAFA PREMIUM ROYAL G SPA
★★★★★ ★★★★★ ★★★★★
Hotel Albanian Star Drač Albanija Hotel Amfiteatri Drač Albanija Hotel Aragosta Drač Albanija
ALBANIAN STAR AMFITEATRI ARAGOSTA
★★★★☆ ★★★★☆ ★★★★☆
Hotel Bel Conti Drač Albanija Hotel Bleart Drač Albanija Hotel Blue Marine Drač Albanija
BEL CONTI BLEART BLUE MARINE
★★★★☆ ★★★★☆ ★★★★☆
Hotel Bonita Drač Albanija Hotel Briliant Spa Drač Albanija Hotel Dyrrah Drač Albanija
BONITA BRILLIANT SPA DYRRAH
★★★★☆ ★★★★☆ ★★★★☆
Hotel Elesio Drač Albanija Hotel Horizont Drač Albanija Hotel Klebrido Drač Albanija
ELESIO HORIZONT KLEBRIDO
★★★★☆ ★★★★☆ ★★★★☆
Hotel Kloest Drač Albanija Hotel Leonardo Drač Albanija Hotel Majestic Drač Albanija
KLOEST LEONARDO MAJESTIC
★★★★☆ ★★★★☆ ★★★★☆
Hotel Monaco Garden Drač Albanija Hotel New Akileda Drač Albanija Hotel Onufri Drač Albanija
MONACO GARDEN NEW AKILEDA ONUFRI
★★★★☆ ★★★★☆ ★★★★☆
Hotel Tropikal Resort Drač Albanija Hotel Edart Drač Albanija Hotel Fiore Drač Albanija
TROPIKAL EDART FIORE
★★★★☆ ★★★☆☆ ★★★☆☆
Hotel Ibiza Drač Albanija Hotel Sun Drač Albanija Hotel Veliera Drač Albanija
IBIZA SUN VELIERA
★★★☆☆ ★★★☆☆ ★★★☆☆
Hotel Western Star Drač Albanija Vila Aljor Drač Albanija Vila Mare Drač Albanija
WESTERN STAR ALJOR MARE
★★★☆☆    

DRAČ ALBANIJA 2022

Drač Albanija 2022 / Letovanje Drač 2022

Drač Albanija Letovanje 2022

Drač, drugi po veličini grad u Albaniji i najveći turistički centar zemlje, nalazi se na samo 35 kilometara udaljenosti od glavnog grada Tirane i internacionalnog aerodroma Majka Tereza.

Grad Drač je najstarija primorska naseobina ove male jugostične zemlje Evrope, sa ostacima koji ukazuju na preko 3.000 godina istorije. Kao takav, prava je riznica istorijskih gradjevina i arheoloških iskopina, koje datiraju čak i do 627 godine pre nove ere. Možda najbitnija turistička atrakcija Drača jeste amfiteatar rimskog imperatora Hadriana, sa 15.000 sedećih mesta je drugi po veličini amfiteatar Balkana. U neposrednoj blizini je i mozaična crkva iz devetog veka, kao i privatna vila Kralja Zoga Prvog od Albanije.

Drač je ujedno i najveća turistička i trgovinska luka zemlje.

Kako se nalazi na samo 35 kilometara od glavnog i najvećeg grada Tirane, uz Valonu je najviše turistički razvijeno letovalište Albanije. Povezan putem sa četiri trake sa glavnim gradom, garantuje brz transfer svim putnicima koji dolaze preko aerodroma ili kopnenim putem, a tu je i broj turističkih trajekt linija, povezujući Drač sa Ankonom, Barijem i lokalnim lukama duž obale. Ugledajući se na već turistički vrlo razvijene "komšije" Italiju i Grčku, razvojni plan Drača je najviše orijentisan ka turističkom pravcu, dajući prednost razvoju kulture i kvaliteta okolnih plaža, smeštajnih i ugostiteljsko-vanpansionskih objekata.

Turistički centar Drača je definitivno kvart oko Amfiteatra, gde se može naći veliki broj kafića i restorana, kao i prodavnica robe široke potrošnje i svetski poznatih robnih marki. Većina najpoznatijih hotela Drača je svoje mesto našlo na šetalištu od Amfiteatra južno ka gradskoj plaži, i uz plažu. Napominjemo da je plaža dugačka 10 kilometara, vrlo čista, uredjena, sa spasiocima i tuševima, velikim brojem beach barova, sportova na vodi, te klubova za dnevnu animaciju gostiju, poredjanih uz uredjeno šetalište. Kako se nalazi u plitkom zalivu, ulazak u vodu je blag i postepen, te je odličan izbor letovanja i porodica sa manjom decom.

Peščane plaže oblasti Drač su otvorene za posete turista od maja do septembra, i najposećenije su plaže Albanije tokom vikenda, kada se veći broj turista glavnog grada i okoline uputi put jadranske obale. Pored gradske plaže Drača, Lalzi Bay Beach je najatraktivnija plaža jadranske obale Albanije, smeštena na oko 30 kilometara severno od grada Drača. Sa najvećim brojem beach barova, restorana i kafića, prvi je izbor turista smeštenih u Draču i okolini, garantujući svojim posetiocima nezaboravan boravak ispunjen aktraktivnim aktivnostima. Par kilometara severnije se nalazi Rt Rodoni, slikoviti rt sa nekoliko uredjenih plaža, parkingom, crkvom i zamkom izgradjenim na 1 metar nadmorske visine u 15-tom veku. Više o plažama regije možete pogledati ovde.