Parga 2021 smeštaj

Letovanje 2021 / Grčka / Jonsko More / Epir

PARGA 2021

Hotel Lichnos Beach and Suites Parga Hotel Adams House Parga Hotel Anemolia Parga
LICHNOS BEACH SUITES ADAMS HOUSE ANEMOLIA
★★★★★ ★★★★☆ ★★★★☆
Hotel Golden Bay Suites and Maisonettes Parga Hotel Irida Boutique Parga Hotel Palatino Parga
GOLDEN BAY SUITES IRIDA BOUTIQUE PALATINO
★★★★☆ ★★★★☆ ★★★★☆
Hotel Parga Beach Resort Parga Hotel Racconto Boutique Design Parga Lichos Bay Village Parga
PARGA BEACH RESORT RACCONTO BOUTIQUE LICHNOS BAY VILLAGE
★★★★☆ ★★★★☆ ★★★☆☆
Hotel Maistrali Parga Hotel Paradise Parga Hotel Torini Parga
MAISTRALI paradise TORINI
★★★☆☆ ★★★☆☆ ★★★☆☆
Hotel Filoxenia Parga Hotel Alkyon Parga Apartmani Ivana Parga
FILOXENIA ALKYON APP IVANA
★★★☆☆ ★★☆☆☆  
Hotel Akis House Parga Vila Anna Parga Vila Anna Parga
AKIS ANNA ANNA
Vila Astra Parga Vila Aristides Gardens Parga Vila Aleksandros Parga
ASTRA VILA ARISTIDES GARDENS ALEKSANDROS
Vila Avli Parga Vila Bakas Parga Vila Bakoli Parga
AVLI BAKAS BAKOLI
Vila Dafni Parga Vila Fotis Parga Vila Gabriel Parga
DAFNI FOTIS GABRIEL
Vila Hani Parga Vila Harmony Garden Parga Vila Ideal House Parga
HANI HARMONY GARDEN IDEAL HOUSE
Vila Ilian Parga Vila Isidor Parga Vila Kostas Parga
ILIAN ISIDOR VILA KOSTAS
Vila Limona Parga Vila Margaritis Parga Vila Milos Parga
LIMONA MARGARITIS VILA MILOS
Vila Miltos Parga Vila Nanos Parga Vila Natali Parga
VILA MILTOS NANOS NATALI
Vila Nikas Parga Vila Nikita Parga Vila Nikolau Parga
NIKAS VILA NIKITA NIKOLAU
Vila Nikos Dimas Parga Vila Oasis Parga Vila Oasis Exclusive Parga
NIKOS DIMAS OASIS OASIS EXCLUSIVE
Vila Oliva Parga Vila Perla Luxury Living Parga Vila Petrou Parga
OLIVA VILA PERLA LUXURY PETROU
Vila Portokali Parga Vila Poseidon Parga Vila Rina Parga
PORTOKALI POSEIDON RINA
Vila Sakis 1 Parga Vila Sifakis Parga Vila Spiros Parga
SAKIS 1 SIFAKIS SPIROS
Vila Tasos Parga Vila Theros Parga Vila Tousis Parga
TASOS THEROS TOUSIS
Vila Tsimas Parga Vila Yannis Parga
TSIMAS YANNIS

PARGA 2021

Parga 2021

Parga se nalazi na Jonskom moru, u Epirskoj oblasti, nasuprot ostrva Krf, udaljena 100 kilometara južno od Janjine. Smeštena u amfiteatru koji se otvara prema dubokom i živopisnom zalivu, Parga je mesto koje svojim izgledom i duhom podseća na stara mediteranska mesta, okružena šumom i stablima maslina. Mala luka se nadovezuje na gradsku plažu, duž koje se prostire šetalište sa bezbrojnim tavernama, baštama, prodavnicama, poslastičarnicama, koje čini centar dešavanja ovog mediteranskog mesta. Kombinacija venecijanske luke i tradicionalne grčke arhitekture sa uskim, krivudavim ulicama, malim trgovima i crkvama čine ovo mesto izuzetno šarmantnom turističkom destinacijom. Tempo života je veoma spor preko dana da bi u večernjim časovima luka živnula u kosmopolitskoj atmosferi koja zadovoljava svačiji ukus. Bogata istorija grada je ostavila raskošno kulturno istorijsko nasledje: tri tvrdjave iz različitih perioda, Mikenski grob, manastir Vlaheron, crkva Svetog Sostisa...

Antičko ime za Pargu je bilo Ipargos. Parga je pridružena Grčkoj posle Balkanskih ratova. Zvanično je proglašena turističkom oblašću 1962. godine. Svakodnevno iz Parge polaze brodići za Paksi i Krf. Na vrhu brda iznad Parge nalazi se tvrdjava, i korišćena je za zaštitu neprijatelja sa kopna i mora. Utvrdjenje datira iz 11 veka, i uglavnom je služilo lokalnom stanovništvu da se zaštite od gusara i turaka. Tvrdjava je više puta bila rušena i obnavljana. Izvan zamka je bilo postavljeno 8 kula u fuknciji odbrane. Unutar zidina nekada je bilo 400 kuća. Tvrdjava je posle dva uništenja obnovljena od strane Mlečana 1792. Zahvaljujući svom prirodnom utvrdjenju i njenom savršenom dizajnu, tvrdjava je ostala neosvojiva sve do 1819 i napada Ali Paše. Nakon prodaje Parge Turcima, Ali Paša je ojačao tvrdjavu još više, gde je postavio svoj harem i amam na vrhu utvrdjenja. Na taj način je reorganizovao unutrašnjost utvrdjenja. Na ulazu se može videti krilati lav Agios Markos. Postoje razni bastioni, tajni prolaz do mora, kasarna, skladište, ostaci kuća.. Sa tvršave se pruža prelep pogled na Pargu, more i prelepo ostvro svete Bogorodice (Panagia). Na ostrvu ima postoje dve crkve i ostaci Francuske tvrdjave. Do ostrva se može dodji laganim plivanjem sa gradske plaže Krioneri, ili čamcem iz pristaništa. Celo ostrvo se može prepešačiti i uživati u mirisu četinara i pogledu na otvoreno more i okolna ostrva. U istočnom delu Parfe nalazi se jezero Kalodiki. Opština Parga uklučuje i mesta Agia, Antousa, Agia Kiriaki.

U samom gradu nalaze se dve plaže, velika Valtos plaža je u neposrednoj blizini grada i mnogobrojne manje skrivene plaže u zalivu. Pored velikog broja prelepih plaža, Parga svojim posetiocima pruža brojne mogućnosti za kvalitetan i aktivan odmor: krstarenje, obilazak jonskih ostrva Krf, Lefkada, Zakintos I Kefalonija kao i obližnjih manastira i crkvi. U večernjim satima, nakon celodnevnog uživanaj na plažama ili obilaska okoline, Parga nudi tradicionalne grčke specijalitete u nekoj od mnogobrojnih taverni koje se nalaze duž plaže i izmedju romantičnih, uzanih uličica ovog živopisnog mesta. Duh ovog grada je živahan i moderan sa tragovima tradicionalnog. Udaljen od tokova masovnog turizma, uspeva da sačuva šarm i senzibilitet malog mediteranskog mesta u kome će svako uživati.