Drač Albanija 2021 smeštaj

Letovanje 2021 / Albanija 2021

DRAČ ALBANIJA 2021

Amara Hotel And Spa Drač Albanija 2021 Hotel Albanian Star Drač Albanija 2021 Hotel Amfiteatri Drač Albanija 2021
AMARA SPA ALBANIAN STAR AMFITEATRI
★★★★★ ★★★★☆ ★★★★☆
Hotel Aragosta Drač Albanija 2021 Hotel Bel Conti Drač Albanija 2021 Hotel Bleart Drač Albanija 2021
ARAGOSTA BEL CONTI BLEART
★★★★☆ ★★★★☆ ★★★★☆
Hotel Blue Marine Drač Albanija 2021 Hotel Bonita Drač Albanija 2021 Hotel Briliant Drač Albanija 2021
BLUE MARINE BONITA BRILLIANT SPA
★★★★☆ ★★★★☆ ★★★★☆
Hotel Dyrrah Drač Albanija 2021 Hotel Elesio Drač Albanija 2021 Hotel Horizont Drač Albanija 2021
DYRRAH ELESIO HORIZONT
★★★★☆ ★★★★☆ ★★★★☆
Hotel Klebrido Drač Albanija 2021 Hotel Kloest Drač Albanija 2021 Hotel Leonardo Drač Albanija 2021
KLEBRIDO KLOEST LEONARDO
★★★★☆ ★★★★☆ ★★★★☆
Hotel Majestic Drač Albanija 2021 Hotel Onufri Drač Albanija 2021 Hotel Tropikal Resort Drač Albanija 2021
MAJESTIC ONUFRI TROPIKAL
★★★★☆ ★★★★☆ ★★★★☆
Hotel Edart Drač Albanija 2021 Hotel Fiore Drač Albanija 2021 Hotel Ibiza Drač Albanija 2021
EDART FIORE IBIZA
★★★☆☆ ★★★☆☆ ★★★☆☆
Hotel Sun Drač Albanija 2021 Hotel Veliera Drač Vila Aljor Drač Albanija 2021
SUN VELIERA VILA ALJOR
★★★☆☆ ★★★☆☆ ★★★☆☆
Vila Mare Drač Albanija 2021
VILA MARE
 

DRAČ ALBANIJA 2021

Drač Albanija 2021 / Letovanje Drač 2021

Drač Albanija Letovanje 2021

Drač, drugi po veličini grad u Albaniji i najveći turistički centar zemlje, nalazi se na samo 35 kilometara udaljenosti od glavnog grada Tirane i internacionalnog aerodroma Majka Tereza.

Grad Drač je najstarija primorska naseobina ove male jugostične zemlje Evrope, sa ostacima koji ukazuju na preko 3.000 godina istorije. Kao takav, prava je riznica istorijskih gradjevina i arheoloških iskopina, koje datiraju čak i do 627 godine pre nove ere. Možda najbitnija turistička atrakcija Drača jeste amfiteatar rimskog imperatora Hadriana, sa 15.000 sedećih mesta je drugi po veličini amfiteatar Balkana. U neposrednoj blizini je i mozaična crkva iz devetog veka, kao i privatna vila Kralja Zoga Prvog od Albanije.

Drač je ujedno i najveća turistička i trgovinska luka zemlje.

Kako se nalazi na samo 35 kilometara od glavnog i najvećeg grada Tirane, uz Valonu je najviše turistički razvijeno letovalište Albanije. Povezan putem sa četiri trake sa glavnim gradom, garantuje brz transfer svim putnicima koji dolaze preko aerodroma ili kopnenim putem, a tu je i broj turističkih trajekt linija, povezujući Drač sa Ankonom, Barijem i lokalnim lukama duž obale. Ugledajući se na već turistički vrlo razvijene "komšije" Italiju i Grčku, razvojni plan Drača je najviše orijentisan ka turističkom pravcu, dajući prednost razvoju kulture i kvaliteta okolnih plaža, smeštajnih i ugostiteljsko-vanpansionskih objekata.

Turistički centar Drača je definitivno kvart oko Amfiteatra, gde se može naći veliki broj kafića i restorana, kao i prodavnica robe široke potrošnje i svetski poznatih robnih marki. Većina najpoznatijih hotela Drača je svoje mesto našlo na šetalištu od Amfiteatra južno ka gradskoj plaži, i uz plažu. Napominjemo da je plaža dugačka 10 kilometara, vrlo čista, uredjena, sa spasiocima i tuševima, velikim brojem beach barova, sportova na vodi, te klubova za dnevnu animaciju gostiju, poredjanih uz uredjeno šetalište. Kako se nalazi u plitkom zalivu, ulazak u vodu je blag i postepen, te je odličan izbor letovanja i porodica sa manjom decom.

Peščane plaže oblasti Drač su otvorene za posete turista od maja do septembra, i najposećenije su plaže Albanije tokom vikenda, kada se veći broj turista glavnog grada i okoline uputi put jadranske obale. Pored gradske plaže Drača, Lalzi Bay Beach je najatraktivnija plaža jadranske obale Albanije, smeštena na oko 30 kilometara severno od grada Drača. Sa najvećim brojem beach barova, restorana i kafića, prvi je izbor turista smeštenih u Draču i okolini, garantujući svojim posetiocima nezaboravan boravak ispunjen aktraktivnim aktivnostima. Par kilometara severnije se nalazi Rt Rodoni, slikoviti rt sa nekoliko uredjenih plaža, parkingom, crkvom i zamkom izgradjenim na 1 metar nadmorske visine u 15-tom veku. Više o plažama regije možete pogledati ovde.