Mikonos grad Mikonos 2024

Letovanje 2024 / Grčka / Kikladi / Mikonos

MIKONOS GRAD MIKONOS 2024

Hotel Cavo Tagoo Mikonos Hotel Andronikos Mikonos grad Mikonos Elysium Gay Exclusive Hotel Mikonos grad Mikonos
CAVO TAGOO andronikos ELYSIUM
★★★★★ ★★★★☆ ★★★★☆
Hotel Grand Beach Mikonos grad Mikonos Hotel Harmony Boutique Mikonos grad Mikonos Hotel Ilio Maris Mikonos grad Mikonos
grand beach HARMONY BOUTIQUE ILIO MARIS
★★★★☆ ★★★★☆ ★★★★☆
Hotel Mykonos Bay Megali Amos Beach Mikonos Hotel Mykonos Beach Megali Amos Beach Mikonos Hotel Petasos Mikonos grad Mikonos
MYKONOS BAY MYKONOS BEACH PETASOS TOWN
★★★★☆ ★★★★☆ ★★★☆☆
Hotel Porto Mykonos grad Mikonos Hotel Elena Mikonos Hotel Madalena Mikonos
PORTO MYKONOS elena madalena
★★★★☆ ★★★☆☆ ★★★☆☆
Hotel New Aeolos Mikonos Hotel Domna Mikonos Hotel Gorgona Tagoo Beach Mikonos
new aeolos domna GORGONA
★★★☆☆ ★★☆☆☆ ★★☆☆☆

MIKONOS GRAD MIKONOS 2024

Mikonos Kikladi 2024

Mikonos Kikladi (Cyclades) je ostrvo Kiklada, egejskog argipelaga, svetski poznata turistička destinacija. Letnji odmor na Mikonosu je isto što i zimski u Švajcarskoj i odavno je već postao tradicija. Danas ovom ostrvu nije potrebna nikakva reklama a broj turista netradicionalne orijentacije čini ga jednim od najskupljih na planeti. Iako Kikladska ostrva asociraju na visoke nepristupačne planine, Mikonos karakterišu kameniti brežuljci koji su neverovatno harmonično spojeni sa nežnim peščanim uvalama. Na Mikonosu može da se šeta po uskim, krivudavim uličicama izmedju kuća zaslepljujuće beline. To je prirodni kompleks koji čitavoj Grčkoj daje pečat nestvarne lepote.

Plaže su uglavnom peščane, a autobuski prevoz po ostrvu je jako dobro organizovan, pa se iz grada lako stiže do svih plaža od kojih su najpoznatije: Paradise, Superparadise, Elia, Ornos, Psarou, Platys Yialos i Ag.Stefanos. Mikonos je jedno od najkosmopolitskijih mesta na planeti, stecište svetskog jet seta, a čuven je i po noćnom životu i žurkama na plaži koje počinju u popodnevnim satima i traju sve do zore. Nije retkost da u u nekom od kafea sretnete svetski poznate ličnosti, a posebno na plaži Paradiso gde se tokom leta organizuju muzički festivali sa poznatim dj-evima.

Atrakcija u gradu Mikonosu je veliki pelikan Petros koji slobodno šeta gradom nezainteresovan za turiste, ulazi u restorane i čeka na pijaci da mu daju ribu.