Drač Albanija 2024 hoteli

Letovanje 2024 / Albanija 2024

DRAČ ALBANIJA 2024

Amara Hotel And Spa Drač Hotel FaFa Premium Drač Hotel Klajdi Resort Spa Drač
AMARA SPA FAFA PREMIUM KLAJDI SPA
★★★★★ ★★★★★ ★★★★★
Royal G and Spa Drač Hotel Albanian Star Drač Hotel Aragosta Drač
ROYAL G SPA ALBANIAN STAR ARAGOSTA
★★★★★ ★★★★☆ ★★★★☆
Hotel Bel Conti Drač Hotel Bleart Drač Hotel Blue Marine Drač
BEL CONTI BLEART BLUE MARINE
★★★★☆ ★★★★☆ ★★★★☆
Hotel Bonita Drač Hotel Briliant Spa Drač Delight Hotel and Spa Drač
BONITA BRILLIANT SPA DELIGHT
★★★★☆ ★★★★☆ ★★★★☆
Hotel Dyrrah Drač Hotel Elesio Drač Hotel Horizont Drač
DYRRAH ELESIO HORIZONT
★★★★☆ ★★★★☆ ★★★★☆
Hotel Klebrido Drač Hotel Kloest Drač Hotel Leonardo Drač
KLEBRIDO KLOEST LEONARDO
★★★★☆ ★★★★☆ ★★★★☆
Hotel Majestic Drač Hotel Monaco Garden Drač Hotel New Akileda Drač
MAJESTIC MONACO GARDEN NEW AKILEDA
★★★★☆ ★★★★☆ ★★★★☆
Hotel Onufri Drač Hotel Tropikal Resort Drač Hotel Bella Vista Drač
ONUFRI TROPIKAL BELLA VISTA
★★★★☆ ★★★★☆ ★★★☆☆
Hotel Edart Drač Hotel Esal Drač Hotel Fiore Drač
EDART ESAL FIORE
★★★☆☆ ★★★☆☆ ★★★☆☆
Hotel Ibiza Drač Hotel Monaco Drač Hotel Novo Sun Drač
IBIZA MONACO NUOVO SUN
★★★☆☆ ★★★☆☆ ★★★☆☆
Hotel Sun Drač Hotel Veliera Drač Hotel Western Star Drač
SUN VELIERA WESTERN STAR
★★★☆☆ ★★★☆☆ ★★★☆☆
Inn Hotel Drač Vila Aljor Drač Vila Mare Drač
INN HOTEL ALJOR MARE
★★☆☆☆    

DRAČ ALBANIJA 2024

Drač Albanija 2024 / Letovanje Drač 2024

Drač Albanija Letovanje 2024

Drač, drugi po veličini grad u Albaniji i najveći turistički centar zemlje, nalazi se na samo 35 kilometara udaljenosti od glavnog grada Tirane i internacionalnog aerodroma Majka Tereza.

Grad Drač je najstarija primorska naseobina ove male jugostične zemlje Evrope, sa ostacima koji ukazuju na preko 3.000 godina istorije. Kao takav, prava je riznica istorijskih gradjevina i arheoloških iskopina, koje datiraju čak i do 627 godine pre nove ere. Možda najbitnija turistička atrakcija Drača jeste amfiteatar rimskog imperatora Hadriana, sa 15.000 sedećih mesta je drugi po veličini amfiteatar Balkana. U neposrednoj blizini je i mozaična crkva iz devetog veka, kao i privatna vila Kralja Zoga Prvog od Albanije.

Drač je ujedno i najveća turistička i trgovinska luka zemlje.

Kako se nalazi na samo 35 kilometara od glavnog i najvećeg grada Tirane, uz Valonu je najviše turistički razvijeno letovalište Albanije. Povezan putem sa četiri trake sa glavnim gradom, garantuje brz transfer svim putnicima koji dolaze preko aerodroma ili kopnenim putem, a tu je i broj turističkih trajekt linija, povezujući Drač sa Ankonom, Barijem i lokalnim lukama duž obale. Ugledajući se na već turistički vrlo razvijene "komšije" Italiju i Grčku, razvojni plan Drača je najviše orijentisan ka turističkom pravcu, dajući prednost razvoju kulture i kvaliteta okolnih plaža, smeštajnih i ugostiteljsko-vanpansionskih objekata.

Turistički centar Drača je definitivno kvart oko Amfiteatra, gde se može naći veliki broj kafića i restorana, kao i prodavnica robe široke potrošnje i svetski poznatih robnih marki. Većina najpoznatijih hotela Drača je svoje mesto našlo na šetalištu od Amfiteatra južno ka gradskoj plaži, i uz plažu. Napominjemo da je plaža dugačka 10 kilometara, vrlo čista, uredjena, sa spasiocima i tuševima, velikim brojem beach barova, sportova na vodi, te klubova za dnevnu animaciju gostiju, poredjanih uz uredjeno šetalište. Kako se nalazi u plitkom zalivu, ulazak u vodu je blag i postepen, te je odličan izbor letovanja i porodica sa manjom decom.

Peščane plaže oblasti Drač su otvorene za posete turista od maja do septembra, i najposećenije su plaže Albanije tokom vikenda, kada se veći broj turista glavnog grada i okoline uputi put jadranske obale. Pored gradske plaže Drača, Lalzi Bay Beach je najatraktivnija plaža jadranske obale Albanije, smeštena na oko 30 kilometara severno od grada Drača. Sa najvećim brojem beach barova, restorana i kafića, prvi je izbor turista smeštenih u Draču i okolini, garantujući svojim posetiocima nezaboravan boravak ispunjen aktraktivnim aktivnostima. Par kilometara severnije se nalazi Rt Rodoni, slikoviti rt sa nekoliko uredjenih plaža, parkingom, crkvom i zamkom izgradjenim na 1 metar nadmorske visine u 15-tom veku. Više o plažama regije možete pogledati ovde.