Crna Gora 2019 / Crna Gora Leto 2019 / Last Minute Crna Gora 2019  / Crna Gora Hoteli 2019 / Crna Gora Apartmani 2019 / Leto 2019
Booking.com Partner / Plaćanje na Rate
Grcka Letovanje 2019

Obaveštenje


Zbog izuzetno povećanog broja telefonskih poziva poslednjih dana, nismo u mogućnosti da na sve pravovremeno odgovorimo. Preporuka je da klijenti pošalju e-mail na upit@mitos-travel.com, na mailove odgovaramo i van radnog vremena.

Crna Gora 2019

BARSKA RIVIJERA

Bar

Čanj

Šušanj

Sutomore

BOKA KOTORSKA

Bijela

Herceg Novi

Igalo

Kotor

Perast

Tivat

BUDVANSKA RIVIJERA

Bečići

Budva

Petrovac

Pržno

Rafailovići

Sveti Stefan

ULCINJSKA RIVIJERA

Ada Bojana

Ulcinj

FLIX BUS SRBIJA

USLOVI PLAĆANJA

PUTNO OSIGURANJE

BALKAN TOURS

FLIXBUS SRBIJA

Boka Kotorska Leto 2019 / Crna Gora 2019

Letovanje 2019 / Crna Gora

BOKA KOTORSKA 2019

Bijela Crna Gora 2019 Herceg Novi Crna Gora 2019 Igalo Crna Gora 2019
BIJELA HERCEG NOVI IGALO
Kotor Crna Gora 2019 Perast Crna Gora 2019 Tivat Crna Gora 2019
KOTOR PERAST TIVAT

BOKA KOTORSKA 2019

Boka Kotorska Leto 2019 / Crna Gora Leto 2019

Legenda za Crnu Goru kaže da se Bogu pocepala vreća kada je nad njom delio prirodne lepote, pa su sve planine poispadale i pale na njeno tlo. A medju njima i klisure i kanjoni, reke koje krče svoj put kroz kamen i divljinu. I plavo more koje svojim talasima zapljuskuje obalu, odbeglu od krša i golog kamena.

I baš tu, gde se obala i more spajaju, nalazi se zaliv, jedinstven u svojoj lepoti i slikovit u dubokom prodoru mora medju strmim i masivnim brdima. To je Boka Kotorska, najlepši zaliv Jadranskog mora, prepuna draga i uvala, malenih ostrva razbacanih po mirnoj morskoj površini, tesnaca i prolaza, ukrašena ruševinama starih manastira, kuća i nekadašnjih utvrdjenja, omedjena visokim golim planinama koje je natkriljuju i ogledaju se u blistavom plavetnilu mora.

Boka Kotorska je najveći medju zalivima Jadranskog mora. Ime duguje italijanskoj reči bocca, što znači usta. Pretpostavlja se da je na nastanak bokokotorskog zaliva uticala fluvijalna erozija, i to još u pliocenu. Zaliv ulazi 28 kilometara u kopno, a širina ulaza mu je 2.95 kilometara. Dužina obale je 105 kilometara i prostore se od Herceg Novog prema Perastu, Risnu, Kotoru sve do Tivta i mnogih manjih prigradskih naselja. Zaliv je okružen planinama Lovćen, Orjen, Radoštak i Dobroštica. Zaliv se unutar sebe deli na još dva spoljašnja (Herceg-Novski i Tivatski) i dva unutrašnja (Risanski i Kotorski) zaliva. Srednja dubina vode u zalivu je 27.3 metara, a  maksimalna dubina je 60 metara. U Boki Kotorskoj postoji i devet ostrva: Prevlaka, Mamula, Gospa od Milosti, Sveti Marko, Ostrvo Cvijeća, Zanovjetni Školjic, Gospa od Škrpjela i Sveti Djordje. Od 1997. godine Boka Kotorska je i zvanično uvrštena u Asocijaciju 28 najlepših zaliva sveta.

Ako Vas sve ovo nije ubedilo i niste ljubitelj kulture i istorije, Bokokotorski zaliv svakako obiluje i raznim sportskim i zabavnim manifestacijama, mnogim restoranima, diskotekama, tako da njegovu energiju mogu da osete i energičnije osobe od sentimentalnih romantika. U svakom slučaju sigurno je da nećete biti ravnodušni na šarm ovog područja jer ono predstavlja čistu estetiku.

Turistička agencija Mitos Travel Beograd
Majke Jevrosime 4
106505 Beograd Srbija
tel: 011. 30 333 40
mail: upit@mitos-travel.com
Mitos Travel, punopravna članica YUTA
Leto 2019
Cene na sajtu su informativnog karaktera. Molimo Vas da pozovete agenciju i potvrdite cenu aranžmana pre pre uplate.
| Facebook | Twitter | Instagram | Youtube |