Herceg Novi Letovanje 2024 2024

Letovanje 2024 / Crna Gora / Boka Kotorska

HERCEG NOVI 2024

Hotel Lazure and Marina Herceg Novi Hotel ACD Wellness and Spa Herceg Novi Hotel Hungest Sun Resort Herceg Novi
LAZURE AND MARINA ACD WELLNESS HUNGEST SUN RESORT
★★★★★ ★★★★☆ ★★★★☆
Boutique Hotel Kredo Herceg Novi Hotel Perla Herceg Novi Hotel Xanadu Herceg Novi
KREDO PERLA XANADU
★★★★☆ ★★★★☆ ★★★★☆
Hotel Plaža Herceg Novi Hotel Savina Herceg Novi Hotel Savina Herceg Novi
PLAŽA SAVINA DEPADANS DEMAR
★★★☆☆ ★★★☆☆  
Hotel Mahom Herceg Novi Hotel Natalie Herceg Novi
DEPADANS MOHOM DEPADANS NATALIE
   

HERCEG NOVI 2024

Herceg Novi Letovanje 2024

Herceg Novi je grad sunca i zelenila, nalazi se na ulazu u Bokokotorski zaliv, ispod planine Orjen. Tokom vekova, Herceg Novi je doživeo sličnu sudbinu kao i ostali gradovi Boke Kotorske. Bio je pod Turcima, Špancima, Mlečanima, Rusima, Austrijcima, Francuzima, da bi se posle Prvog svetskog rata pripojio Jugoslaviji. Ova sadržajna istorija ima za posledicu razne kulturne spomenike, crkve i tvrdjave koji krase Herceg Novi.

Naime od 342 nepokretna spomenika kulture na teritoriji Crne Gore u hercegnovskoj opštini ih se nalazi 89. Pomenućemo samo tri najveće tvrdjave. Tvrdjava Španjola je podignuta za vreme turske vladavine u XV i XVI. veku, ali je svoj naziv dobila po Špancima koji su učestvovali u njenoj gradnji za vreme svoje jednogodišnje vladavine. Kanli Kula, takodje, potiče iz turskog doba (XVI vek), i prvobitno je  bila  zatvor (otuda njeno ime na turskom jeziku i znači „krvava kula”), da bi 1966. godine bila rekonstruisana  u jednu od najlepših letnjih pozornica na Jadranu sa preko 1.000 mesta za sedenje. Sličnu sudbinu doživela je i tvrdjava Forte Mare koja je građena od XIV do XVII veka, a 1952. adaptirana u bioskop.

Herceg Novi ima preko 200 sunčanih dana godišnje. Ovde rastu vrlo retki primerci cveća i ukrasnog bilja. Najlepši park je Savinska dubrava, greben ispresecan šumskim stazama kroz oleandere, borove i čemprese. U Herceg Novom je i veliki park nekada čuvenog hotela Boka, poput botaničke bašte sa egzotičnim biljkama, donetim sa svih strana sveta. Prava mala mediteranska oaza prepuna palmi, magnolija, eukaliptusa, agava, kaktusa, stabli pomorandži i kivija i žutih mimoza.