Sivota Letovanje 2024

Letovanje 2024 / Grčka / Jonsko More / Epir

SIVOTA 2024

Hotel Sivota Diamond and Spa Sivota Hotel Domotel Agios Nikolaos Sivota Hotel Aqua Oliva Sivota
SIVOTA DIAMOND & SPA AGIOS NIKOLAOS AQUA OLIVA
★★★★★ ★★★★★ ★★★★☆
Hotel Prima Vista Boutique Sivota Hotel Sivota 4* Sivots Hotel Filakas Sivota
PRIMA VISTA BOUTIQUE SIVOTA FILAKAS
★★★★☆ ★★★★☆ ★★★☆☆
Hotel Mega Ammos Sivota Hotel Mikros Paradisos Sivota Hotel Albatros Sivota
MEGA AMMOS MIKROS PARADISOS ALBATROS
★★★☆☆ ★★★☆☆ ★★★☆☆
Hotel Elena Sivota Hotel Oriana Sivota Aiora Suites Sivota
ELENA ORIANA AIORA SUITES
★★☆☆☆ ★★☆☆☆  
Alkyon Sivota Akis Sivota Alexandra Sivota
ALKYON AKIS ALEXANDRA
Anna Sivota Andriana Sivota Armoniades Sivota
ANNA ANDRIANA ARMONIADES
Casa Georgia Sivota Dalas Sivota Fotini Sivota
CASA GEORGIA DALAS FOTINI
Irida Sivota Kimon Sivota Lina Sivota
IRIDA KIMON LINA
Magnolia Sivota Margarita Sivota Marielli Sivota
MAGNOLIA MARGARITA MARIELLI
Michail Sivota Moschos Sivota Nirides Sivota
MICHAIL MOSCHOS NIRIDES
Poseidon Sivota Valeria Sivota Xara Sivota
POSEIDON VALERIA XARA
Zefiros Luxury Resort Sivota
ZEFIROS

SIVOTA APARTMANI 2024

Sivota 2024 / Letovanje Sivota 2024

Sivota 2024 je vrlo popularna turistička destinacija jonskog mora, kako kod stranih, tako od skora i kod domaćih turista. Sivota se nalazi dosta severno, gleda na ostrvo Krf, i leži u uvali sa pogledom na brojna mala ostrva. Od Soluna se do Sivote stiže autoputem, preko Janjine i Igumenice, i od Soluna ima još 320 kilometara kvalitetnog autoputa sa tri trake. Ukupno ima četiri naplatne rampe, negde oko 12€ total putarina.

Sivota je kao turistička destinacija prelepa i vrlo tražena, ponajpre zbog velikog broja plaža i uvala oko Sivote, ali i zbog stila gradnje samog mesta, stil koji dosta podseća na popularnu Pargu. Mesto ima gradsku peščanu plažu, doktora, prodavnice, bankomate, ali ne i mega market. Najbliži Lidl se nalazi u Igumenici, na oko 20 kilometara udaljenosti. Sivotom dominira luka i šetalište, koji gledaju na brojne luksuzne hotele koji se strmo spuštaju ka luci sa jedne strane, odnosno ka plaži Bela Vraka sa druge strane. Gradska plaža (Galikos Molos) se nalazi na 200 metara od šetališta, i prvi je izbor putnika koji su u Sivotu došli autobuskim prevozom. Južno od Sivote, ka 45 kilometara udaljenoj Pargi, se redjaju prelepe uredjene peščane plaže: Megali Ammos, Mikri Ammos, Mega Brafi, Agia Paraskevi itd.

Zbog svog geografskog položaja, more oko Sivote zna da bude hladno u van-sezoni, hladnije nego egejsko more u istom periodu. Porodicama sa malom decom preporučujemo boravak u visokoj sezoni (kraj jula i ceo avgust), dok putnicima bez dece neće smetati koji stepen razlike u temperaturi mora. Napomenuli bi smo da je Sivota dosta popularna kod italijanskih turista, te da je u avgustu dosta puna turista, i da se na sto u restoranu čeka i po dvadeset minuta.

Kad smo već kod plaža Sivote, obavezno treba iznajmiti čamac i obići skrivene uvale i plaže zalivskih ostrva, pre svih zaliv Blue Lagoon, koja se po boji mora izdvaja od svih ostalih u regionu.

Prelep video snimak možete pogledati ispod.