Petrovac Letovanje 2022

Letovanje 2022 / Crna Gora / Budvanska Rivijera

PETROVAC 2022

Hotel Castellastva Petrvac Crna Gora 2022 Hotel Monte Casa Spa and Wellness Petrovac Crna Gora 2022 Hotel Palas Petrovac Crna Gora 2022
CASTELLASTVA MONTE CASA PALAS
★★★★☆ ★★★★☆ ★★★★☆
Hotel Rivijera Petrovac Crna Gora 2022 Hotel W Grand Petrovac Crna Gora 2022 Vila Srznetic Petrovac Crna Gora 2022
RIVIJERA W GRAND VILA SRZNETIĆ
★★★★☆ ★★★★☆ ★★★☆☆

PETROVAC 2022

Petrovac Leto 2022 / Crna Gora Leto 2022

Znamenito mesto koje datira još iz rimskog doba. Jedno vreme je nosio naziv Castel Lastva po Tvrdjavi Castio. Grad se širi oko peskovitog zaliva a sa svih strana je okružen gustim maslinjacima i borovom šumom. Iznad zaliva nalazi se stara Tvrdjava koja je pretvorena u moderan noćni bar Castello. Toplo i kristalno bistro more, sa predivnom peskovitom plažom, idealno je mesto za odmor. Petrovac je nastao krajem XVIII veka i početkom XIX veka, iako tragovi ljudskih naseobina sežu u doba Rimljana ali se odnose i na staro naselje koje se zvalo Lastva. Danas je Petrovac značajan turistički centar na Budvanskoj rivijeri sa raznovrsnom ponudom smeštaja i kulturno-zabavnog života. Uz veoma lepu peščanu plažu ne treba zaboraviti ni zaštićeno područje sa plažom Lučica.

Petrovac nudi najraznovrsnije vidove rekreacije, tako da svi koji dodju da provedu odmor u ovom gradu, imaju na raspolaganju sve vidove sportskih aktivnosti. U Petrovcu se svakodnevno organizuju izleti brodom, sa kojima možete posetiti i udaljenije plaže. Iznajmljivanje skutera je ovog leta strogo ograničeno i dozvoljeno na samo par lokaliteta, gde su postavljene platforme u moru sa kojih su polasci ovim plovilima.

Takodje, Petrovac ukrašavaju brojni prirodni, kulturni i istorijski spomenici koji ukazuju na burnu istoriju ovog mesta. Svi oni koji su otkrili draži porodičnog letovanja, prostranstvo plaža i mir koji Petrovac nudi svojim gostima, vraćali su se ponovo. Petrovac sve svoje stare prijatelje i nove goste očekuje u svojoj punoj lepoti. Petrovac je malo mesto za veliki odmor.