Gouvia Krf 2024

Letovanje 2024 / Grčka / Jonsko More / Krf

GOUVIA KRF 2024

Hotel Corfu Imperial Exclusive Resort Gouvia Krf Hotel Eva Palace Komeno Krf Hotel Rodostamo Spa Komeno Krf
CORFU IMPERIAL EVA PALACE RODOSTAMO SPA
★★★★★ ★★★★★ ★★★★★
Hotel Louis Corcyra Beach Gouvia Krf Hotel Louis Kerkyra Golf Gouvia Krf Hotel Gouvia Gouvia Krf
LOUIS CORCYRA BEACH LOUIS KERKYRA GOLF GOUVIA
★★★★☆ ★★★★☆ ★★★☆☆
Hotel Molfetta Beach Gouvia Krf Hotel Mon Repos Palace Gouvia Krf Hotel Omiros Gouvia Krf
MOLFETTA BEACH MAYOR MON REPOS PALACE OMIROS
★★★☆☆ ★★★☆☆ ★★★☆☆
Hotel Popi Star Gouvia Krf
POPI STAR
★★☆☆☆

GOUVIA 2024

Gouvia 2024

Gouvia se nalazi na istočnoj obali ostrva na udaljenosti od oko 8km severno od grada Krfa. Ovo malo mesto ima svega 600 stanovnika i izgradjeno je na mestu nekadašnje venecijanske luke u zalivu Govino. S obzirom da je smeštena u središnjem delu obale idealna je za istraživanje ostrva kako kolima tako i biciklom. Nekada malo ribarsko selo u poslednje četiri decenije se razvila u moderno odmaralište. Danas predstavlja glavnu marinu na ostrvu.

Svakako vredna posete jeste crkva Ipapandi, posvećena Isusu Hristu. Nalazi se u severnom delu zaliva Gouvija, na poluostrvu Komeno. Izgradjena je još davne 1713.godine, a njen graditelj Daniel Kombitsi je bio potomak kritske aristokratske porodice koja je došla na Krf 1669.godine posle pada Herakliona (Candia). Nakon smrti porodice svo bogatstvo, uključujući i crkvu je preneto na Theotoki porodicu, a zatim kupljeno od strane italijanske porodice Scarpa. Crkva je zatim predata parohiji Gouvije nakon smrti poslednjeg člana porodice i od tada je restaurirana zahvaljujući donacijama stanovnika.

U Gouviji se nalazi i spomen ploča srpskim vojnicima koji su se ovde iskrcavali od Badnje večeri do aprila 1916. godine nakon albanske golgote. Gouvia ima nekoliko plaža koje su peščano-šljunkovite, uske i u uvalama sa plitkom vodom. Plaže su uredjene sa ležaljkama i suncobranima i pružaju mogućnost za sportove na vodi. Neki delovi plaže imaju omogućene prilaze osobama sa invaliditetom. Gouvija svakako može ponuditi i zabavu kako tokom dana tako i u večernjim satima. Ima dosta restorana, taverni, ali i klubova i barova za svačiji ukus. Takodje ako se odlučite za obilazak obližnjih mesta, Gouvija ima odličnu saobraćajnu povezanost za ostatkom ostrva. Njena prednost je i neposredna blizina peščane plaže Kontokali.